به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپوتنیک، نتیجه مطالعات صورت گرفته توسط دانشمندان انگلیس که در هفته نامه پزشکی لنست منتشر شد حاکیست بیماران مبتلا به کووید ۱۹ ممکن است در مرحله حاد بیماری هذیان بگویند و در طولانی مدت دچار افسردگی و اضطراب شوند.
عفونتهای ویروسی شایع هستند و برخی از آنها موجب سندرم عصبی روانی در حوزههای شناختی، عاطفی، رفتاری و ادراکی میشوند.
دانشمندان اعلام کردند در حالی که کووید ۱۹ هم اکنون در سراسر جهان گسترش یافته است، شناختهای فزایندهای از پیامدهای روانشناختی حاصل شده است.
پیش از این همه گیری ویروس کرونا موجب دو اپیدمی دیگر یعنی سندرم حاد تنفسی، سارس، و مرس شده بود و هدف از این مطالعه ارزیابی مشکلات روانی و عصبی سارس، مرس و کووید ۱۹ بود.
در این مطالعات مشخص شد در مرحله حاد بیماری علائم شایع در بیمارانی که برای ابتلا به سارس و مرس بستری شده اند شامل گیجی (در میان ۳۶ بیمار از ۱۲۹ بیماری)، خلق و خوی افسرده (۴۲ بیمار از میان ۱۲۹ بیمار)، اضطراب (در ۴۶ بیمار)، اختلال در حافظه در ۴۴ بیمار و بی خوابی در ۵۴ بیمار قابل مشاهده است.
در مرحله بعد از بیماری هم افسردگی در میان ۳۵ بیمار از مجموع ۳۳۲ بیمار، بی خوابی در میان ۳۴ بیمار از مجموع ۲۸۰ بیمار، اضطراب در میان ۲۱ بیمار از مجموع ۱۷۱ بیمار، تحریک پذیری در ۲۸ بیمار از ۲۱۸ بیمار، اختلال حافظه در ۴۴ بیمار از ۲۳۳ بیمار و خستگی در میان ۶۱ بیمار از مجموع ۳۱۶ بیمار مشاهده شد.
آمار مربوط به بیمارانی با نوع شدید بیماری که در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند نشان میدهد علائم گیجی، اضطراب و اختلال در حافظه در میان بیماران بسیار بالاتر است.
اگرچه عفونت کووید ۱۹ از الگویی مشابه ویروس سارس و مرس پیروی میکند اکثر بیماران بدون اینکه دچار مشکلات روانی شوند بهبود مییابد. کووید ۱۹ تنها در شرایط بسیار حاد میتواند موجب هذیان گفتن شود. پزشکان باید نسبت به ابتلا به افسردگی، اضطراب، خستگی و اختلال استرس پس از سانحه و همچنین سندرم عصبی که در طولانی مدت بسیار نادر هستند توجه داشته باشند.
کارشناسان با اشاره به اینکه تعداد افراد مورد مطالعه محدود بود، تاکید میکنند توصیف بسیار دقیق اختلالات روانی مشاهده شده غیر ممکن است.
مقاله "نتیجه مطالعات صورت گرفته توسط دانشمندان انگلیس که در هفته نامه پزشکی لنست منتشر شد " را برایم ارسال کنید . متشکرم