با اعلام دیوان محاسبات آمریکا
اختلال در روند تولید اف۳۵ با اخراج ترکيه
یک نهاد آمریکایی اعلام کرد، تصمیم آمریکا در اخراج ترکیه از پروژه تولید جنگندههای اف-۳۵ روند تولید آن را با اختلال مواجه خواهد کرد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری آناتولی، دیوان محاسبات آمریکا (GAO)، نهادی وابسته به کنگره آمریکا که مسئولیت نظارت بر حسابهای دولتی را بر عهده دارد، در گزارشی در مورد پروژه اف-۳۵ اعلام کرد، اخراج ترکیه از این پروژه به علت نگرانیها پس از دستیابی این کشور به تجهیزات دفاعی روسیه در ژوئیه ۲۰۱۹، خطرات مربوط به تولید این جنگنده را تشدید خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، تست و تولید قطعات این هواپیما هم اکنون به علت شیوع ویروس کرونا به شدت دچار مشکل شده است
این گزارش افزود: بیشتر تستهای برنامه ریزی شده برای سال ۲۰۱۹ انجام شده، اما بخشی از این برنامه با تاخیری ۹ ماه مواجه شده است.
به علت این تاخیر، احتمالا تولید کامل این جنگنده به مارس ۲۰۱۱ موکول خواهد شد.
در این برنامه منابع جدیدی برای تولید یک هزار و پنج قطعهای که ترکیه ایها تامین میکردند، انتخاب شده است؛ اما امکان ساخت ۱۵ قطعه در حد مورد نظر وجود ندارد».
ترکیه تصمیم گرفت سامانههای دفاع هوایی اس-۴۰۰ را از روسیه خریداری کند.
آمریکا نگران است که این امر امکان دسترسی روسیه به اطلاعات محرمانه مربوط به جنگندههای اف-۳۵ را فراهم سازد.
با این حال، آنکارا اعلام کرد سامانههای اس-۴۰۰ روسیه قرار نیست در سامانههای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قرار گیرد و هیچ خطری برای ناتو ایجاد نخواهد کرد.
پیش از این هم "دونالد ترامپ"، رئیسجمهور آمریکا ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۹ اعلام کرد، به علت اقدام ترکیه برای خرید سامانه موشکی روسی اس- ۴۰۰، واشنگتن جنگندههای اف- ۳۵ را در اختیار آنکارا قرار نخواهد داد.
آمریکا پیش از این بارها از ترکیه خواسته بود خرید سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ را از روسیه لغو کند و به جای آن سیستم موشکی پاتریوت را از آمریکا بخرد.
تحویل سیستم اس-۴۰۰ روسیه به ترکیه در ژوئیه ۲۰۱۹ آغاز شد و طبق گزارشها، روند استقرار این تاسیسات در جریان است.