مازندران ؛
تحرک صنایع تبدیلی در گرو فروش محصولات کشاورزی
استاندار مازندران گفت: تحرک صنایع تبدیلی در گرو فروش محصولات و ارائه به بازارهای صادراتی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، احمد حسین زادگان در جلسه کارگروه اقدام استان با اشاره به این که باید اقتصاد کشاورزی در بخشهای مختلف توسعه پیدا کند، گفت: تحقق این مهم در گرو فروش محصولات و ارایه به بازارهای صادراتی است.
او با اشاره به اینکه بخشی از مرکبات استان به صورت ضایعات درمی آید، گفت: با ظرفیت بالای تولید مرکبات امکان صادرات در استان فراهم است به طوریکه ۹۰ درصد پرتقال کشور از مازندران صادر و توسعه اقتصاد کشاورزی با تسهیل در فروش محصولات کشاورزی میسر می شود.
استاندار افزود: تعیین تکلیف اراضی شیب دار و بهره گیری درست از این ظرفیت در حوزههای مختلف کشاورزی از اولویتهای اقتصاد کشاورزی در مازندران است.
حسین زادگان با اشاره به اینکه تولیدات کنسانتره میوه با توجه به حجم بالای مرکبات و میوه در استان موجب تحول شگرف در این بخش می شود، گفت: میزان زیر درختیهای مرکبات و میوه بیش از۲۰ درصد است و ۴۰ هزار تن میوه درجه ۴ در این مجموعه وجود دارد.
او افزود: هر چند مازندران از لحاظ صنایع تبدیلی فقیر است و حتی در بعضی از صنایع ضعیف هستیم که باید به سمت مدرن شدن برویم لذا در سالهای آینده با توسعه دانش و تکنولوژی میتوانیم شاهد افزایش تولیدات کشاورزی و صنعتی باشیم.
حسین زادگان با بیان اینکه باید از ظرفیت بانکهای عامل برای اجرای پروژههای مدرن در حوزه کشاورزی و رونق تولید و اشتغال در استان مازندران بهره گرفت گفت: دولت تسهیلاتی برای شرکتهای حمل ونقل در نظر گرفته است که سبب رونق تولید و اشتغال میگردد.
او افزود: ۷ الی ۱۰ هزار میلیارد تومان توسط بانک ملی برای فعال سازی حوزه تولید و واحدهای تولیدی تعلق گرفته است که به همین منظور فاز اول روماک گستر طی یکی دو ماه آینده راه اندازی می شود که نقش بی بدیلی در توسعه صنایع تبدیلی ایفا خواهد کرد.
استاندار مازندران گفت: صادرات به کشورهای آسیای میانه از اولویتهای مهم در صنایع تبدیلی است و پروژههایی همچون مرغ لاین، پایانه صادراتی روماک گستر و پایانه صادراتی و مجموعه پرورش ماهیان خاویاری قره برون سه طرح مهم استان میباشد که موجب تحرک و توسعه اقتصادی استان میگردد.
حسین زادگان با عنوان اینکه در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی نیاز به جهش قابل توجه در تصمیم گیریها و اقدام داریم، افزود: با پیگیریهای صورت گرفته ۶۰۰۰ هکتار از اراضی بانک زمین برای بهسازی و زه کشی به افراد کم زمین و بی زمین واگذار می شود که مقرر شد ۴ هزار هکتار از این میزان به احداث شهرک گلخانهای در شرق مازندران و ۱۰۰۰ هکتار به شهرک صنعتی اختصاص یابد.