به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، تجاریسازی این دستگاه در مدلهای جیبی شروع شده و نمونههایی از آن در مراکز دانشگاهی، صنعتی و درمانی در حال استفاده است و توسعه این محصول با حمایت مرکز رشد فناوری و انجمن حامیان علم و فناوری دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل انجام شده است.
مهم ترین ویژگیهای فنی این محصول شامل ترمومتر پزشکی غیرتماسی دیجیتالی مادون قرمز، تنظیم شده برای سنجش دمای بدن، زمان اندازه گیری نیم ثانیه، دقت سنجش حرفه ای 2 صدم درجه سانتی گراد دارای هشدار هوشمند تب بصورت دیداری و شنیداری، مجهز به صفحه نمایش بزرگ با نور پس زمینه، قابلیت خاموشی خودکار صفحه نمایش پس از ۱۰ ثانیه، دارای باتری قابل شارژ همراه با شارژر، قابلیت نگهداری شارژ باتری ۳ تا ۴ هفته و طراحی ارگونومیک به فرمت موبایل، با استحکام بالای بدنه و دارای کلید لمسی است.
طراحی و ساخت سامانه هوشمند پردازش تصاویر پزشکی توسط پژوهشگران دانشگاه محقق اردبیلی
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از طراحی و ساخت سامانه هوشمند پردازش تصاویر پزشکی بر مبنای پلتفرم انعطافپذیر (COVIEW) توسط فناوران مرکز رشد این دانشگاه در راستای تشخیص بیماران ناشی از ویروس کرونا خبر داد.
آقای دکتر برومند صلاحی گفت: این محصول توسط واحد فناور سداس (SADAS) از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری این دانشگاه طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: این سامانه قادر است انواع مختلفی از پردازش ها جهت بهبود تصاویر و تشخیص دو بعدی مربوط به عارضهها و نقاط غیرنرمال ناشی از بیماریهای عفونی مانند کرونا بر بافتهای ریهها را اعمال کند که این قابلیت، به نوبه خود میتواند در تحلیل و بررسی عوارض مختلف بر روی بافتهای آسیب دیده توسط اپراتورهای پزشک بسیار سودمند باشد.
آقای دکتر صلاحی گفت: با اینکه سامانه COVIEW بصورت اختصاصی برای پردازش بافت های ریه و بررسی آسیب های ناشی از بیماری کرونا و پردازش بر روی تصاویر و نتایج سی تی اسکن مبتلایان به این بیماری با تکیه بر داده های معتبرِ اسکنِ ریه های افراد مبتلا به کووید ۱۹ طراحی و ساخته شده است اما پلتفرم طراحی شده در این سامانه، قابلیت انعطاف پذیری بالایی برای بهکارگیری در پردازش و آنالیز داده های تصویریِ مربوط به سایر بخشهای بدن از جمله توموگرافی مغز و ماموگرافی را نیز دارد.
آقای میثم عباسی مسؤول واحد فناور سداس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی و طراح سیستم مذکور نیز گفت: سامانه هوشمند پردازش تصاویر (COVIEW) یک آنالایزر پیشرفته سیگنالهای دوبعدی و دیتاهای تصویری مبتنی بر پلتفرم انعطافپذیر و الگوریتمهای فرا ابتکاری است و با این هدف طراحی شده تا علاوه بر بهبود کیفیت تصویر، با رابط کاربری ساده، طیف وسیعی از عملگرها را در اختیار کاربر قرار دهد.
وی با بیان اینکه در طراحی این سیستم، از تجربه پردازش دادههای تصویری هوایی برای طراحی برخی الگوریتمها استفاده شده است، اضافه کرد: با توجه به اینکه پردازش تصاویر پزشکی نیازمند متدها و روشهای خاصی است از این رو در طراحی این سامانه، سه هدف عمده از جمله Visualization اصولی دیتاهای تصویری علمی و به ویژه پزشکی مد نظر بوده است.
آقای عباسی گفت: برتری نرم افزار COVIEW نسبت به نمونههای مشابه خارجی، رابط کاربری ساده آن جهت اعمال بیشترین عملیات بر روی تصاویر و دریافت نتیجه در بازه زمانی کم بوده و این سامانه، دارای تمامی امکانات نمونههای خارجی نیز است.
وی گفت: طبقه بندی دادهها، قابلیت تبدیل فرمت دادههایDICOM به فرمتهای تصویری عمومی و دریافت خروجی چندگانه از تصویر، از دیگر ویژگی های این سامانه است.
آقای عباسی همچنین اضافه کرد: تلفیق تجربیات میان بخشی برای ارائه راه حلهای نوین در شرایط خاص مانند همه گیری بیماری کرونا از جمله اهداف آینده این واحد فناور است.