اخبار کرونا در آمریکا
آمار مبتلایان آمریکایی از یک میلیون و ۴۸۴ هزار نفر گذشت
تاکنون یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۲۸۵ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۲۶ هزار و ۲۴۲ نفر بهبود یافته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، طبق آمار جهانی تاکنون یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۲۸۵ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده، ۳۲۶ هزار و ۲۴۲ نفر بهبود یافته و ۸۸ هزار و ۵۰۷ نفر نیز جان باخته اند.
حال ۱۶,۱۳۹ نفر نیز وخیم گزارش شده است.
یک بیمار مبتلا به کرونا: کرونا از مدت ها قبل در آمریکا وجود داشت
شبکه تلویزیونی رویترز گزارش داد یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا اعلام کرد کووید ۱۹ از ماهها قبل در این کشور وجود داشت، اما نادیده گرفته میشد.
بر اساس این گزارش، در حالی که گزارشهای منتشر شده توسط رسانههای محلی در فلوریدا نشان میدهد کووید ۱۹ ماهها قبل از اعلام رسمی نخستین مورد ابتلا در این کشور وجود داشته است، شبکه تلویزیونی چاینا گلوبال (سی جی تی ان) با یک بیمار مصاحبه کرد که گفته است او با مسئولان درباره علایم خود صحبت کرد، اما سخنان او از سوی مسئولان نادیده گرفته شد.
بر اساس گزارش ها، در روز یکم ماه ژانویه -همان روزی که چین از مشاهده نخستین مورد از ابتلا به ویروس کرونا خبرداده بود- دست کم ۱۷۰ بیمار در فلوریدا علائمی در ارتباط با کووید ۱۹ را گزارش کردند. مقامات فلوریدا در روز یکم ماه مارس از مشاهده دو مورد ابتلا به کووید ۱۹ خبر دادند.
تایس تِپِر ۶۷ ساله یکی از این افراد است و او تقریبا همه علائم ویروس کرونا را یک ماه قبل از گزارش نخستین مورد ابتلا به این ویروس در فلوریدا را داشت. او گفت: "این علائم با سردرد آغاز شد و سردرد بسیار عجیبی بود. بعدا چشمهایم به شدت خارش داشت و به شدت هم خشک شده بود. من با سرفه از خواب بیدار میشدم و این سرفه بسیار بدی بود و تب شدیدی داشتم و در سینه ام هم احساس درد میکردم. "
تپر در روز سوم ماه فوریه به مرکز درمانی ناپل در فلوریدا رفت تا از او تست گرفته شود.
او گفت: "آنها از من تست آنفلوآنزا گرفتند. من از آنجا خارج شدم در حالی که همچنان بیمار بودم. من هفت روز بعد هم مریض بودم. "
تپر پس از آن که گزارشهایی درباره تست پادتن کووید ۱۹ شنید، یک شرکت را پیدا کرد تا این تست را برای او انجام دهد.
ایوته چگوین مدیر بخش تحقیقات در آزمایشگاه اینترلب در سخنانی گفت: "در همان هفته نخست که گرفتن آزمایش در کشور آغاز شد، او آمد و ما از او تست گرفتیم و تست او مثبت شد. بدن او شروع به تولید پادتن IgG کرد و ما به همین دلیل میخواستیم از او آزمایش بگیریم، زیرا ما میخواستیم ببینیم تا چه مدت این IgG مثبت باقی خواهد ماند. "
نخستین آزمایش از او در روز هشتم ماه آوریل گرفته شد و آزمایش دوم هم یک ماه بعد انجام شد. هر دو آزمایش در ارتباط با پادتن ویروس کرونا مثلت شدند. این شرکت اعلام کرد میزان دقت و حساسیت تست ۹۶ درصد است.
چگوین گفت: "بر اساس مشاهدات من، قبل از این که آنها اعلام کنند این (ویروس) وجود داشت. "
طی هفته گذشته، دو روزنامه محلی در فلوریدا -پالم بیچ پست و میامی هرالد- بر اساس علائم بیماران نخستین موارد احتمالی این ویروس را شناسایی کردند.
مقامات بهداشتی این ایالت بین یکم ژانویه تا ۲۹ ماه فوریه سال ۲۰۲۰ بیماران مشکوک به کرونا را شناسایی و مستند کردند.
مری جو ترپکا استاد ویروس شناسی در دانشگاه بین المللی فلوریدا در سخنانی گفت: "فکر میکنم بسیار محتمل است که این ویروس در اینجا از قبلتر وجود داشته است. در ماههای ژانویه و فوریه که فصل شیوع آنفلوآنزا نیز هست، تقریبا غیر ممکن است که بتوان تشخیص داد ایا این آنفلوآنزاست یا خیر. "
تپر گفت زمانی که تلاش کرد در این باره با مسئولان محلی صحبت کند که به این ویروس مبتلا شده است، سخنانش نادیده گرفته شد.
او گفت: "هیچ کسی با من تماس نگرفت. اداره بهداشت اصلا با من تماس نگرفت. "
میزان ابتلا به کرونا در واشنگتن ۳ برابر سایر مناطق است
میزان ابتلا به ویروس کرونا در کلانشهر واشنگتن بیش از سه برابر بخشهایی از مریلند و ویرجینیا خارج از منطقه دی سی است.
به گزارش واشنگتن پست، میانگین ابتلای روزانه به کرونا در منطقه دی سی و حومه آن ظرف هفت روز گذشته ۲۳۰ نفر به ازای هر یک میلیون نفر ساکن است. در مناطق خارج از کلانشهر، این میزان برابر ۷۰ نفر در هر روز به ازای یک میلیون نفر جمعیت است.
فرمانداران مریلند و ویرجینیا از روز جمعه لغو تدریجی محدودیتها را با حفظ تدابیر لازم و فاصله اجتماعی آغاز کردند. مقامات ویرجینیای شمالی، مونتگومری، پرنس جورج در مریلند و منطقه دی سی با توجه به میزان ابتلا در این مناطق تصمیم گرفتند مقررات ماندن در خانه را همچنان اعمال کنند.
شهرهای ریچموند، بالتیمور و شهرستان چارلز در مریلند نیز تصمیم به ادامه محدودیتها گرفته اند.
در نتیجه ۳۱ درصد از ساکنان ویرجینیا، ۴۵ درصد از ساکنان مریلند و همه اهالی واشنگتن باید همچنان مقررات ماندن در خانه را رعایت کنند.
دادهها نشان میدهد میزان ابتلا به ویروس کرونا در مناطق پرجمعیت بسیار بیشتر است. در کلانشهر واشنگتن در هر مایل مربع یک هزار و ۶۰۲ نفر ساکن هستند در حالی که این میزان در مریلند و ویرجینیا خارج از این کلانشهر برابر ۲۱۸ نفر در ازای هر مایل مربع است. با این حساب منطقه دی سی که در کلانشهر قرار میگیرد، جمعیتی معادل ۱۱ هزار و ۱۹۶ نفر به ازای هر مایل مربع دارد.
کلانشهر واشنگتن ۶۰ درصد از میزان ابتلا در دی سی، مریلند و ویرجینیا و ۵۹ درصد از میزان تلفات روزانه را در بر میگیرد در حالی که این منطقه ۳۳ درصد از جمعیت مجموع مناطق نام برده را در بر میگیرد.
در مریلند، مناطقی که همچنان محدودیتها به قوت خود باقی است، بیشترین تراکم جمعیت را دارند که معادل ۱ هزار و ۷۹۵ نفر به ازای هر مایل مربع است که بسیار بیشتر از ۴۰۱ نفر به ازای مایل مربع در مناطق خارج از آنها است. پرنس جورج و مونتگومری ۵۳ درصد از موارد ابتلای روزانه به کرونا در ایالت را شامل میشوند.
تراکم ویرجینیای شمالی که همچنان محدودیتها برقرار است، ۱ هزار و ۴۲۴ نفر به ازای هر مایل مربع است که هشت برابر بیشتر از سایر مناطق ایالت است. میانگین نرخ ابتلای روزانه در مناطق ویرجینیا خارج از حومه واشنگتن ۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن است. این در ویرجینیای شمالی به ۲۳ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن میرسد. در دی سی این عداد برابر ۲۰ نفر است.
تصویب لایحه کمک سه تریلیون دلاری در مجلس نمایندگان آمریکا
مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه لایحه سه تریلیون دلاری را با هدف حمایت مالی بیشتر از تلاشها در مبارزه با کرونا و تقویت اقتصاد این کشور تصویب کرد که تحت تاثیر شیوع کرونا متزلزل شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، این لایحه را که دموکراتها ارائه کرده اند با ۲۰۸ رای موافق در برابر ۱۹۹ رای مخالف دموکراتها به تصویب رسید، اما به رغم اینکه برخی جمهوریخواهان از قوانین در حمایت از ایالتها و دولتهای محلی هواداری میکنند، رهبران جمهوریخواه که کنترل سنا را در اختیار دارند و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا متعهد به ممانعت از تصویب این لایحه شده اند.
اما این اقدام ممکن است دور جدید گفتگوها را با رهبران کنگره و ترامپ به دنبال داشته باشد که درباره ضرورت حمایتهای جدید اقتصادی در بحبوحه شیوع کرونا یا کاهش هرچه بیشتر مالیاتها سخن گفته اند.
دموکراتها با هر دو ایده مخالفند.
به دنبال این رای گیری، استنی هویر رهبر اکثریت مجلس نمایندگان اعلام کرد ۲۷ و ۲۸ ماه مه به رای گیری درباره یک لایحه مرتبط با شیوع کرونا اختصاص داده خواهد شد مشروط بر اینکه تا آن زمان لایحهای در این زمینه آماده شده باشد.
وی به جزئیات بیشتری درباره محتوای این لایحه اشارهای نکرد.
در این لایحه که روز جمعه به تصویب رسید تاکید شده است که " قانون قهرمانان " شامل همه جنبههای اقتصاد آمریکا میشود و بر اساس آن ۵۰۰ میلیارد دلار کمک مالی به ایالتها برای مقابله با کرونا، دور دیگر پرداختهای مستقیم به شهروندان و خانوادهها و پرداخت وجوهی به عنوان سختی کار به کارکنان بخش بهداشت و درمان و دیگر افراد فعال در خط مقدم مبارزه با کرونا اختصاص مییابد.
نانسی پلوسی سخنگوی مجلس نمایندگان اعلام کرد بسیاری از این افراد جان خود را به خطر انداخته اند و با توجه به اینکه درامد دولتهای محلی در جریان این بحران رو به کاهش گذاشته است بسیاری نیز ممکن است شغل خود را از دست بدهند.
این لایحه در حالی به تصویب رسیده است که آمریکا بیش از ۸۵ هزار مورد مرگ و میر ناشی از کرونا را در این کشور به ثبت رسانده است و به لحاظ شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در صدر دیگر کشورهای جهان قرار دارد.
برخی اماکن در نیویورک بازگشایی شد
تلویزیون رویترز در گزارشی از بازگشایی برخی اماکن در نیویورک خبر داد.
در این گزارش آمده است: مناطق کم جمعیتتر در نیویورک، ویرجینیا و مریلند روز جمعه نخستین گامها را به سوی لغو تعطیلیها برداشتند و این اقدام بخشی از یک رویکرد اتخاذ شده در ارتباط با همه گیری ویروس کرونا محسوب میشود که به واسطه اختلافات سیاسی در سراسر آمریکا شکل گرفته است.
تأسیسات ساخت و ساز و تولید در ۵ منطقه از ۱۰ منطقه در ایالت نیویورک برای آغاز مجدد فعالیتهای خود چراغ سبز دریافت کردند,، اما خود شهر نیویورک -که پرجمعیتترین کلان شهر در آمریکاست- همچنان تحت محدودیتهای شدید قرار دارد.
ایالت نیویورک - که محل استقرار منهتن شلوغ و جنگلهای مرتفع و زمینهای کشاورزی است که تا مرز کانادا امتداد دارد- کانون جهانی این همه گیری بوده است، اما مناطق روستایی به اندازه خود شهر نیویورک تحت تأثیر این ویروس قرار نگرفته اند. در سراسر این ایالت، ویروس کرونا در حال فروکش کردن است.
اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک در روز جمعه در سخنانی گفت روند بستری شدن بیماران به سبب ابتلا به ویروس کرونا کاهش یافته و به شش هزار و ۳۹۴ تن رسیده است که این رقم یک سوم بستریها در یک ماه پیش است که دوره اوج این ویروس بود. او در یک نشست خبری گفت تعداد جان باختگان جدید ناشی از ویروس کرونا در روز پنجشنبه به ۱۳۲ تن رسید که این کمترین ارقام روزانه در این ایالت از روز بیست و پنجم ماه مارس بود.
کومو در سخنان خود گفت نیویورک به ایالتهای مجاور یعنی نیوجرسی، کنتیکت و دلاویر خواهد پیوست و سواحل را برای تعطیلات روز یادبود طی روزهای ۲۳ تا ۲۵ ماه مه بازگشایی خواهد کرد.
فرمانداران دموکرات با اشاره به نگرانیهای مرتبط با بهداشت عمومی ناشی از ویروسی که سبب جان باختن بیش از ۸۵ هزار آمریکایی شده است، با احتیاط بیشتری به ویژه درباره شهرهای بزرگ عمل کرده اند.
اشتیاق برای کاهش محدودیتها منعکس کننده مشکلات اقتصادی ویرانگر ناشی از شیوع کووید ۱۹ است که بیماری ناشی از ویروس کرونا محسوب میشود.
از اواسط ماه مارس، بیش از ۳۶ میلیون آمریکایی برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند و ارقام منتشر شده از سوی دولت در روز جمعه نشان داد فروش خرده فروشیها در ماه گذشته ۱۶.۴ درصد کاهش داشت که این بزرگترین کاهش از زمان آغاز تلاشهای دولت برای پیگیری این روند در سال ۱۹۹۲ محسوب میشود.
اعضای مجلس نمایندگان آمریکا متحده روز جمعه راه را برای پیشبرد یک لایحه ارائه شده از سوی دموکراتها به ارزش سه تریلیون دلار هموار کردند که سبب دو برابر شدن حجم کمکهای تصویب شده از سوی کنگره به منظور کاهش تلفات انسانی و اقتصادی ناشی از این همه گیری میشود.
اما این لایحه از حمایت کافی از سوی جمهوری خواهان برخوردار نیست که بر سنای آمریکا کنترل دارند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا -که وجود یک اقتصاد قدرتمند یکی از مولفههای او برای انتخاب مجدد در انتخابات روز سوم ماه نوامبر محسوب میشود- از ایالتهای خواست تا با وجود هشدارهای کارشناسان بهداشتی -از جمله برخی از اعضای کارگروه مقابله با کرونای کاخ سفید- در این باره که برداشتن این محدودیتها میتواند سبب شیوع بیش از پیش این ویروس شود، تا بازگشایی شوند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد
تا دو هفته دیگر شمار فوتیهای کرونا در آمریکا به ۱۰۰ هزار نفر میرسد
مرکز کنترل بیماریها در آمریکا اعلام کرد تا دو هفته دیگر شمار فوتیهای کرونا در آمریکا به ۱۰۰ هزار نفر میرسد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بررسیها در آمریکا نشان میدهد دست کم ۴۸ ایالت به صورت نسبی به بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و کاهش محدودیتهای اعمال شده به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ روی آورده اند. این درحالی است که این بیماری در آمریکا همچنان قربانی میگیرد.
مرکز کنترل بیماریها در آمریکا پیشبینی کرده است که تا اول ماه مه (دو هفته دیگر) شمار جان باختگان کرونا در آمریکا از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبور خواهد کرد. باوجود این هشدارها، فشارها برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و کاهش محدودیتهای اعمال شده ادامه دارد.
پیرزن ۱۰۸ ساله از کرونا نجات یافت
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، روز گذشته خبر جالبی در رسانههای آمریکا منتشر شد. یک زن ۱۰۸ ساله در ایالت نیوجرسی به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده بود و سرانجام پس از سپری کردن دوره درمان توانست این بیماری را شکست بدهد.
او در سال ۱۹۱۸ که کودکی بیش نبود، بیماری آنفلوانزای اسپانیایی را در جهان دیده بود.
وی از بیمارستان مرخص شده و حالش خوب است.
پیش بینی کاهش ۴۲ درصدی تولید ناخالص داخلی آمریکا
به گزارش سی ان بی سی، براساس پیش بینی فدرال رزرو آتلانتا، تولید ناخالص داخلی آمریکا ممکن است در سه ماه دوم سال یعنی از آوریل تا ژوئن، ۴۲ درصد کاهش یابد.
هفته گذشته فدرال رزرو آتلانتا پیش بینی کاهش ۳۴ ممیز ۹ دهم درصدی تولید ناخالص داخلی در این بازه زمانی را داشت با این حال آمارهای اقتصادی ناامید کننده ظرف این مدت موجب شد این بانک مرکزی منطقهای در پیش بینی خود تجدید نظر کند. این کاهش بدترین کاهش تولید ناخالص داخلی در طول زمان پس از جنگ جهانی دوم خواهد بود.
اداره آمار آمریکا روز جمعه اعلام کرد که خرده فروشی در ماه آوریل ۱۶ ممیز ۴ دهم درصد کاهش یافته است که بدتر از عدد ۱۲ ممیز ۳ دهم درصدی بود که در جمع آوری نظر اقتصاددان از سوی داو جونز پیش بینی شده بود. این در حالی است که یک روز پیش از آن گفته شد ۳ میلیون نفر دیگر ظرف هفته گذشته به جمع بیکاران افزوده شده اند و بدین ترتیب کسانی که در این دوره قرنطیه مربوط به ویروس کرونا شغل خود را از دست داده اند به ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید.
شاخص شگفتی اقتصادی سیتی گروپ که از ژانویه ۲۰۰۳ دادههای اقتصادی را بررسی میکند در ماه آوریل به پایینترین میزان خود رسید.
براساس پیش بینی فدرال رزرو آتلانتا، هزینه مصرف شخصی که ۶۸ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد در سه ماه دوم سال ۴۳ ممیز ۶ دهم درصد کاهش مییابد. سرمایهگذاری ناخالص شخصی داخلی، که در حال حاضر ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی است نیز پیش بینی میشود ۶۹ ممیز ۴ دهم درصد کاهش یابد.
گلدمن ساکس اخیرا پیش بینی کرد رشد در سه ماه دوم سال ۳۹ درصد کاهش یابد. با این حال براساس تخمین این شرکت در سه ماه سوم سال شاهد رشد ۲۹ درصدی خواهیم بود.