"جیم برن" کارشناس مسائل سیاسی با متهم کردن دولت به پنهان کردن بخشی از آمار جان باختگان از کرونا در این کشور گفت: طبیعی است که اعتماد و باور به امار مرکز ملی امار بیشتر است، زیرا دولت زیر فشار است و تلاش میکند میزان مرگ را کمتر نشان دهد.
مرکز ملی آمار انگلیس در تازهترین گزارش شمار جان باختگان از کرونا در این کشور را تا ۱۹ اردیبهشت ماه حدود ۳۹ هزار نفر اعلام کرد که تا ان زمان حدود هشت هزار نفر بیشتر از آمار اعلامی دولت بود.
موضوع شمار واقعی جان باختگان از کرونا در انگلیس و چرایی مبدل شدن این کشور به بزرگترین قربانگاه بیماران کرونایی در جهان پس از امریکا، به پارلمان انگلیس هم کشیده شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در انگلیس تشکیک میزان مرگ در خانههای سالمندان و مراکز مراقبتی توانجویان عمدهترین اختلاف اماری درباره شمار واقعی جان باختگان از کرونا در این کشور است.
لیزا کندال نماینده پارلمان انگلیس از حزب کارگر و وزیر مراقبتهای اجتماعی در دولت سایه با انتقاد از عملکرد دولت در مدیریت بحران کرونا گفت: بیش از ۲۳ هزار نفر از ساکنان خانههای سالمندان و مراکز مراقبتی در چهار ماه گذشته بیش از مدت مشابه پارسال جان باخته اند.
وی با بیان اینکه ویروس کرونا به بزرگترین چالش برای سلامت احاد جامعه به ویژه افراد سالمند و دارای بیماری زمینهای مبدل شده است افزود: دولت در مدیریت بحران کرونا بسیار کُند عمل کرده است و مراقبت از توانجویان هیچ گاه اولویت دولت نبوده است.
سارا اون دیگر نماینده پارلمان انگلیس نیز رویکردهای دولت را در مدیریت بحران کرونا در این کشور به ویژه در بخش بهداشت و درمان غیر قابل دفاع دانست و گفت: کمیته بهداشت و رفاه اجتماعی مجلس بتازگی به مستنداتی دست یافته است که نشان میدهد در کشورهایی همچون هنگ کنگ و کره جنوبی حتی یک نفر از ساکنان مراکز مراقبتی هم به علت همه گیری ویروس کرونا قربانی نشده اند این در حالی است که در انگلیس تا کنون دست کم ۱۰ هزار نفر در این مراکز قربانی شده اند.
وی با بیان اینکه با این وضعیت دولت چگونه میتواند عملکردش را موفق بنامد افزود: ایا زمان ان فرا نرسیده است که دولت ما از دیگر دولتها یاد بگیرد که واقعا به فکر حفاظت از جان ساکنان مراکز مراقبتی بوده اند؟
فیلیپا وتفورد دیگر نماینده پارلمان انگلیس هم با متهم کردن دولت به پنهان کاری در اعلام شمار واقعی جان باختگان کرونا در این کشور به ویژه در مراکز مراقبتی گفت: در حالیکه در چهار ماه اخیر در مراکز مراقبتی و خانههای سالمندان ۲۳ هزار نفر بیشتر از مدت مشابه پارسال جان باختند دولت فقط مرگ ۱۳ هزار نفر از انان را به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ اعلام کرده و در ادامه پرسید، ایا دولت میتواند بگوید ۱۰ هزار نفری که در امار دولت نیامده است به چه علت جان باخته اند؟
معمای شمار واقعی جان باختگان از کرونا در انگلیس همچنان لاینحل مانده و به سوژه رسانههای این کشور مبدل شده است.
روزنانه دیلی میرور با استناد به دادههای مرکز ملی امار انگلیس مرگ افراد بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در انگلیس را ۱۰ هزار نفر بیشتر از براورد پیشین اعلام کرد.
بر اساس دادههای مرکز ملی امار انگلیس کرونا تاکنون جان حدود ۴۴ هزار نفر را در این کشور گرفته است این در حالی است که دولت تا دیروز شمار جان باختگان از کرونا را در این کشور ۳۵ هزار و ۳۴۱ نفر اعلام کرد.
درباره شمار واقعی مبتلایان و جان باختگان از ویروس کرونا در انگلیس، اختلاف فاحش آماری وجود دارد. روزنامه تایمز هفته پیش نوشت شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، ۵۰ درصد بیشتر از آمار دولت این کشور است و تاکنون از ۶۱ هزار نفر هم بیشتر شده است.
این نشریه با مقایسه شمار مرگ افراد در انگلیس از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا، با متوسط میزان مرگ در ۵ سال اخیر، به این نتیجه رسیده است که شمار واقعی مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ در انگلیس دو برابر آمار رسمی دولت است.