به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای هادی میرزایی مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و مرمت بناهای تاریخی فرهنگی در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به اینکه احیا و حفاظت از بناهای تاریخی و واگذاری آن به بخش خصوصی از اصول صندوق توسعه است گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری به توسعه مناطق روستایی و ایجاد اشتغال در این مناطق در تفاهم نامه مشترک بر توسعه راه های روستایی نیز تأکید شده است، بنابراین معاونت عمران روستایی بنیاد مسکن نیز از آنجا که تجربیات ارزنده ای در زمینه اجرای طرح های توسعه روستایی دارد از طرف های تفاهم نامه است.
وی افزود: در این تفاهم نامه تلاش کردیم نقش استان ها را در احیا، مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی مورد توجه قرار دهیم تا از ظرفیت های اجرایی نهادها به عنوان بستری برای اجرای مفاد تفاهم نامه استفاده کنیم.
مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دستی، فروش دستباف و احیا و مرمت بناهای تاریخی فرهنگی گفت: در این تفاهم نامه 183 بنای تاریخی در 29 استان کشور شناسایی شده است و تسهیلات مورد نیاز کم بهره نیز در اختیار متقاضیان بهره برداری از این بناها قرار می گیرد.
آقای میرزایی افزود: بناهای تاریخی روستایی جذابیت های گردشگری در هر منطقه محسوب می شوند و این بناها با صرف هزینه های اندک سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال و توسعه مناطق روستایی خواهد داشت.
وی گفت: برای احیا و مرمت بناهای تاریخی 70 درصد هزینه مرمت به صورت وام کم بهره در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دستی، فروش دستباف و احیا و مرمت بناهای تاریخی فرهنگی افزود: برای اجرای این تفاهم نامه 5 ساله، برای گام اول حدود 200 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
آقای میرزایی گفت: مبلغ یک و نیم میلیارد دلار نیز به دستور مقام معظم رهبری از صندوق ذخیره به اشتغال روستاییان اختصاص یافته است که بخشی از این اعتبار برای اجرای طرح های این تفاهم نامه اختصاص می یابد.
آقای حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نیز در این جلسه کار جمعی و گروهی را از حلقه های مفقوده مدیریت در کشور دانست و گفت: با امضای تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه حمایت از طرح مرمت، احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی روستایی و اجرای راهکارهای مدیریت جمعی بین چهار ستاد مربوط می توانیم به رونق گردشگری، ایجاد اشتغال و توسعه روستایی امیدوار باشیم.
وی تأکید کرد: 24 اثر جهانی فرهنگی - تاریخی که در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده است در شهرستان ها و روستاهای کشور وجود دارد بنابراین حفاظت، احیا، مرمت و بهره برداری اصولی از بناهای تاریخی روستایی زمینه مناسبی برای توسعه روستایی خواهد بود.
آقای کاوه معراجی معاون برنامه ریزی و امور زیر بنایی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری که در مراسم امضای تفاهم نامه مشترک حضور داشت با بیان اینکه توسعه مناطق روستایی از امور زیر بنایی نظام جمهوری اسلامی ایران است گفت: ظرفیت های شاخصی در مناطق روستایی کشور برای تحقق توسعه وجود دارد که با توجه به این ظرفیت و بهره برداری از آنها توسعه روستایی محقق خواهد شد.
وی افزود: بر اساس این تفاهم نامه قرار است مرمت و احیای 183 بنای تاریخی روستایی انجام و بهره برداری از این مکان ها برای کسب درآمد، ایجاد اشتغال و رونق صنعت گردشگری به روستاییان واگذار شود.
آقای سعید رضا جندقیان معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور نیز درباره مزایای اجرای تفاهم نامه مرمت، احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی روستایی گفت: بر اساس آمارهای موجود حدود 700 روستای کشور جمعیت بالای 20 هزار خانوار دارد بنابراین برای دستیابی به توسعه هر سه محور جمعیت، تولید و هنر را در مناطق روستایی در اختیار داریم.
وی افزود: اماکن تاریخی از مهمترین نمادهای تمدن و فرهنگ غنی در مناطق روستایی است و ظرفیت قابل توجهی برای رونق صنعت گردشگری دارد.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور برای اجرای طرح های توسعه روستایی در چارچوب تفاهم نامه اعلام آمادگی کرد.
آقای محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن نیز در این مراسم بازسازی مناطق روستایی به ویژه روستاهای تاریخی را از مهم ترین برنامه ها و اقدامات این معاونت در سال های گذشته دانست و گفت: بنیاد مسکن تاکنون 300 روستای فرهنگی و تاریخی را در کشور با هدف حفاظت از میراث تاریخی و فرهنگی این مناطق بازسازی کرده است.
وی افزود: صنعت گردشگری کم هزینه ترین و زودبازده ترین سرمایه گذاری در اقتصاد است و بی توجهی به احیای بافت ها و ابنیه تاریخی روستایی نتیجه ای جز رشد پدیده ویلا سازی در عرصه های طبیعی و تاریخی کشور نخواهد داشت.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن گفت: کشور فرانسه سالانه حدود 60 میلیارد دلار و کشور ترکیه نیز سالانه 30 میلیارد دلار از گردشگری روستایی درآمد دارد این نشان می دهد که ظرفیت های زیادی در صنعت گردشگری روستایی وجود دارد که باید از آن استفاده شود.
گفتنی است تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه حمایت از طرح مرمت، احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی روستایی بین صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و مرمت بناهای تاریخی فرهنگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیسیون ملی یونسکو، معاونت امور دهیاری های وزارت کشور و معاونت برنامه ریزی توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری امضا شد.