وجود ۷۰نسخه نفیس از آثار خیام در گنجینه رضوی
۷۰نسخه نفیس از آثار خیام در گنجینه رضوی در دسترس پژوهشگران و ادب دوستان است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نسخه نفیسی از رباعیات خیام به قلم یکی از خوشنویسان مشهور دوره صفوی
به خط نستعلیق، نسخهای از ترجمه رباعیات خیام به زبان انگلیسی، نسخهای از "الجبر و المقابله"در زمینه ریاضیات، نسخهای از رساله "وجودیه" در حکمت و نسخهای از شرح خطبه شیخالرئیس در ادبیات از آثار نفیسی است که در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین گنجینه جهان اسلام دارای کتب و مصاحف خطی بسیار ارزشمندی از جنبههای قدمت، خطوط علما و خوشنویسان، تذهیب و آرایههای هنری در موضوعهای اخبار، ادعیه، ادبیات، تفسیر، تجوید، حکمت و دیگر علوم است..
هم اکنون در گنجینه رضوی، بیش از ۱۰۶هزار نسخه خطی، ۶۵هزار کتاب چاپ سنگی، ۱۳میلیون و ۵۰۰هزار برگ سند تاریخی، هزاران اثر موزهای و بیش از دومیلیون نشریات ادواری نگهداری میشود.
این گنجینه همواره رسالت خود را بر مبنای جذب و گردآوری نفایس خطی، اسناد تاریخی و اشیای موزهای و ارائه خدمات مطلوب به پژوهشگران و محققان و احیای آثار مکتوب شیعه استوار ساخته است.
غیاثالدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری از حکما و ریاضیدانان و شاعران بزرگ ایران در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم است که آثاری در علوم مختلف دارد.
حکیم عمرخیام، ستارهشناس، ریاضیدان و شاعر با این که از نظر بیشتر مردم شاعر بی نظیر محسوب میشود، اما خدمات زیادی را در حوزههای مختلف به ویژه ریاضیات و ستارهشناسی انجام داده است.
با این وجود آنچه در صد سال اخیر مورد توجه علاقهمندان قرار گرفته، بیشتر اشعار این شاعر بزرگ بوده که به رباعیات خیام نیشابوری معروف است.