پخش زنده
امروز: -
چندین نگاه به دنیای پساکرونا وجود دارد: 1. جهش تمدنی 2. تحول معرفتی به ناکارآمدي لیبرالیسم 3. تغییر نگاه از غرب به شرق 4. توهم بودن تغییر 5. دعوای بین علم و دین 6. حرکت با شتاب به سمت دنیای مجازی 7. تقویت نگاه ملی گرایی.
پژوهش خبری صدا وسیما: در بحران است که نقاط قوت و ضعف افراد از یک سو و فرصت ها و تهدیدهای موجود درون یک جامعه بهتر از قبل شناخته میشوند. بحران کرونا اگرچه در نوع خود اولین بحران نبوده و آخرین هم نخواهد بود؛ اما باید همواره از یک طرف از درون تهدیدها با اتکای به نقاط قوت فردی؛ فرصت سازی کرد و از سوی دیگر از درون نقاط ضعف فردی با اتکای به فرصت های بیرونی و نقاط قوت درونی؛ تهدیدها را مهار کرد. ماهیت بحران کرونا با بحران های معاصر قبلی تفاوت دارد چرا که در بحران های گذشته یک منطقه از کشور درگیر می شد مثل سیل و زلزله که بقیه بخش های کشور به کمک آن منطقه می شتافتند و بحران را به نحوی مدیریت می کردند؛ در حالی که در بحران کرونا تمام بخش های کشور و حتی همه دنیا نیز درگیر هستند.
در این نوشتار که برداشتی از نشست های دکتر ظفری؛ آینده پژوه، نویسنده و عضوهیئت علمی دانشگاه است به موضوعات و ابعاد مختلف کرونا و از جمله ماهیت شناسی بحران کرونا؛ نوع حکمرانی جمهوری اسلامی ایران و مقایسه اتفاقات در دنیای پساکرونا و ... پرداخته می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر :مرتضی رکن آبادی