در فاصله شش ماه
کرونا روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را برهم زده است
شش ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ویروس کرونا همه چیز را برهم زده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن؛ کرونا، این دشمن نامرئی تاکنون جان بیش از ۹۰ هزار نفر را در آمریکا گرفته و نه تنها اقتصاد که سیاست را هم، زیر و رو کرده است.
نبرد برای تصاحب کاخ سفید، میان دونالد ترامپ ۷۳ ساله و جو بایدن ۷۷ ساله شرایطی بی سابقه دارد.
تنها مسئلهای که در مورد آن اطمینان وجود دارد آن است که ویروس مرگباری که کارزارهای انتخاباتی را فلج کرده است و نامزد دموکراتها تقریبا هیچ سخنرانی ندارد، مسئله را برجسته کرده و آن این است که انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان)، همه پرسی در مورد ترامپ، سبک وی و زیاده رویهای اوست.
تاریخ، نظرسنجیها مزایای رئیس جمهور کنونی و درسهای بزرگ در مورد اهمیت اقتصاد در انتخابات، مسائلی هستند که دیگر هیچ ارزشی ندارند. کریستوفر آرترتون، استاد دانشگاه جرج واشنگتن میگوید: ما واقعا هیچ ایدهای نداریم که تحرک و پویایی چگونه تحول خواهد یافت. دونالد ترامپ که به علت مدیریت بحران بهداشتی به شدت مورد انتقاد است از چند روز پیش، هدف جدیدی یافته است. وی حالا باراک اوباما، یکی از بزرگترین نقاط قوت رقیب خود را هدف قرار داده است. باراک اوباما به ویژه در میان رای دهندگان سیاه پوست که میتوانند در ورود به کاخ سفید تعیین کننده باشند، بسیار محبوب است.
رئیس جمهور آمریکا به این ترتیب وعده افشاگری در مورد آنچه را که از آن به عنوان «اوباما گیت» یاد میکند، میدهد. با این حال تاکنون هیچ عنصر (و محتوای) مشخصی در این زمینه ارائه نداده است. باراک اوباما در پیامی توئیتری، روز پنجشنبه، دموکراتها را به رای دادن فراخواند. جو بایدن با داشتن یک حزب متحد در پشت خود، طی ماههای گذشته در نظرسنجیها از دونالد ترامپ پیشی گرفته است. ناظران که هنوز هم در پی پیروزی دونالد ترامپ در برابر هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ شوکه هستند، تلاش میکنند کورکورانه به نظرسنجیها اعتماد نکنند؛ آنهم در کشوری که انتخابات ریاست جمهوری در سطح ایالتی، برگزار و در این نظام رای گیری غیرمستقیم، دونالد ترامپ در حالی که رای مردمی را به دست نیاورده است، پیروز میشود.
جو بایدن حتی پیش از آنکه به علت همه گیری کرونا، خانه نشین شود، هم اشتیاق چندانی ایجاد نمیکرد. وی به عنوان شیر قدیمی عرصه سیاست که از سوی طرفدارانش به علت همدلی و رفتار گرم خود، مورد استقبال قرار میگیرد آگاهی چندانی از فناوریهای جدید ندارد و از همین رو از فعالیت در این حوزه محروم است. تیم بایدن، پیشتر اعلام کرد: نبرد را در جایی دنبال میکند که انتخابات در آن برگزار میشود. با این حال در این مدت جو بایدن، گفتگوها و میزگردهایی را از خانه خود و در شرایطی که صدایش به سختی به گوش میرسد از طریق ویدئو کنفرانس برگزار میکند. آلن لیخمان، مورخ سیاسی و مدرس دانشگاه آمریکا میگوید: هیچ تردیدی وجود ندارد که ترامپ برای منحرف کردن توجهات از واقعیت همه گیری و فروپاشی اقتصادی، همه تلاش خود را خواهد کرد.
منحرف کردن اذهان از بزرگترین استعدادهای ترامپ است. آرترتون میگوید: به طور سنتی حضور یک رئیس جمهور پای صندوق رای در حالی که شاخصهای اقتصادی قرمز است، بسیار بد است. اما بسیاری از آمریکاییها مسئولیت این کار را برعهده ترامپ نمیدانند بلکه چین را در این زمینه مقصر میدانند. این خط حملهای است که تیم ترامپ به طور گسترده بر روی آن کار میکند. تیم جو بایدن هم که به خوبی از این خطر آگاه است حالا بر این مسئله تاکید دارد که گرچه ترامپ، مسئول ظهور ویروس نیست، اما مدیریت بحران وی است که آمریکا را به چنین آشفتگی کشانده است. دونالد ترامپ که از زمان رسیدن به کاخ سفید، مشغول کار برای پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری است به طور دقیق، رای دهندگان آنلاین و سایرین را هدف قرار میدهد.
وی که همچنین امکان شرکت در نشستهای خبری متعدد در کاخ سفید را دارد، سفر به سراسر آمریکا را نیز از سرگرفته است و توئیت هایش توسط دهها میلیون نفر خوانده میشوند. جان هوداک از مرکز تحقیقات بروکینگز آمریکا میگوید: پس از اظهارات ترامپ در مورد ویروس، (رسوایی تزریق) ضد عفونی کنندهها و کنفرانسهای بسیار که اغلب عصبانی کننده بودند، وی تلاش میکند یک مزیت بالقوه به دست آورد. کرستوفر آرترتون میگوید: در نهایت در روز انتخابات، تنها یک سوال عمده وجود دارد و آن این است که آیا دونالد ترامپ به اندازه کافی از دیدگاه رای دهندگان میانه رو، مستقل و دموکرات، نفرت انگیز است که بتواند آنها را بسیج کند و اینکه آیا وی قادر است انگیزه مشارکت جمهوری خواهان را تقویت کند؟