به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ دکتر محمود حسین پور افزود: با اهدای عضو بیماران مرگ مغزی ۷۷ بیمار نیازمند جانی دوباره یافتند.
وی گفت: همزمان با شب شهادت حضرت علی (ع) و شب قدر، اعضای مادر ۴۵ ساله بشاگردی ساکن بندرعباس که در تصادف دچار مرگ مغزی شده بود با رضایت خانواده به سه بیمار نیازمند اهدا شد.
وی افزود: هم اکنون بیمارستان شهید محمدی بخش اهدای عضو دارد که اعضای اهدایی را برای پیوند به بیمارستان ابوعلی سینای شیراز ارسال میشود.
دکتر حسین پورگفت: افراد داوطلب برای اهدای عضو در صورت مرگ مغزی میتوانند کد ملی خود را به شماره ۳۴۳۲ پیامک بزنند و پس از پاسخ به چند سوال کوتاه تصویر کارت ملی خود را در فضای مجازی دریافت کنند.
وی افزود: مراجعه به سایت www.ehda.center و شماره گیری کد دستوری# ۳۴۳۲*۳* راههای دیگر دریافت کارت اهدای عضو است.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان هم گفت: تاکنون هیچ بیمار مرگ مغزی به زندگی بازنگشته است و افرادی که تصور میکنند پس از مرگ مغزی به زندگی بازگشته اند، در واقع در کُما و یا کُمای عمیق بوده اند که در آن شرایط سلول مغز زنده است، اما کارایی خود را از دست داده است.
دکتر نجفی زاده گفت: در ایران قوانین سختگیرانهای برای تائید مرگ مغزی وجود دارد و ۴ پزشک شامل متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، داخلی و بیهوشی باید آن را تایید کنند و سپس نماینده پزشکی قانونی تمام مراحل را کنترل میکند و تایید نهایی را میدهد و این در دیگر کشورها حداکثر با دو متخصص صورت میگیرد.
نائب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان هم گفت: زمان طلایی برای پیوند قلب و ریه تنها شش ساعت پس از جدا شدن از بدن اهدا کننده است.
دکتر امید قبادی افزود: زمانی که قلب پس از جدا شدن از اهدا کننده زنده میماند ۴ تا ۶ ساعت است و باید به سرعت به بدن بیمار پیوند زده شود.
وی با بیان اینکه ۸ عضو و ۵۳ نسج و بافت هر بیمار مرگ مغزی قابل اهداست گفت: قلب و ریه شش ساعت، لوزالمعده، روده و کبد ۱۸ ساعت، کلیهها ۲۴ تا ۳۶ ساعت زنده میمانند و قابل پیوند هستند.
دکتر قبادی گفت: پیوند عضو از مرگ بیماران جلوگیری میکند و پیوند نسوج نیز از معلولیت بیماران پیشگیری میکند و اهدای عضو کار بسیار ارزشمندی است و باید در کشور فرهنگ سازی شود.
فردا ۳۱ اردیبهشت ماه روز ملی پیوند عضو است.