به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما، مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: این طرح که به ابتکار شبکه فن بازار معاونت علمی تبیین شده است، هدف اصلی خود را افزایش مبادلات فناورانه در سراسر کشور می داند. افزایش مبادله در حوزه فناوری میتواند به افزایش تولید محصولات دانش بنیان و فناورانه بیانجامد. این طرح با توجه به شبکه فن بازارهای استانی ایجاد شده در سراسر کشور آغاز به کار کرده است. 50 کارگزار فعال در حوزه تجارت فناوری با این طرح همکاری می کنند.
آقای محمد صالح خالقی دبیر شبکه فن بازار معاونت علمی در اینباره اظهار کرد: موارد مختلفی در این طرح پیش بینی شده است که توسعه سرمایه گذاری بر روی کسب و کارهای نوپا (استارتاپها) و اختراعات و طرح های فناورانه از این جمله است.
وی همچنین با با اشاره به اهمیت بازار یابی محصولات دانش بنیان و فناورانه گفت: بازاریابی داخلی و بین المللی نیز بخشی از راهبردهای طرح جهش تحارت فناوری را شامل می شود.
آقای خالقی با اشاره به اهمیت رفع نیازهای صنایع بزرگ، بیان داشت : سعی شده است تا برای این نیازها، پاسخ های فناورانه جستجو شود. این طرح در سراسر کشور اجرا میشود وعرضهکنندگان و متقاضیان اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور با مراجعه به یکی از دفاتر فنبازارهای منطقهای یا تخصصی و یا مراجعه مستقیم به کارگزاران تجارت فناوری میتوانند از این خدمت بهرهمند شوند.
شبکه فن بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فهرستی از کارگزاران مورد تایید این شبکه را در سامانه اینترنتی خود به نشانی Techmart.ir قرار داده است.
زیستفناوری پزشکی با فعالیت 6 شتابدهنده رونق میگیرد
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: دانش زیست فناوری به عنوان یکی از فناوری های نو در کشور با حمایت و فعال شدن شش شتابدهنده، رونق بیشتر خواهد یافت.
شتابدهندههای «IVD»، «سلامت الکترونیک کارا (E-Health)»، «پرسیس ژن در حوزه واکسنهای دامی و انسانی»، «شتابدهنده شیراز»، «شتابدهنده ارومیه» و «شتابدهنده تبریز» از جمله این بازیگرانی هستند که برای ریلگذاری در این مسیر به میدان آمدهاند. البته در سال جاری تعداد این شتابدهندهها بیشتر خواهد شد.
زیستفناوری جزء علومی است که مدام تغییر، تحول و پیشرفت را تجربه میکند. این رشته همه فن حریف شاخههای علمی زیادی را در دل خود جای داده و به نوعی میتوان گفت علمی است برای بالا بردن کیفیت زندگی بر روی کره زمین. یکی از حوزههایی که سر و کار زیادی با زیستفناوری دارد حوزه پزشکی و درمان است. زیستفناوری پزشکی در ایران هم زیستبومی دارد که برای توسعه این حوزه علمی پرکاربرد تلاش میکند.
زیست فناوری در علوم پزشکی و دارویی، موضوعات بسیار گستردهای مانند ابداع روشهای کاملا جدید برای «تشخیص مولکولی مکانیسمهای بیماریزایی و گشایش سرفصل جدیدی به نام پزشکی مولکولی»، «امکان تشخیص پیش از تولد بیماریها و پس از آن»، «ژندرمانی و کنار گذاشتن (نسبی) برخورد معلولی با بیمار و بیماری»، «تولید داروها و واکسنهای نوترکیب و جدید»، «ساخت کیتهای تشخیصی»، «ایجاد میکروارگانیسمهای دستکاری شده برای کاربردهای خاص»، «تولید پادتنهای تکدودمانی (منوکلونال)» و غیره را در بر میگیرد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این علم پیچیده و کاربردی در ایران با تلاش بازیگران این حوزه مسیر پیشرفت را در پیش گرفته است. مسیری که با حضور دانشبنیانها و شتابدهندهها حرکتی شتابان به خود گرفته و پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.