خبرگزاری فرانسه در گزارشی از پاریس تازه ترین آمار و ارقام قربانیان و مبتلایان بیماری کووید19 در جهان و همچنین تازه ترین اقداماتی را که کشورها به منظور مقابله با این بیماری یا رفع قرنطینه به اجرا گذاشته اند، تشریح کرد.
آمریکا کانون اصلی شیوع کرونا
در میان کشورهای جهان آمریکا از نظر تعداد قربانیان کرونا در صدر قرار دارد و تا کنون بیش از ۸۴ هزار نفر در این کشور بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند ضمن این که طبق اعلام مقامات بهداشت این کشور نزدیک به یک میلیون و ۳۹۰ هزار مورد تاییدشده ابتلا به این بیماری نیز در ایالتهای مختلف آمریکا ثبت شده است. پس از آمریکا انگلیس با ۳۳ هزار و ۱۸۸ مورد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در جایگاه دوم قرار میگیرد و پس از آن ایتالیا (با ۳۱ هزار و ۱۰۶ قربانی)، اسپانیا (با ۲۷ هزار و ۱۰۴ قربانی) و فرانسه (با ۲۷ هزار و ۷۴ قربانی در ردههای بعدی قرار میگیرند.
تلاش برای نجات فصل تابستان از بحران کووید ۱۹
کمیسیون اروپا خواستار ازسرگیری تدریجی فعالیتهای گردشگری به منظور نجات این صنعت در فصل تابستان شده است. نهاد اجرایی اتحادیه اروپا در همین راستا از کشورهای عضو این اتحادیه خواسته است مرزهای خود را باز کنند.
دولت آلمان اعلام کرده است در نظر دارد نیمه ماه مه برخی محدودیتهای موجود در حمل و نقل و تردد را که در مرزهای خود به اجرا گذاشته است، بردارد. مقامات آلمان اعلام کرده اند دو کشور فرانسه و اتریش نیز که همسایگان این کشور محسوب میشوند، قصد دارند تدابیر مشابهی به اجرا گذارند. با این حال مرزهای آلمان و لوکزامبورگ از روز شنبه به طور کامل بازخواهند شد.
رفع قرنطینه
دولت انگلیس به شهروندان خود اجازه داده است بیشتر از خانه خارج شوند. مقامات لندن آنها را ترغیب کرده اند به سر کارهای خود بازگردند. اما بر عکس مقامات اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی از شهروندان خواسته اند همچنان در خانه بمانند.
دولت فرانسه برخی سواحل خود در اقیانوس اطلس و همچنین زیارتگاه لورد را بازگشایی کرده و انتظار میرود این مکان مذهبی از روز شنبه پذیرای زیارت کنندگان باشد. فروشگاههای بزرگ پاریس مثل گالری لافاییت و پرنتان تا دهم ژوئیه بسته خواهند ماند.
دولت لهستان به آرایشگاهها، کافهها و رستورانها اجازه داده است از هجدهم ماه مه فعالیت خود را از سر بگیرند. کلمبیا نیز اجازه برداشته شدن قرنطینه در بیش از نود منطقه شهری را صادر کرده است.
اما واشنگتن اعلام کرده که قرنطینه و تدابیر محدودکننده ناشی از آن تا اوایل ژوئن در این شهر ادامه خواهد یافت.
آثار اقتصادی
تولید صنعتی در منطقه یورو به شدت تحت تاثیر پیامدهای بحران کرونا قرار گرفته و مارس امسال نسبت به فوریه بیش از یازده درصد کاهش یافته است.
رئیس بانک مرکزی آمریکا هشدار داد آثار ویرانگر همه گیری کرونا بر روی اولین اقتصاد جهان احتمالا پایدار خواهد بود و همین مسئله ضرورت اجرای طرحهای حمایتی فوری پرهزینه را توجیه میکند.
گروه خودروسازی آلمانی فولکس واگن قصد دارد در ماه مه به مدت چند روز چندین خط مونتاژ خود را که به تازگی افتتاح شده بودند، متوقف کند چرا که به گفته مسئولان این شرکت میزان تقاضای محصولات فولکس واگن به شدت کاهش پیدا کرده است.
قول شرکت سانوفی برای کمک به آمریکا
شرکت آزمایشگاهی سانوفی فرانسه اعلام کرده است اگر واکسن کووید ۱۹ را بسازد نیازهای آمریکا را تامین خواهد کرد، زیرا به گفته مدیر کل سانوفی، این کشور خطر تحقیقاتی را که در این زمینه در چارچوب یک مشارکت انجام میشود، متحمل شده است.
خطر صحبت کردن
طبق نتایج یک تحقیق جدید که روز چهارشنبه در نشریه PNAS منتشر شد، ذرات بزاقی که هنگام صحبت کردن افراد در هوا پخش میشود در محیطهای بسته میتواند به مدت بیش از ده دقیقه در هوا معلق بماند و به افزایش شیوع کووید ۱۹ کمک کند.
داروی ضدانگل
وزارت بهداشت بولیوی برای درمان کووید ۱۹ مصرف داروی ایورمکتین را که یک ضدانگل است و غالبا در درمان دامها از آن استفاده میشود، مجاز اعلام کرده است. مارسلو ناواخاس وزیر بهداشت بولیوی در عین حال اعلام کرده که این دارو به لحاظ علمی برای درمان ویروس کرونا تایید نشده است.
تحت مراقبت قرارگرفتن کشیشها، بازشدن مجدد مساجد
یک اسقف و هفت کشیش کلیسای ارتدکس در مونته نگرو متهم شده اند که با نقض مقررات قرنطینه به ویژه فاصله گذاری اجتماعی مراسم مذهبی برگزار کرده و تحت مراقبت قرار گرفته اند.
در کشور آفریقایی گینه مساجد که از اواخر مارس به علت بحران کووید ۱۹ درهای خود را بسته بودند از چهارشنبه این هفته تحت فشار نمازگزاران و مومنان مجبور شدند درهای خود را بازکنند، اما برای این کار خشونتی اتفاق نیفتاد.