پخش زنده
امروز: -
در ادامه با یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کشور فلسطین به نام مسخن دجاج آشنا خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مسخن غذای عربی با مرغ است که روی نان پیتا با انواع ادویه جات از جمله سماق سرو میشود. با دستور ویژهای که توسط سرآشپز عربی فلسطینی ارائه شده، میتوانید این غذا را بپزید:
مواد لازم تهیه مرغ مسخن برای ۶ نفر:
- روغن زیتون یا مایع ۳۰۰گرم
- ران مرغ ۶عدد (با همه قسمتهای مرغ میشود مسخن را درست کرد.)
- پیاز ۱ونیم کیلو (این غذا پیاز زیاد لازم دارد.)
- میخک ۶ عدد
- هل درسته ۴ دانه
- بادیان رومی یاستارهای ۱ عدد کوچک (دلخواه)
- دانه فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای خوری
- چوب دارچین یک عدد
- برگ بو ۴عدد
- سنگ نمک درشت خرد شده یا دریا به میزان لازم
- ادویه بهارات یک دوم قاشق چایخوری
مواد لازم برای سرو کردن:
- خلال بادام یا پرک بادام بو داده یک سوم پیمانه (بدون روغن تفت داده شود.)
- دانه میوه کاج بو داده ۲ قاشق غذاخوری (اگر دانه کاج نبود از خلال پسته یا پسته خرد شده و یا فندق تازه خردشده استفاده کنید.)
- سماق قرمز ۱ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه آسیاب شده درشت به میزان لازم
- سبزیجات معطر مثل نعناع، ریحان، گشنیز
مواد لازم برای تهیه نان پیتا:
این نان پیتا خیلی سریع و راحت در تابه یا فر آماده میشود.
مواد لازم برای پیتا (مرحله اول تهیه خمیر):
- مایه خمیر خشک یک قاشق چایخوری
- آرد نان یک پیمانه
- آب ولرم یک پیمانه
- شکر یک و نیم قاشق چای خوری
- مواد لازم برای پیتا (مرحله دوم خمیر گیری):
- نمک نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون یک چهارم پیمانه
- آرد نان یک و نیم پیمانه
طرز تهیه:
۱) رانهای مرغ را از ۶ ساعت قبل دریک عدد پیاز خردشده و دو حبه سیر له شده و کمی روغن زیتون و فلفل سیاه مزه دار کنید.
۲) یک قابلمه بزرگ را گرم کرده و حرارت زیر اجاق را زیاد کنید و کمی از روغن زیتون را در آن بریزید و رانهای مرغ را در روغن بگذارید. حدود ۵ تا ۶ دقیقه سرخ کنید تا کمی طلایی شود و رنگ بگیرد. رانها را پس از سرخ کردن کناری بگذارید.
۳) پیاز را خلالی یا نگینی خرد کرده و در قابلمه ریخته و عمل سرخ کردن را ادامه دهید تا پیازها طلایی شود. در صورت نیاز میتوانید روغن زیتون اضافه کنید.
۴) رانهای سرخ شده را به پیاز اضافه کنید، روغن زیتون را نیز اضافه نمایید تا روی رانها را بپوشاند و بگذارید تا جوش آید.
۵) در قابلمه را گذاشته و به مدت نیم ساعت روی شعله ملایم بگذارید.
۶) بهارات و بقیه ادویه جات مثل فلفل، بادیان و دارچین، نمک و…را اضافه کرده وعمل پختن رابا حرارت کم ادامه دهید (۲ ساعت یا بیشتر) تا مرغ کاملا پخته و گوشت آن از استخوان جدا شود. شعله را خاموش کرده و بگذارید محتویات قابلمه کاملا خنک شود.
۷) پیاز را در یک آبکش بریزید تا مایعات و آب اضافی از آن جدا شوند. پیاز باقیمانده را در یک کاسه بریزید. دانههای فلفل و چوب دارچین را نیز جدا کنید. ران مرغ را از استخوان جدا کرده و به صورت تکههای بزگ خرد نمایید و به پیاز اضافه کنید.
۸) بادام، دانه کاج و سماق را اضافه و همه مواد را کاملا مخلوط نمایید.
طرز تهیه نان پیتا:
۱) برای آماده کردن نان پیتا مواد لازم در مرحله اول را کاملا با یکدیگر مخلوط نموده و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید؛ و بعد مواد مرحله دوم خمیر را نیز اضافه کرده و خوب ورز دهید تا خمیر یکدستی بدست آید و خمیر به دست نچسبد، اگر احساس کردید خمیر خیلی خشک است دستتان را مرتب به آب زده و کم کم خمیر را ورز دهید، اما اگر احساس کردید خمیر چسبناک است، روی میز کار کم کم آرد بپاشید و خمیر را ورز دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود، خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و رویش سلفون بکشید. نیم ساعت خمیر را استراحت دهید و یا رویش پارچه نمدار بکشید.
۲) خمیر آماده شده را به ۵ قسمت تقسیم نمایید. خمیر را روی میز کار که از قبل آرد پاشیده اید به ضخامت ۲ سانتی متر پهن کنید.
۳) یک تابه با کف کلفت را کاملا داغ کنید. خمیر آماده شده را روی فلز داغ از دو طرف برشته کنید. پیتا را میتوانید در فر با حرارت ۲۵۰ درجه نیز بپزید.
۴) مسخن را روی پیتا گذاشته و با سبزیهای معطر و تازه، سماق، کمی آبلیموی تازه و خلال بادام بو داده سرو نمایید.
نکات:
ادویه بهارات، ادویه مخلوط کشورهای عربی و ترکیه است که در منزل میتوانید با ترکیب کردن مواد زیر، این ادویه را درست کنید.
۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
۲ قاشق غذاخوری زردچوبه
۱ قاشق غذاخوری تخم گشنیز
۱ قاشق غذاخوری نعناع خشک
۱ قاشق غذاخوری میخک
۱ قاشق غذاخوری جوز هندی
۱ قاشق غذاخوری هل سبز
۱ نوک قاشق چایخوری دارچین
میتوانید ران مرغ را به صورت خرد نشده روی پیاز، بادام و سماق سرو نمایید.
میتوانید این غذا را در نانهای لواش کوچک هم ریخت و رول کرد.