به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، حماس در این بیانیه که به مناسبت هفتاد و دومین سالروز فاجعه (روز نکبت) صادر کرد گزینه مقاومت را راهبردی موثر ملی خواند و بر حق مردم فلسطین برای مقاومت در برابر اشغالگران با استفاده از تمام امکانات و در صدر آنها مقاومت مسلحانه، به عنوان گزینه راهبردی برای دفاع فلسطین از مردم و استیفای حقوق آنان تاکید کرد.
این بیانیه با تاکید بر تمسک به گزینه وحدت ملی به عنوان اصل تشکیل جبهه واحد در برابر اشغالگران، افزود، حماس وحدت ملی را مقدس میشمرد و به همین دلیل برای پایان دادن به اختلافات داخلی، امتیازات و نرمش زیادی از خود نشان داده است.
این بیانیه میافزاید، به تحرکات مردم مقاومان در قدس، کرانه باختری، نوار غزه، اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و فلسطینیان مقیم در دیگر نقاط درود میفرستیم و از آنان میخواهیم به صورت گسترده و پویا و با تمام توان در فعالیتهای روز نکبت حضور یابند.
در ادامه بیانیه آمده است، ضروری است مردم فلسطین در اقدامی انقلابی و جهادی، به تلاش برای تعیین راهبرد فراگیر ملی که در آن مسیر مبارزه مشخص شود، سرعت دهند، این کار با دعوت از کمیته رهبری موقت به نشستی جهت بررسی خطرات الحاق (الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی) و تعیین راههای مقابله با آن شدنی است مشروط به اینکه این نشست با نشستهای صوری و ظاهری تفاوت داشته باشد.
حماس پرونده اسیران فلسطینی را در راس اولویتهای خود دانست و افزود، برای آزادی این اسرا از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنیم، زیرا آزادی آنان پیمانی است که حماس با خویش بسته است.
جنبش حماس در ادامه بیانیه از مخالفت قاطع خود با هر نوع تلاش برای عادی سازی روابط با اشغالگران سخن گفت و این روند را در نگاه مردم فلسطین، به منزله خنجر از پشت، نقض حقوق مردم فلسطین و مشوق دشمن برای ارتکاب جنایات بیشتر علیه مردم و مقدسات فلسطین دانست.
در ادامه بیانیه آمده است، تاریخ تاکنون جنایتی هم سطح جنایت اشغال فلسطین، کوچاندن مردم فلسطین و اخراج ظالمانه این مردم به دست صهیونیستهای اشغالگر در سال ۱۹۴۸ ندیده است، آن سال باندهای تبهکار وابسته به صهیونیستها با به راه انداختن جنگی علیه مردم بی دفاع فلسطین و با ارتکاب کشتارهای وحشیانه، مردم ما را از خانه ودیارشان بیرون راندند، دارایی هایشان را تصاحب کردند و ساخته هایشان را نابود کردند.
حماس افزود، پانزدهم مه امسال بار دیگر یاد آور تاریخی است که در ذهن مردم فلسطین حک شده است. حادثهای که رنج و درد ناشی از آن، از زمان نسل اولی که صهیونیستها با استفاده از باندهای وحشی و تبهکار خود، آنان را در سالهای قبل از سال ۱۹۷۲، ظالمانه کوچاندند تا به امروز، میلیونها فلسطینی را میآزارد ضمن اینکه یادبود نکبت امسال، در سایه نکبتها و فجایع دیگری است که بر امت ما میرود، اما ملتی که در طول ۷۲ سال سرخم نکرده است، نتیجه مقاومتش یاس و نومیدی اشغالگران است به همین دلیل اشغالگران همچنان در پی راهکارهایی برای شکستن اراده مردم ما هستند و در این راه سعی میکنند با تمسک به طرح هایی، چون معامله قرن، به خود در اراضی ما مشروعیت دهند و هم زمان در پی الحاق منطقه اغوار (دره اردن) و بیش از ۳۵ درصد شهرکهای کرانه باختری باشند.