پخش زنده
امروز: -
هفت سال از نخستین قدم های تیم هشت نفره جوانان مهابادی برای راه اندازی سایت فروش فایل های سه بعدی به نام سایت 100 تومانی میگذشت که احساس نیاز به تغییر و پیشرفت در نحوه کار پارسال جرقه های برداشتن قدم های بزرگتری را درذهنشان زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، این تیم هشت نفره از جوانان مهابادی سال 92 بعد از فارغ التحصیلی به فکر به کارانداختن دانش خود در مسیر تولید افتادند و آغاز کارشان راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی بود که قابلیت شبیه سازی محیط واقعی را به صورت یک سایت و یا یک فروشگاه مجازی به کاربران می داد.
بعد از 6 سال تجربه اندوزی و فعالیت در این زمینه حالا وقت آن رسیده بود که با استفاده از تجربه و دانش خود در راه مهم تری قدم بردارند.
راهی که به گفته خودشان از واردات بی رویه کالاهایی که ما خود قادر به تولید و خودکفایی در آنها هستیم جلوگیری کند.
دکترعزیزی مدیر اجرایی این پروژه می گوید: بعد از احساس نیاز جامعه به ماسک و وارد شدن ماسک های بی شمار با هزینه های هنگفت از خارج از کشور، با همکارانم بر روی دستگاه های تولید ماسک ان 95 متمرکز شدیم و طراحی این دستگاه ها را آغازکردیم، دستگاه هایی که تعدادشان در کشور کم و البته نیازمند خارج شدن ارز زیادی از کشوراست.
بیژن مسئول فروش این تیم در خصوص هزینه این دستگاه ها که وارد کشور شده است اینگونه می گوید: هزینه هر یک از این دستگاه ها بیش از یک میلیارد تومان است و این یعنی خارج شدن ارز از کشور همین امر ما را وادار می کرد که به فکر طراحی این دستگاه ها باشیم تا بتوانیم خدمتی برای سلامت جامعه انجام دهیم.
محمد 21 ساله هم در این تیم کار طراحی را برعهده دارد طرح هایی را که سایر اعضا روی کاغذ میکشند برروی نرم افزارهایی به صورت متحرک طراحی و آماده می کند ،کاری که به گفته خودش به آن علاقه زیادی دارد و البته از آن لذت هم می برد.
فتاحی یکی دیگر از اعضای این تیم که وظیفه اش تسهیل در دسترسی به فایل های سه بعدی روی سایت است موفقیتشان را گام بلندی در مسیر کمک به عرصه سلامت کشور می داند امری که انگیزه اعضا را دوچندان می کند.
حالا بعد از گذشت یکسال با تلاش جمعی این اعضا توانستند دستگاههای تولید ماسک ان نودوپنج را با موفقیت طراحی کنند و در حال حاضر هم در دانشگاه تهران از روی نمونه آنها تست انجام می گیرد.
اما این پایان کار این جوانان نخبه نیست جوانانی که می گویند توانایی تولید خود دستگاهها را هم دارند و با امید بسیار می خواهند قدم در مسیر کمک به عرصه سلامت کشور بگذارند.
عزیزی مدیر اجرایی پروژه مهمترین عامل کمک کننده به آنها را در حال حاضر سریعتر شدن مراحل دریافت مجوز و حمایت مالی از سوی سرمایه گذاران و نهادهای دولتی می داند تا این تیم بتوانند مرحله تولید دستگاههای ان نودوپنج را هم با موفقیت پشت سر گذارد.
مدیر اجرایی این جمع هشت نفره در خصوص نحوه کار این دستگاه اینگونه میگوید: این دستگاه با استفاده از امکانات موجود قادر است بدون هیچگونه ارتباط دستی روی پارچه اقدام به تولید ماسک کند دستگاهی که در سال، ظرفیت تولید یک میلیون ماسک را دارد.
از مدیر فروش این تیم درمورد نحوه ی قیمت تمام شده این دستگاهها پرسیدیم که اینگونه پاسخ داد: در حال حاضر برای خرید این دستگاه بیش ازیک میلیارد تومان هزینه می شود در حالی که ما قادریم با 50 درصد کمتر این دستگاه را به نام و برند ایرانی تولید و روانه بازار کنیم.
بخشی از تحقق مسیر جهش تولید در دست جوانان نخبه و مبتکر کشورمان است که البته باید مسیر برایشان هموار شود.
این موضوع را با رئیس اداره صنعت معدن و تجارت مهاباد در میان گذاشتیم آقای جهین هم با بیان اینکه در سال جهش تولید برنامه های حمایتی از جوانان دانشمند کشورمان داریم تصریح کرد: سعی می کنیم در سریعترین زمان ممکن کار اخذ مجوزها را برای این تیم مهیا کنیم و درمورد حمایت مالی هم با کمک شرکت های دانش بنیان اقدام خواهیم کرد و حتی در صورت امکان و بررسی زمین هم در اختیار این جوانان قرار خواهد گرفت تا بتوانند در مسیر اهدافشان با خیال راحت گام بگذارند.
بدون شک تولید ماسک ان نودوپنج توسط جوانان بومی یعنی پیداکردن مسیر جهش که باید با اراده ایرانی آن را ادامه دهیم و باید گفت: باور و تکیه بر دانش جوانان بومی در کنار رسیدن به خودکفایی در عرصه پزشکی و سلامت می تواند ما را به یکی از کشورهای صادر کننده در عرصه لوازم بهداشتی از جمله ماسک ان نودوپنج برساند که در حال حاضر تولیدش فقط در دست چند کشور در دنیاست.
نباید این را هم فراموش کرد اگرچه درآن سوی مرزها و کیلومترها دورتر برخی از کشورهای به ظاهر پیشرفته و خودکفا(آمریکا ) به سبد سلامت کشورهایی دیگر(برخی از کشورهای اروپایی) دست درازیی می کنند، اما امروز با همت جوانان بومی در حال تولید لوازم بهداشتی هستیم و این یعنی تکیه بر دانش و تخصص جوانان بومی یعنی حرکت و موفقیت در مسیر جهش تولید و صعود قله های خودکفایی و پیشرفت.
این جریان میتواند هدایت شود تا در آینده به تولید جهشی محصولات مورد نیاز مردم و کشور برسیم و این نوید بخش جهش تولید است.
نویسنده :سارا راهب