پخش زنده
امروز: -
نمایشگاه نقاشی پشت شیشه با عنوان جلوههای امیرالمومنین علی (ع) از ۲۵ اردیبهشت به مناسبت ایام سوگواریدر معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس موزه نقاشی پشت شیشه با اشاره به این که این نمایشگاه در پایگاه اینترنتی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در دسترس علاقهمندان است گفت: در این نمایشگاه ۱۲ اثر با عنوان امیرالمومنین به نمایش گذاشته میشود.
وی افزود: این آثار فاخر است و بطور معمول در موزه نقاشی شیشه نیز در معرض دید قرار ندارد و فقط در مخزن آثار نفیس نگه داری میشود بنابراین علاقهمندان به هنر نقاشی پشت شیشه این فرصت را دارند تا در این ایام این آثار را در فضای مجازی مشاهده کنند.
رئیس موزه نقاشی پشت شیشه گفت: نمایشگاه نقاشی پشت شیشه جلوههای امیرالمومنین (ع) نخستین نمایشگاهی است که در زمینه شمایل نگاری آن هم در فضای مجازی برگزار میشود.
کارخانی افزود: شیوع بیماری کرونا این فرصت را در اختیار موزهها قرار داد تا بصورت گسترده در فضای مجازی حضور یابند و افراد جامعه در سطوح مختلف از اشیا و آثار قدیمی و تاریخی دیدن کنند.
وی گفت: در موزه نقاشی پشت شیشه آثاری از زمان زندیه تا دوران معاصر موجود است.
علی بنی اسدی هنرمند معاصر نقاشی پشت شیشه نیز از آموزش برخط (آنلاین) نقاشی پشت شیشه در فضای مجازی و در سایت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران خبر داد.
وی هنر نقاشی پشت شیشه را از جمله هنرهای فراموش شده دانست و گفت: در سالهای اخیر این هنر علاقه مندانی را به خود جلب کرده بطوری که امروز تعداد هنرمندان این رشته از ۱۰ نفر به ۱۵۰ نفر رسیده است.
این هنرمند معاصر نقاشی پشت شیشه، اوج این هنر را در سالهای صفویه و قاجاریه دانست و افزود: هنرمندان ایرانی از شفافیت و خلوص شیشه برای نقاشی شمایل نگاری مذهبی بهره بردند بطوری که بیشترین آثار مربوط به واقعه عاشورا و مضامین مربوط به پنج تن و حضرت علی (ع) است.
بنی اسدی گفت: هنرمندان ایران نقاشی پشت شیشه را روی آینه آوردند و این از ابداعات هنرمندان است.
وی افزود: هنرمندان ایران از الیاف ابریشم، پارچههای ابریشم و ورقهای طلایی و نقرهای برای تزیین نقاشیهای پشت شیشه استفاده کردند که در جهان منحصر به فرد است.
بنی اسدی هنرمند معاصر نقاشی پشت شیشه گفت: ایرانیان نقاشی پشت شیشه را وارد معماری کردند بطوری که این نقاشیها را امروز در اماکن و کاخهای تاریخی، بناهای قدیمی و مذهبی از جمله حرم شاهچراغ، حرم امام رضا (ع) و دیگر مساجد میتوان مشاهده کرد.
وی تاکید کرد: هنر نقاشی روی شیشه امروز از جمله هنرهایی است که به عنوان هنری ایرانی- اسلامی قلمداد میشود.
هنر نقاشی روی شیشه ۸۰۰ سال پیش از ایتالیا وارد ایران شد و در ایران با ذوق و خلاقیت هنرمندان رشد کرد و به هنری ایرانی- اسلامی تبدیل شد.