به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنت نشریه گاردین در گزارشی نوشت: تعویق قراردادهای تسلیحاتی جدید ممکن است برای این کشور در دوران حکومت محمد بن سلمان ولیعهد و حاکم بالقوه عربستان تاثیرات سیاسی دراز مدتی به همراه داشته باشد.
عربستان به علت سقوط بهای نفت و بحران اقتصادی جهانی ناشی از شیوع بیماری کووید- ۱۹ که موجب کاهش تقاضای نفت شده با کسری بی سابقه بودجه روبروست.
بروس ریدل از کارشناسان ارشد موسسه بروکینگز در واشنگتن در این باره گفت: تردید ندارم که این پایان دوره پولداری منطقه خلیج فارس است.
عربستان سعودی سال گذشته با صرف هزینهای بالغ بر ۶۲ میلیارد دلار در بخش تسلیحات، پنجمین کشور بزرگ هزینه کننده در بخش تسلیحات در جهان به شمار میرفت.
اندرو فینستاین کارشناس فساد و تجارت اسلحه جهانی در این باره گفت: اگر عربستان سعودی تاکنون یکی از بزرگترین خریدار اسلحه نبود، احتمالاً نمیتوانست روی حمایت بی، چون و چرای قدرتهای بزرگ غربی حساب کند. یکی از نتایج خرید تسلیحات این است که روابط را هم در کنار آن میخرید.
انگلیس بیش از هر کشور دیگر در جهان به عربستان سلاح میفروشد، بیش از چهار میلیارد پوند از زمان آغاز جنگ یمن و بمبارانهای این کشور توسط جنگندههای سعودی.
اما ریدل و دیگران معتقدند که دولت عربستان سعودی در برخی موارد برای به تاخیر انداختن هزینههای نظامی، و در برخی موارد تعویق همیشگی این قراردادها چارهای دیگری ندارند.
اندرو اسمیت از کارشناسان کمپین مخالف تجارت اسلحه، گفت: "من انتظار دارم که آنها در کوتاه مدت تعهد برخی خریدهای بزرگتر را مانند مجموعه جدیدی از جتهای جنگنده را متوقف کنند. "
جرالد فیرستاین یک تحلیلگر دیگر در این باره گفت برای سعودیها به تاخیر انداختن یا لغو قراردادهای تسلیحاتی جدید آسانتر است، ولی دولت سعودی احتمالا ناچار است توافقنامههای مربوط به حفظ و نگهداری تسلیحات را ادامه دهد.