پخش زنده
امروز: -
روز جهانی قدس امسال متفاوت از سال های گذشته خواهد بود. ویروس کرونا و دستورالعمل ها و محدودیت های اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با این بیماری باعث شده است که روز جهانی قدس به صورت راهپیمایی برگزار نشود. اما این ویروس و تبعات ناشی از آن موجب نمی شود که مسئله اول جهان اسلام به فراموشی سپرده شود.
پژوهش خبری صدا وسیما: روز جهانی قدس امسال متفاوت از سال های گذشته خواهد بود. ویروس کرونا و دستورالعمل ها و محدودیت های اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با این بیماری باعث شده است که روز جهانی قدس به صورت راهپیمایی برگزار نشود. اما این ویروس و تبعات ناشی از آن موجب نمی شود که مسئله اول جهان اسلام به فراموشی سپرده شود. قدس شریف و فلسطین یک دغدغه فراملی است و جنبه انسانی و دینی دارد.
در شانزدهم مرداد سال 1358، یعنی تقریباً هفت ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در پیامی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان هر سال را «روز قدس» نامیدند و از ملت های جهان به خصوص مسلمانان دعوت کردند در همبستگی با ملت ستمدیده فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، راهپیمایی کنند.
از آنجا که جان های مسلمانان و مؤمنان در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان زلال تر شده و پیوند محکم تری با خداوند متعال برقرار کرده است، بنابراین تعیین آخرین جمعه این ماه مبارک بهترین گزینه برای روی آوردن دل های مؤمنان به سمت آرمان فلسطین و مسجدالاقصی، اولین قبله مسلمانان و سومین مکان مقدس اسلامی پس از مکه معظمه و مدینه منوره است.
در روز جهانی قدس ملت های مسلمان از یک سو پیوند ناگسستنی فلسطین، بیت المقدس و قدس شریف را با دنیای اسلام مورد تأکید قرار می دهند و از سوی دیگر اندیشه و آرمان آزادسازی قدس از چنگال صهیونیست ها را در میان مسلمین و همه آزادگان جهان احیاء می نمایند. بر همین اساس مراسم روز قدس یک آئین تشریفاتی نیست، بلکه نمادی از نفرت عمومی دنیای اسلام نسبت به اشغالگری، ستم و جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان آن است که پیدایش ننگین خود را بر اساس حاکمیتی نژادپرستانه استوار کرده اند و در طول 72 سال گذشته لحظه ای از ترور، تخریب و کشتار صاحبان اصلی فلسطین یعنی مسلمانان عرب دست نکشیده اند.
اگرچه امروز بخش هایی از جهان اسلام درگیر روزهای سخت و وقایع خونبار است؛ هرچند شدت خشونت و کشتار کودکان، زنان و غیر نظامیان در یمن به جریان هرروزه زندگی مسلمانان این کشور بدل شده است؛ هر چند صباح، اخبار و تصاویر انفجارهای هولناک تروریستی در لبنان، افغانستان، و ... و سرکوب و خشونت علیه مسلمانان در هند و برخی مراکز جهان دل های جهانیان را به درد می آورد؛ اما این رخدادهای غم انگیز، هرگز مسلمانان راستین را از فلسطین به عنوان مسئله و اولویت اول جهان اسلام غافل نخواهد کرد؛ چرا که همه این برادرکشی ها، جنگ افروزی ها و جنایات را تکه های پازلی می دانند که صهیونیست ها به دنبال تکمیل آن هستند و تصویر شوم نهایی آن فراموشی اصل اشغالگری، پذیرفتن موجودیت جعلی اسرائیل، تنها شدن ملت مظلوم و محصور فلسطین و جدا شدن نخستین قبله، دومین مسجد و سومین حرم شریف مسلمانان از پیکره جهان اسلام خواهد بود.
انتخاب روز قدس به عنوان مهمترین روز همبستگی با مسائل جهان اسلام از سوی امام خمینی (ره) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، قدس و فلسطین را به عنوان مهمترین شاخص در تفکر جامعه انقلابی و اسلامی ایران مطرح ساخت.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر :حسین رمضانی پور