به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، با شروع فصل گرما و آغاز برداشت محصولات کشاورزی، آتشسوزیها در این استان به ویژه مناطق گرمسیری در کمین کشاورزان، مراتع و جنگلها است.
کمبود تجهیزات و نبود اعتبار برای مقابله با حوادث، موضوع نگرانکنندهای است که هر سال در شهرستان کهگیلویه تکرار میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه در جلسه مدیریت بحران این شهرستان با اشاره به وقوع آتشسوزیها در سال گذشته گفت: سال گذشته کمترین آتش سوزی کوه و بیشترین آتشسوزی مزارع در استان مربوط به این شهرستان و به دلیل سوزاندن پسماند مزارع بوده است.
هدایت اله آویزش افزود: انتظار میرود جهادکشاورزی کشاورزان را توجیه و موارد قانونی را به آنها گوشزد کند.
وی با اشاره به واقع شدن محل دفن زبالههای دهدشت در مجاورت طرحهای بادامکاری و مزارع کشاورزی بیان کرد: بخشی از آتشسوزیها نیز ناشی از سوزاندن زبالهها و سرایت به این طرحها بوده که آسیب و خسارتهایی را هم به بار آورده است.
آویزش در ادامه ایجاد آتشبر برای مهار آتش سوزیهای احتمالی در مناطق مستعد آتشسوزی را ضروری دانست و ادامه داد: رها کردن نخالههای ساختمانی در منطقه درهشور راه دسترسی برای مهار آتش را غیرممکن کرده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری کهگیلویه کمبود امکانات و تجهیزات و بیتوجهی به تخصیص اعتبار از سوی مسئولان را مهمترین مشکل مقابله با آتش سوزیها اعلام کرد و گفت: با تامین تجهیزات مورد نیاز برای مهار آتش سوزیها میتوان بخش عمدهای از خسارتهای را کاهش داد.
وی اضافه کرد: کمبود تجهیزات مقابله با بحران در کهگیلویه به حدی است که حتی یک دستگاه لودر برای ایجاد آتشبر در این شهرستان وجود ندارد.
اسفندیار برخه شهردار دهدشت هم گفت: کمبود تجهیزات و امکانات لازم در همه ادارات وجود دارد و در شهرداری دهدشت نیز برای مهار آتش سوزیها تنها یک خودروی آتشنشانی وجود دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کهگیلویه نیز با اشاره به وقوع دو آتشسوزی در کوه خائیز در سال گذشته گفت: در این آتش سوزیها ۱۸۰ هکتار از اراضی منابع ملی که عمدتا مرتع بود از بین رفت.
روحالله عزیزی افزود: تجهیزات موجود جوابگوی نیاز نیست و در چهار سال گذشته یک ریال از حوزه مدیریت بحران اعتباری اختصاص داده نشده است.
معاون عمرانی فرماندار کهگیلویه هم در این جلسه رویش علفزار و گرم شدن هوا را از عوامل وقوع آتشسوزیها عنوان کرد و گفت: راهکار و همافزایی برای پیشگیری و نیز آمادگی برای مقابله با آتشسوزیها ضرورت دارد.
محمد علی آروس افزود: بیشترین آتش سوزیها ناشی از سوزاندن پسماند کشاورزی است که در این خصوص باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه اعضای ستاد بحران امکانات و نیروی انسانی خود را برای مهار آتشها بکار بگیرند ادامه داد: تجهیزات مورد نیاز از ادارات کل مطالبه و علاوه بر آن از ظرفیت سمنها، بسیج و دهیاریها نیز استفاده شود.
علیرضا نیکویی زاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هم گفت: با توجه به وقوع آتش سوزیها در مزارع کشاورزی در سالهای گذشته، امسال آموزشهای لازم به کشاورزان ارائه شده و انتظار میرود آتش سوزیها کاهش یابد.