به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای قاسمعلی حسنی در ارتباط با رسانه ملی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا قیمت لپه و انواع مختلف حبوبات به ۴۰ هزار تومان رسیده است، افزود: سود جویی و گران فروشی اصلیترین دلیل این افزایش قیمت هاست.
وی اضافه کرد: شگردها، دخالت ها، آزاد سازی ها، ممنوعیتها و ... از دیگر علتهای بالا رفتن قیمت حبوبات در بازار داخلی است.
حسنی گفت: اگر دولت به این صنف اجازه دهد خود حبوبات را وارد و بفروشد و در ضمن ارز نیمایی کنار برود دیگر مردم شاهد افزایش قیمت حبوبات و دیگر مواد غذایی در بازارهای داخلی نخواهند بود.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی، ارز نیمایی همه و همه باعث میشود یک عده قلیلی دسترسی به ارزهای دولتی و بانکی داشته و این کالاها را وارد میکنند زمانی که بار محدود و همینطور رقابت و شفافیتی در کار نباشد پرواضح است که گرانفروشی صورت میگیرد.
وی همچنین در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا لوبیا، نخود، عدس و لپه وارداتی است، افزود: برخی از این اقلام وارداتی و برخی در داخل تولید و تامین میشود.
حسنی ادامه داد: بخش عمده مصرف عدس مورد نیاز کشور از کانادا و روسیه، نخود از اتیوپی و استرالیا، لوبیا از قزاقستان، ازبکستان و ... وارد میشود.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: وقتی حبوبات با ارز ارزان وارد و وارد کننده سود هنگفتی به جیب میزند دیگر انگیزهای برای تولید در داخل باقی نمیماند.
وی با اشاره به اینکه ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی همه را بدبخت کرده است، گفت: برای مثال کالایی که با دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی وارد میشد با دلار ۱۶ هزار تومانی به دست مصرف کنندگان میرسید.
حسنی ادامه داد: اتحادیهها سازمانهای نظارتی هستند و باید به مسئولان مافوق خود گزارش دهند.
وی با بیان اینکه صنف مواد غذایی در تعیین قیمتها هیچ دخالتی ندارد، گفت: از اعضای این صنف شاید ۵ درصد وارد کننده باشند بقیه خارج از اتحادیه هستند.