بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹ در آمریکا
بیش از یک و نیم میلیون نفر مبتلا به کرونا
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ۸۹ هزار و ۵۹۶ نفر در آمریکا بر اثر شیوع ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تاکنون یک میلیون و پانصد و هفت هزار و هشتصد و هفتاد و هفت نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد، هشتاد و نه هزار و پانصد و نود و شش تن، جان خود را از دست داده و سیصد و سی و نه هزار و دویست و یازده نفر، بهبود یافته اند.
شمار جان باختگان کرونا در آمریکا به ۸۸.۷۳۰ نفر افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، مقامات دانشگاه جان هاپکینز آمریکا اعلام کردند، با ۱.۲۳۷ مورد تلفات جدید ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته شمار جان باختگانبر اثر ابتلا به این ویروس مرگبار در این کشور، به ۸۸ هزار و ۷۳۰ نفر افزایش یافت.
مقامات آمریکا تاکنون شناسایی ۱.۴۶۶.۶۸۲ مورد ویروس کرونا را در این کشور تایید کردند.
فرماندار آرکانزاس: مرحله دوم بازگشایی ها فعلا متوقف شده است
فرماندار ایالت آراکانزاس در گفتگوی اختصاصی با سی ان ان تاکید کرد با توجه به بالا رفتن ناگهانی افراد مبتلا به کووید ۱۹ در این ایالت، تصمیم بر این شد که مرحله دوم بازگشایی فعالیتهای کسب و کار و اجتماعی متوقف و برای این مساله، ملاحظات و احتیاط بیشتری به خرج داده شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان؛ بسیاری از فعالیتهای تجاری و کسب و کارها در آرکانزاس، بخشی از فرایند بازگشایی تدریجی بودند، ولی افزایش ناگهانی شمار مبتلایان به کووید ۱۹ باعث شد مقامات محلی اقدام به متوقف کردن مرحله دوم بازگشایی کنند.
ایسا هاچینسون، فرماندار آرکانزاس درباره تصمیم به متوقف کردن مرحله دوم بازگشایی فعالیتهای تجاری گفت: آرکانزاس بسیار مشتاق به بازگشایی و پیشبرد فعالیتهای اقتصادی است؛ ما رشد اقتصادی مداومی داشتیم و همه فروشگاههای خرده فروشی برای شروع دوباره کسب و کار بازگشایی شدند. درباره برخی تاسیسات خرده فروشی مانند رستورانها نیز محدودیتهایی قرار داده ایم که با یک سوم ظرفیت کار کنند. در واقع همه این بی تابی را داشتند که زندگی عادی را از سر بگیرند، ولی ما در دو روز شاهد افزایش شمار مبتلایان بودیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز شاهد شیوع بیماری در یکی از زندانهای خود هستیم که مشکل ساز است و این نگرانی را داریم که بیماری در جامعه منتشر شود. باید در خصوص بازگشایی بسیار محتاط عمل کنیم. شکی نیست که ما به بازگشایی اقتصادی و گسترش این فعالیتها ادامه میدهیم، ولی در عین حال نیز باید در خصوص این بیماری ملاحظه بسیار جدی داشته باشیم، زیرا این ویروس جان مردم را میگیرد.
فرماندار آرکانزاس ادامه داد: البته میزان بستری در ایالت ما یکی از کمترین آمارها در کل کشور را دارد که کمتر از صد نفر است و تستهای انجام شده نیز نشان میدهند تستهای مثبت ابتلا همچنان اندک هستند. شاخصههای مثبت و خوب زیادی در آرکانزاس وجود دارد، ولی در عین گشتن به دنبال راههایی برای برداشتن برخی از این محدودیت ها، نباید احتیاط را از دست بدهیم.
وی گفت: در سایه توان ما برای مدیریت و دنبال کردن موارد بیشتر شیوع یا حوزههای نگران کننده، ما هر روز دادههای دریافت شده را بررسی میکنیم. ما صد مورد جدید ابتلاء داشتیم و بررسی میکنیم که مشخص شود چه میزان از این ابتلاءهای جدید مربوط به زندان و چه میزان به سطح جامعه باز میگردد. اینها مواردی هستند که همانطور که میدانید، الزاما نشان دهنده سطح گسترش شیوع در جامعه نیست، ولی چیزی که به دنبالش هستیم، این است که آیا هر آنچه که باید در خصوص ردگیری ویروس برای جلوگیری از شیوع بیشتر انجام گیرد، به درستی انجام شده است یا نه.
هاچینسون افزود: همچنین ما پاییز را پیش روی داریم و در پاییز سال آینده، مدارس را باز میکنیم و باید زیرساختهای لازم برای تست را آماده کنیم. هدف ما برای تست کردن در ماه جاری شصت هزار مورد است که دو درصد از جمعیت ایالت ماست که گامی بزرگ برای نظارت و دنبال کردن مشکلات احتمالی در ایالتمان خواهد بود.
فرماندار آرکانزاس گفت: چالش پیش روی ما تا حدودی به انتظارات جامعه باز میگردد. در ابتدا انتظار جامعه این بود که ما همه فعالیتها را تعطیل کنیم، ولی ما تلاش کردیم موضوع را علمی دنبال کنیم. بعد انتظار این شد که همه فعالیتها از سر گرفته شوند و هیچ محدودیتی اعمال نشود، ولی در این مورد نیز باید علمی برخورد شود.
وی تصریح کرد: یکی از اساسیترین چالشهای پیش روی ما زندانها هستند، زیرا محیطی بسته هستند و کارکنان میان زندان و جامعه در رفت و آمد هستند. ما حتی اجازه ورود بازدید کنندگان به داخل زندان را نیز نداده ایم، ولی وقتی یک مورد ابتلا پیدا میشود، به دلیل بسته بودن محیط، به ناگاه شمار مبتلایان به صد نفر میرسد و مدیریت این مساله چالشی است، زیرا جان زندانیان برای ما مانند هر کس دیگری اهمیت دارد و تلاش میکنیم سلامت آنها را تامین کنیم.
ماسکهای تقلبی در ماساچوستبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مجری شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا ضمن اعلام این خبر گفت: امشب درباره هجوم نگران کننده ماسکهای بی کیفیت و تقلبی به زنجیره تامین در آمریکا تحقیق میکند. ماموران فدرال آمریکا با هرگونه فروش تجهیزات حفاظت فردی (PPE) بی کیفیت برخورد میکنند. این تجهیزات دارد راه خود را به میان کارکنان خط مقدم درمان در آمریکا باز میکند و جان آنها را به خطر میاندازد.
هالی ویلیامز خبرنگار شبکه تلویزیونی سی بی اس در این باره گزارش داد: ماه گذشته میلادی عوامل امدادی در ایالت ماساچوست متوجه شدند که برخی از ماسکهایی که از آنها استفاده میکردند و قرار بود ۹۵ درصد ذرات معلق در هوا را فیلتر کند اصلا چنین کارکردی ندارد. آزمایشهای انجام شده در موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان داد برخی از ماسکهایی که در این ایالت توزیع شد کمتر از ۳۰ درصد ذرات معلق در هوا را فیلتر میکند.
خبرنگار سی بی اس نیوز از یکی از مدیران سازمان آتش نشانی ماساچوست پرسید:آیا به نظر شما برخی از آتش نشانان در ماساچوست احتمالا به علت استفاده از این ماسکهای معمولی، آلوده شدند؟
ریچ مکینون رئیس سازمان آتش نشانان حرفهای ماساچوست گفت: «نمی توانم قطعا چنین چیزی را بگویم. فقط میتوانم به شما بگویم که آتش نشانان ما آلوده شدند. ما توصیه نامهای صادر کردیم و گفتیم که این ماسکهای «اِن -۹۵» فقط باید در بدترین سناریوها استفاده شود».
خبرنگار گفت: ماسکهای «اِن -۹۵» که اصطلاح دقیق علمی آن «ماسکهای تنفسی» است برای حفاظت از کادر درمانی و عوامل فوریتهای امدادی ضوررت دارد. این دستور العمل را دولت آمریکا تدوین کرده است، اما این ماسکها به اندازه کافی وجود ندارد. ماه گذشته میلادی بود که سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از ماسکهای مشابه چینی را تصویب کرد. این ماسکها با عنوان ماسکهای KN ۹۵ معروف هستند. البته استفاده از این ماسکها مشروط به رعایت معیارهای مشخص در شرکتهای تولید کننده است. مرکز کنترل بیماری در آمریکا هشدار داد که ماسکهای تقلبی از چین وارد آمریکا میشوند.
کوئید ۱۹ چهره شهر نیویورک را تغییر داده است
نیویورکر در گزارشی به بررسی وضع شهر نیویورک در زمان بحران کرونا پرداخت و اعلام کرد بیماری کووید ۱۹ چهره شهر نیویورک را به طور کامل تغییر داده است.
برای بیش از ۱۵۰ سال، شهر نیویورک اجساد افراد گمنام را در جزیره هارت دفن کرده است. در زمان بحران کرونا، تعداد اجساد بی هویتی که در این جزیره دفن میشوند افزایش یافته است.
لیست هانکن، از کارکنان مرکز فوریتهای پزشکی بیمارستان جامائیکا در این باره گفت: ما معمولاً میگوییم: «سفر ایمنی داشته باشید.» حال میگوییم: «امیدواریم که از این سفر بازگردید!»
کوبین از امدادگران پزشکی در این باره گفت: برای ما که در حوزه مراقبتهای سلامت کار میکنیم، هیچ چارهای نداریم.ای کاش ما جزو افراد خوش شانس بودیم و هر روز در خانه میماندیم.
عبدالله عبادی، از کارکنان شرکت لیتنایت دلی گفت: من روزانه باید به ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر غذا بدهم. پدرم بیمار است. بنابراین، من هر روز فکر میکنم که ویروس کرونا را به خانه میآورم و پدرم را خواهم کشت. اما در عین حال نمیتوانم در خانه بمانم، زیرا اگر سر کار نروم نمیتوانم اجاره هایم را پرداخت کنم.
لیست هانکن گفت: زمانی که کارتان را آغاز میکنید افراد به شما نگاه میکنند و مثلاً میگویند: «پدرم را نجات دهید، مادرم را نجات دهید.» در حال حاضر ما باید به آنها نگاه کنیم در حالی که میدانیم هیچ کاری نمیتوانیم انجام دهیم. پنج بار در هر هشت ساعت این اتفاق میافتد. پنج روز در هفته؛ چهل ساعت در طول هفته. اگر حساب و کتاب کنید میبینید که افراد زیادی درگیر هستند.
عبدالله عبادی گفت: زنجیره تأمین ما تعطیل شده است. دیروز، من سه ساعت و نیم وقت گذاشتم تا چند قرص نان برای اجتماع تحت پوشش شرکت بگیرم.
لیست هانکن گفت: اکنون بیست و چهار سال است که من در اینجا کار میکنم.
وان دیویس، از مرکز درمانی وایکوف هایتز گفت: من از یازده سپتامبر مشغول به کار بوده ام.
لیست هانکن گفت: ابتدا من این شرایط را با یازده سپتامبر مقایسه کردم.
وان دیویس گفت: یک ماه گذشته اوضاع بسیار وخیم بود.
لیست هانکن گفت: دشمن ما اکنون یک دشمن نامحسوس است. هیچ کس نمیداند چه زمان حمله میکند. هیچ کس نمیداند این ماجرا کی تمام میشود.
هشدار معترضان به ازسرگیری زودهنگام فعالیتهای اقتصادی
مخالفان ازسرگیری زودهنگام فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی در ایالتهای فلوریدا، تگزاس و آریزونا با قرار دادن کیسههای جسد در خیابانها و پوشیدن لباس فرشته مرگ در مورد لغو زودهنگام محدودیتهای کرونایی هشدار دادند.
به گزارش «NowThis»، معترضان با قرار دادن کیسههای جسد در خیابانها و پوشیدن لباس فرشته مرگ تلاش داشتند به مقامات هشدار دهند چنانچه فرمانداران این ایالتها کار بازگشایی فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی را زودهنگام انجام دهند با چه صحنههایی مواجه خواهند شد.
بر اساس این گزارش، ۶۴ درصد از مردم آمریکا میگویند بازگشایی در حال حاضر ارزشش را ندارد، زیرا به مرگ و درد و رنج اجتناب ناپذیر افراد بیشتری ختم میشود.
روی یکی از پلاکاردهای معترضان نوشته شده بود: «واقعیت این است که ۸۰ هزار نفر مرده اند و آمار مرگ و میر رو به افزایش است، زیرا ویروس کرونا با سحر و جادو از بین نمیرود.»
۹۲ درصد از دموکراتها معتقدند بازگشایی زودهنگام ارزشش را ندارد، اما ۳۵ درصد از جمهوریخواهان با بازگشایی موافق هستند.
یکی از معترضان در بلندگو گفت: «آقای فرماندار اَبات، سناتور تد کروز و سناتور جان کورنین هیچ علاقهای به محافظت از مردم آمریکا ندارند. در عوض، سناتور تد کروز بنا به دلایل سیاسی به دالاس پرواز کرده تا فردی که از دستورات خود فرماندار سرپیچی میکند موهایش را اصلاح کند.»
۸۴ درصد از آمریکاییهای رنگین پوست معتقدند بازگشایی جامعه در حال حاضر ارزشش را ندارد. تنها ۵۲ درصد از آمریکاییهای سفید پوست با این دیدگاه موافق هستند.
نزدیک به یک سوم کسانی که در آمریکا به خاطر بیماری کووید ۱۹ جان میبازند، آمریکاییهای آفریقایی تبار هستند، این در حالی است که آمریکاییهای آفریقایی تبار تنها ۱۳ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند.
دکتر فائوچی: نگرانی من این است که ایالتها یا شهرها یا مناطق در تلاش قابل درک خود برای بازگشت به حالت طبیعی، تا حدی به دستورالعملهای ما در مورد زمان مناسب برای کاهش محدودیتها بی توجهی میکنند. زیرا احساس من این است که اگر این اتفاق بیفتد، این خطر وجود دارد که شیوعی غیرقابل کنترل رخ دهد و این امر باعث میشود ما به نقطه اول بازگردیم و نه تنها با مرگ و درد و رنج افراد روبرو شویم بلکه به لحاظ بهبود اقتصادی نیز به عقب رانده شویم. این مسئله باعث عقب گرد ما میشود و نه پیشرفت ما.
ایالتهای فلوریدا، تگزاس و آریزونا تعدادی از رستورانها و فروشگاههای خود را باز کرده اند، اما با ظرفیت محدود و با پیروی از دستورالعملهای متعدد کار میکنند.
در روز ۱۴ ماه مه، ایالت تگزاس آمار بی سابقهای از مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا گزارش کرد.
روی یکی از پلاکاردهای معترضان نوشته شده بود: «به رژیم ترامپ اجازه ندهید خود را به آریزونا دیکته کند.»
پزشک آمریکایی: اوضاع کشور میتوانست به گونهای دیگر باشد
دکتر ریک برایت مدیر «مرکز توسعه و تحقیقات پیشرفته بیوپزشکی آمریکا» گفت اگر دولت ترامپ به هشدارها توجه و به موقع اقدام میکرد اوضاع کشور اکنون به گونهای دیگر بود.
جان ساربینز (نماینده دموکرات مجلس نمایندگان در جلسه استماع): من مطمئن هستم که مکالمات، ایمیلها و لحظاتی مانند دیروز وجود دارد که شما به خاطر دارید و اگر به هشدارهای شما توجه میشد، اوضاع متفاوت بود. من مطمئن هستم که این مسئله همواره یکی از دل مشغولیهای شما بوده است. از ماه ژانویه امسال تا کنون، آیا لحظهای بوده که در آن به خاطر دریافت نکردن پاسخی که انتظارش را داشتید، احساس بدی به خاطر آینده این بیماری به شما دست داده باشد؟
دکتر ریک برایت در پاسخ گفت: آقای نماینده، من هیچگاه ایمیلهایی را که از مایک باون دریافت کردم فراموش نمیکنم. او در این ایمیلها میگفت که ذخایر ماسک ما کاملاً از بین رفته است. او گفت: «ما به دردسر بزرگی افتاده ایم. دنیا به دردسر بزرگی گرفتار شده است. ما باید دست به کار شویم.» من این مسئله را به اطلاع بالاترین مقامات وزارت بهداشت رساندم، اما هیچ پاسخی دریافت نکردم. از آن لحظه به بعد، من دیگر میدانستم که کادر درمانی و کارکنان بخش مراقبتهای بهداشت و سلامت ما وارد یک بحران خواهند شد، زیرا قرار نبود ما هیچ اقدامی انجام دهیم. ما همان زمان هم گرفتار شده بودیم. آن لحظه، آخرین فرصتی بود که میتوانستیم تولید را افزایش دهیم و جان کادر درمانی را نجات بخشیم، اما ما اقدام نکردیم.
جان ساربینز: گوش دادن به شهادت شما مرا تحت تأثیر قرار میدهد، زیرا ما را به این نتیجه میرساند که لازم نبود اوضاع اینگونه شود. راه دیگری وجود داشت و اوضاع میتوانست به گونهای دیگر باشد. پاسخ دولت فدرال به این بیماری همه گیر میتوانست.
واشنگتن پست: به حرفهای ترامپ اصلاً نمیتوان اعتماد کرد
روزنامه واشنگتن پست در ویدیویی گزارش داد: رئیس جمهور آمریکا، تاکنون 16 بار گفته است که ویروس کرونا بزودی از بین خواهد رفت اما این اتفاق نیفتاده است، بنابراین به حرفهای او اصلاً نمی توان اعتماد کرد.
درگیری معترضان خواستار بازگشایی نیویورک با خبرنگار این شبکه
شبکه تلویزیونی نیوز ۱۲ در گزارشی از درگیری معترضان خواهان بازگشایی در آمریکا با خبرنگار این شبکه خبر داد.
خبرنگار این شبکه گفت ویدئوهای منتشر شده در ارتباط با درگیری در رود آیلند سبب جلب توجه جهانی شده است. تصاویر ویدئویی منتشر شده نشان دهنده رویارویی معترضان خواستار بازگشایی با کوین وسی خبرنگار شبکه تلویزیونی نیوز ۱۲ است که در حال پوشش خبر این اعترضات بود. آنها حتی این خبرنگار را تهدید کردند. خود وسی میگوید: چندین معترض با من درگیر شدند. آنها خواستار بازگشایی رود آیلند بودند. برخی از آنها بدون داشتن ماسک به من نزدیک شدند و این در حالی است که من در تلاش برای پوشش خبر این اعتراض بودم. کمی پس از برگزاری این تظاهرات، گروهی که این اعتراض را سازماندهی کرده بود با صدور بیانیهای عذرخواهی کرد. اما این ویدئو در رسانههای اجتماعی منتشر شده است. من همانند دیگر خبرنگاران در حال تهیه گزارش از این رویداد بودم و با شرکت کنندگان در این اعتراض در ارتباط با نگرانی هایشان مصاحبه میکردم. اما برخی از آنها به من نزدیک شدند و تلاش کردند در مصاحبه من اختلال ایجاد کنند. دو هفته پیش من در تظاهراتی مشابه در این مکان با آنها مصاحبه کردم. آنها در آن اعتراض هم فاصله گذاری اجتماعی را نادیده گرفتند. شمار زیادی از این معترضان عصبانی بودند.
رو آوردن گرسنگان در آمریکا به بانکهای غذا
بانکهای غذا در آمریکا- مراکز خیریه در سراسر کشور که به گرسنگان مواد غذایی رایگان میدهند- به شدت تحت فشار قرار گرفته اند.
روزنامه فایننشال تایمز چاپ انگلیس نوشت: بیکاری در زمان بحران ویروس کرونا افزایش یافته است و بسیاری از خانوادههای طبقه متوسط و کارگر برای نخستین بار خواستار دریافت کمک غذایی شده اند. "تغذیه آمریکا" که بزرگترین سازمان کمک به گرسنگان و نماینده ۲۰۰ بانک غذا در سراسر کشور است، با افزایش ۷۰ درصدی مراجعه کنندگانی روبرو شده است که از زمان آغاز بحران کرونا خواستار کمک غذایی هستند. این سازمان اعلام کرد حدود ۴۰ درصد از افرادی که خواستار دریافت مواد غذایی هستند برای نخستینبار مراجعه کردند. تنها در ماه آوریل، ۴۳۳ میلیون وعده غذا عرضه کرده ایم.
مایک منینگ مدیر اجرایی یکی از مراکز بانک غذا گفت: موارد زیادی از افرادی وجود دارند که برای دریافت کمک از ما در صف میایستند و باز هم واقعا نگران هستند. شما تقریبا این احساس را دارید که آنها به اطراف نگاه میکنند تا مطمئن شوند کسی دیگری آنها را نمیبیند.
بانکهای غذا در آمریکا حتی پیش از بحران ویروس کرونا در غذا دادن به گرسنگان در آمریکا نقشی مهم ایفا میکردند. سازمان"تغذیه آمریکا" اعلام کرد به ۴۰ میلیون شهروند کمک کرده است. در مقایسه، دولت ۳۷ میلیون آمریکایی را بر اساس"برنامه کمک تغذیه تکمیلی" واجد شرایط دریافت کوپن مواد غذایی میداند.
کنگره در چهارچوب لایحه تحرک مالی به ارزش دو تریلیون دلار، مبلغ ۱۵ و نیم میلیارد دلار بیشتر را برای کوپنهای مواد غذایی و ۸۵۰ میلیون دلار را برای بانکهای غذا اختصاص داده است. وزرات کشاورزی همچنین در حال خرید سه میلیارد دلار مواد غذایی برای مراکز خیریه از جمله برای بانکهای غذاست که بسیاری از آنها برای بدست آوردن مواد غذایی، با مشکل روبرو شده اند.
انتقاد از ترامپ به علت نبود برنامه ملی برای مقابله با کرونا
نشریه آمریکایی هیل در مطلبی در پایگاه اینترنتی خود با عنوان "ترامپ بر سر نبود برنامه ملی برای مقابله با کرونا با انتقادها روبروست" نوشت: در حالی که برخی از ایالتهای آمریکا در حال بازگشایی فعالیتهای اقتصادی خود هستند، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با انتقادات جدی روبر شده است.
کارشناسان بهداشت عمومی، مسئولان تجاری و مقامات دولت کنونی آمریکا گفتند این رویکرد غیرمنسجم، ایالتهای آمریکا را در معرض خطر قرار میدهد و آمریکا را پاییز امسال در برابر موج احتمالی شیوع کرونا آسیب پذیر میکند.
کاخ سفید فاقد یک راهبرد ملی برای انجام آزمایشهایی است که کارشناسان میگویند برای پیشگیری از شیوع این بیماری در آینده حائز اهمیت خواهد بود و نحوه کاهش محدودیتها با در نظر گرفتن کاهش شیوع ویروس کرونا، عمدتاً به اختیار خود ایالتها گذاشته شده است.
در حالی ترامپ ایالتهای آمریکا را ترغیب به بازگشایی فعالیتهای تجاری میکند، که وی این هفته حتی این موضوع را مطرح کرد که انجام آزمایشهای گسترده ممکن است "بیش از حد مهم جلوه داده شده باشد.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا پنجشنبه شب دستورالعملی را با هدف کمک به امکان فعالیت و بازگشت به کار کارفرمایان و مشتریان به رستورانها، کافهها و محلهای کار صادر کرد، اما به نظر میرسد از شدت فعالیت آنها در مقایسه با قبل کاسته شده است.
برخی کارشناسان میگویند نبود یک دستورالعمل روشن فدرال درباره بازگشایی فعالیتهای اقتصادی میتواند مانع بهبود اقتصاد کشور شود.
مارک زندی از کارشناسان اقتصادی در موسسه مودیز آنالیتیک در این خصوص میگوید: «شرط لازم برای داشتن اقتصاد سالم در واقع داشتن جمعیت و مردم سالم است. این نوع بازگشایی تدریجی و تکه تکه با همه افرادی که از معیارهای متفاوتی برای بازگشایی فعالیتها استفاده میکنند، احتمالا ما را به درد سر بزرگی خواهد انداخت.
فقدان مدیریت منسجم کاخ سفید در این خصوص، این هفته نیز در جریان ادای شهادت یکی از مسئولان بلند پایه سابق آمریکا که ادعا کرد به طور ناشایستی از سمت خود برکنار شده است، مورد تاکید قرار گرفت.
ریک برایت که تا زمان برکناری اش در اواخر ماه آوریل گذشته ریاست اداره توسعه و تحقیقات پیشرفته بیومدیکال آمریکا را برعهده داشت، در این خصوص گفت: ما در حال حاضر برای پاسخگویی به این بحران فاقد مدیریت واحد و طرحی جامع هستیم و این دو موضوع بسیار حائز اهمیت هستند.
برایت در ادامه اظهارات خود هشدار داد: چنانچه پاسخ ملی هماهنگ تری برای مقابله با شیوع کرونا اتخاذ نشود؛ آمریکا با تاریکترین زمستان در تاریخ مدرن مواجه خواهد شد.
کاخ سفید از ابتدا به ایالتها اجازه داده است که خط مشی خود را درباره نحوه پاسخ به شیوع این بیماری تعیین کنند.
دولت دونالد ترامپ دستورالعمل ملی را برای ماندن در خانه صادر نکرد که این امر منجر به درهم برهمی دستورالعملهای ایالتی در زمانهای مختلف و در سطوح مختلفی از اعمال محدودیتها شد.
ایالتها در مواجهه با کمبودهای گسترده برای تامین تجهیزات محافظتی شخصی، دستگاههای کمک تنفسی و ملزومات آزمایشگاهی دست تنها ماندند. ترامپ هم بر استفاده از اختیارات فدرال برای مجبور کردن شرکتها به تولید و فروش تجهیزات به دولت آمریکا مقاومت کرد.
آمش ادالجا از محققان بلند پایه در مرکز امنیت سلامت دانشگاه جان هاپکنیز در این خصوص میگوید: این واقعیت که ما با ابهاماتی درباره توانایی خود برای در اختیار داشتن دستگاههای کمک تنفسی به تعداد کافی روبرو بودیم و ایالتهایی بودند که اساسا در تلاش برای تامین تجهیزات حفاظت شخصی با یکدیگر رقابت میکردند؛ نباید در جریان یک همه گیری اتفاق بیافتد.
دولت آمریکا سعی داشت همزمان با تلاش نهادهای مختلف برای کنترل اوضاع از هر راه ممکن، جبهه متحدی را ایجاد کند. نهادهای متعددی دستورالعملهای ضد و نقیضی را ارائه داده اند.
اکلس ازار وزیر بهداشت آمریکا ریاست کار گروه ویژه کاخ سفید برای مقابله با شیوع کرونا را برعهده گرفت. حدود یک ماه بعد، مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا جایگزین وی شد.
لارنس گوستین از اساتید بهداشت عمومی در دانشگاه جرج تاون در این خصوص گفت: من فکر میکنم مردم جان خود را از دست خواهند داد چرا که سازمان بهداشت عمومی آمریکا اعتبار خود را از دست داده و این امر به دلیل دخالتهای سیاسی در آن است.
دولت آمریکا اخیرا اقداماتی را برای بهبود واکنش اولیه خود به شیوع بحران کرونا اتخاذ کرده است.
تولید دستگاههای کمک تنفسی افزایش یافته است و آمریکا دیگر شاهد کمبود این تجهیزات نیست.
وضعیت انجام آزمایشها نیز به طور قابل توجهی بهبود یافته است اگر چه کارشناسان بر این اعتقادند که پیش از آن که کشور بتواند فعالیتهای اقتصادی خود را بازگشایی کند؛ روزانه هزاران نفر باید در آمریکا آزمایش بدهند.
در حالی که دولت آمریکا همچنین از برنامههایی برای استفاده بیشتر از ذخایر ملی راهبردی کشور از جمله تامین دستگاههای کمک تنفسی، ملزومات ازمایشگاهی و دیگر تجهیزات خبر داد، اما آمش اَدالجا از محققان بلندپایه در مرکز امنیت سلامت دانشگاه جانز هاپکنیز در این خصوص گفت: برای گامهای مثبت دولت بسیار دیر شده است.
وی افزود: اکنون ۱۵ ماه مه است و ما باید ۱۵ ژانویه گذشته- ۲۵ دیماه ۹۸- در این موقعیت قرار میداشتیم.
کاخ سفید ماه آوریل طرح سه مرحلهای را برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در ایالتها ارائه کرد، اما این طرح عمدتاً از سوی مقامات ایالتها و رئیس جمهور نادیده گرفته شده است.
دهها تن از فرمانداران آمریکا کاهش محدودیتها و فعالیتهای اجتماعی را بدون در نظر گرفتن دستورالعملهای کاخ سفید آغاز کرده اند.
رئیس جمهور هم از آنها خواسته است حتی سریعتر اقدام کنند و از معترضان به تعطیلی کسب و کارها در میشیگان، ویرجینیا، مینه سوتا و پنسیلوانیا نیز حمایت کرده است.
مخدوش شدن وجهه واشنگتن در جهان
شبکه الجزیره گزارش داد: شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا، وجهه این کشور را در صحنه جهانی مخدوش کرد.
مجری شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد روابط با چین را قطع خواهد کرد و گفت نمیخواهد با رئیس جمهور این کشور گفتگو کند. این سخنان، مرحله جدیدی از مناقشه بین واشنگتن و پکن بر سر ویروس کروناست که ترامپ آن را ویروس چینی توصیف میکند و معتقد است امکان جلوگیری از شیوع آن، در صورتی که چینیها در این باره پنهان کاری نمیکردند، وجود داشت. انگیزه رئیس جمهور آمریکا از تشدید جنگ لفظی علیه چینیها چیست؟ آیا آمریکاییها در پشت سر ترامپ در این باره، متحد هستند؟ آیا ترامپ درباره قطع روابط با دومین اقتصاد بزرگ جهان، جدی است؟
مریم اوباییش گزارشگر شبکه الجزیره گفت: این نخستین بار نبود که دونالد ترامپ با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری، جنگ لفظی علیه پکن به راه میاندازد. ترامپ، چین را مسئول شیوع ویروس کرونا در جهان میداند. ترامپ نشان داد احساساتش در مقایسه با روز امضای توافقنامه جدید تجاری با چین در اوایل ماه ژانویه گذشته تغییر کرده است. وزارت امور خارجه چین، واکنش دیپلماتیک از خودش نشان داد و سخنگوی این وزارتخانه بر لزوم حفظ روابط باثبات دوجانبه تاکید کرد. این سخنگو تاکید کرد چین و آمریکا باید همکاری خود برای مقابله با ویروس کرونا و از سرگیری فعالیت اقتصادی را تقویت کنند. آیا پس از موضع متناقض و متغیر ترامپ درباره تعامل پکن با ویروس کرونا، چنین کاری امکان پذیر است؟ ترامپ در ابتدا سیاست پکن برای مهار ویروس کرونا را تمجید کرد و زمانی که شیوع آن در آمریکا آغاز شد، سرزنش پکن را آغاز و از اصطلاح ویروس چینی استفاده کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: با رسیدن شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به حدود یک و نیم میلیون نفر و مرگ دهها هزار نفر و وخامت اقتصاد آمریکا، جنگ لفظی و خصمانه شعله ور شد و تهدیدات درباره مجازات چین بالا گرفت. ترامپ مسئله را اینطور برای رای دهندگان به خودش جلوه میدهد که از طریق قطع روابط با پکن، ۵۰۰ میلیارد دلار صرفه جویی خواهد شد. اما آیا اقتصاد معلول آمریکا به علت ویروس کرونا، میتواند چنین اقدامی را تحمل کند؟ ۳۰ میلیون آمریکایی دیگر در فهرست بیکاری قرار دارند و نیازمند دریافت مستمری دولتی هستند. این شرایط بدتر از دوره رکود بزرگ در دهه سی قرن گذشته است. شعار ترامپ در تبلیغات انتخاباتی اش برای ماه نوامبر آینده، دستاوردهای مالی و اقتصادی در دوره حکومتش بود، اما کرونا این تیتر فریبنده برای رای دهندگان آمریکایی را حذف کرد. موضوع تناقض آمیز آن است که هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، از حمله به چین به عنوان ابزار تبلیغات انتخاباتی استفاده میکنند. دو طرف با انتشار تبلیغات، یکدیگر را به تقدیر از چین متهم میکنند. آیا واشنگتن برای از بین بردن خشم مردم از پیامدهای شیوع ویروس کرونا تلاش میکند؟ عدهای میگویند کرونا، وجهه آمریکای بزرگ را مخدوش کرد. حتی عدهای از افرادی که از روایت مسئولیت داشتن چین در شیوع ویروس کرونا حمایت میکنند، به سرزنش کردن ترامپ به علت ارزیابی نادرست از خطر این ویروس و سوء مدیریت او در این بحران، ادامه میدهند.
دو سوم پیروان ادیان مختلف در آمریکا کرونا را پیامی از جانب پروردگار می دانند
به گزارش آسوشیتدپرس از نیویورک، نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد ویروس کرونا موجب شده است تقریبا دو سوم پیروان همه ادیان در آمریکا به این باور برسند که این بحران پیامی از جانب پروردگار برای تغییر شیوه زندگی بشریت است.
در حالی که ویروس کرونا سراسر جهان را فراگرفته، مشقتهای اقتصادی فراوانی را برای میلیونها نفر به دنبال داشته است و بیش از ۸۰ هزار آمریکایی جان خود را از دست داده اند، نتایج نظرسنجی دانشکده ادیان و مذاهب شیکاگو و مرکز تحقیقات روابط عمومی آسوشیتدپرس - نورک (AP-NORC Center) حکایت از آن دارد که افراد ممکن است به دنبال معنایی عمیقتر از این همه گیری گسترده باشند.
حتی آنها که وابستگی مذهبی ندارند ممکن است پیام عمیق تری را از شیوع این ویروس دریافت کرده باشند.
به موجب این نظرسنجی، ۳۱ درصد آمریکاییهایی که به خدا معتقدند به شدت بر این باورند که این ویروس نشانهای از جانب پروردگار با پیامی برای تغییر بشریت است. ۴۳ درصد پروتستانهای انجیلی و ۲۸ درصد کاتولیکها چنین عقیدهای دارند.
علاوه بر این، سیاهپوستان آمریکایی بیش از افراد با دیگر پیشینههای نژادی میگویند که این ویروس را نشانهای مبنی بر آن میدانند که خداوند خواهان تغییر بشریت است و ۴۷ درصد سیاه پوستان آمریکایی، ۳۷ درصد لاتین تبارها و ۲۷ درصد سفیدپوستان آمریکایی بدان معتقدند.
شیوع ویروس کرونا تغییراتی را در اعتقادات کلی آمریکاییها به خداوند ایجاد کرده است و دو درصد که تا دیروز به خدا اعتقادی نداشتند امروز او را قبول دارند و کمتر از یک درصد که پیشتر به خدا اعتقاد داشتند اکنون میگویند خدا را باور ندارند.
به طور کلی ۸۲ درصد آمریکاییها میگویند به خدا اعتقاد دارند و ۲۶ درصد میگویند با شیوع ویروس کرونا اعتقادات آنها محکمتر شده است. تنها یک درصد هستند که صحبت از ضعیف شدن اعتقادشان میکنند.