نگاهی به جدیدترین اخبار کرونایی جهان
هشدار مسئول سازمان جهانی بهداشت درباره کاهش محدودیتها
یکی از مسئولان سازمان جهانی بهداشت درباره سهل انگاری کشورها در کاهش محدودیتها به منظور بازگشایی اقتصادی کرونایی هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
سازمان جهانی بهداشت از راه اندازی بانکی برای دادههای مربوط به کرونا خبر داد
سازمان جهانی بهداشت روز جمعه اعلام کرد یک بانک اشتراک گذاری علمی دادهها و مجوزهای حقوق مالکیت معنوی برای اطمینان از دسترسی شمار حداکثری به اکتشافات پزشکی و فناوریهای به عمل آمده در مبارزه با کرونا ویروس جدید راه اندازی میکند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت به همراه کارلوس آلوارادو، رئیس جمهور کاستاریکا و سباستین پینرا، رئیس جمهور شیلی از اکثر کشورها و محققان درخواست کردند به طور "داوطلبانه" در ایجاد این پلتفرم همکاری شرکت کنند.
به گفته آنها، هدف از این اقدام ایجاد "بانکی از دادههای فناوری و پزشکی برای واکسن، دارو، تشخیص و همه ابزارهای دیگر" برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ است که از ابتدای شیوع آن در چین در پایان سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۰۰ هزار نفر در اثر ابتلای به آن جان باخته اند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد در این پلتفرم به اشتراک گذاری رایگان "شناسایی دادهها و حقوق مالکیت معنوی درباره ابزارهای موجود یا جدید" امکان پذیر خواهد شد.
تدروس آدهانوم در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی اعلام کرد "در این شرایط فوق العاده ما باید توانایی علمی را برای به ارمغان آوردن ابتکارهای متحول کننده و قابل استفاده که به ویژه برای همه قابل بهره برداری باشند، آزاد کنیم".
سازمان جهانی بهداشت، سازمانهای غیر دولتی و شماری از کشورهای فقیر یا در حال توسعه، از آغاز همه گیری، از خطرات نابرابری در دسترسی به واکسنها یا درمانها در آینده نگران هستند و این در حالی است که کشورهای ثروتمند از هم اکنون تلاش میکنند از برخوردار بودن از اولویت در تامین واکسن و درمان اطمینان پیدا کنند.
در تلاش برای یافتن درمانی علیه بیماری کووید-۱۹ بیش از ۱۰۰ طرح در جهان راه اندازی شده و حدود ۱۰ آزمایش بالینی در جریان هستند.
چالشهای مالی به طور بالقوه بسیار بزرگ هستند و شرکتهای داروسازی زیادی به امید این که نخستین شرکتی باشند که واکسن را به بازار عرضه میکنند، رقابت شدیدی را باهم آغاز کرده اند.
غول داروسازی فرانسوی سانوفی در این هفته با اعلام این خبر که اولویت توزیع واکسن احتمالی در آمریکا خواهد بود که ۳۰ میلیون دلار برای حمایت از این تحقیقات سرمایه گذاری کرده است، خشم اروپاییها را برانگیخت.
این نابرابری در دسترسی پیش از این نیز در همه گیریهای قبلی همانند آغاز همه گیری ایدز و همه گیری آنفلوآنزای ایچ ۱ ان ۱ (H۱N۱) در سال ۲۰۰۹ خود را نشان داده است.
تدروس آدهانوم همچنین اعلام کرد "الگوهای کلاسیک بازار نمیتواند به طور رضایتبخشی به نیازهای سراسر جهان پاسخ بدهد. همبستگی در کشورها و میان کشورها با بخش خصوصی ضروری است".
آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی در خصوص شمار مبتلایان ، بهبودیافتگان و قربانیان کرونا تا ساعت 01:00 ( یک بامداد)
هشدار مسئول سازمان جهانی بهداشت درباره کاهش محدودیتها
یکی از مسئولان سازمان جهانی بهداشت درباره سهل انگاری کشورها در کاهش محدودیتها به منظور بازگشایی اقتصادی کرونایی هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دکتر دیوید نابارو مسئول ویژه سازمان جهانی بهداشت درخصوص بیماری کووید-19 در گفتگو با این شبکه از شهر ژنو در سوئیس گفت: به نظر من، کشورها قادر هستند تا با این بیماری مقابله کنند و این ویروس را مهار کنند البته به شرطی که یک کار را انجام دهند و آن عبارتست از شناسایی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند و اینکه این افراد را به سرعت ایزوله کنند و افراد دارای تماس با آنها را شناسایی و آنها را نیز ایزوله کنند. اگر این سازوکارهای ساده اجرایی شود، کشورها می توانند اقتصاد خود را کاملا باز کنند و به همگان اجازه تردد آزادانه را بدهند. البته آنها باید آماده باشند تا درصورت مشاهده موارد جدید ابتلا به کرونا،بخشهایی از کشورهای خود را قرنطینه کنند که این مشکل در آنجا ظهور کرده باشد. آنچه مرا نگران می کند وضعیت کشورهایی است که فعالیتهای اقتصادی خود را مجددا از سر می گیرند بدون آنکه سازوکارهای تدافعی را ایجاد کرده باشند. این ویروس هنوز از بین نرفته است. این ویروس هنوز هم با ماست و در کشورهای مختلف در سراسر جهان فعال است. ظرفیت مقابله با شیوع مجدد این بیماری،الزام اصلی در مسیر حرکت رو به جلو است.
استاتین می تواند نشانه های کرونا را در افراد پیر و فرسوده تا حد زیادی کاهش دهد
خبرگزاری رویترز گزارش داد:یک بررسی نشان می دهد داروی ضدکلسترول استاتین می تواند نشانه های بیماری کرونا را در افراد پیر و فرسوده تا حد زیادی کاهش دهد.
محققان بلژیکی گفتند در میان 154 بیمار کرونایی در دو خانه سالمندان که در این بررسی شرکت داشتند آنهایی که استاتین مصرف می کردند تقریبا سه برابر دیگرانی که مصرف نمی کردند احتمال داشت که از نشانه های بیماری کرونا در امان باشند.
مدت بستری و احتمال مرگ نیز در این افراد کمتر بود.
نمونه گیری در این بررسی به صورت اتفاقی نبوده و لذا برای اثبات تاثیر واقعی استاتین باید تکرار شود.
مولفان این بررسی در عین حال به افراد سالمند توصیه کردند در صورتی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار گرفته اند استاتین مصرف کنند.
وزارت کشور فرانسه: تدابیر قرنطینه کاهش 30 تا 40 درصدی قاچاق مواد را موجب شده است
وزارت کشور فرانسه روز جمعه اعلام کرد تدابیر قرنطینه اعمال شده در این کشور برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به کاهش 30 تا 40 درصدی قاچاق مواد مخدر منجر شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، کریستوف کاستانر، وزیر کشور فرانسه در دیداری از دفتر مبارزه با مواد روان گردان در نانتر واقع در او-دو-سن (Hauts-de-Seine) در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد "در طول قرنطینه قاچاق به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و ما شاهد بودیم که 30 تا 40 درصد کاهش یافته است".
استفان شاربونیه، مسئول کنترل دفتر مبارزه با مواد روان گردان نیز اعلام کرد بهای (مواد روان گردان) 30 تا 60 درصد افزایش یافته است.
ازسرگیری گردشگری در اروپا و خطرات ناشی از آن
فعال شدن مجدد گردشگری اروپایی در دوران افول نسبی کرونا، آینده اتحادیه اروپا را به علت چالشهای حاکمیتی تهدید می کند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کشورهای اروپایی سرگرم بررسی بازکردن مرزهای خود به روی گردشگران از دیگر کشورهای اروپایی هستند. مسئولان این کشورها امیدوارند با این کار بتوانند بخشی از زیان صنعت گردشگری جبران شود. در دو ماه اخیر، سفر گردشگران در کشورهای اروپایی کاملا متوقف شده بود. اتحادیه اروپا طرحی را پیشنهاد کرده است که براساس آن، مرزهای کشورهای اروپایی به روی گردشگران دیگر کشورهای اروپایی بازشود که میزان شیوع بیماری کووید-19 در آنجا کم است. این طرح با عنوان، دالان های سبز مطرح شده است. آلمان و اتریش چند روز است که پنج نقطه مرزی را برای عبور مرزی شهروندان این دو کشور بازکرده اند. نخست وزیر ایتالیا این دالانهای سبز را عامل نابودی بازار واحد اروپایی توصیف کرده و گفته است برای این منظور ، توافقنامه های دوجانبه حاصل شده است. وی تهدید کرده است که در این صورت، ایتالیا از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد. با باز شدن نقاط مرزی بین آلمان و اتریش، مردم به سفرهای بین مرزی روی آورده اند. البته هنوز هم بر رعایت ملاحظات بهداشتی و ایمنی تاکید می شود. توضیح علت سفر مرزی و داشتن ماسک ازجمله الزامات برای تردد در مرز اتریش و آلمان است. اتریش و آلمان در این زمینه پیشگام شده اند و توافق کرده اند. این دو کشور توافق کرده بودند که تا پانزدهم ژوئن مرزهای دو کشور برای تردد بین مرزی بازخواهد شد و حالا این روند به تدریج در حال اجرایی شدن است. کنترلهای مرزی در نقاط مرزی آلمان و اتریش بسیار کمتر شده است و ماموران کنترل مرزی با مردم بسیار نرمتر رفتار می کنند.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره سندروم التهابی مرتبط با کرونا در کودکان
خبرگزاری رویترز گزارش داد: تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت از کادرهای پزشکی خواست نسبت به سندروم التهابی مرتبط با کرونا در کودکان هشیار باشند.
بازگشایی میدان و کلیسای "سن پیتر" به روی گردشگران
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، پس از چند هفته تعطیلی به دلیل بیم از گسترش کرونا، واتیکان از بازگشایی میدان و کلیسای "سن پیتر" به روی گردشگران خبر داد.
گزارش تکان دهندهای درباره آمار بالای مرگ و میر کرونا در خانههای سالمندان انگلیس منتشر شد
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شمار جان باختگان در مراکز نگهداری از سالمندان در انگلیس به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. همین مسئله سبب خشم فزاینده مردم این کشور شده است. اداره ملی آمار انگلیس، گزارش جدیدی در این خصوص منتشر کرده است که نشان میدهد بیش از بیست و پنج درصد جان باختگان در خانههای سالمندان در انگلیس و ولز ناشی از بیماری کووید-۱۹ بوده است. این گزارش در حالی منتشر میشود که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به علت کم اهمیت جلوه دادن خطر این بیماری در خانههای سالمندان در روزهای نخست شیوع این بیماری، آماج انتقادها قرار گرفته است. گزارشهایی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه ممکن است شمار فوتیهای بیشتری در انگلیس رخ داده باشد که ناشی از بیماری کووید-۱۹ باشد، اما در این فهرست قرار نگرفته باشد. این مسئله بسیار جنجال افرین شده است. احزاب مخالف بوریس جانسون، به صورت فزایندهای بر دولت انگلیس فشار وارد میکنند تا سیاستهای خود را تا دوازدهم ماه مارس توضیح بدهد. بوریس جانسون تا آن تاریخ میگفت خطر یا تهدید این بیماری در خانههای سالمندان بسیار بعید است. البته دولت انگلیس حالا میگوید این نقل قول ناقص و خارج از متن است و این نوع روایت، غیرمنصفانه است، زیرا در آن زمان، هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در خانههای سالمندان انگلیس نبود.
وزیر بهداشت برزیل استعفا کرد
وزیر بهداشت جدید برزیل هم به دلیل اختلاف نظر با رئیس جمهور این کشور پیرامون نحوه مدیریت بحران کرونا استعفا داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برازیلیا، «نلسون تیچ» وزیر بهداشت برزیل که تنها یک ماه از زمان تصدی این سمت توسط وی سپری شده است به دلیل اختلاف نظر با رئیس جمهور این کشور پیرامون مدیریت بحران کرونا استعفا داد.
این دومین وزیر بهداشت برزیل است که طی یک ماه اخیر به دلیل اختلاف نظر با «ژائیر بولسونارو» پیرامون کرونا و اصرار رئیس جمهور بر بازگشایی فعالیتهای اقتصادی از سمت خود کنار میرود یا کنار گذاشته میشود.
سونامی کرونا در باشگاههای ترکیه
بعد از ابتلای تعدادی از کادر فنی و بازیکنان تیمهای گالاتاسرای و فنرباغچه ترکیه به کرونا، رسانههای ترکیه از ابتلای ۹ بازیکن و رئیس باشگاه بشیکتاش، تیم دیگر لیگ برتری به کرونا خبر دادند.
بعد از ۲ ماه تعطیلی لیگهای فوتبال ترکیه، هنوز سرنوشت از سرگیری مسابقات فوتبال در این کشور معلوم نیست.
لغو تدابیر سخت گیرانه در مرزهای سوییس با اتریش و المان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین؛ کریستین بوک مدیر اداره گمرک سوییس عصر امروز در یک نشست مطبوعاتی با اعلام این خبر افزود:هر کسی که تصمیم به دیدار یکی از اعضای خانواده اش دارد و یا منزلی در یکی از این کشورهای المان و یا اتریش دارد؛ میتواند از مرز رد شود.
به گفته این مقام سوییسی؛ همچنین سفر به سوییس برای شرکت در مراسم ازدواج و یا تدفین هم امکان پذیر است.
به گفته بوک سفرهای توریستی همچنان ممنوع است. همچنین سفر سوختگیری و یا خرید در مناطق مرزی هم ممنوع است.
وی تاکید کرد: کسانی که به دلایلی تصمیم به ورود به خاک سوییس را دارند باید اظهارنامهای بهمراه داشته باشند.
ماریو گاتیگر از دبیرخانه مهاجران سوییس نیز در این نشست مطبوعاتی اعلام کرد که این قواعد جدید برای فرانسه معتبر نیست.
وی در عین حال افزود که سوییس با همسایه مرزی خود فرانسه در نظر دارد گام به گام از اواسط ماه ژوین مرزهای دو کشور را باز کنند.
سازمان جهانی بهداشت: بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در آفریقا مبتلا میشوند
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، ممکن است در نخستین سال شیوع ویروس کرونا بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در آفریقا به ویروس کرونای جدید آلوده شوند که اکثر آنها با علائم ناچیز خواهد بود، اما ممکن است تا ۱۹۰ هزار نفر هم جان خود را از دست دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، این آمار بر اساس الگو سازی است که ۴۷ کشور آفریقایی عضو سازمان جهانی بهداشت را در برمی گیرد. این کشورها در مجموع یک میلیارد نفر جمعیت دارند. نویسندگان این تحقیق میگویند الگوی ما گستردگی مشکل را برای نظامهای سلامت در صورت شکست تدابیر قرنطینه نشان میدهند. تدابیر قرنطینه از قبل در قاره آفریقا اتخاذ شده است. در بیانیه سازمان جهانی بهداشت که اوایل ماه مه منتشر شد پیش بینی شده بود ۸۳ تا ۱۹۰ هزار نفر در آفریقا ممکن است بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دهند. به علاوه احتمالا در سال نخست شیوع بیماری، احتمالا ۴۴ میلیون نفر به آن مبتلا خواهند شد. طبق این آمار ۲۹ میلیون نفر نیز علائم بیماری را نخواهند داشت. این آمار بر اساس فرضیهای بود که ۸۸ درصد افراد آلوده به ویروس علائمی ندارند و تنها در ۴ درصد افراد، بیماری شدید و کشنده خواهد بود. طبق الگوسازی جدید ۴.۶ میلیون نفر در بیمارستان، بستری خواهند شد و ۱۴۰ هزار نفر به شدت، آلوده و ۸۹ هزار نفر به شدت بیمار خواهند شد. در حال حاضر ۷۵ هزار نفر در آفریقا به ویروس کرونا آلوده شده اند که ۲ هزار و ۵۵۵ مورد آن به مرگ منجر شده است.
تمدید نشدن وضعیت فوق العاده در گرجستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، نخست وزیر گرجستان از تمدید نکردن وضعیت فوق العاده برای مقابله با ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
نخست وزیری گرجستان اعلام کرد: وضعیت فوق العاده مربوط به شیوع کرونا در این کشور که در ۲۱ ماه مارس به دلیل افزایش میزان ابتلا به کرونا به مدت یک ماه تمدید شده بود ۲۲ می (۱ خرداد) به پایان میرسد و پس از این تاریخ تمدید نخواهد شد.
تعداد مبتلایان به کرونا در مکزیک از ۴۲ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری تاس از مکزیکو سیتی، "هوگو لوپز گاتل"، معاون وزیر بهداشت مکزیک روز جمعه اعلام کرد، تعداد کل مبتلایان به بیماری کرونا در این کشور دو هزار و ۴۰۹ نفر افزایش یافت و به ۴۲ هزار و ۵۹۵ نفر رسید.
هوگو لوپز گاتل افزود: در ۱۴ روز گذشته در ۱۰ هزار و ۵۷ نفر نشانههای بیماری مشاهده شده است.
به گفته وی در یک روز گذشته ۲۵۷ بیمار جان خود را از دست داده اند و تعداد کل قربانیان به چهار هزار و ۴۷۷ نفر رسیده است.
نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در مکزیک در ۲۸ فوریه به طور رسمی اعلام شد. در ۲۱ آوریل معاون وزیر بهداشت مکزیک اعلام کرد که سومین مرحله از شیوع بیماری در این کشور آغاز شده است. در ۳۰ مارس دولت مکزیک حالت فوق العاده اعلام و همه فعالیتهای غیر ضروری را متوقف کرد.
کرونا بازار فروش دوچرخه را در ایتالیا داغ کرد
همه گیری ویروس کرونا و توصیه مسئولان دولتی در ایتالیا به استفاده نکردن از وسایل نقلیه عمومی، موجب گرایش مردم به استفاده از دوچرخه به عنوان وسیلهای کم هزینه و ارزان قیمت شده است.
به گزارش بخش تصویری خبرگزاری ایتالیایی زبان "آنسا"، یک کارگر فروشگاه دوچرخه گفت: من اینجا در این فروشگاه کار میکنم. این فروشگاه از سال ۱۹۷۹ میلادی (۱۳۵۷ شمسی) کار خود را با فروش دوچرخه شروع کرده است. فروشگاه ما یک فروشگاه شناخته شده در زمینه فروش دوچرخه است. بالاخره پس از یک دوره طولانی از تعطیلیهای متاثر از گسترش ویروس کرونا از یک هفته پیش به ما اجازه بازگشایی دادند. بر خلاف دیگران، کار ما خیلی رونق پیدا کرده است؛ به اندازهای که طی این سال ها، هرگز به این اندازه رونق نداشته است. چنانچه مشاهده میکنید از یک هفته پیش، کار خود را با آماده سازی دوچرخه ها، شروع کرده ایم. خیلی از مردم متوجه شده اند با چشم پوشی از وسایل نقلیه عمومی و خودروی شخصی میتوان برای جابجایی در رم از دوچرخه استفاده کرد. همین موضوع موجب شده است دریایی از دوچرخه را تهیه و آماده فروش کنیم. مردم هم انواع مختلفی از دوچرخه را از میخرند: مثل دوچرخههای برقی، پدالی و ... به طور یقین، جابجاییها با استفاده از دوچرخه، افزایش قابل توجهی خواهد یافت. کسب و کار ما هم خیلی خوب شده است. امیدوارم همین شیوه برای کار ما پیش رود. مردم به فروشگاههای دوچرخه هجوم برده اند. ما هم از آمدنشان استقبال میکنیم.