الکاظمی, حشدالشعبی در خط مقدم مبارزه با داعش قرار دارد
حضور نخست وزیر عراق در پایگاه فرماندهی نیروهای حشدالشعبی وتاکید او بر اینکه این نیروها در خط مقدم مبارزه با داعش قرار دارند پیام روشنی برای امریکاست.
مصطفی الکاظمی نخست وزیر جدید عراق روز یکشنبه با حضور در مقر فرماندهی حشدالشعبی و دیدار با شماری از فرماندهان این گروه گفت عراق در آستانه مرحله ریشه کنی گروه تروریستی داعش که در تلاش برای بازسازی بقایای خود است ، قرار دارد و مبارزان بسیج مردمی در کنار ارتش و بقیه نیروهای مسلح عراق در خط مقدم اجرای عملیات نظامی برای ریشه کنی این گروه حضور دارند .
نخست وزیر جدید عراق در این دیدار به قانون شماره 40 بسیج مردمی که در سال 2016 تدوین شد، اشاره و تاکید کرد این مصوبه چارچوب قانونی است که از نیروهای بسیج مردمی حمایت می کند و ما از آن دفاع می کنیم .
نخست وزیر عراق در ادامه هشدار داد برخی صداها در تلاش برای ایجاد شکاف و اختلاف میان بسیج مردمی و دولت است . الکاظمی با تاکید بر اینکه این شک و تردید باید متوقف شود، یادآور شد بسیج مردمی با فتوای آیت الله سیستانی مرجعیت عالی دینی عراق تشکیل شد و تخریب چهره شهدای آن از جانب هر گروه وجناحی کاملا مردود است .
مواضع نخست وزیر عراق در باره حشدالشعبی در حالی است که طی ماههای اخیر هجمه سنگینی از سوی رسانه های صهیونیستی, غربی وسعودی علیه این گروه آغاز شده و حتی برخی از پایگاههای این گروه از سوی پهپادهای رژیم صهیونیستی و جنگنده های امریکایی هدف حمله قرار گرفته است.
در این میان پس از اینکه الکاظمی از پارلمان عراق رای اعتماد گرفت فشارهایی از سوی امریکا علیه او اعمال شد تا حشدالعشبی را منحل نماید. بر اساس گزارش برخی منابع آگاه امریکا صد روز به کاظمی فرصت داده است تا تکلیف حشد الشعبی را مشخص کند.
اما این فشارها در حالی است که در ماههای اخیر هم زمان با مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نظامیان امریکایی از این کشور, تحرکات گروه تروریستی داعش در استان های عراق از جمله صلاح الدین, کرکوک, دیالی و الانبار تشدید شده و این تحرکات پس از رای اعتماد به الکاظمی شدت بیشتری یافته است
برخی گزارش ها حاکیست امریکا با انتقال اعضای نیروهای داعشی از سوریه به خاک عراق نقش مهمی در بازسازی مجدد این گروه داشته که در این باره می توان به اظهارات کاظم الرکابی عضو کمیته دفاعی پارلمان عراق اشاره کرد که گفته است صدها داعشی عرب و غیر عرب تحت حمایت امریکا به مناطق صحرایی الانبار منتقل شده اند و نیروهای آمریکایی تسلیحات پیشرفته در اختیار آنها قرار داده اند.
به نظر می رسد هدف امریکا از بازسازی داعش, جلوگیری از اجرای مصوبه اخراج نظامیان امریکایی از عراق و تاثیر گذاری بر گفتگوهایی, که قرار است در ماه ژوئن در باره روابط بغداد و واشنگتن برگزار شود. «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که کشورش به بغداد پیشنهاد داده است که از اواسط ژوئن(خردادماه) در مورد موضوعات مهم از جمله حضور نیروهای آمریکایی در عراق وارد گفتگوهای راهبردی شود.
از سویی تحرکات داعش هم زمان شد با تخلیه چند پایگاه نظامی امریکا در عراق و انتقال نیروهای امریکایی به دو پایگاه عین الاسد در الانبار و دیگری پایگاه حریر در اربیل, تا اینگونه وانمود شود که در صورت خروج نظامیان امریکایی بی ثباتی و تهدید مجدد داعش عراق را فرا خواهد گرفت و به این بهانه امریکا در گفتگوهای آتی دولت الکاظمی را مجاب کند که مصوبه پارلمان این کشور را دور بزند و تمهیداتی برای ادامه حضور نظامیان امریکایی فراهم سازد.
طبیعی است که در چنین شرایطی امریکا علیه حشدالشعبی هجمه سنگین رسانه ای و نظامی را مهیا سازد چرا که پس از موفقیت این گروه در نابود کردن داعش ونقش این گروه در خنثی سازی طرح های امریکا در منطقه, به این نتیجه رسیده است که تنها نیرویی که می تواند با پشتوانه مردمی و عقیدتی و پیروی از مرجعیت عالی عراق در مقابل طرح های امریکایی بایستد همین گروه است.
به ویژه اینکه این گروه در چارچوب همکاری های منطقه ای برای مبارزه با تروریسم می تواند نقش مهمی در نقش برآب کردن استفاده ابزاری امریکا از تروریسم در سوریه نیز داشته باشد.
از سخنان نخست وزیر جدید عراق نیز به خوبی می توان دریافت که او نیز با توجه به سابقه مدیریتی دستگاه اطلاعاتی عراق, به خویی می داند که امریکا در کشورش به دنبال چه اهدافی است و اگر حشدالشعبی نباشد نه تنها باید با یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق خداحافظی کند بلکه خاک عراق تبدیل به میدان یکه تازی امریکا علیه همسایگانش خواهد شد چنانچه این اتفاق در حال حاضر نیز با نقل وانتقال نیروهای داعش و حملات غیر قانونی امریکا از داخل خاک عراق به سوریه انجام می گیرد.
الکاظمی بر اساس همین واقعیت هاست که هم بر روابط با سوریه تاکید و هم در اشاره به نقض حاکمیت کشورش از سوی امریکا گفته است که نمی خواهد خاک کشورش محل حمله به کشورهای همسایه باشد.
نخست وزیر جدید عراق به خوبی می داند که اصرار امریکا برای ماندن در خاک عراق و تضعیف حشدالشعبی چیزی جز بی ثباتی برای عراقی ها ندارد و راه حل مشکلات عراق در گرو همکاری های امنیتی و اقتصادی با کشورهای همسایه است و اگر قرار باشد امریکا دائما برای تهدید کشورهای همسایه عراق در این کشور بماند و برای ماندن, عراق را با فعال کردن گروههای تروریستی و حمایت از نیروهای گریز از مرکز بی ثبات نماید مشکلات لاینحل باقی خواهند ماند چه برسد به اینکه به مطالبات معترضان برای اجرای اصلاحات پاسخگو باشد.
در چنین فضایی است که او به خوبی به نقش مثبت حشدالشعبی در برقراری ثبات و ایجاد فضایی برای همکاری با کشورهای همسایه در موضوعات مختلف در مسیر توسعه کشورش واقف است و از این رو در سخنانش در باره حشدالشعبی به نکات کلیدی اشاره می کند که دقیقا پاسخ به فضاسازی های امریکا ومتحدان منطقه ای است.
نخست وزیر جدید عراق در نکته اول اشاره می کند بسیج مردمی، بسیج مردمی کسی نیست، بلکه بسیج مردمی عراق و وطن و برای همه عراقیها است که این سخنان در پاسخ به فضاسازی هایی است که از سوی امریکا ومتحدانش می کوشد نیروهای مردمی عراق را وابسته به ایران معرفی کند.
نکته دوم ومهم دیگر سخنان الکاظمی این جمله است که اوخطاب به حشدالشعبی می گوید شما دلاوران دعوت مرجعیت عالیقدر و فتوای تاریخی حضرت آیت الله العظمی سید علی سیستانی (حفظه الله) را لبیک گفتید. بنابراین قطعا شما دلاور هستید، زیرا بخاطر عراق خانواده های خود را رها کردید تا دعوت مرجعیت را لبیک بگویید و این نشان دهنده آن است که عقیده بسیج مردمی، ولایتمداری به میهن و این مرجعیت تاریخی است که در طول تاریخ عراق را حفظ کرده است.
این سخنان نیز دقیقا هدفمند و در پاسخ به برخی تحرکات محور امریکایی, صهیونیستی وسعودی است که در تلاش است با ایجاد شکاف در صفوف حشدالعشبی, نقش مرجعیت در عبور دادن عراق از بحرانها را تضعیف نماید. الکاظمی در این سخنان دقیقا به نقش آفرینی مرجعیت در حفظ عراق اشاره می کند و می افزاید به خوبی می دانید که مرجعیت عالیقدر از عراق محافظت می کند و هیچ تفاوتی میان گروه و گروه دیگر قائل نمی شود، از این رو شما بسیج مردمی همه مردم عراق هستید.
و البته نکته سوم و مهم در سخنان الکاظمی پاسخ قاطع او به امریکا و متحدان منطقه ای اش است که در تلاش بودند او را در مقابل حشدالشعبی قرار دهند.
---------------------------------------------
رضا محمدمراد