پخش زنده
امروز: -
با اقدام و تلاش شبانهروزی در آذربایجان غربی؛ وضعیت محلولهای الکلی ضد عفونی کننده بیش از ۲ ماه است که از حد اشباع عبور کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی،همزمان با ورود ویروس کرونا این مهمان ناخوانده در سه ماه گذشته عرضه و تقاضا در تهیه اقلام بهداشتی به ویژه ماسک و مواد ضدعفونی کننده بیشتر شد.
چند ماه پیش هر کسی به داروخانهای سر میزد برای تهیه این اقلام با کلید واژههایی همچون نبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده برخورد میکرد.
مشکل نبود ماسک در مراکز عرضه، وجود واسطهها در بازار و مختل شدن بازار اقلام بهداشتی از جمله مهمترین دغدغههای مردم و مسئولان در روزهای کرونایی بود.
البته توزیع محدود مواد ضدعفونی کننده هر روز در داروخانهها و تجهیزات پزشکی استان از دیگر مشکلات بود.
با توجه به اینکه در استان آذربایجان غربی واحدهای تولیدی بزرگی در زمینه تولید دستکش فعالیت میکنند، اما تولیدات این واحدهای بیشتر در بیمارستانها و برای کار درمانی استفاده میشد.
در اسفند ماه سال گذشته کمبود اقلام بهداشتی مانند ماسک، ژل و مواد ضدعفونی کننده دست و الکل و افزایش تقاضای مردم برای تهیه اقلام بهداشتی موجب شد تا هم مردم و هم مسئولان دست به دست هم دهند تا گره از مشکلات بگشایند.
مسئولان استانی از همان ابتدا با اتخاد تدابیر ویژه تلاش کردند تا حدی مشل کمبود اقلام بهداشتی تا حد حل شود.
محمدمهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی میگوید: به خاطر وجود مشکلات و کمبود مواد ضد عفونی کننده در استان، با توجه به ظرفیتهای استان تعدادی واحد تولیدی برای تولید مواد ضدعفونی تغییر کاربری دادند تا تولید مواد ضد عفونی کننده افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ واحد تولیدی در این زمینه فعالیت دارند، گفت:آذربایجان غربی در بحث مواد ضدعفونی کننده بهترین وضعیت را در کشور دارد.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد:برای حل مشکل کمبود اقلام بهداشتی، با تلاش نیروهای اطلاعاتی کشفیات خوبی در بحث دستکش انجام گرفت که این اقلام در سطح داروخانههای استان مشغول توزیع شد و با رایزنی ها توانستیم ماسک وارد استان کرده و آنها در بخش بیمارستانی و بین کادر درمانی توزیع کنیم.
سردار سرتیپ دوم پاسدار اللهوردی داداشزاده نیز با اشاره به اقدامات سپاه در راستای تولید اقلام بهداشتی به ویژه تولید ماسک اظهار کرد:همزمان با شیوع ویروس کرونا روزانه ۱۰۰ هزار ماسک در آذربایجان غربی با همت بسیج اصناف، اتاق اصناف، اتحادیه خیاطان و سایر نهادهای متولی تولید شد.
جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی نیز با اشاره به اقدامات هنرمندان صنایع دستی در روزهای کرونایی گفت: از همان وایل، کارگاههای صنایع دستی سطح استان با تغییر کاربری روزانه ۱۰ هزار عدد ماسک تولید کردند.
جباری افزود:این کارگاههای تولید ماسک به همت هنرمندان صنایع دستی در شهرستانهای ارومیه، تکاب و خوی از همان ابتدای شیوع کرونا راهاندازی شده وبد.
وی افزود: یکی از این کارگاههای تولید ماسک که توسط یکی از بانوان هنرمند فعال در تولید لباسهای سنتی در ارومیه راهاندازی شده بود با ۱۳۰ نفر فعالیت کرده و روزانه چهار هزار عدد ماسک تولید میکردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی ادامه داد:ماسکهای تولید شده توسط هنرمندان صنایع دستی علاوه بر توزیع در بین نیازمندان در بیمارستانهای سطح شهرها نیز توزیع میشدند.
اما در کنار همه مسئولین مردم نیز کمر همت بسته و به صورت خودجوش به صحنه آمده تا قدری از مشکلات را حل کنند. با تولید ماسک در واحدهای تولیدی توسط دانشجویان، بسیجیان و دیگر اصناف تولید این اقلام در استان بیشتر شد.
تولید اقلام بهداشتی در آذربایجان غربی به اشباع رسید
جلال غفارزاده معاون غذا و داروی آذربایجان غربی گفت: با گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور و تشدید تقاضا برای دریافت محلولهای ضد عفونی کننده، در حالی که در اکثر استانهای کشور کمبود شدید محلولهای مذکور همچنان مشهود بود؛ معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی با مدیریت جهادی و اقدامی ضربتی توسط مجموعه یکپارچه مدیریتهای زیر مجموعه خود، این محلولها را در کمتر از ۲۰ روز به مرحله اشباع رساند و به طوری که در حال حاضر بیش از ۶۰ روز است که این اقلام در داروخانهها و فروشگاههای زنجیرهای معتبر به وفور موجود میباشد.
معاون غذا و داروی آذربایجان غربی گفت: به منظور رفع نیاز شهروندان به محلولهای الکلی ضد عفونی کننده، الکلهای بسته بندی ۷۰ درجه به میزان ۹۸۱۲۶ لیتر و الکل ۹۶ درجه به میزان ۲۲۶۲۶ لیتر، ابتدا از طریق انجمن داروسازان و سپس از طریق دو شرکت دارویی در سطح کلیه داروخانههای استان از شمال تا جنوب توزیع شد و با کمک داروسازان و بهره مندی از ظرفیت بالقوه داروخانهها، محلولهای الکلی ضد عفونی کننده در بسته بندیهای کوچک آمادهسازی و در دسترس عموم مردم قرار گرفت.
غفارزاده ادامه داد: ۲۸ داروخانه معین در سطح استان به فراخور نیاز هر شهرستان تعیین و نیازهای الکل طبی مورد نیاز واحدهای پاراکلینیک خصوصی از جمله: آزمایشگاههای تشخیص طبی و... تامین شد.
معاون غذا و داروی آذربایجان غربی افزود: در راستای صدور مجوزهای بهداشتی جهت تولید محلولهای الکلی ضد عفونی کننده، بیش از ۱۰۰ مورد درخواست از نظر امکانات ساختمانی، تجهیزات خط تولید و آزمایشگاهی و نیز مدارک مربوطه بررسی شد و در نهایت ۳۰ مورد پروانه، به ۲۱ واحد تولیدی (۱۱ واحد در سطح شهرستان ارومیه، ۴ واحد شهرستان خوی، ۲ واحد ماکو، ۲ واحد مهاباد، ۱ واحد نقده و ۱ مورد میاندوآب) صادر شد.
وی گفت: این واحدها با حداکثر ظرفیت وارد مدار تولید شدند و ۷۵۶۵۰۵ لیتر ژل و محلول ضد عفونی الکلی تولید گردید که از این میزان ۵۷۷۳۱۷ لیتر جهت رفع نیاز استان توزیع شد.
او افزود: با هدف کاهش بار تقاضا از بازار، آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و داروی استان به صورت شبانهروزی بالغ بر ۱۱ هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده بر پایه الکل و طبق پروتکل اعلامی سازمان بهداشت جهانی (WHO) تهیه و برای رفع نیاز اولیه کادر در سطح مراکز درمانی و واحدهای ستادی دانشگاه توزیع شد.
همچنین کارشناسان آزمایشگاه کنترل غذا و داروی این معاونت در خصوص دستورالعمل نحوه تهیه محلول ضدعفونی کننده، تامین مواد اولیه مصرفی و... به مسئولین فنی بیمارستانها و مراکز تابعه، آموزشهای لازم را ارائه نمودند.
دکتر غفارزاده خاطر نشان کرد: به همت معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی حوالههای الکلی به میزان ۲۴۸۶۶ لیتر الکل اتیلیک ۹۶ درصد صادر و الکل مذکور به صورت فله در اختیار مراکز تابعه دانشگاه جهت تولید محلول ضد عفونی کننده قرار گرفت؛ به عبارتی مجموعه واحدهای بهداشتی و درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی که خود بزرگترین مصرف کننده محلولهای ضدعفونی کننده بودند در همان روزهای اول متفقا به بزرگترین تولید کننده محلولهای ضدعفونی کننده برای مصرف خود و کارکنان تبدیل شدند.
معاون غذا و داروی آذربایجان غربی با هدف مدیریت توزیع اصولی محلولهای الکلی ضدعفونی کننده و رفع نیاز شهروندان گفت: تا قبل از عقد قرارداد شرکتهای تولیدی با شرکتهای توزیعی، معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی از طریق جلب مشارکت انجمن داروسازان استان در ۵ مرحله ۳۶۴۳۵۴ لیتر در گالنهای ۱۰ لیتری و ۵۰۰ سی سی به کلیه داروخانههای استان توزیع نمود که نیاز شهروندان در روزهای اولیه مواجهه با ویروس کرونا مرتفع شد.
در ادامه از طریق صدور ۱۳۰۹ فقره حواله به میزان ۴۸۱۸۲۵ لیتر محلول ضد عفونی کننده، کلیه نیاز دستگاههای دولتی و غیر دولتی اعم از بانکها، بهزیستی، کارخانجات، موسسات خیریه، مراکز نگهداری سالمندان، استانداری، شهرداری، آموزش و پرورش، مراکز انتظامی و... مرتفع شد.
به همت کارشناسان معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی تعداد ۱۳۰ مورد محلول و ژل ضدعفونی کننده، الکل اتیلیک از کارخانجات، سطح عرضه، شرکتهای پخش و... نمونه برداری و جهت آزمایش و بررسی به آزمایشگاه معاونت غذا و دارو ارسال شد که طبق نتایج آنالیز نمونهها، ۱۲۴ مورد مطابق با استانداردهای لازمه بوده و ۶ مورد نیز با استانداردهای موجود نامنطبق بوده که اقدامات قانونی لازم انجام و واحدهای متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.