نگاهی به جدیدترین اخبار کرونایی جهان
شمار قربانيان کرونا در جهان افزایش یافت
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت شمار قربانیان به ویروس کرونا در جهان به ۳۰۳ هزار و ۷۰۷ نفر افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان
تمدید نشدن وضعیت فوق العاده در گرجستان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، نخست وزیر گرجستان از تمدید نکردن وضعیت فوق العاده برای مقابله با ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
نخست وزیری گرجستان اعلام کرد: وضعیت فوق العاده مربوط به شیوع کرونا در این کشور که در ۲۱ ماه مارس به دلیل افزایش میزان ابتلا به کرونا به مدت یک ماه تمدید شده بود ۲۲ می (۱ خرداد) به پایان میرسد و پس از این تاریخ تمدید نخواهد شد.
تعداد مبتلایان به کرونا در مکزیک از ۴۲ هزار نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری تاس از مکزیکو سیتی، "هوگو لوپز گاتل"، معاون وزیر بهداشت مکزیک روز جمعه اعلام کرد، تعداد کل مبتلایان به بیماری کرونا در این کشور دو هزار و ۴۰۹ نفر افزایش یافت و به ۴۲ هزار و ۵۹۵ نفر رسید.
هوگو لوپز گاتل افزود: در ۱۴ روز گذشته در ۱۰ هزار و ۵۷ نفر نشانههای بیماری مشاهده شده است.
به گفته وی در یک روز گذشته ۲۵۷ بیمار جان خود را از دست داده اند و تعداد کل قربانیان به چهار هزار و ۴۷۷ نفر رسیده است.
نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در مکزیک در ۲۸ فوریه به طور رسمی اعلام شد. در ۲۱ آوریل معاون وزیر بهداشت مکزیک اعلام کرد که سومین مرحله از شیوع بیماری در این کشور آغاز شده است. در ۳۰ مارس دولت مکزیک حالت فوق العاده اعلام و همه فعالیتهای غیر ضروری را متوقف کرد.
شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در سن پترزبورگ از ۹ هزار تن فراتر رفت
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از سن پترزبورگ، مرکز مقابله با بحران کرونای روسیه روز جمعه اعلام کرد مجموع شمار افراد آلوده به این ویروس در سن پترزبورگ که سومین منطقه از لحاظ سطح درگیری با این بیماری به شمار میرود، به ۹ هزار و ۴۸۶ نفر رسیده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط این مرکز، طی ۲۴ ساعت اخیر، سن پترزبورگ بیشترین شمار مبتلایان به کووید-۱۹ را ثبت کرده است.
بر این اساس تا روز ۱۵ ماه مه سن پترزبورگ پس از مسکو و منطقه مسکو از نظر مبتلایان به کووید-۱۹ در جایگاه سوم روسیه قرار گرفته است.
طی ۲۴ ساعت گذشته در سن پترزبورگ ۵۴۱ مورد جدید از ابتلا به کووید-۱۹ ثبت شده است که بالاترین میزان افزایش مبتلایان تاکنون بوده است.
در شبانه روز گذشته همچنین ۵ نفر بر اثر ویروس کرونا در سن پترزبورگ جان باخته اند و به این ترتیب، شمار جان باختگان کووید-۱۹ در این شهر به ۷۴ نفر رسیده است.
تاکنون ۲ هزار و ۵ تن نیز در سن پترزبورگ بهبود پیدا کرده اند.
برگزاری نماز جمعه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) از برگزاری نماز جمعه در مساجد استانهای دمشق، حماه، حلب، لاذقیه و حسکه با رعایت شرایط بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی خبر داد.
نمازگزاران در سوریه امروز جمعه با رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور وضع شده است، در نماز جمعه شرکت کردند.
تاکید نخست وزیر استرالیا بر دنبال کردن خط مشی خود در قبال چین
به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان، "اسکات موریسون"، نخست وزیر استرالیا گفت این کشور در ارتباط با مسائل کرونا و چین از ارزشهای خود کوتاه نخواهد آمد.
اسکات موریسون در نشستی خبری در کانبرا - پایتخت استرالیا - گفت: ما به خطوط مد نظر دولت چین احترام میگذاریم، همانطور که انتظار داریم خطوط دولت ما نیز مورد احترام قرار گیرد حال چه این خطوط در بخش قوانین سرمایه گذاری خارجی باشد، یا قوانین ما در زمینه فناوری و یا اینکه قوانین ما درباره حقوق بشر؛ به نظر من هیچ استرالیایی نمیخواهد که ما بر سر این مسائل مهم مصالحه داشته باشیم. این چیزها هرگز قابل معامله نیستند. دولت ما در این باره موضع کاملا روشنی دارد.
اسکات موریسون افزود: «در مورد روابط ما با چین باید بگویم که این روابط براساس منافع متقابل بنا شده است. ما روابط جامع راهبردی داریم و در چارچوب همین روابط مشکلاتی وجود دارد که لازم است هر از گاهی به آنها پرداخته شود. مشکلات مربوط به گوشت گاو و جو - به خصوص در مورد محصول جو - مدتی است که وجود دارد. ما همیشه از حضور همه کسانی که مستقیما در این بخش نقش دارند استقبال میکنیم».
اعلام تاریخ بازگشایی مساجد در ترکیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا ،"علی ارباش"، رئيس سازمان امور دینی ترکیه از بازگشایی مساجد در تاریخ ۱۲ ژوئن (۲۳ خرداد) خبر داد.
علی ارباش گفت: با توجه به تدابیری اتخاذ شده برای مقابله با ویروس کرونا، نماز در صحن مساجد برگزار خواهد شد.
اولین مورد از ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه در روز ۱۰ مارس ثبت شد. علی ارباش نیز در روز ۱۵ مارس در بیانیهای همه مساجد را تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام کرد.
از این رو اگر در روند روبه کاهش مبتلایان به کرونا در ترکیه تغییری ایجاد نشود، مردم این کشور ۴ هفتۀ بعد خواهند توانست نماز جمعه را پس از سه ماه برگزار کنند.
بر اساس آخرین اطلاعات اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴۴ هزارو ۷۴۹ و تعداد جانباختگان نیز به ۴ هزارو ۷ نفر رسیده است.
افتتاح بیمارستان در برزیل
مسئولان برزیل در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در این کشور بیمارستان جدیدی را افتتاح کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی راپتلی، این بیمارستان در شهر «سائو برناردو دو کامپو» (São Bernardo do Campo) افتتاح شد. ماموریت این بیمارستان رسیدگی به فوریتهای پزشکی بیمارانی است که به کرونا مبتلا میشوند. برای احداث این بیمارستان سرمایه گذاری هنگفتی انجام شد و منابع مالی آن را شهرداری سائو برناردو تامین کرده است.
کاهش تولید ناخالص داخلی پرتغال به سبب شيوع کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، تولید ناخالص داخلی پرتغال در فاصله ماههای ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست) امسال در مقیاس سالانه یعنی نسبت مدت مشابه پارسال، سه و نه دهم درصد کاهش یافت.
شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) در کاهش تولید ناخالص داخلی این کشور، بیشترین نقش را داشته است.
سازمان آمار پرتغال، امروز با انتشار گزارشی اعلام کرد: این میزان کاهش تولید ناخالص داخلی، ناشی از پیامدهای منفی شیوع بیماری ویروس کرونا بر اقتصاد جهان است. میزان کاهش تولید ناخالص داخلی در این فصل مالی از سال، حتی از رقمی که کمیسیون اروپا برای کاهش رشد اقتصادی پرتغال پیش بینی کرده بود، بیشتر است. کمیسیون اروپا پیش بینی کرده بود تولید ناخالص داخلی پرتغال در سه ماهه نخست امسال در مقیاس سالانه، یک و هشت دهم درصد کاهش یابد.
هشدار درباره وقوع بحران سلامت روانی در انگلیس پس از شیوع کرونا
حدود نیم میلیون نفر در انگلیس از بیماریهای روانی ناشی از شیوع کرونا در این کشور رنج خواهند برد.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت با اعلام این خبر نوشت: در حالیکه سازمان ملل متحد درباره تداوم بحران سلامت روان تا مدتها پس از همه گیری کرونا هشدار داد، روانشناسان انگلیسی تأکید کردند حدود نیم میلیون نفر در این کشور از بیماریهای روانی رنج خواهند برد.
ایندیپندنت نوشت رئیس بخش سلامت روان سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد به منظور جلوگیری از وخیمتر شدن اوضاع در آینده نزدیک، باید همزمان با بحران کنونی برخی کارهای ضروری انجام شود.
محققان، روانشناسان و مقامات بهداشت جهانی، درباره بروز بحران سلامت روان ناشی از شیوع ویروس کرونا هشدار دادند و پیش بینی کردند تنها در انگلیس، دست کم نیم میلیون نفر از مشکلات روانی ناشی از شیوع این همه گیری رنج ببرند.
از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون، بیش از ۳۳ هزار نفر در انگلیس جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند و ۲۳۳ هزار نفر هم به این بیماری مبتلا شده اند.
اکنون کارشناسان درباره پیامدهای قرنطینه – ازجمله تأثیرات آن بر اقتصاد کشور – برای سلامت روان مردم کشور برای سالیان طولانی هشدار دادند.
ابتلای ۱۰۶ نفر به ویروس کرونا در جمهوری خودمختار نخجوان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از باکو گزارش داد، تاکنون در جمهوری خودمختار نخجوان ۱۰۶ نفر به کرونا مبتلا شده و دو نفر هم براثر این ویروس جان باخته اند.
وزارت بهداشت جمهوری خودمختار نخجوان اعلام کرد: ۷۴۵۰ نفر هم تاکنون در این جمهوری قرنطینه شده اند که مدت قرنطینه ۷۰۳۳ نفر به پایان رسیده و ۴۱۷ نفر هنوز در قرنطینه به سر میبرند.
بر اساس این گزارش تاکنون ۲۵۰۶ مورد تست کرونا در نخجوان انجام شده که تست ۱۰۶ نفر مثبت بوده است.
از مجموع ۱۰۶ نفر مبتلا هم ۹۹ نفر بهبودی یافته، ۲ نفر جان باخته و ۵ نفر هم اکنون در بیمارستان ویژه بستری شده اند.
معاون وزیر بهداشت جمهوری خودمختار نخجوان با اشاره به آمار فوق اعلام کرد ارقام موجود حاکی از تحت کنترل بودن بیماری در جمهوری خودمختار نخجوان است.
فلسطینیان از ویروس اشغالگری نیز رنج میبرند
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، فعالان شبکههای اجتماعی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در جهان نوشتند ملت فلسطین از ویروس دیگری به نام «ویروس اشغالگری» رنج میبرند.
فعالان شبکههای اجتماعی با راه اندازی هشتگ covid۱۹۴۸ خواستار رهایی فلسطینیها از اشغالگری شدند.
فلسطینیها هر سال به مناسبت روزجهانی قدس بر مخالفت خود با رژیم اشغالگر و سیاستهای آن تأکید میکنند، اما امسال روز قدس با شیوع ویروس کرونا همزمان شده است که دنیا از آن رنج میبرد.
فلسطینیها در سرزمین خود در سختی و فشار زندگی میکنند و همواره در معرض کشتار، تنگنا، اسارت و آوارگی هستند.
با توجه به شیوع ویروس کرونا، جمعی از فعالان در شبکههای اجتماعی پویش دوگانهای راه اندازی کردند که همزمان درد و رنجهای ملت فلسطین را با رژیم اشغالگر و ویروس کرونا نقل میکند.
کرونا و تاکید سازمان ملل بر لزوم توقف فوری درگیریها در ليبي
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، " استفان دوژاریک"، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل بر لزوم توقف فوری درگیریها در لیبی به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور تاکید کرد.
استفان دوژاریک گفت: شرکای سازمان ملل که در زمینه بشردوستانه فعالیت میکنند، تاکید دارند که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، درگیریها در لیبی باید فورا متوقف شود.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افزود: موفقیت لیبی برای متوقف کردن شیوع ویروس کرونا به توقف فوری درگیریهای نظامی نیاز دارد. با وجود درخواستهای مکرر برای اعلام آتش بس انسانی و توقف عملیات خصمانه در لیبی، درگیریها در طرابلس پایتخت این کشور و اطراف آن همچنان ادامه دارد. بار دیگر از همه طرفهای درگیر در لیبی دعوت میکنیم تا همه تلاش خود را برای عمل به مسئولیت هایشان در حمایت از غیرنظامیان بر اساس قوانین بین المللی انسانی و اصول انسانی، به کار گیرند.
اولین قربانی سیاسی کرونا در دولت اتریش
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین گزارش داد، "اولریکه لوناچک"، دبیرکل امور فرهنگی اتریش که سمتش مشابه یک وزیر فرهنگ در دولت اتریش است امروز در یک نشست مطبوعاتی غیرمنتظرهای؛ استعفای خود را اعلام کرد.
اولریکه لوناچک در این نشست مطبوعاتی گفت نارضایتی و دلسردیها از تلاش هایش در امور فرهنگی بسیار فراوان بوده و برای همین این سمت را به فردی دیگر که کارایی و توانایی این کار را داشته باشد واگذار میکند.
دبیرکل امورفرهنگی در دولت اتریش طی هفتههای گذشته با انتقادات فراوان از سوی احزاب و هنرمندان این کشور که در دوران بحران کرونا برای این بخش هیچ اقدامی نکرده و برعکس اقدامات بسیار سختی علیه هنرمندان این کشور اتخاذ کرده است روبرو شد.
احتمال ابتلای ۲۲۰ هزار نفر به کرونا در انگلیس
روزنامه دیلی میل نوشت احتمالا هم اکنون ۲۲۰ هزار انگلیسی به ویروس کرونا مبتلا هستند.
پژوهشگران دانشگاه منچستر براورد میکنند شاید آمار واقعی موارد مبتلا به کووید ۱۹، از این هم بیشتر باشد و احتمال میرود حدود یک سوم از جمعیت انگلیس، بدون داشتن نشانگان این همه گیری، به ویروس کرونا مبتلا شده باشند.
روزنامه دیلی میل نوشت در پی آزمایش یک نمونه تصادفی، پژوهشگران دریافتند که از جمعیت ۱۰ هزار و ۷۰۵ نفری در پنج هزار و ۲۷۶ خانوار، ۳۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا هستند و به عبارت دیگر، از هر هزار نفر در انگلیس، ۳ نفر به این ویروس مبتلا شده اند که معادل ۰.۲۷ درصد جمعیت این کشور است که معادل یک نفر در هر ۳۷۰ نفر میشود.
براساس این پژوهش، در فاصله ۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه، ۱۴۸ هزار نفر دچار بیماری کووید ۱۹ شده بودند در حالی که آمار دولت انگلیس، در پایان آن زمان ابتلای ۶۶ هزار و ۳۴۳ نفر را نشان میداد. این بررسی نشان داد میزان ابتلای کارکنان بخش بهداشت و درمان و مراقبان در مراکز نگهداری از کهنسالان و بیماران، ۶ برابر دیگر افراد است.
وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس دیروز در اطلاعیهای اعلام کرد تاکنون یک میلیون و ۵۹۳ هزار و ۹۰۲ آزمایش ویروس کرونا در انگلیس انجام شده که نتیجه ۲۳۳ هزار ۱۵۱ نفر مثبت بوده است.
بازگشايي مرزهای اسلووني برای اتباع اتحادیه اروپا
خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از وین گزارش داد، اسلوونی درپی کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور اعلام کرد مرزهای خود را برای اتباع اتحادیه اروپا باز کرده است.
دولت اسلوونی شب گذشته در نشست ویژهای با اعلام گشایش مرزهایش گفت اتباع اتحادیه اروپا میتوانند به اسلوونی بدون هفت روز قرنطینه خانگی سفر کنند.
دولت اسلوونی در عین حال تاکید کرد مرزهای با اتریش؛ ایتالیا و مجارستان همچنان کنترل میشود.
براساس این تصمیم جدید؛ اتباع اتحادیه اروپا که علایم بیماری داشته و محل سکونتشان در اسلوونی نباشد دوباره به کشورهایشان بازگردانده میشوند.
برای اتباع غیر اتحادیه اروپا همچنان قرنطینه خانگی اجباری است.
در اسلوونی همچنان فاصله فیزیکی و ماسک در فروشگاهها؛ رستورانها و وسایل نقلیه عمومی اجباری است.