وزير خزانه داري انگليس درباره رکود شديد اقتصادي هشدار داد
ریچی سوناک (Rishi Sunak) وزیر خزانه داری انگلیس درباره رکود شدید اقتصادی بی سابقه در این کشور در پی شیوع کرونا هشدار داد.
سوناک گفت من به طور خیلی شفاف اعلام کرده ام اگر چه ما اقدامات تهاجمی برای مقابله با این ویروس در نظر گرفته ایم، اما ما نمیتوانیم از همه مشاغل و واحدهای تجاری محافظت کنیم. ما شاهد این موضوع در اطلاعات موجود هستیم و هیچ شکی درباره اینکه وضع دشواری در آینده پیش روی ما است، وجود ندارد. تعطیلی کشور تاثیر قابل توجهی بر روی اقتصاد ما دارد و ما شاهد رکود اقتصادی بي سابقه اي خواهیم بود و این موضوع واقعا بر روی نرخ بیکاری اثرگذار است.
لازم است که یک موضوع را به خوبی تشخیص دهیم. ما باید به تاثیر فوری و عمق رکود اقتصادی توجه کنیم. ما هم اکنون در حال عبور از این وضع هستیم و پیش بینی ما بین ۲۵ درصد تا ۳۵ درصد تاثیر آن در بخش بانکداری است. سئوالی که ذهن مرا به خود مشغول کرده است این است که پيامد این رکود تاثيری بلند مدت بر روی اقتصاد ما خواهد داشت. ما همچنین میزان زیادی از ظرفیت تولیدی خود را از دست میدهیم. ما میخواهیم که از این بحران عبور کنيم و احیاء شویم. ما ویروس را سرکوب کرده ایم و برخی از محدودیتها را لغو کرده ایم، اما سوالی که مطرح است این است که آیا ویروس بار دیگر بازمی گردد یا نه؟ ما با وضعی غیرمنتظره روبرو هستیم. همه پیش بینی رکورد عمیق اقتصادی را میکنند. به نظرم میرسد که ابعاد آن بسیار بزرگتر باشد.
آلمان درصدد ريشه يابي شيوع گسترده بيماري کرونا است
يک نماینده بیماریهای عفونی انستیتو «کنترل و پیشگیری از بیماریهای روبرت کخ» آلمان گفت در حال مطالعه علل شیوع گسترده و همین طور شرایط مهار ویروس کرونا هستیم.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری رویترز، توماس لامپِرت در این باره در ناحیه «گانگِلت» (ایالت نوردراین وستفالن آلمان) گفت: آنچه ما در حال بررسی اش هستیم آن است که دریابیم چه کسی (به ویروس کووید-۱۹) آلوده شده و چه کسی همین الان مبتلا و در حال پشت سرگذاشتن این بیماری است. هم اکنون ما یک تصویر نسبی از دادهها و موارد ثبت شده در اختیار داریم. اما با این حال میدانیم همچنان با ابهامات بسیاری روبروییم. این مطالعه ما در «گانگلت»، این مساله را برایمان روشن کرد. آنچه میخواهیم اینک در نواحی و بخشها جستجویش کنیم آن است مساله بررسی مشابهتهای آماری است. افزون بر این ما میخواهیم به طور ویژه شرایط و چارچوبهای خاص در این جوامع را مورد بررسی قرار دهیم تا متوجه شویم چه مولفهها و عناصر و همین طور شرایطی در فعالیت گستردهتر یا حتی مهار و کنترل آن نقش دارند.
متیاس نِت از مقامات محلی هم گفت ما در ناحیه «کوپفرتسِل» (از شهر هوهِن لوهه ایالت بادن-وورتمبرگ آلمان)، شاهد تشکیل یک کانون ابتلا بودیم. چون شهروندان زیادی به علت شرکت در یک رویداد (اجتماعی) در این منطقه به کرونا مبتلا شده بودند. ما توانستیم به دقت (تحولات بیماری زایی) این کانون ابتلا را در قالب آن رویداد دنبال کنیم.
کاهش محدوديت هاي سفر ميان سه کشور بلغارستان؛ يونان و صربستان
بلغارستان، صربستان و یونان روز سه شنبه برای کاهش محدودیتهای سفر که از نیمه ماه مارس، در چارچوب مبارزه با شیوع ویروس کرونا آغاز شده است توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از صوفیه، بویکو بوریسف نخست وزیر بلغارستان اعلام کرد از ابتدای ماه ژوئن، برای اشخاصی که از یونان و صربستان، برای کار یا مسائل خانوادگی به بلغارستان سفر میکنند، اعمال قرنطینه ۱۴ روزه دیگر اجباری نخواهد بود.
وی افزود در عین حال، تدابیر قرنطینه دیگر به هیچ وجه برای دیپلمات ها، رانندگان کامیون و افرادي که براي ماموریتهای بشر دوستانه عازم هستند اجرایی نخواهند شد.
نخست وزیر بلغارستان با تاکید بر این که از ۱۵ ژوئن، تدابیر کاهش محدودیتهای قرنطینه برای گردشگرها اعمال خواهد شد، گفت گردشگرها برای تایید عدم آلودگی به کرونا باید اظهارنامهای را در مرز امضا کنند.
بویکو بوریسف گفت گفت و گو با اتریش و آلمان برای اجرای تدابیری مشابه ادامه دارد. نخست وزیران و روسای جمهور کشورهای بلغارستان، یونان و صربستان و رومانی در نشستی که روز سه شنبه از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، درباره کاهش محدودیتهای ناشی از کرونا به توافق رسیدند.
در بلغارستان، پارلمان این کشور تصمیم خواهد گرفت که آیا رومانی به این توافقنامه ملحق شود یا نه. ۹ کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان، اتریش، یونان، ایتالیا و بلغارستان روز دوشنبه اعلام کردند با کاهش تدریجی و هماهنگ محدودیتها برای مسافران داخل و خارج از مرزهای اروپا موافق هستند.
اشتياق مردم ايتاليا به انجام مراسم مذهبي
با بازگشایی کلیساها در ایتالیا، مردم با اشتیاق برای انجام مراسم مذهبی به اماکن مقدس مراجعه میکنند.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری ایتالیایی زبان "آنسا"، یک شهروند مراجعه کننده به کلیسای شهر میلان ایتالیا گفت در دورهای که در خانه مانده بودم، بسیار عبادت میکردم. در واقع خیلی بیشتر از زمانی که این مشکل وجود نداشت، عبادت میکردم. چرا که نزدیکی هر چه بیشتر به خدا به من این نیرو را مي بخشید تا بر این مشکل (ویروس کرونا) غلبه کنم. الان نیز خیلی خوشحالم که دوباره میتوانم عبادت خود را در کلیسا از سرگیرم.
یک شهروند دیگر هم گفت دور بودن از کلیسا و خدا خیلی سخت بود. اما همین موضوع (در خانه ماندن) نیز یک نوع از خودگذشتگی بود. اکنون فکر میکنم باید به شیوهای مثبت، کارها را دوباره شروع کرد و از سرگرفت. کشیش گفت خیلی انتظار دیدن دوباره شما را میکشیدیم. از تاریخ ۹ مارس امسال (۱۹ اسفند ۹۸) شما را اینجا ندیده بودیم. چقدر خوب است که مانند قبل، یک بار دیگر در اینجا جمع شده ایم، تا مراسم مذهبی برگزار کنیم.
کاهش ۲۰ تا ۴۰ درصدی درآمد ناشران فرانسوی
نشریه فرانسوی لزکو در صفحه توئیتر خود اعلام کرد بر اساس نتیجه تازهترین نظرسنجی اتحادیه ملی ناشران، حدود نیمی از ناشران فرانسوی انتظار دارند که به علت بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، درآمد آنها در سال کنونی میلادی در مقایسه با سال قبل بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته باشد.
تشديد قوانين مربوط به کرونا در قطر
قطر شدیدترین قانون را برای برخورد با کسانی که بدون ماسک در اماکن عمومی ظاهر شوند وضع کرد.
مقامات قطری هشدار دادند هر فردی که بدون ماسک در اماکن عمومی حضور یابد به حبس تا سه سال و یا جریمه نقدی تا دویست هزار ریال، معادل ۵۵ هزار دلار آمریکا، محکوم خواهد شد.
براساس اظهارات مقامات بهداشتی قطر، در ۲۴ ساعت گذشته آمار مبتلایان به کووید - ۱۹ در این کشور هزار و ششصد و سی و هفت نفر دیگر افزوده شد تا آمار کلی مبتلایان به بیش از سی و پنج هزار و ششصد نفر برسد.
روند صعودي مبتلايان به کرونا در انگليس
شمار جان باختگان از کرونا در انگلیس پس از چند روز روند کاهشی بار دیگر سیر صعودی گرفت و با جان باختن ۵۴۵ بیمار دیگر این رقم به ۳۵ هزار و ۳۴۱ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، جورج یوستیس (George Eustice)، وزیر محیط زیست انگلیس به همراه پروفسور آنجلا مک لین (Angela McLean)، معاون مشاور ارشد علمی دولت این کشور، آمار جدید درباره همه گیری ویروس کرونا را به اطلاع همگان رساند و افزود تا صبح امروز ۸۹ هزار و ۷۸۴ آزمایش ویروس کرونای دیگر در انگلیس انجام شد که شمار این آزمایشها را به دو میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۵۲ مورد رساند.
به گفته وزیر محیط زیست انگلیس، از دیروز دو هزار و ۴۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده و شمار مبتلایان به این ویروس به ۲۴۸ هزار و ۸۱۸ مورد رسید.
آمار جديد مبتلايان به کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد در شبانه روز گذشته تست کرونای ۷۲۰ نفر مثبت شد و ۱۴ نفر فوت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت مصر تا بعدازظهر سه شنبه تعداد کل مبتلایان کووید - ۱۹ در این کشور به ۱۳۴۸۴ نفر و تعداد فوتیها به ۶۵۹ نفر افزایش یافت.
همچنین امروز با بهبودی ۳۰۲ نفر تعداد کل بهبودیافتگان به ۳۷۴۲ نفر رسید.
رئيس سازمان جهاني بهداشت: به تلاش هاي خود براي مبارزه با کرونا ادامه خواهيم داد
رئیس سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه وعده داد به هدایت تلاشهای جهانی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا ادامه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو این مطلب پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد کمک مالی به سازمان جهانی بهداشت را قطع خواهد کرد و از این نهاد خارج خواهد شد.
تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، از نقش این نهاد پس از آن دفاع کرد و نقش آمریکا در حمایت نکردن از قطعنامه درباره این همه گیری، مخرب دانست.
تدروس در نشست مجازی ۱۹۴ کشور عضو این سازمان اعلام کرد "ما بیش از هرکس خواهان مسئولیت پذیری هستیم".
وی افزود "ما برای هماهنگ کردن واکنش جهانی (به شیوع ویروس کرونا)، به فراهم کردن رهبری راهبردی ادامه خواهیم داد".
قطعنامهای که سازمان جهانی بهداشت به تصویب رساند، خواهان بررسی واکنش جهانی تحت رهبری این نهاد به این همه گیری شده است؛ مسئلهای که آمریکا خواهان آن بود.
ترامپ در جریان سه سال ریاست جمهوری خود از بسیاری از سازمانهای بین المللی انتقاد کرده و از برخی از آنها خارج شده است.
این سازمان که مستقر در ژنو است، از اظهار نظر درباره تهدید ترامپ برای خروج از این نهاد خودداری و فقط اعلام کرد نامهای از رئیس جمهور آمریکا دریافت کرده و در حال بررسی محتوای آن است.
قطعنامه روز سه شنبه، که مورد حمایت اتحادیه اروپا بود، خواهان بررسی این مسئله است که ویروس کرونا پس از انتقال از حیوانات به انسان ها، چگونه گسترش یافت.
روز دوشنبه، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد بررسی مستقل تلاشهای جهانی برای مقابله با ویروس کرونا به زودی آغاز خواهد شد.
تدروس روز سه شنبه گفت "من در سریعترین زمان مناسب، چنین ارزیابی را آغاز خواهم کرد".
کاهش هفت درصدي گازهاي گلخانه اي بر اثر شيوع ويروس کرونا
سایت خبری «ت. و. آ. نوول» (TVA Nouvelles) کانادا در صفحه توئیتر خود اعلام کرد مقابله با شیوع ویروس کرونا موجب کاهش قابل توجه انتشار گاز دی اکسید کربن در جهان شده است، اما تاثیر نهایی این کاهش چیست؟
به نوشته این سایت خبری، پژوهشگران هشدار دادند اقدامات قرنطینهای به منظور مقابله با شیوع بیماری «کووید-۱۹» احتمالا در سال ۲۰۲۰ موجب کاهش حدود هفت درصدی انتشار گاز دی اکسید کربن که یکی از مهمترین گازهای گلخانهای است، خواهد شد. اما این کاهش قابل توجه در بلند مدت تاثیر چندانی بر گرمایش زمین نخواهد داشت.
اتحاديه اروپا با يک تريليارد يورو به مقابله با کرونا مي رود
معاون اجرایی رئیس کمیسیون اروپا روز سه شنبه اعلام کرد اتحادیه اروپا هفته آینده طرح یک تریلیارد یورویی خود را برای گذر از بحران همه گیری کرونا و بهبود وضع اقتصادی کشورهای زیان دیده بر اثر شیوع کووید-۱۹ ارائه میکند.
والدیس دومبرووسکیس VALDIS DOMBROVSKIS که از طریق ویدئو کنفرانس در میزگرد وزرای دارایی اتحادیه اروپا سخنرانی میکرد، این مطلب را عنوان کرد.
آمار فوتي ها در جمهوري آذربايجان
با ابتلای ۱۳۱ شهروند جمهوری آذربایجان به کرونا مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۳۵۱۸نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، با بهبودی ۱۴۳نفر دیگر تعداد بهبود یافتگان هم به ۲۱۹۸ نفر رسید.
امروز با مرگ یک نفر دیگر بر اثر کرونا مجموع جان باختگان براثر این بیماری هم به ۴۱ نفر رسید.
هم اکنون ۱۲۷۸ بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستان های ویژه بستری هستند که حال ۴۱ نفر از آنها وخیم، ۵۹ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است.
تاکنون در این کشور ۲۴۰۲۲۰ تست کرونا انجام شده است.
آمار جديد مبتلايان به کرونا در ايتاليا
ستاد مقابله با حوادث غیر مترقبه ایتالیا امار جدید مبتلایان و قربانیان کرونا در این کشور را منتشر کرد.
براساس این آمار، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۲۲۶ هزار و ۶۹۹ نفر است.
در ۲۴ ساعت گذشته با فوت ۱۶۲ بیمار کرونا شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۲ هزار و ۱۶۹ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به ۱۲۹ هزار ۴۰۱ نفر رسیده است.
برزيل بزودي از آمريکا سبقت مي گيرد
برزیل از نظر شمار مبتلایان به کرونا و فوتیها تا چند هفته آینده از آمریکا سبقت میگیرد و ممکن است این وضع به سرنگونی رئیس جمهور این کشور نیز منجر شود.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان با اعلام این خبر نوشت یک پرستار به نام «فوز دو ایگواسو» در ایالت کرونا زده سائو پائولو در برزیل گفت «بیش از سه ماه است که دخترم را ندیده ام، زیرا نمیتوانیم صدها شهروندی را که به بیمارستانی که وی در آن کار میکند و وضع بسیار رقت آوری دارد؛ رها کنیم. شمار زیادی از همکارانم به کرونا مبتلا شده اند و تعداد اندکی که از ما مانده اند نیز هر لحظه با صحنههای درد و مرگ روبرو هستیم.»
روزنامه الاخبار نوشت این توصیف ایگواسو از وضع بهداشتی در ایالت سائو پائولو در برزیل است؛ شهری که بیمارستانهایش مملو از مبتلایان به کروناست و شمار زیادی از مبتلایان به حومه شهر انتقال داده شدند و بقیه نیز با مرگ دست و پنجه نرم میکنند و منتظر طرح اضطراری دولت هستند تا از صف تابوتهایی که در دروازههای قبرستانها صف کشیده اند کاسته شود.
برزیل از نظر ابتلا به کرونا در سطح جهان در رتبه پنجم قرار گرفته و تعداد مبتلایانش نیز به ۲۵۰ هزار نفر و تعداد فوتیها نیز به ۲۰ هزار نفر رسیده است، اما آمارهای غیر رسمی چند برابر ارقام رسمی است.
دکتر فلافیا ترنکی متخصص در کرونا به الاخبار گفت برزیل در نهایت بیشترین تعداد مرگ و میر را در جهان خواهد داشت، زیرا کرونا از کنترل خارج شده و وارد محلههای شلوغ و محلههای غیر قانونی ساخته شده در حومههای شهر شده است که فاقد زیرساختهای حداقلی درمانی و آزمایشگاهی هستند علاوه بر اینکه قرنطینه غیر ممکن است، زیرا خانهها به هم چسبیده اند و بیشتر محلهها نیز تحت کنترل دولت نیست بنابراین تعداد مبتلایان و فوتیها برای برزیل و سایر کشورهای جهان یک اتفاق غافلگیر کننده غم انگیز خواهد بود.
کرونا؛ ایالتهای شمالی را که در فقر و فلاکت هستند مستثنی نکرده و همین باعث شده است دولت برزیل دست به دامن چین شود تا به این منطقه کمک کند. شمال برزیل به علت آنکه مردمانش حامی حزب کارگران به رهبری لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا هستند با مجازات شدید سیاسی و کمبود شدید در خدمات مواجه هستند. فرماندار ایالت مارینیاو در شمال برزیل رئیس جهمور این کشور را به تلاش برای ویرانی کشور و بی اعتنایی اش به تعداد فوتیها متهم کرده و علیه سیاستهای وی که مخالف قرنطینه است اعلام نافرمانی کرده است.
این فرماندار گفت اقدام رئیس جمهور به مخالفت با کمکهای دولتی به معنای حکم اعدام فقرایی است که اکثریت مردم این کشور را تشکیل میدهند.
الاخبار سپس با اشاره به تشدید منازعه سیاسی در برزیل با استعفای وزیر بهداشت این کشور نوشت افراد نزدیک به وزیر بهداشت تأکید کردند رئیس جمهور این کشور در حال مدیریت دیوانه وار کشور است و افراد نزدیک به وی نیز نمیتوانند اعتراض کنند و این سیاستها به فاجعهای بزرگ تبدیل خواهد شد.
مخالفان در داخل حزب راستگرای حاکم گفتند ژایر بولسونارو در آستانه سقوط است به ویژه آنکه تعداد درخواست کنندگان برای استعفایش از ۳۰ هزار نفر فراتر رفته است و تعدادی از احزاب و حقوقدانان نیز خواستار استعفای او شده اند و دادگاه عالی نیز در حال بررسی استیضاح رئیس جمهور است.
بیشتر لبنانیها در ایالت سائوپائولو زندگی میکنند. یک سوم مبتلایان و فوتیها در برزیل نیز از این شهر هستند. منابع پزشکی به الاخبار گفتند صدها لبنانی به این ویروس در برزیل مبتلا شده اند و سه نفرشان در بخش مراقبتهای ویژه به سر میبرند و مرگ یک لبنانی مقیم برزیل نیز گزارش شده است.
احمد صالح جراح لبنانی در برزیل گفت ارقام رسمی مبتلایان با واقعیتها همخوانی ندارد و امکان دارد برزیل از نظر تعداد مبتلایان و فوتیها در چند هفته آینده از آمریکا سبقت بگیرد به ویژه آنکه برزیل در آستانه ورود به فصل زمستان قرار دارد.
مردم اسپانيا خواهان تمديد قرنطينه هستند
طبق نظرسنجی که روز سه شنبه منتشر شد با وجود برگزاری چندین تظاهرات ضد دولتی در اسپانیا، اکثریت مردم این کشور، قرنطینه اعمال شده برای مقابله با ویروس کرونا؛ تایید میکنند و معتقدند این قرنطینه باید تمدید شود.
بر طبق این نظرسنجی که مرکز تحقیقات جامعه شناسی در اسپانیا که یک نهاد دولتی است آنرا انجام داده است ۹۵ درصد از ۳ هزار و ۸۰۰ شرکت کننده این نظرسنجی معتقدند قرنطیه شدید اعمال شده از زمان آغاز همه گیری که جان بیش از ۲۷ هزار و ۷۰۰ نفر را در این کشور گرفته، ضروری یا بسیار ضروری بوده است. بیش از ۶۰ درصد این افراد نیز معتقدند این قرنطینه که روند تسهیل آن در بخشهای عمده کشور آغاز شده است باید به طور جدی تمدید شود. این در حالی است که تنها ۲۹ درصد افراد، آزادی تردد بیشتری را خواستار شدند.
سازمان جهاني بهداشت خواهان تحقيقات مستقل در زمينه کرونا شد
کشورهای عضو سازمان جهاني بهداشت امروز در نشست مجازی خود در قطعنامه ای خواهان تحقیقات مستقل در باره واکنش جهانی به اپیدمی ویروس کرونا شدند.
در دومین روز نشست مجازی سالانه سازمان جهاني بهداشت شرکت کنندگان با تصویب قطعنامه ای به تحقیقات بی طرفانه؛ مستقل و ارزیابی جامع در باره نحوه واکنش جهانی به بیماری کووید-۱۹ رای مثبت دادند.این قطعنامه خواهان تحقیقات درباره ارزیابی رفتار و واکنش سازمان بهداشت جهانی درباره اپیدمی کرونا شد.
رئیس جمهور آرژانتین در نشستی با رئیس نهاد ملی ارتباطات این کشور به بررسی چگونگی قیمت گذاری و تعیین قیمت جدید تعرفه های خدمات تلفن ثابت و همراه، اینترنت و تلویزیون پولی پرداخت. این اقدام با در نظر داشتن اجرای قرنطینه اجتماعی پیشگیرانه و الزامی متاثر از همه گیری ویروس کرونا صورت پذیرفت که تبعات اقتصادی در کشورهای مختلف جهان برجا گذاشته است.
براساس پایگاه اینترنتی رسمی کاخ صورتی (مقر ریاست جمهوری آرژانتین)، "آلبِرتو فِرناندِز"، رئیس جمهور آرژانتین و "کلائودیو آمبروسینی"، رئیس نهاد ملی ارتباطات این کشور از اتخاد اقداماتی برای ثابت ماندن قیمت خدمات ارائه شده به کاربران در حوزه ارتباطات خبر دادند.
دولت آرژانتین روز دوشنبه درباره توافق صورت گرفته با نهاد ملی ارتباطات برای به تعلیق درآوردن افزایش قیمت خدمات تلفن ثابت و همراه، اینترنت و تلویزیون پولی تا پایان ماه اوت خبر داد. این اقدام با هدف تسهیل شرایط برای کاربران متاثر از قرنطینه صورت می گیرد.
این توافق یکی از اقداماتی است که دولت این کشور برای تضمین حفظ ارتباطات و دسترسی گسترده همه شهروندان به اطلاعات مورد نیاز آنها اتخاذ کرده است. در همین راستا در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا، فعالیت های مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان فعالیت های ضروری معرفی شدند.