پخش زنده
امروز: -
متخصص تغذیه : بیماران قلبی و دیابتی باید در وعده افطار و سحر با رعایت نکاتی سعی کنند تا ضمن حفظ سلامتی دچار تشدید بیماری زمینهای خود نشوند.
دکتر باران هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در صورتی که بیماران قلبی بنابر توصیه پزشکان اقدام به روزه داری کردند رعایت نکاتی برای حفظ سلامتی آنها الزامی است.
وی افزود: در فاصله بین افطار تا سحر فرصت محدودی است که مواد ریزمغذی که در طول روز دریافت نکرده اند در اختیار آنها قرار گیرد.
هاشمی با بیان اینکه در وعده سحری توصیه ما نوشیدن مایعات فراوان و صرف وعدههای کامل غذایی است، ادامه داد: غذاهای پروتئینی به همراه سبزیها میتوانند گزینه مناسب وعده سحری برای این بیماران باشد تا گرسنگی کمتری در طول روز برای آنها ایجاد شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: در افطار هم نوشیدن مایعات گرم، مصرف سبزیها به ویژه کاهو بسیار حائز اهمیت است ضمن اینکه بیماران قلبی و عروقی ممکن است با بیماریهای دیگری، چون دیابت همراه باشند بنابراین در مصرف قندهای مصنوعی از جمله آب میوههای صنعتی پرهیز شود و تا حد امکان میوههای طبیعی به جای قند استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است ضعف بدنی در این افراد به از دست رفتن عضلات بینجامد، گفت: برای جلوگیری از این عارضه توصیه ما گنجاندن یک بخش پروتئینی در وعده افطار است که در منابع غذایی از تخم مرغ، قارچ، مغزها و همین طور حبوبات پروتئین کافی وجود دارد.
هاشمی با تاکید بر استفاده از قندهای طبیعی در این بیماران توصیه کرد: مصرف میوههای خشک در فاصله بین افطار تا سحر کمک خوبی به این بیماران میکند تا دچار افت قند نشوند.