به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، این بانک نشاء برنج مکانیزه دارای یک گلخانه به مساحت ۱۱۰۰ متر و سوله حدود ۳۰۰ متری عمل آوری بذر قبل از انتقال به محل گلخانه با اعتبار ۷۰۰ میلیون تومانی ابراهیم نعمتی جوان کارآفرین افتتاح شد.
مدیر این واحد تولیدی گفت : با افتتاح این واحد تولیدی که در دو مرحله ظرفیت پوشش خزانه نشاء و کشت برنج بیش از ۷۰ هکتار شالیزار را فراهم میکند ، برای ۱۰ نفر از جوانان جوایای کار این روستا نیز شغل ایجاد شد.
ابراهیم نعمتی افزود : بانک نشای برنج مکانی است که با استفاده از فضا، امکانات و نیروی کار محدود، قابلیت تولید صنعتی نشاء برنج در داخل سینی نشا را در سطح وسیع دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰۰ هکتار شالیزار در روستای مریج محله آمل وجود دارد که به طور عمده به روش سنتی کشت میشود، ابرازامیدواری کرد: با فراهم شدن شرایط حمایتی و تسهیلاتی از سوی جهاد کشاوزی در برنامه توسعه ظرفیت تولید و پرورش بانک نشاء و نیزسطح زیرکشت مکانیزه در این روستا را به بیش از ۱۰۰ هکتار افزایش داد.
* افزایش ۱۰ واحدی تعداد بانکهای نشاء آمل مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: هم اکنون تعداد بانکهای نشاء بدون فضای گلخانه به ۱۰ واحد درشهرستان آمل افزایش یافته و پرونده متقاضیان زیادی نیز در نوبت رسیدگی و دریافت تسهیلات برای راه اندازی هستند.
سیدحسین اسلامی، افزایش درآمد، کاهش هزینه تولید و کارگری و کاهش مصرف بذر، راندمان تولید و سموم و نهاده را از مهمترین اهداف کشت مکانیزه برنج بیان کرد و از کشاورزان خواست با گذر از کشت سنتی و پیوستن به کشاورزری پایدار و مکانیزه، نحوه کشت و کار برنج را اقتصادی کنند.
وی ادامه داد: در بخش مکانیزاسیون بخش کشاورزی شهرستان آمل تعداد ۷۳۰ دستگاه نشاء کار ۴ ردیفه و دستگاه نشاءکار ۶ ردیفه در حال فعالیت است.
مدیر جهادکشاورزی آمل پیش بینی کرد: از ۳۷ هزار هکتار شالیزار این شهرستان امسال حدود ۲۰ هزار هکتار بصورت مکانیزه کشت شود.