به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین خبرها درباره شیوع جهانی ویروس کرونا، تعداد مبتلایان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به ۳۱۹ هزار و ۹۶۱ نفر و شمار بهبودیافتگان به یک میلیون و ۹۰۴ هزار و ۶۸۴ تن رسیده است.
با آنکه شمار مبتلایان به کرونا در برخی کشورها سیر نزولی دارد، اما در برخی دیگر از کشورها بر آمار مبتلایان روز به روز افزوده میشود.
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف به نقل از وبگاه آماری ورلد مترز
شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر شمار مبتلایان به کرونا در آستانه ۵ میلیون نفر
ثبت شش مورد جدید ابتلا به کرونا در تونس
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان از تونس، وزارت بهداشت تونس اعلام کرد با ثبت شش مورد جدید ابتلا به کرونا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در این کشور به ۱۰۴۳ مورد رسیده است.
وزارت بهداشت تونس همچنین از ثبت مرگ یک مورد جدید ناشی از ابتلا به کرونا و مجموع آمار قربانیان به ۴۶ تن خبر داد.
اجرای مقررات منع رفت و آمد در منطقه کردستان عراق در تعطیلات عید فطر
مقررات فراگیر ممنوعیت رفت و آمد در ایام تعطیلات عید سعید فطر در منطقه کردستان عراق اجرا میشود.
وزیر امورداخلی منطقه کردستان در شمال عراق روز دوشنبه از اجرای فراگیر مقررات منع رفت و آمد در سراسر این منطقه در روزهای تعطیلات عید فطر خبر داد.
وزارت امور داخلی منطقه کردستان با انتشار بیانیهای تاکید کرد مقررات منع آمد و شد در همه استانها و شهرستانهای این منطقه از روز نخست عید فطر و به مدت ۷۲ ساعت اجرا خواهد شد.
وزارت امور داخلی منطقه کردستان در این بیانیه از اعمال مجازات برای کسانی که از مقررات سرپیچی و آن را نقض کنند ، خبر داد، اما ماهیت این مجازاتها را مشخص نکرد.
بر اساس بیانیه وزارت امور داخلی منطقه کردستان، خودروهای نیروهای امنیتی، تیمهای پزشکی و امبولانسها از این مقررات مستثنی هستند.
این در حالی است که آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر عراق تا دوشنبه شب ۳۵۵۴ مورد و تعداد قربانیان ۱۲۷ تن اعلام شد.
ثبت دو مورد جدید فوت و ۱۰ مورد جدید ابتلا در تعز
شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از کمیته اضطراری تعز در جنوب یمن، از ثبت دو مورد جدید فوت و ۱۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در این شهر در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
برزیل بالاتر از انگلیس و در رتبه سوم جهان از لحاظ بیشترین تعداد مبتلایان کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو، بنا بر اعلام وزارت بهداشت برزیل طی شبانه روز گذشته ۶۷۴ نفر جانشان را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و تعداد تلفات در این کشور به ۱۶ هزار و ۷۹۲ نفر رسید.
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ هزار و ۱۴۰ نفر به کرونا مبتلا شدند و رقم مبتلایان ۲۵۴ هزار و ۲۲۰ نفر رسید و این کشور در جایگاه سوم جهان از لحاظ بیشترین تعداد موارد ابتلا قرار گرفت.
تعلیق اقامه نماز جماعت عید فطر در مساجد سوریه
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دمشق، شورای علمی فقهی وزارت اوقاف سوریه روز دوشنبه در بیانیهای از تعلیق اقامه مراسم نماز جماعت عید فطر در مساجد این کشور در راستای اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا خبر داد. بر اساس این تصمیم نماز عید فطر به صورت جماعت در مساجد سوریه برگزار نمیشود. مصر و الجزایر هم پیش از این چنین تصمیمی گرفته بودند. بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت سوریه، تاکنون ثبت ۵۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا و مرگ سه نفر در مناطق تحت کنترل دولت سوریه تایید شده است.
بر این اساس خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از شورای علمی فقهی وزارت اوقاف از تعلیق اقامه نماز جماعت عید فطر در مساجد این کشور برای محافظت از جان نمازگزاران و دفع خطر و بلا خبر داد. بر اساس بیانیه این شورا، نمازگزاران سوری میتوانند نماز عید فطر را با اعضای خانواده خود به صورت جماعت در خانه اقامه کنند.
این تصمیم در راستای اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با گسترش ویروس کرونا گرفته شد. در همین حال، مقامات سوریه اعلام کردند مقررات منع رفت و آمد شبانه در روزهای تعطیلات عید فطر هم از ساعت هفت و سی دقیقه شب تا ساعت شش صبح اجرا میشود.
مصر نیز روز یکشنبه از تشدید تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا در ایام تعطیلات عید فطر خبر داد و اعلام کرد همه مراکز تجاری و رستورانها در این روزها تعطیل خواهند بود. دولت مصر همچنین از تعطیلی مراکز تفریحی در سواحل، بوستانها و وسایل حمل و نقل عمومی خبر داد.
سوریه: با وجود تحریمهای ظالمانه غرب دمشق با همه گیری کرونا مقابله میکند
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) از ژنو، وزیر بهداشت سوریه اعلام کرد این کشور با وجود تحریمهای اقتصادی ظالمانه و یکجانبه کشورهای غربی، با ویروس کرونا مقابله میکند.
هفتاد و سومین نشست دو روزه مجمع جهانی بهداشت با مشارکت سوریه و به صورت مجازی (ویدئو کنفرانس) از روز دوشنبه در شهر ژنو سوئیس آغاز شد.
نزار یازجی وزیر بهداشت سوریه در سخنرانی خود در این نشست، گفت: با وجود اینکه سوریه با وضعیت فوق العاده ناشی از تحمیل جنگ تروریستی ۹ ساله و تحریمهای اقتصادی قهریه، ظالمانه و یکجانبه (کشورهای غربی) مواجه است، اما کارکنان بخش بهداشت سوریه با شجاعت کامل با ویروس کرونا مقابله میکنند.
نزار یازجی افزود: جنگ تروریستی تحمیلی ۹ ساله و نیز تحریمهای اقتصادی ظالمانه موجب تضعیف و محدودیت کارایی بخشهای خدماتی به ویژه بخش بهداشتی سوریه شده است ، اما با این حال نیروها و کارکنان بخش بهداشتی سوریه با شجاعت در برابر ویروس کرونا و خدمت رسانی به مردم فعالیت میکنند.
وزیر بهداشت سوریه یادآور شد درحالی که کشورهای دارای نظام بهداشتی و اقتصادی قوی در مهار ویروس کرونا و نجات جان شهروندان خود با مشکلات و دشواریهایی روبه رو هستند، اما آمریکا و کشورهای اروپایی به تحریمهای ظالمانه خود علیه سوریه و محاصره انسانی آن ادامه میدهند که این امر موانعی را در برابر بخش بهداشتی کشور برای مقابله با ویروس کرونا و تامین تجهیزات مورد نیاز برای پیشگیری، تشخیص و معالجه آن ایجاد میکند.
وی در سخنانش بر لزوم لغو تحریمهای ظالمانه و قهریه آمریکا و اروپا علیه سوریه تاکید کرد تا این کشور بتواند در شرایط متفاوت امنیت بهداشتی، سلامت و زندگی شهروندانش را تامین کند و تاکید کرد: وضعیت بهداشتی شهروندان ما در فلسطین و بلندیهای اشغالی جولان به ویژه اسرا در زندانهای اسرائیل بسیار نگران کننده است.
نزار یازجی افزود با توجه به اینکه مسئولان اسرائیلی رفتار وحشیانه و غیر انسانی با زندانیان دربند دارند و در ارایه خدمات پزشکی به آنان کوتاهی میکنند، این افراد شرایط نگران کنندهای دارند و ممکن است خیلی راحت به ویروس کرونا مبتلا شوند و این موضوع ایجاب میکند تا نهادها و مراکز بین المللی به مسئولیت خود در قبال زندانیان دربند عمل کنند.
وزیر بهداشت سوریه گفت: برگزاری نشست فعلی مجمع جهانی بهداشت به صورت مجازی به علت شیوع ویروس کرونا تاکیدی بر لزوم پایبندی به اصل اساسی در منشور سازمان ملل و انسجام و همکاری جمعی در مقابله با چالشها، مشکلات و جلوگیری از سیاسی کاری فعالیت این سازمان است به ویژه اینکه جهان امروز با ویروسی مواجه است که پیامدهای خطرناکی بر نظام بهداشتی و اقتصادی دنیا دارند.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به مشارکت چین در مقابله با ویروس کرونا، تاکید کرد کشورهای جهان باید اصل چین واحد یعنی جمهوری خلق چین را به رسمیت بشناسند.
گفتنی است، از مجمع جهانی بهداشت بالاترین نهاد تصمیم گیری در سازمان بهداشت جهانی است و نشست دورهای آن هر ساله با حضور نمایندگان و هیئتهای همه ۱۹۴ عضو آن و نیز سازمانهای بین المللی و نهادهای کمک رسان برگزار میشود.
نظر مردم آلمان نسبت به آمریکا لطمه دیده و نسبت به چین بهبود یافته است
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک نظرسنجی نشان میدهد مردم آلمان از زمان شیوع کرونا آمریکا را کمتر از قبل با دید مثبت نگاه میکنند و در عین حال، نگرش آنها نسبت به چین بهبود یافته است.
در این نظرسنجی که توسط بنیاد کوربر صورت گرفت و ۱۰۰۰ آلمانی در آن شرکت داشتند ۷۳ درصد گفتند نظر آنها نسبت به آمریکا در نتیجه بحران بهداشتی جاری لطمه دیده است.
در مقابل، ۳۶ درصد گفتند نظر آنها نسبت به چین در اثر شیوع کرونا منفیتر شده است. از هر چهار نفر یک نفر گفت دیدگاهش درباره چین بهبود یافته است.
این نظرسنجی نشان میدهد فقط ۳۷ درصد از شهروندان آلمان هنوز هم خواهان روابط نزدیکتر با آمریکا هستند. این رقم در آخرین نظرسنجی مشابه در سپتامبر ۲۰۱۹ برابر با ۵۰ درصد بود. در مقابل، ۳۶ درصد خواهان روابط نزدیکتر با چین هستند حال آن که این رقم در نظرسنجی سپتامبر ۲۰۱۹ برابر ۲۴ درصد بود.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در آمریکای لاتین
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکای لاتین از ۳۰ هزار نفر فراتر رفت.
در همین حال، برزیل روز دوشنبه ۶۷۴ مورد مرگ ناشی از بیماری کرونا در این کشور ثبت کرد و به این ترتیب، این کشور با پیش افتادن از انگلیس در جایگاه سومین کشور جهان از نظر ابتلا به بیماری کرونا قرار گرفت.
رفع برخی محدودیتها در فنلاند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دولت فنلاند رفع برخی محدودیتها را بصورت مرحلهای آغاز کرده است.
۳۰۰ نفر تاکنون بر اثر ویروس کرونا در فنلاند جان باخته اند تعداد مبتلایان هم به ۶۵۰۰ نفر رسیده است.
یمن/ افزایش شمار مبتلایان به ۱۳۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت یمن اعلام کرد با ثبت دو مورد جدید ابتلا به کرونا در استان شبوه، شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۳۰ نفر افزایش یافت.
هایکو ماس: بازگشت زودهنگام به دوران پیشاکرونا توهم است
به گزارش آسوشیتدپرس، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در برلین گفت: ما نباید این توهم را داشته باشیم که بازگشت زودهنگام به عرصه کسب و کار امکان پذیر است.
هایکو ماس همچین افزود: ضروری است به مردم اعلام کنیم، این محدودیتها در همه جا از جمله در سواحل، رستورانها و حتی در داخل شهرها ادامه دارد. امیدواریم در پانزدهم ژوئن (۲۶ خرداد ۹۹) در وضعیتی باشیم که هشدارهای سفر را جایگزین توصیههای سفر کنیم؛ توصیههایی که انتظار میرود رعایت شوند و البته این احتمال هم وجود دارد که شاید نتوان در این تابستان، بهتر از این عمل کرد.
جان باختن ۴۰ نفر از کارکنان پزشکی و صدها بیمار احتمالا کرونایی در داغستان
وزیر بهداشت جمهوری داغستان روسیه اذعان کرد حدود ۴۰ پرستار و صدها بیمار در هفتههای اخیر بر اثر ذات الریه جان باخته اند که احتمالا مواردی از کووید-۱۹ بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، در حال حاضر در داغستان، جمهوری فقیر روسیه با جمعیتی کمتر از سه میلیون نفر، بر اساس آمارهای رسمی، شمار مبتلایان به کرونا سه هزار و ۴۶۰ نفر و شمار قربانیان نیز ۲۹ نفر اعلام شده است. به گفته جمال الدین گاجیبراگیموف (Djamaloudine Gaadjiibraguimov)، وزیر بهداشت داغستان، با ۶۵۷ قربانی و ۱۲ هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به ذات الریه که ابتلای آنها به ویروس کرونا تایید شده یا مشکوک به آن هستند، اوضاع در جمهوری داغستان بسیار وخیم است.
وی روز شنبه در مصاحبهای با یک وبلاگ نویس اعلام کرد "همه این بیماران مانند موارد تایید شده کووید-۱۹ پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفته اند، اما از آنجایی که ما تاییدیه آزمایشگاهی نداریم، چنین آمارهای" جداگانهای داریم.
در مقایسه با داغستان، در مسکو پایتخت روسیه که کانون اصلی همه گیری کرونا به شمار میرود، شمار مبتلایان به کرونا ۱۴۶ هزار و ۶۲ نفر و شمار جان باختگان بر اثر کووید-۱۹ یک هزار و ۵۸۰ نفر از جمعیت ۱۲ میلیونی آن بوده است.
وزیر بهداشت داغستان گفت: "کارکنان پزشکی در داغستان بهای سنگینی میپردازند به طوری که "۴۰ نفر از همکاران ما" جان خود را از دست داده اند.
کووید-۱۹ در یکی از اشکال شدید، خود را به صورت ذات الریه مرگبار نشان میدهد.
از چند روز پیش به این طرف بسیاری از شواهد از افزایش انتشار همه گیری در داغستان حکایت میکنند.
خبرگزاری بهداشتی روسیه روز جمعه اعلام کرده بود جمهوری داغستان به علت نبود آزمایشگاه نمیتواند به اندازه کافی به آزمایشهای تشخیصی اقدام کند. بنابراین، بدون نتایج مثبت آزمایش نمیتوان موارد مرگ و میر را در آمارهای رسمی لحاظ کرد.
این خبرگزاری به نبود کادر درمانی کارآمد، دارو و امکانات محافظتی نیز در داغستان اذعان کرد.
در مجموع بر اساس آمارهای رسمی، روز دوشنبه شمار بیماران کرونا در روسیه به ۲۹۰ هزار و ۶۷۸ نفر و شمار قربانیان نیز به دو هزار و ۷۲۲ نفر رسید.
منتقدان درست بودن میزان مرگ و میر آمارهای رسمی را زیر سوال بردند و کشور را به کمتر از آمارهای واقعی کردن شمار بیماران و مرگ و میر کووید-۱۹ به طور عامدانه، متهم کردند.
مقامات با رد این اتهامات تصریح کردند فقط موارد مرگ و میرهایی که علت اصلی آنها کرونا ویروس بوده، در آمارها آمده و این در حالی است که سایر کشورها تقریبا همه موارد مرگ بیمارانی را که آزمایش کرونا در آنها مثبت بوده است، در آمارها به حساب آورده اند.
مقامات روسیه همچنین میگویند همه گیری دیرتر وارد روسیه شده است و آنها فرصت داشته اند بیمارستانها را آماده و سیاست ردیابی جمعی را اجرا کنند.
سودان/ تمدید دو هفتهای مقررات منع رفت و آمد در خرطوم
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شورای امنیت و دفاع سودان با تمدید دو هفتهای مقررات منع رفت و آمد در استان خرطوم به منظور جلوگیری از گسترش کرونا موافقت کرد.
فرانسه/ انتقاد کادر درمان از سوء مدیریت دولت در بحران
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) که اخبار سیاسی و جنبشهای اجتماعی در سراسر جهان را پوشش میدهد، با انتشار ویدئویی در صفحه توئیتر خود گزارش داد شماری از پرستاران و کادر درمان بیمارستان هانری موندور (Henri-Mondor) در منطقه کِرِتی (Créteil) در حومه جنوب شرقی پاریس روز دوشنبه با تجمع مقابل بیمارستان از سوء مدیریت دولت در بحران مرتبط با شیوع بیماری کووید-۱۹، وضعیت بیمارستانها و کمبود امکانات انتقاد کردند.
فرانسه/ شمار مبتلایان در کشتارگاهها رو به افزایش است
شبکه تلویزیونی ب. اف. ام فرانسه (BFMTV) با انتشار ویدئویی از یکی از کشتارگاههای بزرگ فرانسه در فلوری-لزوبره (Fleury-les-Aubrais) در منطقه لوآره (Loiret) در جنوب پاریس گزارش داد شمار موارد آلوده به ویروس کرونا در کشتارگاههای فرانسه رو به افزایش است.
پس از اینکه تست کرونای ۳۴ نفر از کارکنان این کشتارگاه مثبت اعلام شد، مسئولان بخش سلامت اکنون در حال انجام آزمایش کرونا از کارکنان و تست غربالگری گسترده در این کشتارگاه هستند. برخی از کارکنان هنگام خروج از کشتارگاه به خبرنگار شبکه ب. اف. ام گفتند از اینکه ۳۴ نفر در محل کارشان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند، بسیار متعجب هستند.
برخی دیگر بر این باورند که فضای محل کارشان این امکان را فراهم نمیآورد که فاصله اجتماعی رعایت شود و به همین علت شمار موارد آلوده به ویروس رو به افزایش است. قرار است در مجموع ۴۰۰ کارگر این کشتارگاه غربالگری شوند.
این بار غربالگری وسیعی نیز قرار است در کشتارگاه بخش کوت-دارمور (Côtes-d'Armor) در منطقه بروتانی فرانسه انجام شود.
یکی از کارکنان این کشتارگاه در گفتگو با خبرنگار این شبکه گفت: "با اینکه همه مقررات محدود کننده مرتبط با کرونا در این کشتارگاه رعایت و همه جا ضدعفونی شده، اما باز هم تست کرونای ۳۹ نفر از کارکنان این کشتارگاه نیز مثبت اعلام شده است".
در خارج از فرانسه نیز کشتارگاهها به کانونهای اصلی شیوع ویروس کرونا تبدیل شده اند. به عنوان مثال ویروس کرونا بیش از ۱۱۵ کشتارگاه را در آمریکا تحت تأثیر قرار داده و به آلوده شدن ۵۰۰۰ کارگر منجر شده است.
پیامدهای همه گیری و قرنطینه بر سلامت روانی مردم انگلیس
مدیرکل موسسه خیریه سلامت روان، مایند (Mind) در پاسخ به پرسشی دربارهی پیامدهای بیماری کووید -۱۹ و متعاقب آن قرنطینه بر سلامت روح و روان مردم گفت: نگران بحرانی هستیم که دارد در زمینهی سلامت روانی مردم شکل میگیرد.
پُل فارمر در گفتگو با اسکای نیوز به سه گروه جمعیتی اشاره کرد که توجه ویژهای را به خود معطوف داشته اند؛ نخست افرادی که هم اکنون با مشکلات و بیماری روانی درگیر هستند و در بررسیهای خودمان شناسایی شده اند. تقریبا دوسوم از افرادی که مشکلات روانی دارند گفته اند بیماری روانی شان رو به وخامت گذارده است. دوم نگران افرادی هستیم که در نتیجهی همه گیری بیماری کووید-۱۹ بیشترین آسیب را متحمل میشوند. این افراد عبارتند از کسانی که در خط مقدم برخورد و پیشگیری از ابتلا قرار دارند، افرادی که از اقلیتهای قومی و نژادی به شمار میآیند و یا افرادی که در خانوادههای خاص زندگی میکنند. سلامت روانی این افراد نیز در معرض خطر قرار دارد؛ و در پایان البته به همهی ما توصیه شده کارهایی انجام بدهیم که برای سلامت روح و روان مان خوب نیست. جدا ماندن از عزیزان و یا برخی از عوامل محافظت کننده که برای تداوم سلامت روح و روان به کار میبرده ایم و حالا باید این عناصر را حذف کنیم. از این رو در این سه حوزه نگرانیهایی وجود دارد که برای سلامت روانی در کشور بسیار مهم به شمار میآیند.»
وی دربارهی دسترسی به مراقبتهای ویژهی سلامت روان پس از گسترش همه گیری ویروس کرونا در انگلیس گفت: « بسیاری از افراد در زمینهی وخامت وضعیت سلامت روانی خود شکایت میکنند، اما اداره ملی بهداشت مدعی است شمار افرادی که برای دسترسی به نظام سلامت روان مراجعه میکنند کاهش داشته است؛ لذا بسیار اهمیت دارد بر این نکته تاکید کنیم خدمات سلامت روان برای همهی اقشار مردم آزاد است و ظرفیت هم اکنون برای ارائهی چنین خدماتی وجود دارد.»
این کارشناس سلامت روان با اشاره به ناچیز بودن سرمایه گذاری در این بخش نیز گفت: فکر میکنیم فشار بسیار گستردهای ظرف چند ماه آینده جهت دسترسی و دریافت خدمات بهداشت و سلامت روان بر نظام بهداشتی انگلیس وارد شود و بسیار اهمیت دارد که هم اکنون اقدام مناسب صورت گیرد تا منابع مورد نیاز در اختیار قرار گیرد تا بتوانیم در چند ماه آینده با جهش موارد مراجعه برای دریافت خدمات بهداشت روان کنار بیاییم.
فارمر در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید شرایط روانی جامعه برای بازگشت کودکان به مدارس فراهم باشد یا خیر نیز گفت: «از نقطه نظر ایمنی، دولت و مقامهای مسئول باید تصمیم گیری کنند، اما از منظر مسائل مربوط به بهداشت روان به این نکته اشراف داریم که نوجوانان از تماس با دوستان خود محروم شده اند، دل تنگ دوستان شان هستند. خوشبختانه بسیاری از آنها با استفاده از رسانههای اجتماعی با دوستان خود در تماس بوده اند. اما فکر میکنم هر چه زودتر بچهها بتوانند به زندگی و فعالیتهای عادی شان بازگردند برای سلامت روح و روان شان مناسبتر است.»
وی گفت: این را هم نباید فراموش کنیم که شمار جوانان و نوجوانانی که از نظر روحی و روانی مشکل داشتند پیش از بروز همه گیری ویروس کرونا در حال افزایش بود و از رقم یک نفر در هر ۱۰ نفر هم اکنون به رقم یک نفر در هر ۸ نفر رسیده است؛ لذا اهمیت اطمینان از دسترسی نوجوانان و جوانان به بهداشت و سلامت روان بسیار زیاد است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
تولد نوزادی در روسیه که به ویروس کرونا مبتلا است
شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه در توییتی گزارش داد در روسیه نوزادی به دنیا آمد که به ویروس کرونا مبتلا است.
امارات/ ابتلای ۸۳۲ نفر دیگر به کرونا در امارات
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در خبری اعلام کرد؛ وزارت بهداشت امارات از ثبت ۸۳۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. همچنین ۴ نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا جان باختند.
وزارت بهداشت امارات همچنین افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۶۵ نفر از مبتلایان به کرونا نیز بهبود یافتند.
اسکای نیوز همچنین افزود: سخنگوی رسمی سازمان ملی اضطرار و مدیریت بحران امارات از اجرای طرح ضد عفونی سراسری از ساعت ۸ شب تا ۶ صبح از روز چهارشنبه مطابق با ۲۷ رمضان تا اطلاع ثانوی خبر داد.
ثبت ۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در فلسطین و افزایش تعداد مبتلایان به ۵۶۵ نفر
وزیر بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین روز دوشنبه از شناسایی پنج مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا درالخلیل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رام الله، (خانم) میالکلیه در کنفرانس خبری گفت: با ثبت پنج مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در منطقه بیت اولا در الخلیل ، آمار کل موارد ابتلا به کرونا در سرزمین های فلسطین به ۵۶۵ مورد رسیده است.
وزیر بهداشت فلسطین افزود: مبتلایان جدید کرونا در الخلیل یک کودک دوساله، یک زن ۳۱ ساله و سه جوان هستند.
دولت فلسطین در راستای تلاش برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا تصمیم به تعطیلی همه مراکز عمومی و خصوصی از شامگاه جمعه (دوم خرداد) تا دوشنبه آینده گرفت.
محمد اشتیه نخست وزیر فلسطین اعلام کرد دولت در تلاش است تا زندگی در اراضی فلسطین از سه شنب آینده به روال عادی خود بازگردد.
درگیری پلیس لهستان با معترضان به قرنطینه در پایتخت این کشور
شبکه تلویزیونی راپتلی گزارش داد معترضان به قرنطینه و طرح فاصله گذاری اجتماعی در ورشو پایتخت لهستان با نیروهای پلیس درگیر شدند.
مصر/ شمار مبتلایان به مرز ۱۳ هزار نفر رسید
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در خبری فوری گزارش داد؛ وزارت بهداشت مصر از ثبت ۵۳۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. بدین ترتیب شمار مبتلایان به این ویروس در مصر به ۱۲ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز همچنین به نقل از وزارت بهداشت مصر اعلام کرد با جان باختن ۱۵ فرد دیگر، شمار جان باختگان ناشی از ابتلا کرونا به ۶۴۵ نفر رسید.
انتقاد عضو پارلمان انگلیس از عملکرد کرونایی دولت انگلیس
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کریس برایانت از اعضای مجلس عوام انگلیس از حزب کارگر که عضو کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس است در گفتگو با این شبکه از لندن گفت: من از عملکرد دولت در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ راضی نیستم. واقعیت این است که نخست وزیر انگلیس خودش در ابتدای این ماجرا بیمار شد. او در همه جلسات اولیه مربوط به بیماری کووید-۱۹ غایب بود حال آنکه وی باید بر این مسئله متمرکز میبود. در خانههای سالمندان انگلیس، بحرانی اساسی بروز کرده است. به همین علت، هزاران نفر جان باختند حال آنکه اصلا نبایستی جانشان را از دست میدادند.
محدودیتها بایستی بسیار زودتر شروع میشد. در حال حاضر هم تعداد تستهای کرونا به هیچ وجه به اندازه کافی نیست. وقتی ارزیابیها در پایان این دوران انجام شود، فکر میکنم مردم بسیار ناراحت شوند.
ابتلای ۱۸۲ فرد دیگر به کرونا در الجزایر
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در خبری فوری گزارش داد؛ وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۱۸۲ مورد جدیدابتلا به ویروس کرونا خبر داد. همچنین ۷ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند.
کمبود متخصص، معضل جدی مقابله با کووید-۱۹ در کنیا
کمبود متخصص به معضل جدی در مسیر مقابله با کووید-۱۹ در کنیا تبدیل شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کنیا نیز به شدت درگیر بیماری کووید-۱۹ شده است. کنیا مرزهای خود را با تانزانیا و سومالی بسته است. زمان اعمال مقررات منع آمد و شد شبانه نیز از غروب آفتاب تا طلوع آفتاب در این کشور آفریقایی سه هفته بیشتر شده است.
باآنکه مقامات کنیا، مرزهای این کشور را با همسایگان بسته اند، هنوز هم موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است. پزشکان در کنیا هشدار داده اند که آنها با خطر تمام شدن دستگاههای تنفس مصنوعی مواجه هستند که مرگ و زندگی بیماران کرونایی را رقم میزند. البته این مسئله فقط بخشی از مشکل کلیتر و بزرگتر در کنیا است. مسئولان بیمارستان دانشگاهی کنیاتا در نایروبی، پایتخت کنیا، که بزرگترین مرکز درمانی اختصاص یافته برای بیماران مبتلا به بیماری کووید-۱۹ نگران هستند. آنها میگویند ظرفیت تختهای بیمارستانی و تجهیزات آنها کافی نیست. البته کمبود تجهیزات حیاتی فقط خاص کنیا نیست و دیگر کشورهای آفریقایی نیز با همین مشکل جدی مواجه هستند. مشکل جدی است.
در بیمارستان کنیاتا، چهارصد دستگاه تنفس مصنوعی درخواست شده است، اما هیچ دستگاه جدیدی به این بیمارستان داده نشده است. بسیاری از بیمارستانهای کنیا با مشکل کمبود سیلندرهای اکسیژن مواجه هستند. اگر تعداد بیماران این بیمارستانها بسیار زیاد شود این مشکل بسیار جدی خواهد شد. دولت کنیا قول داده است تجهیزات تنفس مصنوعی را به سرعت برای مراکز درمانی تامین کند. اما متخصصان کنیایی میگویند تجهیزات فقط بخشی از مشکل است، زیرا کمبود جدی منابع انسانی و نیروهای ماهر برای کار با این تجهیزات مشکلی جدیتر است. مثلا این مشکل در بخش متخصصان بخش آی سی یو یا بخش مراقبتهای ویژه مشهود است. در سراسر کنیا، فقط بیست متخصص آی سی یو وجود دارد که همه آنها در نایروبی فعالیت میکنند. در این شرایط، بخش اعظم مسئولیت بخشهای مراقبت ویژه به متخصصان بیهوشی سپرده شده است. نکته جالب توجه اینکه در کشوری با جمعیت پنجاه میلیون نفر، فقط دویست متخصص بیهوشی وجود دارد.
اردن/ شمار مبتلایان به ۶۲۹ نفر رسید
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در خبری اعلام کرد؛ وزارت بهداشت اردن از ثبت ۱۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. بدین ترتیب شمار مبتلایان به این ویروس در اردن به ۶۲۹ نفر رسید.
چند خبر کرونایی از ترکیه
طبق اعلام دولت ترکیه، قرنطینه عمومی در ۴ روز تعطیل عید فطر در ۸۱ استان این کشور اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکار؛ مقررات منع تردد بین شهری تا ۱۵ روز آینده تمدید شد.
دولت ترکیه با پایان دادن به سالتحصیلی جاری، بازگشایی مدارس را به سال تحصیلی آینده موکول کرد.
مساجد ترکیه، ۲۹ ماه می (ماه جاری) بازگشایی میشوند.
ثبت ۱۱۰۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت در آفریقای جنوبی
در مدت بیست و چهار ساعت، هزار و یکصد مورد جدید از ابتلا به کووید-۱۹ در آفریقای جنوبی ثبت شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ در کشور آفریقای جنوبی به سرعت در حال افزایش است. روز گذشته، شمار موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به صورت بی سابقهای افزایش یافت بطوریکه فقط در بیست و چهار ساعت، بیش از یک هزار و یکصد مورد جدید از ابتلا به این بیماری در آفریقای جنوبی ثبت شد.
تاکنون پانزده هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آفریقای جنوبی ثبت شده است. بیش از دویست و شصت نفر نیز در آفریقای جنوبی به علت ابتلا به این بیماری جانشان را از دست داده اند.
اردوغان: مدارس ترکیه در سال جاری بازگشایی نخواهند شد
خبرگزاری رویترز به نقل از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد مدارس این کشور در سال جاری تحصیلی بازگشایی نخواهند شد.
اعلام قرنطینه چهار روزه در سراسر ترکیه از روز ۲۳ مه به مناسبت عید فطر
خبرگزاری رویترز گزارش داد: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از روز ۲۳ مه قرنطینهای چهار روزه در همه شهرهای این کشور به مناسبت عید فطر اعلام کرد.
بیمارستانهای نیجریه موارد جدید کرونا را نمیپذیرند
به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ در میان کادر درمانی، بیمارستانهای نیجریه موارد جدید کرونا را نمیپذیرند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اوضاع کشورهای آفریقایی درمقابله با بیماری کووید-۱۹ بسیار اسف بار است.
در کشوری همانند نیجریه، شماری از پزشکان میگویند تجهیزات محافظتی شخصی ندارند. درعین حال، عدهای از کارکنان کادر درمانی آموزشهای لازم را برای استفاده از تجهیزات تنفس مصنوعی و کمک تنفسی بیمارستانی را طی نکرده اند. پزشکان و پرستاران در نیجریه به اندازهای به این بیماری مبتلا شده اند که بیمارستانها به ندرت بیماران جدید کرونایی را میپذیرند.
امانوئل مکرون: هماهنگی بهداشتی در اروپا تا کنون وجود نداشته است
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در نشست خبری مشترک با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اذعان کرد: اروپا باید به افزایش هماهنگی در بخش بهداشتی و پزشکی اولویت بدهد و البته این چیزی است که تاکنون وجود نداشته است.
مقام اروپایی: اوضاع همچنان بحرانی است
ییلوا یوهانسون کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی این اتحادیه در گفتگو با این شبکه گفت: هنوز بحران بیماری کووید-۱۹ ادامه دارد و ارزیابیها درباره این مسئله باید پس از پایان این بحران انجام شود. انجام چنین ارزیابی مهم است. ما باید بر نجات جان انسانها و سلامت آنها و همچنین بازگشت به شرایط احیای اقتصادی در سریعترین زمان ممکن متمرکز باشیم.
وی با تاکید بر این که اوضاع در همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان بحرانی است افزود: درعین حال، بسیار مهم است که همه اقدامات به گونهای غیرتبعیض آمیز انجام شود تا همه شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا با نگاهی توام با مساوات مدنظر قرار گیرند.
کاهش محبوبیت دولت همزمان با ناکارآمدی دولت انگلیس در مهار کرونا
خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک گزارش داد: کاهش محدودیتهای تردد برای مهار کرونا موجب کاهش محبوبیت دولت انگلیس شده است.
باتوجه به اینکه انگلیس ضعیفترین عملکرد رو در میان کشورهای اروپایی در مهار کرونا داشته میزان نارضایتیها از دولت ظرف روزهای آینده بیشتر خواهد شد.
کمبود شدید تجهیزات محافظت شخصی در اوکراین
بلومبرگ در پیامی توئیتری گزارش داد اوکراین با کمبودهای شدید برای درمان بیماران کرونایی روبروست.
در این گزارش آمده است پزشکان و کادر درمانی اوکراین برای نجات بیماران مبتلا به ویروس کرونا با کمبود جدی تجهیزات محافظت شخصی و دارو روبرو هستند.
برزیل/ تظاهرات کادر درمان در اعتراض به کمبود تجهیزات
شبکه تلویزیونی راپتلی گزارش داد دهها نفر از پرستاران و کادر درمان شهر سائوپائولو در جنوب شرقی برزیل روز یکشنبه به خیابانها آمدند تا اعتراض خود را به کمبود تجهیزات پزشکی برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ نشان دهند.
یکی از این پرستاران با نشان دادن ماسک و پوشش محافظ خود گفت: "ببینید دولت چه نوع ماسکی در اختیار کادر درمان میگذارد که در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی هستند. پوشش محافظی هم که گفته میشود ضدآب است، به هیچ عنوان ضد آب نیست. از سوی دیگر، دستگاههای تنفس که دولت از چین خریداری میکند، بی فایده است و مردم برزیل در حال مرگ بر اثر شیوع بیماری کرونا هستند".
برخورد فیزیکی پلیس انگلیس با مخالفان قرنطینه در لندن
شبکه تلویزیونی راشا تودی در پیامی توئیتری گزارش داد پلیس انگلیس با معترضان مخالف با قرنطینه در منطقه هاید پارک لندن درگیر شد.
در جریان این درگیری که روز یکشنبه اتفاق افتاد، پلیس لندن ۱۹ نفر را دستگیر و ده نفر را جریمه کرد.
پرشدن ۹۰% تختهای آی سی یو در برزیل
شیوع کرونا شبکه بهداشت و درمان برزیل را در آستانه نابودی قرار داده است بطوریکه نود درصد تختهای آی سی یو در بیمارستانهای این کشور پر شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شیوع بیماری کووید-۱۹ در برزیل مشکلات بسیاری را برای این کشور آمریکای لاتین بوجود آورده است.
شهردار سائوپائولو اعلام کرد شبکه بهداشت و درمان برزیل در آستانه ازهم پاشیدن قرار دارد.
به گفته وی، نود درصد تختهای بیمارستانی در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) اشغال شده است. شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور همچنان در حال افزایش است.این هشدار مقامات برزیلی در حالی مطرح میشود که شمار مبتلایان به این بیماری در برزیل بسیار افزایش یافته و برزیل چهارمین کشور ازنظر شیوع این بیماری شده است. این درحالی است که رئیس جمهور برزیل از پذیرش توصیههای علمی اکراه دارد که بر فاصله گذاری اجتماعی و مواردی از این قبیل تاکید دارد.
در چنین شرایطی، شاهد آمار تکان دهنده شیوع این بیماری در برزیل هستیم. شمار موارد ابتلا به این بیماری در برزیل از مرز دویست و چهل هزار نفر فراتر رفته است که این رقم بیشتر از اسپانیا و ایتالیا است. با همه این شواهد نگران کننده، بولسونارو رئیس جمهور برزیل از حرکت کشورش به سمت بازگشایی فعالیتهای اقتصادی سخن میگوید!
وزیر بهداشت ایران خواستار بازخواست از آمریکا بر سر تشدید تحریمها شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: وزیر بهداشت ایران روز دوشنبه همبستگی جهانی علیه عالمگیری کرونا را خواستار شد، و گفت: تحریمهای یکجانبه «غیرانسانی» است و موجب «رنج و درد غیرضروری» جمعیت این کشور شده است.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران در نطقی خطاب به مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت که به صورت آنلاین برگزار شد گفت: «آمریکا باید به خاطر تشدید تحریمهای یکجانبه علیه ایران و دیگر کشورهای لطمه دیده بازخواست شود.»
الکس آزار وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در این مجمع دوروزه صحبت کرد، اما به اظهارات وزیر بهداشت ایران پاسخی نداد.
متخصص چینی درباره بروز موج دوم کرونا هشدارداد
یک متخصص چینی تاکید کرد باید مراقب باشیم که موج دوم کرونا شکل نگیرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دکتر ژونگ نانشان متخصص برجسته بیماریهای عفونی ریوی در چین که به علت جایگاه علمی اش از او با عنوان فردی با رتبه دکتر فاوچی متخصص برجسته آمریکایی مقایسه میشود و او را دکتر فاوچی چین میخوانند در گفتگوی اختصاصی با این شبکه گفت: ما در حال حاضر به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ با چالش بزرگی مواجه هستیم. وضعیت ما بهتر از کشورهای دیگر نیست. ما باید به فکر اقداماتی برای مهار این بیماری باشیم. مردم باید مراقب سلامت جسمی و روانی خود باشند. مردم نباید غذا زیاد بخورند و باید زیاد ورزش کنند. من به شهر ووهان سفر کرده ام. به نظرمن، مسئولان شهر ووهان در پاسخ گفتن به پرسشهای بنده بسیار اکراه داشتند. مسئولان محلی در آن زمان (زمان سفرم به این شهر) تمایلی نداشتند به سوالات من پاسخ دهند.
وی که هفده سال پیش به علت اقداماتش درمقابله با بیماری سارس، شهرت و اعتباری جهانی یافت در ادامه گفت: این نوع بیماریها بسیار خطرناک هستند و قدرت مسری بودن آنها بسیار زیاد است. همه شهرها باید آمار واقعی افراد مبتلا را منتشر کنند. اگر مسئولان شهرها این کار را انجام ندهند باید مجازات شوند. ما در چین نیز باید آماده باشیم و خودمان را برای شیوع مجدد این بیماری آماده کنیم. باید به فکر مصونیت جمعی باشیم. تلاشها برای ساخت واکسن این بیماری ادامه دارد. فکر میکنم ساخت واکسن این بیماری چند سال طول میکشد.
آلمان و فرانسه یک برنامه بازسازی کرونایی برای اروپا به ارزش ۵۰۰ میلیارد یورو پیشنهاد کردند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آلمان و فرانسه یک برنامه بازسازی کرونایی برای اروپا به ارزش ۵۰۰ میلیارد یورو پیشنهاد کردند.
نیجریه در مناطق پر ابتلا «قرنطینه موردیاب» اجرا میکند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: رئیس کارگروه مقابله با کرونا در دولت نیجریه روز دوشنبه گفت نیجریه در مناطقی که موارد ابتلا به کرونا افزایش سریع داشته است «قرنطینه موردیاب» اجرا میکند.
دولت این کشور همچنین قرنطینه سراسری را در منطقه اقتصادی ایالت کانو در شمال این کشور تمدید کرد.
این منطقه بعد از لاگوس، پایتخت نیجریه، دومین شمار بالای مبتلایان به کرونا را در این کشور داشته است.
مقامات اکنون در حال تحقیق درباره مرگ مرموز شماری از افراد در این منطقه هستند.
اجلاس مجمع جهانی بهداشت در ژنو، محملی برای انتقاد از چین شده است
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مجمع جهانی بهداشت به صورت مجازی در شهر ژنو پایتخت سوئیس شروع شده است. این درحالی است که بیش از یکصد کشور جهان خواهان آن شده اند که تحقیقات مستقلی درباره اقدامات جهانی درمواجهه با شیوع بیماری کووید-۱۹ انجام شود که هدایت آن را سازمان جهانی بهداشت برعهده داشته است.
شی جینپینگ رئیس جمهور چین از طریق ارتباط تصویری از راه دور برای نشست ژنو سخنرانی کرد و در سخنان خود بر این تاکید داشت که چین در زمان شیوع این بیماری به گونهای مسئولانه و شفاف عمل کرد. سران دیگر کشورهای جهان نیز در سخنان خود در این نشست بر لزوم اعلام وحدت و همبستگی در این شرایط داشتند. طبیعی است که به علت شیوع این بیماری، این نشست به صورت مجازی برگزار شود، زیرا هیچکس قادر به حضور فیزیکی در این نشست نبود. تعداد بسیار اندکی در محل نشست ژنو حضور داشتند و اکثرا با ارتباط تصویری در این نشست سخنرانی کردند.
سران فرانسه و آلمان نیز از همین شیوه برای سخنرانی در این نشست استفاده کردند. البته در این زمینه مشکلاتی هم وجود داشت بطوریکه رئیس جمهور آفریقای جنوبی در دو مرتبه نخست نتوانست ارتباط اینترنتی برقرار کند تا سخنرانی خود را انجام دهد. پیش نویس بیانیه این نشست آماده شده است و نمایندگان بیش از یکصد کشور جهان آن را امضاء کرده اند. در این سند پیش نویس، انجام تحقیقات بی طرف و مستقل و ارزیابی اوضاع در این دوران بحرانی خواسته شده است.
استرالیا خواستار آن شده است که درباره عملکرد چین در این زمینه تحقیق شود، زیرا ویروس کرونا برای نخستین بار در شهر ووهان چین مشاهده شد و سپس این بیماری به بیماری همه گیر جهانی تبدیل شود. چین درخواستهای اینچنینی برای تحقیق و تفحص درباره عملکرد پکن را رد کرده است. اما مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است باید چنین تحقیق و تفحصی انجام شود. رئیس جمهور چین در سخنان امروز خود ضمن تاکید بر عملکرد شفاف و مسئولانه پکن در این دوران، قول داد که کمک دو میلیارد دلاری در یک بازه زمانی دو ساله برای کمک به کشورهای مختلف در دوران مقابله با کرونا اختصاص دهد. وی نقش سازمان جهانی بهداشت را درمقابله با بیماری کووید-۱۹ ستود. یک غایب بزرگ در میان سخنرانان اولیه نشست ژنو، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بود که در این نشست نقشی ایفا نمیکند و کمکهای مالی آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت قطع کرده است.
تمدید حالت فوق العاده بهداشتی و قرنطینه تا سه هفته آینده در مغرب
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، نخست وزیر مغرب از تمدید حالت فوق العاده بهداشتی و قرنطینه در این کشور تا سه هفته دیگر خبر داد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: سعد العثمانی نخست وزیر مغرب روز دوشنبه گفت قرنطینه ملی برای مهار گسترش کرونا در این کشور تا ۱۰ ژوئن تمدید شد.
مغرب تا صبح دوشنبه ۶۹۳۰ مبتلا به کرونا را شناسایی کرده است که از این تعداد ۱۹۲ نفر فوت کرده اند.
افزایش نقاط درگیر کرونا در میان خانوارها و کارخانهها موجب پیچیده شدن تلاشهای دولت این کشور برای مهار کرونا شده است.
ثبت چهار مورد جدید فوت و ۱۵۰ مورد جدید ابتلا در عراق
شبکه تلویزیونی العراقیه به نقل از وزارت وزارت بهداشت عراق، از ثبت چهار مورد جدید فوت و ۱۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
رانندگان اتوبوس در اعتراض به طرح اخیر دولت کمربندی پاریس را مسدود کردند
گروه انونیم سیتوآیان (Anonyme Citoyen) با انتشار ویدئویی در صفحه توئیتر گزارش داد صدها اتوبوس روز دوشنبه چند ورودی به کمربندی پاریس را مسدود کردند.
رانندگان اتوبوسها با این اقدام اعتراض خود را به طرح اخیر دولت در زمینه گردشگری نشان دادند.
به گفته این رانندگان، دولت آنها را در این طرح نادیده گرفته است. آنها برای تضمین بقای خود کمک بیشتری را از دولت خواستارند.
در پی شروع ویروس کرونا که سبب به وجود آمدن بحران سلامت در فرانسه شده است، رؤسای شرکتهای کوچک اتوبوسرانی به گونهای مستقل تجمع میکنند تا اعتراض خود را به سیاستهای دولت نشان دهند. رانندگان اتوبوس بر این باورند که دولت در طرح جدید گردشگری آنها را فراموش کرده است.
رئیس صندوق بین المللی پول: اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ فقط بازیابی جزئی خواهد داشت
خبرگزاری رویترز گزارش داد: کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول گفت اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ فقط بازیابی جزئی خواهد داشت و بازیابی کامل آن بسیار بیشتر طول میکشد.
سخنگوی صندوق بین المللی پول همچنین اعلام کرد این نهاد کمک اضطراری کرونایی به مبلغ ۲۱ میلیارد دلار برای ۵۶ کشور تصویب کرده است.
نشست کمیته اجرایی یوفا به ۱۷ ژوئن موکول شد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یوفا گفت نشست کمیته اجرایی این مسابقات بر سر تغییر نهایی برخی از استادیومهای محل مسابقات سال ۲۰۲۰ میلادی به ۱۷ ژوئن موکول شد.
رئیس جمهور کره جنوبی خواستار تجهیز سازمان جهانی بهداشت شد
شبکه تلویزیونی رویترز گزارش داد مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی روز دوشنبه خواستار مجهز شدن بیش از پیش سازمان جهانی بهداشت به منظور مقابله با بیماریهای نو ظهوری شد که سلامت جهانی را تهدید میکنند.
بر اساس این گزارش، مون در سخنانی در مجمع سالانه سازمان جهانی بهداشت که به صورت آنلاین برگزار میشود، گفت: "ما باید مقررات بین المللی بهداشت و سایر هنجارهای مربوطه را به روز رسانی کنیم و یک قانون حقوقی الزام آور را برای آنها ایجاد نماییم.
بر اساس قوانین سال ۲۰۰۵, ۱۹۴ عضو سازمان جهانی بهداشت باید در ارتباط با شیوع هر گونه بیماری این نهاد مستقر در ژنو را در جریان قرار دهند. اما سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر اهرمهای محدودی در اختیار دارد و فاقد قدرت برای ورود به کشورها به منظور انجام دادن تحقیقات بدون اجازه آنهاست.
مون گفت: " دادههای مربوط به سرایت باید به شکلی شفافتر بین کشورها به اشتراک گذاشته شود و یک سیستم هشدار زودرس و یک ساز و کار همکاری باید بطور مشترک برقرار شود."
در همین حال، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم در سخنانی در این نشست بر لزوم وجود این آژانس تأکید کرد و در این باره به "نقش هماهنگ کنندگی بسیار مهم، تخصص علمی آن و همچنین دانش میدانی آن" اشاره کرد.
ماکرون با بیان اینکه وقتی یک واکسن برای این ویروس کشف شد، باید در دسترس همگان باشد، افزود: جامعه جهانی باید در طول دوران این بحران با یکدیگر متحد باشد.
مکرون گفت: "ما فرصتی برای پاسخ دهی یکپارچه به این همه گیری، بدون شکایت و یا وارد کردن اتهامات بی اساس را داریم. "
ایتالیاییهای فقرای جدید اروپا هستند
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "ابروتسو لایو"، "آلساندریا سیج" مسئول خبرگزاری "فرانس پرس" در ایتالیا، با ارائه تصویری بی رحمانه از این کشور، اعلام کرد: ایتالیا کشوری با فقرای جدید است، جائیکه در آن، افرادی که حتی مشکوک به فقر نبودند، اکنون برای دریافت کمکهای غذایی از انجمنها و مراکز خیریه، صف میایستند. در حالی که ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از کارگران نیز هیچ درآمدی ندارند.
در اين گزارش آمده است که با تصوری که فرانسه از ایتالیا دارد، همه گیری ویروس کرونا در این کشور، آن را از نظر بهداشتی و اقتصادی به زانو درآورده است.
این خبرگزاری با طرح سوالی که آیا شواهدی درباره "فقرای جدید" در ایتالیا هست؟ اعلام کرد: بله. یک شهروند گفت: پیش از این، از جمله افراد داوطلب در کمک و یاری رساندن به افراد بی خانمان بودم. اما اکنون، این من هستم که به کمک نیاز دارم.
اين رسانه ايتاليايي در ادامه نوشت، اکنون شاهد یک ایتالیا هستیم که به زانو درآمده و از همه گیری کووید-۱۹، بیش از همه از نظر بهداشتی و اقتصادی دچار تزلزل شده و به وحشت افتاده است.
به نظر میرسد همه گیری ویروس کرونا فروکش کرده است، ایتالیاییها اکنون باید با یک چالش حساس تری مواجه شوند: موتور محرکه این کشور به مدت دو ماه در تلاش برای مهار همه گیری ویروس، به اصطلاح متوقف و یخ زده بود. این موضوع باعث ایجاد شرایطی شده است که میتواند سیستم اقتصاد کشور را از بین ببرد.
هشدار شوراهای شهر در انگليس درباره کاهش خدمات اجتماعی
شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد: مقامات ارشد برخی از بزرگترین شوراهای شهر در انگلیس از دولت این کشور خواستند حمایتهای مالی اضطراری را طی دوران شیوع ویروس کرونا در اختیار آنها قرار دهد.
بر اساس این گزارش، شبکه شوراهای شهر اعلام کرد: بدون دریافت کمک پنج میلیارد پوندی ارائه بسیاری از خدمات غیرضروری باید لغو شود. این موضوع همچنین بر پرسنل درمانی تأثیر خواهد گذاشت که به تأمین مالی از سوی شوراهای شهر متکی هستند.
خبرنگار بی بی سی گزارش داد: اینها بستههای مواد غذایی برای افراد آسیب پذیر است که توسط کارکنان شهرداریها بسته بندی میشود. در سراسر انگلیس، شوراهای شهر ارائه کننده کمکها هستند و این موضوع بر بودجه آنها فشار آورده است. آنهایی که این کمکها را دریافت میکنند، این بستههای خدماتی اضطراری را توزیع میکنند. کریس هولینگز که به سبب شرایطش در قرنطینه به سر میبرد، از این کمکها تقدیر میکند.
شوراهای شهر که با کاهش بودجه مواجه شده اند، اکنون با شیوع این بیماری، درآمدشان نیز کاهش یافته است. عوارض پارکینگها به حالت تعلیق در آمده است. مراکز جذب گردشگران نیز تعطیل شده است. مقامات شهرداریها از کمکهای دولتی قدردانی کرده اند، اما میگویند همچنان شکافهایی وجود دارد.
نخست وزیر ایتالیا: ماههای سختی پیش رو داریم
"جوزپه کونته" نخست وزیر ایتالیا درباره ویروس کرونا، با ارسال نامهای به دفتر روزنامه ایتالیایی زبان "لگو" نوشت: برای خارج شدن از شرایط اضطرار ناشی از این بحران، "مسیر هنوز خیلی طولانی است و ما هرگز نباید از مراقبتهای خود بکاهیم. با احترام به قوانین بازدارنده و نکات امنیت بهداشتی که حالا دیگر همه به آن آگاهی دارند، از خودمان و عزیزانمان مراقبت خواهیم کرد".
کونته در نامه خود نوشته است: از امروز و پس از اولین بازگشاییها در تاریخ ۴ ماه جاری میلادی (۱۵ اردیبهشت ۹۹) میلیونها نفر دیگر از شهروندان ایتالیایی کار خود را شروع میکنند.
جوزپه کونته افزود، در این میان، اشخاصی نیز هستند که طی هفتههایی که تعطیلیها اعمال شده بود، بدون کار و بدون هرگونه دستمزد مانده اند. برخی از تاجران با خطر دائمی تعطیلی و بسته شدن فعالیتهای تجاری خود مواجه اند. کارفرمایانی نیز هستند که نمیدانند آیا میتوانند به فعالیتهای اقتصادی یا تولیدی خود ادامه دهند یا نه.
نخست وزیر ایتالیا در ادامه نوشت: نباید این موضوع را پنهان کنیم که ماههای آتی خیلی سخت و پیچیده خواهد بود.
سازمان جهانی بهداشت از طرح اتحادیه اروپا استقبال کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز ، "تدروس آدهانوم"، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه گفت وی از طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای بررسی اقدامات این سازمان جهت مهار همه گیری کرونا استقبال میکند. وی تاکید کرد این تحقیقات در اولین فرصت انجام خواهد شد.
افزايش شمار مبتلایان به کرونا در عربستان
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با دو هزار و ۵۹۳ نفر افزایش به ۵۷ هزار و ۲۴۵ نفر رسید.
درخواست اتحادیه اروپا براي تحقیق درباره عملکرد سازمان جهاني بهداشت
اعضای اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر، امروز (دوشنبه) پیش نویس قطعنامهای را ارائه کردند که خواستار ارزیابی مستقل عملکرد سازمان بهداشت جهانی در رابطه با کرونا در کشورهای مختلف جهان است.
به گزارش آسوشیتد پرس، این قطعنامه که از حمایت بیش از نیمی از کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی برخوردار است، این هفته در جلسه نهاد تصمیم گیری آژانس بهداشت سازمان ملل که قرار است امسال به صورت مجازی برگزار شود، به بحث گذاشته میشود.
در پیش نویس این قطعنامه، کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی خواستار آغاز یک «فرایند گام به گام ارزیابی بی طرفانه، مستقل و جامع» از تلاشهای سازمان بهداشت جهانی برای هماهنگی واکنش بین المللی به کووید ۱۹ از جمله عملکرد قانون بین المللی بهداشت و اقدامات آن در سیستم بهداشتی درمانی بزرگتر سازمان ملل شده اند.
این اقدام اتحادیه اروپا در پی درخواست استرالیا برای انجام تحقیقات مستقل درباره منشاء این بیماری همه گیر و واکنش سازمان بهداشت جهانی به آن و همچنین بعد از تکرار اتهامات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته است. ترامپ سازمان بهداشت جهانی را به کمک به چین برای سرپوش گذاشتن بر میزان شیوع اولیه کووید ۱۹ متهم کرد. ترامپ همچنین خواستار توقف فوری کمکهای آمریکا به سازمان بهداشت جهانی شده است.