به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، به چهار میلیون و ۷۵۳ هزار و ۱۲۲ نفر افزایش یافته و شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به ۳۱۳ هزار و ۷۶۷ نفر و شمار بهبودیافتگان به یک میلیون و ۸۳۱ هزار و پانصد نفر رسیده است.
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در جهان
طرفداران رئيس جمهور برزيل خواهان پايان يافتن قرنطينه شدند
طرفداران رئیس جمهور برزیل روز جمعه، سوار بر خودروهای خود در خیابان های شهر سائو پائولو جولان دادند و خواهان پایان دادن به مقررات قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی شدند که از زمان بحران همه گیری کرونا در این کشور به اجرا گذاشته شده است.
این در حالی است که طبق آمار رسمی شمار موارد تایید شده ابتلا به کووید - 19 در برزیل دیروز شنبه از اسپانیا و ایتالیا پیشی گرفت و این کشور را به چهارمین کشور جهان تبدیل کرد که بالاترین شمار ابتلا را به ویروس کرونا دارد.
نتایج نظرسنجی جدیدی که روز سه شنبه گذشته انجام شد، نشان داد دو سوم مردم برزیل با لزوم اجرای مقررات فاصله گذاری اجتماعی برای مهار همه گیری کرونا موافقند که به توصیه فرمانداران و کارشناسان بهداشتی این کشور به اجرا گذاشته شده است ولی رئیس جمهور این کشور بر لغو این مقررات پافشاری می کند.
تظاهرات اعتراضي به شکل کانادايي
روزنامه کبک روز یکشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت کاروانی متشکل از ۷۰ دستگاه خودرو بامداد یکشنبه برای شرکت در تظاهرات در اعتراض به قرنطینه در برابر مجمع ملی (پارلمان) در کبک از مونترال حرکت کرد.
بنابراعلام پلیس شهر مونترال، با وجود این قرار است در این تظاهرات، هیچ کس از خودروی خود خارج نشود و مأموران پلیس نیزمداخله نکنند.
مأموران امنیتی کبک نیز در محل حضور خواهند داشت و کاروان تظاهرکنندگان را دنبال خواهند کرد.
از آغاز قرنطینه، این نخستین تظاهرات از این نوع در کبک نیست. اواخر آوریل، نزدیک به یکصد مخالف در برابر پارلمان تظاهرات کردند.
همچنین روزنامه کانادایی لوسولی روز یکشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت صفهای طویل برای ورود به فروشگاههای مواد غذایی و فروشگاههای بزرگ یکی از پدیدههای بارز از آغاز بحران کووید ۱۹ است.
از آن زمان به بعد، نوعی دیگر از صفهای طولانی که این بار برای ذخیره دستمال توالت نیست شکل گرفته است و به تازگی تردد در برخی خیابانهای کانادا را مختل کرده است.
توقيف يک فروند هواپيماي انگليسي در نيجريه
هادی سریکا وزیر هوانوردی نیجریه روز یکشنبه اعلام کرد این کشور یک فروند هواپیمای انگلیسی را به اتهام نقض ممنوعیت پروازهای تجاری، توقیف کرده است. نیجریه با هدف مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹، پرواز هواپیماهای تجاری را ممنوع کرده است.
وزیر هوانوردی نیجریه در صفحه توئیتر خود اعلام کرد به شرکت هواپیمایی فلیر اوی ایشن (Flair Aviation)، اجازه داده شده بود پروازهای بشردوستانه به نیجریه داشته باشد، ولی این شرکت اقدام به انجام پروازهای تجاری کرده است.
به گفته سریکا، هواپیمای متعلق به این شرکت انگلیسی توقیف شد و از خدمه آن بازجویی به عمل آمد. جریمه سنگینی در انتظار این شرکت هواپیمایی است.
نه این شرکت هواپیمایی و نه سفارت انگلیس در لاگوس هنوز نسبت به این رویداد واکنش نشان نداده اند.
گفتنی است فقط پروازهای خاص و مشخصاً پروازهای بشردوستانه مجاز به پرواز در نیجریه میباشند.
نیجریه از ماه مارس با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا فرودگاههای خود را بسته است. تاکنون ۵۶۲۱ نفر در نیجریه به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند. تعداد فوتیها نیز ۱۷۶ نفر میباشد.
نخست وزیر ایتالیا: شروع دوباره فعالیت ها را با مخاطراتش مي پذیریم
خبرگزاری ایتالیایی "آنسا"، جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا گفت در حال مواجهه با یک خطر محاسبه شده هستیم. اما صادقانه به شما می گویم با علم و آگاهی کامل از اینکه منحنی همه گیری ویروس کرونا می تواند دوباره اوج بگیرد، تصمیم به شروع دوباره (فعالیت ها و کسب و کارها) گرفته ایم. گزارشگر خبرگزاری «آنسا» اعلام کرد آنچه شنیدید، سخنان جوزپه کونته در یک نشست خبری بعد از یک روزِ همراه با چالش و تنش بود. وی با اشاره به آمارهای منتشر شده سازمان حمایت های مردمی درباره روند کاهشی همه گیری ویروس کرونا درباره کاهش تعداد افراد بیمار و بستری شده، بازگشایی مشاغل در ایتالیا یا همان مرحله دوم طرح مقابله با ویروس و نیز مخاطرات متاثر از آن صحبت کرد.
وی همچنین افزود از فردا دوشنبه، ما بدون هرگونه اعمال محدودیتها در مناطق مختلف، جابجاییها را خواهیم داشت؛ بنابراین به صورت آزادانه میتوان از مکانی به مکان دیگر تردد کرد؛ به این معنا که شما میتوانید هر جا که میخواهید، بدون ارائه دلیل، رفت و آمد کنید.
کونته گفت، اما به طور طبیعی، خروج از خانه برای کسی که نتیجه آزمایش ویروس کرونای او مثبت اعلام شده یا فردی که باید در قرنطینه بماند، ممنوع است. محدودیتها برای کسی که علائم بیماری کووید-۱۹ را دارد نیز همچنان به قوت خود باقی و تشکیل اجتماعات در مکانهای عمومی نیز همچنان ممنوع است. در این مرحله (دوم) لازم است به موضوع "حفظ فاصله گذاری از یکدیگر احترام گذاشت. همچنین توصیه میکنیم همیشه با خود ماسک به همراه داشته باشید. استفاده از ماسک حتی در برخی از اماکن خاص، اجباری است. در هر حال توصیه میکنیم از ماسک خود در اماکن سربسته یا باز استفاده کنید.
نخست وزیر ایتالیا افزود فقط به دلایل قانع کننده میتوان از یک استان به استانی دیگر رفت. از جمله این دلایل، ضرورتهای کاری، موارد خیلی ضروری و دلایل بهداشتی است. ممنوعیت جابجاییهای بین استانی تا تاریخ ۳ ژوئیه امسال (۱۴ خرداد ۹۹) همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. پس از پایان این تاریخ، دوباره با کارشناسان، تشکیل جلسه خواهیم داد. اگر آمارهای آلودگی به کرونا امیدوار کننده باشند، میتوانیم در چشم اندازی مثبت به جابجاییها در کل ایتالیا، از یک استان به استانی دیگر؛ آنهم بدون هرگونه اعمال محدودیت فکر کنیم.
تمديد قرنطينه تا دهم خرداد ماه در هند
بنابر اعلام وزارت کشور هند، این کشور روز یکشنبه ضمن اتخاذ تدابیری با هدف تسهیل فعالیتهای اقتصادی، تدابیر قرنطینه خانگی را تا پایان ماه مه تمدید کرد.
وزارت کشور هند با انتشار بیانیهای همچنین اعلام کرد «تدابیر قرنطینه خانگی برای مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹ تا ۳۱ مه بر قرار خواهد بود. در صورت لزوم، محدویتهای اعمال شده به منظور تسهیل فعالیتهای اقتصادی کاهش خواهند یافت».
قرنطینه خانگی در هند که از پایان ماه مارس به اجرا گذاشته شده است بر زندگی ۱.۳ میلیارد نفر در این کشور تأثیر گذاشته است و برای طبقات فقیر، تبعات سنگینی داشته است. میلیونها نفر شغل خود را از دست داده اند.
مدارس، عبادتگاه ها، مراکز تجاری و باشگاههای ورزشی همچنان باید تعطیل بمانند. بر اساس این بیاینه، اجتماعات مذهبی و برنامههای ورزشی همچنان ممنوع است.
فعالیت مترو و پروازهای داخلی و بین المللی نیز در حالت تعلیق باقی می ماند.
رستوران ها فقط به صورت غذای بیرون بر مجاز به فعالیت هستند. استادیوم های ورزشی می توانند بدون حضور تماشاگر مسابقات ورزشی را برگزار کنند.
کرونا شهرها را بيشتر هدف قرار مي دهد
نشریه فرانسوی کوریه اینترناسیونال روز یکشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت ویروس کرونا شهرها را بیشتر از روستاها هدف قرار می دهد.
تراکم جمعیت که سبب جذب انسان ها به کلان شهرها می شود به یک نقص و منشأ ترس و اضطراب تبدیل شده است. اکنون این پرسش مطرح است که می توان بدون از بین بردن زندگی شهرنشینی فاصله اجتماعی را اعمال کرد؟
فرانسه با ۲۸ هزار فوتی
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از پاریس از مرگ ۴۸۳ نفر در فرانسه در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. بدین ترتیب تعداد کل فوتیها در فرانسه به ۲۸ هزار نفر رسید.
میزان مرگ و میر در اسپانیا دو رقمی شد
براساس گزارشهای منتشر شده دولت اسپانیا، میزان مرگ و میر روزانه بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور، به رقمی پایینتر از صد نفر رسیده است.
شبکه اول تلویزیون ملی اسپانیا به استناد آخرین گزارش روزانه وزارت بهداشت اسپانیا تعداد جان باختگان ویروس کرونا در این کشور به ۸۷ تن رسیده است. این تعداد، پایینترین میزان از تاریخ ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) است که آمار تلفات، یک روز پیش از این تاریخ ۲۱ مورد فوتی بوده است.
"فرناندو سیمون"، مدیر مرکز هماهنگی هشدارها و فوریتهای بهداشتی اسپانیا در این باره گفت «این اولین باری است که پس از مدتها تعداد متوفایان متاثر از ابتلا به این بیماری، پایینتر از صد نفر شده است». با وجود ابراز خوش بینی سیمون، اما وی آمار قربانیان را دلخراش خواند. او در عین حال این احتمال را که این آمار به علت آنکه، آخر هفته است، روند کاهشی پیدا کرده است، رد نکرد.
با احتساب مبتلایان جدید در اسپانیا در این کشور تعداد ۲۷ هزار و ۶۵۰ فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ به ثبت رسیده است. این در حالی است که آمار ثبت شده از تعداد کل مبتلایان ۲۳۱ هزار و ۳۵۰ مورد است. از سویی دیگر تعداد افراد بهبود یافته نیز به ۱۴۹ هزار و ۵۷۶ نفر رسیده که به معنای آن است که ۶۴ ممیز ۶۵ درصد از کل افراد مبتلا به کرونا بهبود یافته اند. بیشترین میزان فوت با ۲۹ نفر در منطقه کاتالونیا ثبت شده است. پس از این منطقه، مادرید با ثبت ۲۱ فوتی قرار دارد. منطقه "کاستیا لامانچا" نیز در رتبه سوم بالاترین میزان جان باختگان در اسپانیا قرار دارد.
آمار ابتلای به کرونا در جمهوری آذربایجان
با ابتلای ۱۳۶ نفر دیگر از شهروندان جمهوری آذربایجان به کرونا، مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۳۲۷۴نفر رسید. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، با بهبوری ۷۱نفر دیگر تعداد بهبود یافتگان هم به ۲۰۱۵ نفر رسید. امروز سه نفر دیگر براثر کرونا در این کشور جان باختند که با این سه نفر مجموع جان باختگان براثر کرونا به۳۹ نفر رسید. هم اکنون ۲۲۲۰بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستانهای معین بستری هستند که حال ۳۴نفر از آنها وخیم، ۵۸ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است. تاکنون در این کشور ۲۳۲۰۷۷ تست کرونا انجام شده است.
ابتلای ۱۴۴ نفر دیگر در عراق
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در خبری فوری گزارش داد؛ وزارت بهداشت عراق از ثبت ۱۴۴ فرد دیگر به کرونا خبر داد. همچنین ۲ فرد دیگر نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
آمار جديد مبتلايان به کرونا در ايتاليا
یک مقام ایتالیایی گفت آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا با افزایش ۶۷۵ موردی به ۲۲۵۴۳۵ نفر رسید.
مقررات قرنطینه در منطقه زینبیه دمشق پایان یافت
وزارات بهداشت سوریه در بیانیهای اعلام کرد، مقررات قرنطینه در منطقه زینبیه واقع در ۱۰ کیلومتری جنوب دمشق پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، مقررات قرنطینه از دوم ماه مه (۱۳ اردیبهشت) در منطقه زینبیه (س) به همراه منطقه تل منین در شمال شهر دمشق اعمال شد.
وزارت بهداشت میگوید، پس از پایان نمونه برداری اتفاقی و اثبات خالی بودن منطقه از موارد مبتلا به ویروس کرونا، هیات مشورتی این وزارتخانه تصمیم گرفت که منطقه زینبیه را از قرنطینه خارج سازد.
پیشتر وزارت بهداشت گفته بود که ۲۶ تن نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در زینبیه شناسایی شدند.
هم اکنون آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در سوریه ۵۱ نفر گزارش میشود که ۳ نفر آنها درگذشتند، ۳۶ نفر بهبود یافتند و هم اکنون ۱۲ نفر تحت درمان هستند.
افزایش نگرانیها از موج جدید شیوع ویروس کرونا در کره جنوبی
کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد موارد جدیدی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور گزارش شده است که همه آنها به علت ارتباط افراد با رستورانها و اماکن عمومی در پایتخت این کشور بوده و همین امر موجب نگرانی درباره موج تازه شیوع ویروس کرونا شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، پس از چند هفته که تقریبا هیچ مورد تازهای از آلودگی به ویروس کرونا در کره جنوبی ثبت نشد، این کشور روز ششم ماه مه محدودیتها را کاهش داد، اما افزایش موارد ابتلا در مناطق پر رفت و آمد شهر سئول، نگرانیها را شدت بخشیده است.
تمدید ۱۴ روزه قرنطینه سراسری در هند
قرنطینه سراسری در هند تا پایان ماه میلادی به مدت ۱۴ روز تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو مرحله چهارم قرنطینه سراسری از فردا در دومین کشور پرجمعیت جهان آغاز میشود.
مرحله اول قرنطینه ۲۱، مرحله دوم ۱۹ و مرحله سوم ۱۴ روزه بود.
تا شش ساعت دیگر مرحله سوم قرنطینه سرسرای در هند پایان مییابد.
قرار است امشب وزارت کشور هند دستورالعمل این مرحله از قرنطینه را اعلام کند.
به گفته نخست وزیر هند مرحله چهارم قرنطینه سراسری با مراحل پیشین متفاوت است و برخی محدودیتها برداشته میشود.
پايدار شدن شيوع ویروس کرونا در روسیه
مسئولان بهداشتی روسیه روز یکشنبه اعلام کردند وضعیت آلودگی به ویروس کرونا در روسیه در حال پايدار شدن است. این در حالیست که این کشور در ۲۴ ساعت گذشته ۹ هزار و ۷۰۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، برای سومین بار طی یک هفته آمار آلودگیهای جدید در روسیه کمتر از ده هزار نفر است.
در این شرایط سازمان بهداشت روسیه از سطح ثباتی که همه در انتظار آن بودند استقبال کرد.
اروپا/ افزایش اعتراضات مخالفان به محدودیتها
شمار معترضان به محدودیتهای کرونایی در اروپا که «کودنهای کووید» لقب داده شده اند، رو به افزایش است.
تعداد معترضان به محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در اروپا درحال افزایش است. این دسته از معترضان که مقررات کرونا را نادیده میگیرند «کودنهای کووید» لقب گرفته اند.
خبرنگارای بی سی نیوز افزود: تعداد این «کودنهای کووید» همچنان در اعتراضات در سراسر اروپا در حال افزایش است.
مصر برخی مکانهای عمومی را تعطیل میکند
نخست وزیر مصر گفت کشورش برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، مغازه ها، رستورانها و پارکها را به مدت شش روز در زمان تعطیلات عید فطر تعطیل میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مصر همچنین در این شش روز، مقررات منع رفت و آمد را از ساعت ۵ بعد از ظهر آغاز خواهد کرد و حمل و نقل عمومی را متوقف میکند.
ادامه سیر صعودی بیماران کووید نوزده در افغانستان
وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: در شبانه روز گذشته دویست و شصت و دو فرد جدید مبتلا به بیماری کووید نوزده در افغانستان شناسایی شدند.
وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: با شناسایی دویست و شصت و دو فرد جدید آلوده به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل افراد آلوده به این بیماری در افغانستان به شش هزار و ششصد و شصت و چهارنفر رسید.
همچنین با فوت دو فرد مبتلا به بیماری کووید نوزده در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان به صد و شصت و نه نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت و درمان افغانستان گفت: شمار افراد بهبود یافته نیز به هفتصد و هشتاد و چهارنفر رسید.
از سوی دیگر اداره تنظیم امور زندانهای دولت افغانستان از ابتلای پنجاه زندانی به بیماری کووید نوزده در زندانهای این کشور از جمله «پلچرخی» بزرگترین زندان افغانستان خبر داد.
نام گذاری حیوانات در باغ وحش مکزیک با الهام از کرونا
دو بچه شیر در مکزیک به همراه یک بچه ببر بنگال، کووید، قرنطینه و بیماری واگیردار نام گذاری شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، در یکی از باغ وحشها در شهر کوردوا در مرکز مکزیک دو بچه شیر با الهام از ویروس کرونا "پاندینیا" و "قرنطینا" که به اسپانیایی به معنای بیماری واگیر دار و قرنطینه هستند، نام گرفتند، این در حالی است که بچه ببر هم کووید نام گرفت.
صاحبان باغ وحش تاکید دارند، این نامگذاری به منظور آگاه سازی به لزوم بر عهده گرفتن مسئولیت و انسجام تلاش کشورهای جهان برای مقابله با کرونا صورت گرفته است.
اولین روز "قرنطینه سراسری" در شیلی
با افزایش رو به رشد آمار همه گیری ویروس کرونا در شیلی که از اوایل ماه مه چشمگیر بوده است، سانتیگو (پایتخت شیلی)، روز شنبه، اولین روز از قرنطینه سراسری خود را پشت سرگذاشت.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی اِفه، پس از آن که ساز و کارهای اتخاذ شده مقامات این کشور آمریکای لاتین مبنی بر اجرای اقدامات قرنطینهای جزیی با تمرکز بر برخی محلههای خاص، تاکنون موفق به کنترل همه گیری ویروس کرونا نشد، دیروز، سانتیاگو، صحنه اجرای اولین روز از قرنطینه سراسری بود. طبق آخری گزارشهای ارائه شده در ۲۴ ساعت گذشته، رکورد تازهای در میزان تلفات روزانه رقم خورد که شامل ۲۷ جان باخته میشود. با اعلام قرنطینه سراسری در بعضی نقاط کشور، تعداد افرادی که در قرنطینه به سر میبرند شامل بیش از ۸ میلیون نفر است. این قرنطینه به مدت ۷ روز ادامه خواهد داشت و اجرای آن توسط ۱۴ هزار مامور، کنترل خواهد شد. بر اساس دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، شیلی چهارمین کشورِ دارای بیشترین موارد ابتلا در منطقه است. در این کشور، ۴۱ هزار و ۴۲۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میزان ۲۲ هزار و ۹۹۳ مورد، شامل موارد همچنان درگیر است و ۱۸ هزار و ۱۴ نفر هم سلامت خود را به دست آورده اند. تا به حال ۴۲۱ نفر، جان خود را در شیلی بر اثر این بیماری از دست داده اند.
آلمان/ اعتراضات به اعمال محدودیتها
در اعتراض به اعمال محدویتها به منظور مقابله با شیوع کرونا هزاران نفر در شماری از شهرهای آلمان برای دومین بار طی یک دو هفته به خیابانها ریختند.
به گزارش شبکه روسیا الیوم این اعتراضات در حالی صورت میگیرد که دولت برخی محدودیتها را کاهش داده؛ اما اعتراضات علیه تدابیری که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان برای توقف شیوع کرونا بر اجرای آنها اصرار دارد، افزایش یافته است.
اقدامات چین در راه بهبود بیماران کرونا
در حالی که همه گیری ویروس کرونا در چین همچنان مهار میشود، این کشور در حال از سرگیری فعالیتهای اقتصادی و فعالیت کلاسهای درس در میان تدابیر و مدیریت سختگیرانه ضد همه گیری کروناست.
شبکه تلویزیونی سی سی تی وی اعلام کرد: در استان جیلین در شمال شرقی چین، پیشگیری و کنترل همه گیری ویروس کرونا بهبود یافته است و در شهر شولان آزمایشهای جامعی انجام میشود. مقامات محلی گفتند در مجموع ۱۹ هزار و ۲۲۸ آزمایش انجام شده است. شهر جیلین در استان جیلین همه کلینیکهای خصوصی و خدمات درمانی سرپایی را از روز یکشنبه به طور موقت تعطیل میکند. بیمارانی که خواستار دریافت کمک پزشکی هستند لازم است به موسسههای پزشکی بروند و افرادی که تب دارند باید به کلینیکهای تب مراجعه کنند. مقامات شهر جیلین در مجموع ۱۲۱ مورد به طور محلی انتقال یافته از جمله مرگ یک نفر و ترخیص ۹۲ نفر دیگر که بعد از بهبود ترخیص شده بودند اعلام کردند. هنوز ۲۸ بیمار دیگر در بیمارستان تحت درمان قرار دارند.
در حالی که همه گیری ویروس کرونا در کشور تحت کنترل قرار دارد، مدارس بیشتری در استان شرقی شاندونگ و استان شمالی هوبی برای حضور دانش آموزان باز خواهند شد. همه مدارس در هوبی از اول ژوئن باز خواهند شد. چین همچنین در حال بازگشایی مکانهای ساخت و ساز از جمله طرحهای مهم زیربنایی ملی است تا زمانهایی را که به سبب همه گیری ویروس کرونا از دست رفته است جبران کند. یکی از این طرح ها، ایستگاه راه آهن جدید فنگتای است که اکنون کنار ایستگاه قبلی در جنوب غربی پکن در حال احداث است. این ایستگاه که در جنوب غربی پکن واقع است، برای قطارهای سریع السیر و عادی در نظر گرفته شده است و همزمان ۱۴ هزار مسافر و سالانه ۶۰ میلیون مسافر را در خود جای میدهد. چین در عین حال که برای عادی شدن اوضاع و مهار همه گیری در داخل تلاش میکند همچنان به مقابله با همه گیری کرونا در جهان کمک میکند. یک قطار باری در مسیر چین به اروپا، حامل حدود ۳۰۰ تن تجهیزات کنترل همه گیری کرونا روز چهارشنبه چین را به مقصد بلگراد پایتخت صربستان ترک کرد. چین روز جمعه دومین محموله از تجهیزات پزشکی را برای دولت مالزی ارسال کرد. دولت چین برای حمایت بیشتر از مقابله مالزی با شیوع ویروس کرونا موافقت کرد این محموله را شامل ۱۵۰ هزار عدد کیت آزمایش، هفتاد هزار لباس محافظتی, ۷۰ هزار عدد ماسک ان ۹۵ و یک میلیون و سیصد هزار عدد ماسک جراحی ارسال کند.
انگلیس/ کاهش اعتماد عمومی به دولت جانسونبر اساس تازهترین نظرسنجی انجام شده، از زمان اقدام دولت بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس برای کاهش محدودیتهای تعطیلی و مقررات منع آمد و شد در پی همه گیری ویروس کرونا، اعتماد عمومی به توانایی دولت جانسون در مدیریت بحران ویروس کرونا کاهش یافته است.
پایگاه اینترنتی روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس در گزارشی به قلم اندی گریگوری نوشت: براساس تحقیقات و نظرسنجی مؤسسه اپینیوم، برای اولین بار در طول بحران، تعداد بیشتری از مردم در انگلیس نسبت به مدیریت بیماری همه گیر دولت ناراضی اند.
مشروح خبرعراق/ جریمه ماسک نزدنشهروندان عراقی که در اماکن عمومی از ماسک استفاده نکنند جریمه خواهند شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی وزارت کشور عراق اعلام کرد رانندگان و شهروندانی که در اماکن عمومی ماسک نزنند معادل ۴۲ دلار جریمه خواهند شد.
اداره کل ترافیک وابسته به وزارت کشور عراق عصر دیروز شنبه در اطلاعیهای اعلام کرد ستاد بحران کرونا در دولت عراق این مصوبه را گذرانده است.
تعداد مبتلایان به کرونا در عراق تا عصر دیروز شنبه به ۳۳۰۱ نفر رسید که از این تعداد ۱۲۱ نفر جان باخته و ۲۱۳۳ تن درمان شده اند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه به بیش از ۲۸۱ هزار نفر رسید
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا در وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد: با ابتلای ۹ هزار و ۷۰۹ نفر دیگر طی شبانه روز گذشته، شمار کل مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور به ۲۸۱ هزار ۷۵۲ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ در شبانه روز گذشته همچنین ۹۴ نفر بر اثر عوارض بیماری کرونا جان باختند تا شمار کل درگذشتگان به ۲ هزار و ۶۳۱ تن افزایش یابد.
تاکنون ۶۷ هزار و ۳۷۳ نفر بهبود پیدا کرده و از مراکز درمانی و بیمارستانها ترخیص شده اند.
تعداد کل مبتلایان کرونا در پاکستان به ۴۰۱۵۱ نفر رسید
وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: با ثبت ۱۳۵۲ مورد جدید مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته تعداد کل مبتلایان در این کشور به ۴۰۱۵۱ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، همچنین با ثبت ۳۹ فوتی جدید در ۲۴ ساعت گذشته تعداد کل جان باختگان به ۸۷۳ نفر افزایش یافت.
ارسال ۳ محموله جدید از کمکهای بشردوستانه روسیه به ایران
روسیه ۳ محموله با حجم سه و نیم تن، شامل پارچههای مورد نیاز برای تولید ماسک بهداشتی به ایران ارسال کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، روسیه پیش از این نیز کمکهای بشردوستانه برای مقابله با کرونا ویروس به ایران ارسال کرده بود.
رستم ژیگانشین، نماینده تجاری روسیه در ایران چندی پیش گفته بود اگر تهران ممنوعیت صادرات مواد بهداشتی را لغو کند، روسیه تمایل دارد ماسک و مواد ضدعفونی کننده از ایران واردکند.
اسپانیا/ مرگ ۸۷ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا
وزارت بهداشت اسپانیا روز یکشنبه از مرگ ۸۷ نفر از مبتلایان به کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد شمار تلفات کرونا برای نخستین بار در دو ماه گذشته کمتر از ۱۰۰ نفر بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مادرید و به نقل از وزارت بهداشت اسپانیا، شمار تلفات کرونا در این کشور به ۲۷ هزار و ۶۵۰ نفر رسیده و شمار مبتلایان از ۲۳۰ هزار و ۶۹۸ نفر به ۲۳۱ هزار و ۳۵۰ نفر رسیده است.
اندونزی/ ابتلای ۴۸۹ نفر دیگر به کرونا
یک مقام وزارت بهداشت اندونزی از ابتلای ۴۸۹ نفر دیگر به کرونا در این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام وزارت بهداشت اندونزی گفت با ابتلای ۴۸۹ نفر دیگر به کرونا شمار مبتلایان در این کشور به ۱۷ هزار و ۵۱۴ نفر رسید.
وی همچنین اعلام کرد شمار تلفات کرونا در این کشور با ۵۹ مورد افزایش به یک هزار و ۱۴۸ نفر رسیده است.