تفسیر شبکه تلویزیونی چین
دروغهای واشنگتن درباره واکسن کرونا
شبکه سی جی تی ان چین: اظهارات ترامپ درباره تاریخ شروع فعالیت دانشمندان آمریکایی برای ساخت واکسن کرونا، ثابت میکند اتهامات قبلی او علیه چین چقدر بی اساس بوده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، شبکه تلویزیونی سی جی تی ان چین در تفسیری گفت اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره تاریخ شروع فعالیت دانشمندان آمریکایی برای ساخت واکسن ویروس کرونا، ثابت میکند که اتهامات قبلی او علیه چین چقدر بی اساس بوده است.
به گزارش رویترز، سی جی تی ان افزود اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه دانشمندان موسسه ملی سلامت آمریکا از تاریخ یازدهم ژانویه گذشته تلاش خود را برای ساخت واکسن کرونا شروع کرده اند، جهان را شگفت زده کرده است. این اظهارات ثابت میکند که چین به موقع اطلاعات مربوط به توالی ژنتیکی کووید-۱۹ را در اختیار آمریکا قرار داده بود، ولی واشنگتن این موضوع را از عموم مخفی نگه داشته بود.
این در حالی است که کاخ سفید بارها ادعا کرده است چین در خصوص تبادل اطلاعات مربوط به کووید-۱۹، شفاف عمل نکرده است.
رابرت ردفیلد مدیر مرکز ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا اخیرا در یکی از جلسات کنگره گفته بود وی در تاریخ دوم ژانویه در تماسی با همتای چینی خود درباره ویروس کرونا با او تبادل نظر کرده بود.
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه درکنفرانسی خبری گفت:"دانشمندان موسسه ملی سلامت آمریکا از روز ۱۱ ژانویه و ساعاتی پس از دریافت اطلاعات مربوط به توالی ژنتیکی کووید-۱۹ از طریق ایمیل، کار برای ساخت واکسن کرونا را آغاز کردند. " این اظهارات با ادعاهای قبلی او تناقض داشتند که گفته بود وی تا اواخر ماه ژانویه اطلاعی از این ویروس نداشت. کدام صحبتها درست است؟
اظهارات ترامپ بدان معناست که دولت آمریکا با دو ماه تاخیر و در تاریخ ۱۳ مارس وضعیت فوق العاده اعلام کرد. حالا، شمار بیشتری از مردم آمریکا دریافته اند که خیلی قبل از آنکه دولت این کشور رسما خبر همه گیری ویروس کرونا را اعلام کند، کووید-۱۹ در آمریکا شیوع پیدا کرده بود.
مایکل ملهام شهردار نیوجرسی ماه گذشته گفته بود فکر میکند که ماه نوامبر پارسال به این ویروس مبتلا شده بود.
اداره بهداشت عمومی شهر سانتا کلارا نیز فردی را شناسایی کرد که هیچ سابقه سفر خارجی نداشت، ولی در تاریخ ششم فوریه براثر ابتلا به کووید-۱۹ جان باخت یعنی سه هفته پیش از آنکه دولت فدرال آمریکا اولین مورد فوت براثر کووید-۱۹ را رسما اعلام کند.
رسانههای آمریکا از آن زمان گزارش داده اند دو ماه قبل از آنکه مسئولان فلوریدا همه گیری ویروس کرونا را در این ایالت اعلام کنند، ۱۷۱ نفر که هیچ سابقه سفر به مناطق آلوده به کووید-۱۹ نداشتند، به این ویروس مبتلا شده بودند.
این بیماران نشانههای ویروس کووید-۱۹ را تقریبا اوایل ماه ژانویه به پزشکان و مراکز درمانی خود گفته بودند، ولی این اطلاعات بدون هیچ دلیلی در تاریخ چهارم ماه مه از روی وبسایت رسمی ایالت فلوریا حذف شدند.
در ادامه تفسیر تلویزیون چین آمده است: اختفا و پنهانکاری اطلاعات، بی توجهی به واقعیات علمی، اولویت دادن به منافع شخصی به جای منافع عموم، طفره رفتن از پاسخ به سوالات و متهم کردن نادرست دیگران در صدر اقدامات واشنگتن در مدیریت همه گیری ویروس کرونا قرار داشته است. همچنین دلایل و ریشه بحران غم انگیز همه گیری کووید-۱۹ در آمریکا بی جواب مانده است؛ فقط این سوال باقی میماند که: مسئولان آمریکایی سعی دارند چه چیزی را پنهان کنند؟