به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس کمیته ملی دموکرات های آمریکا در گفتگوی تلویزیونی گفت ما هم اکنون به توصیه های مقامات بهداشتی عمل می کنیم، اما اگر شرایط اجازه دهد، او (بایدن) شخصاً به این ایالت ها خواهد رفت. اما نگاه کنید دونالد ترامپ چه می کند. او روز به روز در چاهی که برای خود کنده است، بیشتر فرومی رود.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا به یک میلیون و ۵۵۰ هزار و ۱۱۰ نفر، شمار جان باختگان به ۹۱ هزار و ۹۷۷ نفر و شمار بهبودیافتگان به ۳۵۵ هزار و ۸۲۱ نفر رسیده است.
دونالد ترامپ: هیدروکسی کلروکین مصرف میکنم
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی غافلگیرکننده روز دوشنبه گفت به رغم هشدارهای پزشکی، از داروی ضدمالاریای هیدروکسی کلروکین برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا استفاده میکند.
وی در گفتگو با خبرنگاران گفت: «من هیدروکسی کلروکین مصرف میکنم. در یک هفته و نیم گذشته مصرف کرده ام. روزی یک قرص».
ترامپ چند هفته پیش با استناد به یک گزارش مثبت، برای این دارو به عنوان درمانی بالقوه علیه ویروس کرونا تبلیغ کرده بود، اما مطالعات بعدی نشان داد این دارو کمکی به درمان کرونا نمیکند. اداره غذا و داروی آمریکا درباره استفاده از این دارو هشدار داده است.
این اداره در بیانیهای در روز ۲۴ آوریل به وجود مشکلات جدی ضربان قلب در بیماران کرونایی اشاره کرد که داروی هیدروکسی کلروکین یا یک داروی قدیمیتر به نام کلروکین مصرف کرده اند. ترامپ ۷۳ ساله که هر روز آزمایش کرونا میدهد گفت از پزشک کاخ سفید پرسیده است آیا میشود این دارو را مصرف کرد و پزشک به وی گفته است «اگر مایلید بله».
ترامپ سازمان جهانی بهداشت را عروسک خیمه شب بازی چین توصیف کرد
به گزارش نشریه هیل، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که به دلیل ناکامی در مقابله با شیوع کرونا با انتقادات شدید در داخل آمریکا مواجه شده است، در سخنانی گفت سازمان جهانی بهداشت عروسک خیمه شب بازی چین است و آمریکا بر اثر عدم مقابله این سازمان با بیماری کووید- ۱۹ هزینههای بسیاری متحمل شده است.
وی گفت قصد دارد کمک آمریکا به سازمان جهانی بهداشت را به ۴۰ میلیون دلار کاهش دهد.
کارشناس سی ان ان: مرزبندی بیماری کرونا در آمریکا و غرب، مرزبندی طبقاتی است
مجری و کارشناس شبکه تلویزیونی سی ان ان با اشاره به پیامدهای همه گیری جهانی ویروس کرونا در آمریکا و مشکلات اقتصادی فراوانی که بیماری کووید-۱۹ در این کشور به همراه داشته گفت: دو دستگی و مرزبندی که کووید-۱۹ در آمریکا و در جوامع غربی رقم زده، از نوع مرزبندی طبقاتی است.
فرید زکریا گفت: اگر حتی یک نفر هم فکر میکرد همه گیری جهانی که تاکنون بیش از ۹۰ هزار آمریکایی را کشته بر دو دستگی حزبی در کشور چیره خواهد شد حق با اوست. چرا که به نظر میرسد احتمال اینکه دموکرات ها، همه گیری ویروس کرونا را بیش از جمهوریخواهان جدی بگیرند و از دستورالعملهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها پیروی کنند بیشتر است. بررسیهای ابتدایی با کمک دادههای تلفنها نشان میدهد افرادی که در مناطق جمهوریخواه کشور زندگی میکنند بیش از آنهایی که در نواحی دموکراتیک سکونت دارند جنب و جوش و رفت و آمد داشته اند.
این موضوع سبب شده برخی به این نکته بیاندیشند که چرا حزب گرایی در آمریکا این همه قدرتمند شده که مردم حتی در شرایطی که سلامتی شان در معرض خطر باشد به هشدار کارشناسان توجه نمیکنند. اما بی اعتمادی گستردهتر از این حرف هاست و ما باید این را درک کنیم. این نکته را هنگامی دریافتم که داشتم کتابی میخواندم که به بیماری کووید - ۱۹ هیچ ارتباطی نداشت، اما اوضاع را برایم مثل روز روشن کرد. در این کتاب توضیح داده شده بود که چرا بسیاری از غربیها تشکیلات حکومتی را رد میکنند. مایکل لیند در کتابی با نام «جنگ تازهی طبقاتی» نوشته است: «مسئلهای که وجود دارد مسئله نیست. مسئله قدرت است. قدرت اجتماعی در سه حوزهی - دولت، اقتصاد و فرهنگ - وجود دارد. هر یک از این سه حوزهی قدرت اجتماعی به مکانی برای درگیری طبقاتی تبدیل میشود.
لیند اینگونه استدلال میکند که بهترین راه برای درک آمریکای امروز از مسیر درگیری (جنگ) طبقاتی امکان پذیر است. این درگیری با پیدایش گروهی فراطبقاتی شدت میگیرد؛ گروهی که بر سه گسترهی یاد شده در قدرت اجتماعی تسلط دارد. سران هر سه گسترهی مذکور تمایل دارند حرفه ایهایی از طبقهی شهرنشین دارای تحصیلات دانشگاهی باشند که اغلب تحصیلات تکمیلی دارند و این سبب میشود از باقی بخشهای کشور متمایز شوند.
تنها ۳۶ درصد از آمریکاییها مدارک کارشناسی دارند و تنها ۱۳ درصد از مردم این کشور نیز تا کارشناسی ارشد یا بالاتر درس خوانده اند. با این وجود، ردههای ارشد در هر بخشی پر شده از افرادی که در گروه فراطبقاتی جای میگیرند. بسیاری از افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارند بویژه آنانی که در مناطق روستایی زندگی میکنند بیگانگی بسیار عمیقی با این نونخبگان احساس میکنند. آنها گروه فراطبقاتی را افرادی میببینند که سیاست گذاریهای خوبی برای کل کشور ارائه داده اند، اما این سیاست گذاریها در واقعیت به سود طبقهی حاکم تمام میشود.
طبقهای که در چند دهه گذشته زندگی بهتری برای خود رقم زده و بقیهی مردم را در تنگدستی و فقر نگاه داشته است. در این حوزه، تجارت و مهاجرت برای نمونه به حرفه ایهایی که تحصیلات دانشگاهی دارند و برای شرکتهای چند ملیتی کار میکنند کمک میکند، اما به کارگران بخش صنعت آسیب میزند. از این رو هنگامی که آنان از زبان کارشناسان دربارهی اجتناب ناپذیر بودن جهانی سازی و تغییرات فناوری و نیاز به پذیرش این تغییرات میشنوند در برابر آن مقاومت میکنند چرا که با تجربهای که در زندگی داشته اند هماوایی و همخوانی ندارد.
از این رو میخواهیم بحران بیماری کووید - ۱۹ را از این چشم انداز بررسی کنیم. یک شهروند آمریکایی را در نظر بگیرید که کار بدنی انجام میدهد، راننده کامیون است، کارگر بخش ساخت و ساز است و یا مکانیکی است که روی سکوی نفتی فعالیت دارد و این فرد به علت قرنطینه شغلش را از دست میدهد. همچنانکه بیش از ۳۶ میلیون نفر در آمریکا هم اکنون از کار بیکار شده اند. او تلویزیون را روشن میکند و میشنود که کارشناسان پزشکی، دانشگاهیان، تکنوکرات (فن سالارها)، روزنامه نگاران دارند توضیح میدهند که چرا باید اقتصاد را تعطیل کنیم؛ به عبارت دیگر باید شما که شنونده هستید بیکار بمانید چرا که بهداشت عمومی اهمیت دارد!
همه آنانی که دارند در تلویزیون دربارهی نیاز به قرنطینه و تعطیلی مشاغل سخن میگویند شغل و درآمد خودشان را دارند و استانداردهای زندگی را حفظ کرده اند و در حقیقت اکنون مطالبه گر شده اند و فکر میکنند دارند کار مهمی انجام میدهند. اما کارگری که شغلش را از دست داده احساس بی ارزش بودن میکند و هنگامی که به نیازمندیهای روزانهی خانواده اش میاندیشد وحشت زده میشود. آیا درک این نکته خیلی سخت است که چرا چنین افرادی ممکن است به کارشناسان بدبین باشند.
دودستگی و تفرقهای که کووید-۱۹ رقم زده، مرزبندی طبقاتی است. اداره آمار کارگران سال گذشته گزارشی منتشر کرد که به انعطاف پذیری مشاغل کارکنان در آمریکا میپرداخت. از ۲۵ درصدی که بالاترین درآمدها را داشتند بیش از ۶۰ درصد میتوانستند در خانه بمانند و دورکاری کنند. در مقابل، از ۲۵ درصدی که کمترین درآمد را داشتند امکان دورکاری برای کمتر از ۱۰ درصدشان فراهم بود. در نخستین روزهای بروز بحران، تنها ۱۳ درصد از خانوارهایی که بیش از ۱۰۰ هزار دلار درآمدشان بود از کار بیکار شده یا موقتا اخراج شدند. در مقابل ۳۹ درصد از خانوارهایی که درآمدشان کمتر از ۴۰ هزار دلار بود از کار بیکار شدند.
ثبت ۱۸۰۰ مورد جدید کرونا در ۲۴ ساعت در تگزاس
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایالت تگزاس آمریکا در حال افزایش است. این درحالی است که مسئولان این ایالت درباره بازگشایی فعالیتهای اقتصادی به شدت تند عمل کرده اند. با وجود افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در روزهای اخیر، به نظر نمیرسد مسئولان ایالتی در تگزاس بخواهند رویکرد خود را درخصوص بازگشایی فعالیتهای اقتصادی تغییر دهند.
فقط در روز شنبه، یک هزار و هشتصد مورد جدید از ابتلا به این بیماری در تگزاس ثبت شد که بیشترین افزایش ابتلا به این بیماری در مدت بیست و چهار ساعت از زمان شروع این بیماری همه گیر در تگزاس بود. البته هر روز از بیش از سی هزار نفر در تگزاس تست کرونا گرفته میشود که بسیار قابل توجه است. در مجموع، چهل و هفت هزار نفر در ایالت تگزاس به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند. افزایش شمار مبتلایان به این بیماری برای مسئولان شهرهای بزرگ تگزاس از قبیل دالاس، سنت آنتونیو و هوستون نگران کننده است. آنها میگویند عجله در بازگشایی فعالیتهای اقتصادی بسیار نگران کننده است و نباید در این زمینه عجله کرد. آنها امیدوارند اوضاع از کنترل خارج نشود یا شاهد شکل گیری موج دوم شیوع ویروس کرونا نباشند.
بسیاری از مسئولان ایالتی در تگزاس نیز همین دغدغه را دارند. اما فرماندار تگزاس میگوید برنامه او برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در این ایالت فوق العاده است. او میگوید فقط نباید به آمار موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ نگریست بلکه باید به شاخصهای دیگری ازقبیل آمار بستری شدن و امثال آن نیز توجه داشت. از اول ماه مه (حدود هجده روز پیش) بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در تگزاس به صورت مرحلهای شروع شده است.
بایدن: ترامپ فاسدترین رئیس جمهور در تاریخ مدرن آمریکاست
جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: دونالد ترامپ فاسدترین رئیس جمهور در تاریخ مدرن آمریکا است و اقدامات او برای بهبودی اوضاع (در دوران کرونا) این موضوع را بیش از پیش آشکار کرد.
ثبت ۱۰۶ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در نیویورک
شبکه تلویزیونی الحدث از ثبت ۱۰۶ مورد جدید فوت بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در ایالت نیویورک در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
اوبر ۳۰۰۰ نفر دیگر از کارکنان خود را اخراج میکند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شرکت مسافربری آنلاین" اوبر" در آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد ۳۰۰۰ نفر دیگر از کارکنان خود را اخراج میکند.
این شرکت اوایل ماه جاری میلادی و به خاطر کاهش تقاضا در میانه شیوع کرونا ۳۷۰۰ نفر از کارکنان خود را اخراج کرده بود. شرکت اوبر همچنین گفت قصد دارد سرمایه گذاری در چند پروژه غیراصلی را کاهش دهد.
گلوبال نیوز: دولت ترامپ سرخپوستهای ناواهو را در انتهای فهرست دریافت کمک قرار داده است
به گزارش گلوبال نیوز، بالاترین سرانه ابتلا به عفونت ویروسی کرونا در آمریکا به سرخپوستهای ناواهو اختصاص دارد که در سه ایالت این کشور سکونت دارند، اما این گروه کمترین کمک را از دولت فدرال دریافت کرده اند.
سرخپوستهای ناواهو که در سه ایالت آمریکا زندگی میکنند آسیب بسیار شدیدی از همه گیری ویروس کرونا متحمل شده اند. بالاترین سرانهی ابتلا به ویروس کرونا در این گروه به ثبت رسیده است. جمعیت فراوانی در شهرهای بزرگ آمریکا به ویروس مهلک و کشنده کرونا مبتلا شده اند و یکی از قومیتهایی که بیشترین آسیب را متحمل شده سرخپوستهای ناواهو هستند. این گروه در سه ایالت آمریکا سکونت دارند و ۳۱۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در میان آنان به ثبت رسیده است. این میزان ابتلا به کرونا، بالاترین نرخ سرانهی ابتلا در سرتاسر آمریکا به شمار میآید.
در شرایطی که به نظر میرسد همه گیری ویروس کرونا در مناطق شهری در آمریکا پایانی ندارد، نبردی مرگبار با ویروس در عمق بیابان در جریان است. سرخپوستهای ناواهو، قدیمیترین قومیت بومی آمریکا، دارد زیر فشار ابتلا به ویروس کرونا غرق میشود.
جاناتان نز (Jonathan Nez)، رئیس سرخپوستهای ناواهو میگوید: «به نظر میرسد (دولت آمریکا) قومیتها و قبایل را در انتهای فهرست (دریافت کمک) قرار داده است.»
با او در ماه آوریل گفتگو کردیم هنگامی که ۶۹۸ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در میان سرخپوستهای ناواهو شناسایی شده بود. امروز سرانهی ابتلا به ویروس در میان این گروه جمعیتی بالاترین نرخ در سراسر کشور به شمار میآید. سرخپوستهای ناواهو که تنها در مساحتی بیش از ۷۷ هزار کیلومتر مربع در سه ایالت آریزونا، یوتا و نیومکزیکو سکونت دارند جمعیتی بالغ بر ۱۷۵ هزار نفر را شامل میشوند.
جاناتان نز، رئیس گروه گفت: «تنها خواستهی ما این است که دیگران این را بپذیرند ما که در جوامع قبیلهای زندگی میکنیم نیز به کمک نیاز داریم.»
بررسیها نشان میدهد رنگین پوستان بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند. این در حالی است که سرخپوستان ناواهو از بیماریهایی همچون دیابت و فشار خون بالا نیز رنج میبرند، اما دسترسی شان به مراقبتهای بهداشتی و مالی محدود است. بودجه فدرال خیلی به کندی در دسترس کوچ نشینها قرار میگیرد، زیرساخت هاشان ضعیف است و کمبود مواد غذایی در منطقه بیداد میکند؛ از این رو ساکنان این مناطق باید برای تهیهی نیازمندی شان به شهرهای بزرگتر سفر کنند و در نتیجه بیشتر در معرض خطر قرار میگیرند. اقدامهایی که برای پیشگیری لازم است همچون شستن دستها در خانه اغلب غیرممکن است.
دکتر جروم آدامز، رئیس کل بهداری دولت فدرال گفت: «سی درصد منازل مسکونی سرخپوستهای ناواهو آب لوله کشی ندارند از این رو چگونه میتوانند دست هاشان را بشویند.»
در اقدامی نادر، سازمان پزشکان بدون مرز به مناطقی در خاک آمریکا اعزام شده و در بیانیهای به گلوبال نیوز گفته پزشکان آنها دارند به بومیها در زمینهی پیشگیری و کنترل عفونت آموزش میدهند و کمک خواهند کرد افرادی که از مسیر تماس به ویروس مبتلا میشوند رهگیری و شناسایی شوند.
این نخستین بار است که سازمان پزشکان بدون مرز در خاک آمریکا فعالیت میکند چرا که فعالیت آنان بیشتر به مناطق جنگ زدهای اختصاص دارد که درآمدی ندارند. از بستهی محرک اقتصادی دو تریلیون دلاری که در ماه مارس در آمریکا تصویب شد بیش از نیم میلیارد دلار کمک در اختیار سرخپوستهای ناواهو قرار خواهد گرفت. اما به گفتهی سران محلی این مبلغ علاوه بر کم بودن خیلی هم دیر به آنها خواهد رسید.
رئیس سرخپوستهای ناواهو گفت: «بومیها و گروههای قبیلهای و قومی کمکهای فراوانی به پیشرفت این کشور داشته اند و تنها چیزی که میخواهند سهم خودشان از منابع کشور است.»
بیماری کووید-۱۹ چالش تازهای پیش روی گروههای کوچ نشین در آمریکا قرار داده است؛ گروههایی که همواره تلاش میکنند استقلال و کیفیت مخصوص به خودشان را حفظ کنند.
حمله مرد خشمگین از محدودیتهای کرونایی به یک زوج در تنسی
به گزارش آسوشیتد پرس از نشویل، یک مرد خشمگین از محدودیتهای اعمال شده در پی شیوع کرونا در آمریکا، با قمه به دو نفر حمله و آنان را به شدت زخمی کرد. به گفته پلیس، در پی حمله این مرد خشمگین، یک زوج اهل نشویل در ایالت تنسی در بیمارستان بستری شدند و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفتند.
اداره پلیس نشویل طی بیانیهای اعلام کرد: بعد از ظهر روز یکشنبه کلوین دی ادواردز با یک قبضه قمه به کوین کرفت ۵۵ ساله و همسرش لئان کرفت ۵۰ ساله در یک انبار عمومی (که مردم کرایه داده میشود) حمله کرد. به گفته پلیس، ادواردز قمه را از انبار خود برداشت و حتی پس از آنکه این زوج روی زمین افتاده بودند و به شدت خونریزی میکردند، همچنان به ضربه زدن به آنان ادامه میداد. این دو قربانی پس از تلاش مأموران برای مهار خونریزی، به بیمارستان منتقل شدند.
به گفته بازرسان، ادواردز ۳۵ ساله که بی خانمان است، اذعان کرده است برای نشان دادن خشم خود از محدودیتهای ویروس کرونا و عدم توانایی در ورود به سازمانی که به افراد بی خانمان خدمت رسانی میکند، به این زوج حمله کرده است.
بحران کرونا بحران «نژادپرستی» را در آمریکا نمایان کرد
ناو دیس گزارش داد: بحران کرونا باعث نمایان شدن بحرانی جدیتر به نام «مرگ ناشی از سفیدپوستی» در آمریکا شده است.
دکتر جاناتان متزل نویسنده کتاب «مرگ به خاطر سفیدپوستی؛ چگونه سیاستهای نژادپرستانه، مردم آمریکا را قربانی میکند» در این باره گفت: حزب جمهوری خواه آمریکا زندگی پایگاه هواداران خود را بی ارزش کرده است. مردم در این نبرد بزرگ فقط سربازانی هستند که باید قربانی شوند.
جاناتان متزل یکی از پزشکان و اساتید دانشگاه وندربیلت است. او در این دانشگاه رئیس مرکز دارو، سلامت و جامعه است. متزل در تحقیقات خود به مطالعه این مسئله میپردازد که چرا بسیاری از آمریکاییهای سفیدپوست طبقه کارگر از سیاستهای راست گرایانه حمایت میکنند، حتی آن دسته از کسانی که ممکن است جانشان به خاطر این مسئله به خطر افتد. متزل در ماه ژوئن ۲۰۱۹ از مقر «NowThis» بازدید کرد تا در مورد کتابش بحث و گفتگو کند.
بازگشایی فروشگاههای اپل
دیرد اوبراین مدیر بخش خرده فروشی ومنابع انسانی شرکت اپل طی نامهای بازگشایی حدود یکصد فروشگاه خرده فروشی را در هفته جاری در سراسر جهان اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این نامه بر رعایت کامل موازین بهداشتی به منظور حفظ سلامتی مشتریان تاکید شده است.
بنا بر دستور العمل شرکت اپل دمای بدن مشتریان در بدو ورود به فروشگاه بررسی و به افرادی که از ماسک استفاده نکرده اند ماسک ارائه خواهد شد.
رئیس منابع انسانی اپل افزود فروشگاههای اپل در کشورهای مختلف همچنین باید از دستورالعملهای محلی تبعیت کرده ودر صورت تخلف تعطیل خواهند شد.