بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا روز دوشنبه شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به ۳۱۷ هزار و ۱۸۸ نفر و شمار بهبود یافتگان به یک میلیون و ۸۷۱ هزار و ۶۶۹ تن رسیده است.
با آنکه شمار مبتلایان به کرونا در برخی کشورها سیر نزولی دارد، اما در برخی دیگر از کشورها بر آمار مبتلایان روز به روز افزوده میشود.
ایتالیاییهای فقرای جدید اروپا هستند
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "ابروتسو لایو"، "آلساندریا سیج" مسئول خبرگزاری "فرانس پرس" در ایتالیا، با ارائه تصویری بی رحمانه از این کشور، اعلام کرد: ایتالیا کشوری با فقرای جدید است، جائیکه در آن، افرادی که حتی مشکوک به فقر نبودند، اکنون برای دریافت کمکهای غذایی از انجمنها و مراکز خیریه، صف میایستند. در حالی که ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از کارگران نیز هیچ درآمدی ندارند.
در اين گزارش آمده است که با تصوری که فرانسه از ایتالیا دارد، همه گیری ویروس کرونا در این کشور، آن را از نظر بهداشتی و اقتصادی به زانو درآورده است. این خبرگزاری با طرح سوالی که آیا شواهدی درباره "فقرای جدید" در ایتالیا هست؟ اعلام کرد: بله. یک شهروند گفت: پیش از این، از جمله افراد داوطلب در کمک و یاری رساندن به افراد بی خانمان بودم. اما اکنون، این من هستم که به کمک نیاز دارم. اين رسانه ايتاليايي در ادامه نوشت، اکنون شاهد یک ایتالیا هستیم که به زانو درآمده و از همه گیری کووید-۱۹، بیش از همه از نظر بهداشتی و اقتصادی دچار تزلزل شده و به وحشت افتاده است. به نظر میرسد همه گیری ویروس کرونا فروکش کرده است، ایتالیاییها اکنون باید با یک چالش حساس تری مواجه شوند: موتور محرکه این کشور به مدت دو ماه در تلاش برای مهار همه گیری ویروس، به اصطلاح متوقف و یخ زده بود. این موضوع باعث ایجاد شرایطی شده است که میتواند سیستم اقتصاد کشور را از بین ببرد.
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در روسيه
هشدار شوراهای شهر در انگليس درباره کاهش خدمات اجتماعی
شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد: مقامات ارشد برخی از بزرگترین شوراهای شهر در انگلیس از دولت این کشور خواستند حمایتهای مالی اضطراری را طی دوران شیوع ویروس کرونا در اختیار آنها قرار دهد. بر اساس این گزارش، شبکه شوراهای شهر اعلام کرد: بدون دریافت کمک پنج میلیارد پوندی ارائه بسیاری از خدمات غیرضروری باید لغو شود. این موضوع همچنین بر پرسنل درمانی تأثیر خواهد گذاشت که به تأمین مالی از سوی شوراهای شهر متکی هستند. خبرنگار بی بی سی گزارش داد: اینها بستههای مواد غذایی برای افراد آسیب پذیر است که توسط کارکنان شهرداریها بسته بندی میشود. در سراسر انگلیس، شوراهای شهر ارائه کننده کمکها هستند و این موضوع بر بودجه آنها فشار آورده است. آنهایی که این کمکها را دریافت میکنند، این بستههای خدماتی اضطراری را توزیع میکنند. کریس هولینگز که به سبب شرایطش در قرنطینه به سر میبرد، از این کمکها تقدیر میکند. شوراهای شهر که با کاهش بودجه مواجه شده اند، اکنون با شیوع این بیماری، درآمدشان نیز کاهش یافته است. عوارض پارکینگها به حالت تعلیق در آمده است. مراکز جذب گردشگران نیز تعطیل شده است. مقامات شهرداریها از کمکهای دولتی قدردانی کرده اند، اما میگویند همچنان شکافهایی وجود دارد.
نخست وزیر ایتالیا: ماههای سختی پیش رو داریم
"جوزپه کونته" نخست وزیر ایتالیا درباره ویروس کرونا، با ارسال نامهای به دفتر روزنامه ایتالیایی زبان "لگو" نوشت: برای خارج شدن از شرایط اضطرار ناشی از این بحران، "مسیر هنوز خیلی طولانی است و ما هرگز نباید از مراقبتهای خود بکاهیم. با احترام به قوانین بازدارنده و نکات امنیت بهداشتی که حالا دیگر همه به آن آگاهی دارند، از خودمان و عزیزانمان مراقبت خواهیم کرد". کونته در نامه خود نوشته است: از امروز و پس از اولین بازگشاییها در تاریخ ۴ ماه جاری میلادی (۱۵ اردیبهشت ۹۹) میلیونها نفر دیگر از شهروندان ایتالیایی کار خود را شروع میکنند. جوزپه کونته افزود، در این میان، اشخاصی نیز هستند که طی هفتههایی که تعطیلیها اعمال شده بود، بدون کار و بدون هرگونه دستمزد مانده اند. برخی از تاجران با خطر دائمی تعطیلی و بسته شدن فعالیتهای تجاری خود مواجه اند. کارفرمایانی نیز هستند که نمیدانند آیا میتوانند به فعالیتهای اقتصادی یا تولیدی خود ادامه دهند یا نه. نخست وزیر ایتالیا در ادامه نوشت: نباید این موضوع را پنهان کنیم که ماههای آتی خیلی سخت و پیچیده خواهد بود.
سازمان جهانی بهداشت از طرح اتحادیه اروپا استقبال کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز ، "تدروس آدهانوم"، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه گفت وی از طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا برای بررسی اقدامات این سازمان جهت مهار همه گیری کرونا استقبال میکند. وی تاکید کرد این تحقیقات در اولین فرصت انجام خواهد شد.
افزايش شمار مبتلایان به کرونا در عربستان
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور با دو هزار و ۵۹۳ نفر افزایش به ۵۷ هزار و ۲۴۵ نفر رسید.
درخواست اتحادیه اروپا براي تحقیق درباره عملکرد سازمان جهاني بهداشت
اعضای اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر، امروز (دوشنبه) پیش نویس قطعنامهای را ارائه کردند که خواستار ارزیابی مستقل عملکرد سازمان بهداشت جهانی در رابطه با کرونا در کشورهای مختلف جهان است. به گزارش آسوشیتد پرس، این قطعنامه که از حمایت بیش از نیمی از کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی برخوردار است، این هفته در جلسه نهاد تصمیم گیری آژانس بهداشت سازمان ملل که قرار است امسال به صورت مجازی برگزار شود، به بحث گذاشته میشود. در پیش نویس این قطعنامه، کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی خواستار آغاز یک «فرایند گام به گام ارزیابی بی طرفانه، مستقل و جامع» از تلاشهای سازمان بهداشت جهانی برای هماهنگی واکنش بین المللی به کووید ۱۹ از جمله عملکرد قانون بین المللی بهداشت و اقدامات آن در سیستم بهداشتی درمانی بزرگتر سازمان ملل شده اند. این اقدام اتحادیه اروپا در پی درخواست استرالیا برای انجام تحقیقات مستقل درباره منشاء این بیماری همه گیر و واکنش سازمان بهداشت جهانی به آن و همچنین بعد از تکرار اتهامات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته است. ترامپ سازمان بهداشت جهانی را به کمک به چین برای سرپوش گذاشتن بر میزان شیوع اولیه کووید ۱۹ متهم کرد. ترامپ همچنین خواستار توقف فوری کمکهای آمریکا به سازمان بهداشت جهانی شده است.
مرکل: واکسن کرونا باید در دسترس همه مردم قرار گیرد
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه گزارش داد، "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان اعلام کرد واکسن تولید شده برای درمان کرونا باید برای همگان قابل دسترس باشد و همه مردم بتوانند آن را تهیه کنند.
آنگلا مرکل، افرود من متقاعد شده ام که میتوانیم بر همه گیری ویروس کرونا غلبه کنیم و در صورتی که همه کشورهای جهان با یکدیگر همکاری کنند، زودتر میتوانیم بر آن غلبه کنیم.
مرگ مکزیکیها بر اثر استفاده از الکل تقلّبی
خبرگزاری فرانسه گزارش داد از آغاز بیماری همه گیر "کووید ۱۹"، الکل تقلّبی، شمار زیادی از شهروندان مکزیکی را به کام مرگ کشانده است.
این گزارش میافزاید مقامات محلّی مکزیک روز یکشنبه اعلام کردند تعداد کشته شدگان در این کشور مربوط به مصرف الکل تقلبی از زمان آغاز بیماری همه گیر"ویروس کورونا"، روند افزایشی داشته و ۱۳۸ نفر را به کام مرگ کشانده است.
معاون سلامت ایالت "پوئبلا"، که در بخش مرکزی- شرقی مکزیک واقع شده است، تصریح کرد: «حداقل ۹۶ نفر بر اثر مصرف الکل مشکوک به تقلبی دچار مسمومیت شده اند؛ ۷۰ نفر جان باختند، ۱۵ نفر در بیمارستان بستری و ۱۱ نفر از مسموم شدگان، از بیمارستان مرخص شده اند.»
کاهش حقوق کارمندان شرکت هواپیمایی مصر به سبب کرونا
شرکت هواپیمایی مصر اعلام کرد حقوق کارمندان ارشد خود را به علت خسارات ناشی از ویروس کرونا از اول ماه مه ۱۰ درصد کاهش خواهد داد. پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی از ابوظبی گزارش داد مصر به علت شیوع کرونا که باعث کاهش اشتغال بخش حیاتی گردشگری شده است از پیامدهای اقتصادی رنج میبرد. شرایط ناشی از کرونا باعث شده است دولت فرودگاهها را تعطیل کند و فعالیت رستورانها و مراکز تجاری محدود شده و تردد شبانه نیز ممنوع است. راشد زکریا رئیس هیئت مدیره شرکت هواپیمایی مصر در بیانیهای خطاب به کارکنانش اعلام کرد طی این مدت همه راههایی که ما را قادر میسازد مدت بیشتری در برابر کرونا دوام بیاوریم بررسی کردیم و از هر نظر تلاش کردیم و تصمیمات مهمی به همراه شرکتهای سازنده هواپیماها و شرکایمان در این صنعت گرفته ایم. وزارت دارایی مصر هفته گذشته اعلام کرده بود دو میلیارد پوند معادل ۱۲۷ میلیون و ۴۷۰ هزار دلار به شرکت هواپیمایی مصر به صورت وام حمایتی برای مقابله با بحران کرونا پرداخت کرده است. کاهش حقوق صاحبان مشاغل عالی مانند رؤسای هیئتهای مدیره شرکتها، معاونان، رؤسای بخشها و خدمه هواپیما اعم از خلبانان و مهمانداران و مهندسان کاهش خواهد یافت. در این تصمیم بر اساس بهبود شرایط تجدید نظر خواهد شد. مصر برای مهار پیامدهای اقتصادی کرونا ۱۰۰ میلیارد پوند اختصاص داده است. شرکت هواپیمایی مصر از نوزده مارس گذشته تا اطلاع ثانوی پروازهایش را به حال تعلیق در آورده است.
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در انگليس
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در برزیل
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در آلمان
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در اسپانیا
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در فرانسه
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در ترکیه
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در ايتاليا
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در قطر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت قطر اعلام کرد هزار و ۳۶۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شد و مجموع مبتلایان به ۳۳ هزار و ۹۶۹ نفر رسید.
یمن در آستانه یک فاجعه انسانی
به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز دوشنبه در زمینه وقوع بحران غذایی فاجعه بار در یمن هشدار داد.
شیوع ویروس کرونا، یمن را که به دلیل جنگ پنج ساله این کشور در آستانه قحطی قرار داشت، با کمبود فاجعه بار مواد غذایی مواجه خواهد کرد. "عبدالسلام اولد احمد"، دستیار مدیر کل فائو و نماینده منطقهای این سازمان در خاور نزدیک و شمال آفریقا در گفتگو با رویترز گفت: نظام سلامت این کشور تحت فشار شدید قرار دارد و اگر شیوع کووید ۱۹ ادامه یابد، نابود خواهد شد. علاوه بر آنکه این همه گیری حمل و نقل افراد و کالاها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. عبدالسلام اولد احمد تاکید کرد اوضاع میتواند واقعا فاجعه بار باشد. در زمینه امنیت غذایی، یمن در کنار سوریه و سودان ازجمله آسیب پذیرترین کشورها در غرب آسیا به حساب میآید. به گزارش فائو، اعمال قرنطینه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نیز احتمالا ارسال کمکهای بشردوستانه که غذای بخش زیادی از جمعیت یمن را تامین میکند، تحت تاثیر قرار خواهد داد. براساس گزارشها درحال حاضر ۱۵/۹ میلیون نفر از جمعیت ۲۸ میلیونی یمن با کمبود مواد غذایی دست به گریبانند.
بحران بیکاری در انگلیس به سبب کرونا
اندی هالدین اقتصاددان ارشد بانک انگلیس گفت کشورش با خطر بازگشت به سطوح بالای بیکاری در دهه ۱۹۸۰ میلادی روبروست. روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت: هالدین افزود انگلیس نیاز دارد تعداد زیادی از کارگرانی که مشاغل خود را به سبب همه گیری ویروس کرونا از دست میدهند به طریقی دوباره جذب کند. انگلیس با احتمال به وجود آمدن بیکاری شدید که چند دهه قبل اتفاق افتاد روبرو است. هالدین در مصاحبه با روزنامه ساندی تلگراف گفت:"علت اینکه من وارد اقتصاد و عرصه سیاست گذاری عمومی شدم، تجربه وحشتناک بیکاری در اوایل دهه ۱۹۸۰ بود. در آن زمان شمار افراد بیکار به اندکی بیش از سه میلیون نفر رسید و ما اساسا در حال بازگشتن به آن وضعیت هستیم. این نگرانیها بر سر تعداد زیادی از نیروی کار و شاید نیمی از آنها سایه انداخته است. ما نیازمند یافتن راهی برای جذب مجدد و هر چه سریعتر این نیروی کار در مشاغل خوب هستیم. " بانک انگلیس پیشتر در این ماه هشدار داد میزان بیکاری ممکن است تا پایان فصل بهار بیش از دو برابر افزایش یابد و به ۹ درصد برسد. این بالاترین رقم از سال ۱۹۴۹ بشمار میرود، زیرا شیوع ویروس کرونا موجب به وجود آمدن شدیدترین رکود در بیش از ۳۰۰ سال گذشته شده است. این اقتصاددان به ارقام فعلی اشاره کرد. بیش از هفت میلیون کارگر بر اساس طرح پرداخت یارانه دولت به مرخصی رفته اند، دو میلیون نفر به تازگی بیکار شده اند و حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر قبلا بیکار بودند. میلیونها نفر دیگر، ساعات کمتری کار میکنند.