کرونا در جهان همچنان قربانی میگیرد
آخرین وضع ابتلا به کرونا در جهان
دست کم ۲۰ هزار نفر در مراکز نگهداری در انگلیس و ولز بر اثر عواقب کرونا جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، تاکنون، چهار میلیون و ۳۳۷ هزار و ۵۳۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد، ۲۹۲ هزار و ۴۴۴ نفر به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده و یک میلیون و ۵۹۶ هزار و ۹۸۸ نفر نیز از بند این بیماری نجات یافته اند.
آخرین آمار شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف به نقل از وبگاه آماری ورلد مترز
سودان / افزایش موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در سودان
وزارت بهداشت سودان از ثبت ۱۳۷ مورد جدید ابتلا به کرونا و مرگ هفت تن دیگر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت بهداشت سودان سه شنبه شب اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و تعداد کل مبتلایان به کرونا در کشور به ۱۶۶۱ مورد رسید.
وزارت بهداشت سودان همچنین با ثبت شش مورد جدید مرگ ناشی از کووید ۱۹، آمارنهایی قربانیان را ۸۰ تن اعلام کرد.
وزارت بهداشت سودان افزود:۱۷۳ تن از مبتلایان به کووید ۱۹ هم تاکنون بهبود یافته اند.
مکزیک/ ۳۸ هزار و ۳۲۴ مبتلا و ۳۹۲۶ فوتی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مکزیک به ۳۸ هزار و ۳۲۴ نفر و شمار تلفات کرونا در این کشور به ۳۹۲۶ نفر افزایش یافت.
روند بیماری کرونا در فنلاند
تعداد بیماران کرونایی در فنلاند از مرز شش هزار نفر گذشت و به شش هزارو سه نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، ۲۷۵ نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کوید ۱۹ از دست داده اند.
دولت هلسینکی از ابتدای این هفته رفع بعضی محدودیتهای قرنطینه را به صورت مرحله به مرحله آغاز کرده است.
از سوی دیگر رسانههای محلی فنلاند اعلام کردند در صورت افزایش سریع شمار مبتلایان به کرونا محدودیتهایی که قرار است به تدریج برداشته شود دوباره برقرار خواهند شد.
قرار است مدارس این کشور از روز پنج شنبه باز گشایی شوند. کتابخانهها نیز دو روز است کار خود را آغاز کرده اند. از اوایل ماه آینده میلادی قرار است رستورانها در فنلاند با رعایت تمام نکات بهداشتی و بصورت نیمه وقت بازگشایی شوند.
آمار مبتلایان به کرونا در ترکیه از مرز ۱۴۰ هزارتن گذشت
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۱۷۰۴ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان به کرونا به ۱۴۱۴۷۵ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۵۳ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته شمار جانباختگان به ۳۸۹۴ نفر افزایش یافت.
به گفته وی هم اکنون ۱۰۴۵ بیمار کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند که ۵۷۶ مورد از این بیماران به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند.
پاکستان
شب قدر با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در پاکستان برگزار شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، آیین پرفضیلت شب قدر و عزاداری سالروز ضربت خوردن مولای متقیان حضرت امام علی علیه السلام در نقاط مختلف پاکستان برگزار شد.
مراسم احیای اولین شب قدر با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با حضور روزه داران و اقشار مختلف مردم پاکستان در مساجد و حسینیههای شهرهای بزرگ و کوچک این کشور از جمله اسلام آباد، کراچی، لاهور، پیشاور، فیصل آباد و مولتان با سخنرانی و مداحی ذاکران اهل بیت (ع) برگزار شد.
در مراسم احیا شب نوزدهم ماه مبارک رمضان حاضران در این آیین پس از دعا، نیایش و قرائت دعای پرفیض جوشن کبیر قرآن به سر گرفتند. مراسم احیای اولین شب قدر همچنین در بسیاری از شهرهای پاکستان به صورت مجازی تدارک دیده شد و شرکت کنندگان از طریق شبکههای اجتماعی و اینترنتی آیین معنوی این شب را برگزار کردند و به راز و نیاز با معبود خود پرداختند.
قرار است مراسم عزاداری روز شهادت امیرالمومنین حضرت امام علی (ع) و همچنین آیین احیای شبهای ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان نیز با رعایت تمهیدات ضد کرونایی، مطابق با مقررات اعلام شده از سوی دولت این کشور در سرتاسر پاکستان برگزار شود.
مصر
کرونا وارد پارلمان مصر شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، طارق الخولی دبیر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان مصر اعلام کرد پس از تأیید ابتلای شیرین فراج نماینده استان قاهره به ویروس کرونا و بستری شدن وی در بیمارستان، ۱۱ تن از نمایندگان که در روزهای گذشته با وی جلسه و دیدار داشتند قرنطینه شدند.
تعداد مبتلایان به کرونا در مصر روز گذشته از مرز ده هزار نفر گذشت و این روزها با توجه به سیر صعودی مبتلایان خبرهایی مبنی بر احتمال اجرای قرنطینه سراسری در این کشور به گوش میرسد.
مغرب
ثبت ۱۳۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در مغرب
به گزارش خبرگزاری رویترز از رباط، وزارت بهداشت مغرب اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۷ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و تعداد کل مبتلایان به کرونا به شش هزار و ۴۱۸ مورد رسید.
براساس بیانیه وزارت بهداشت مغرب، در یک روز گذشته هیچ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا در کشور ثبت نشده است و تعداد قربانیان کرونا در کشور از تاریخ ۲ مارس گذشته تا به امروز همان ۱۸۸ تن است.
وزارت بهداشت تاکید کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۸۰ فرد مبتلای دیگر بهبود یافتند و آمار کل بهبود یافتگان به دو هزارو ۹۹۱ نفر رسید. در همین حال، سعید امزازی وزیر آموزش ملی مغرب روز سه شنبه اعلام کرد مدارس مغرب همچنان تا ماه سپتامبر آینده تعطیل خواهد بود. مدارس مغرب از اواسط مارس گذشته تعطیل شد و آموزش دانش آموزان به صورت مجازی و از راه دور صورت میگیرد.
چین
تصمیم صدها مدیر آلمانی برای بازگشت به چین
خبرگزاری رویترز گزارش داد: در پی تصمیم چین برای معافیت برخی اتباع خارجی از قرنطینه کرونایی، صدها مدیر اجرایی آلمان تصمیم گرفته اند با پروازی چارتری در ۲۵ مه میلادی به این کشور باز گردند.
دولت چین به ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مدیر کسب و کار پیشنهاد کرده است در ورود مجدد آنها به این کشور تسریع خواهد کرد.
این افراد همراه با خانواده هایشان حدود ۲۵۰۰ نفر میشوند. اتاق بازرگانی آلمان در چین در حال سازمان دهی نخستین پرواز چارتری با شرکت لوفتهانزاست که احتمالا روز ۲۵ مه از فرانکفورت به شانگهای پرواز میکند.
سوریه
مردم سوریه، شب قدر را در خانه هایشان برگزار کردند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، در پی شیوع بیماری کرونا و اجرای مقررات منع رفت و آمد در سوریه، مردم این کشور در نخستین شب از لیالی پرفضیلت قدر در خانه هایشان احیا گرفتند. شیعیان در سوریه که جمعیتشان حدود ۵۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود، با همراهی برخی رسانههای دیداری که مراسم اعمال اولین شب قدر را پخش کردند، این شب با فضلیت را با زمزمه دعای جوشن کبیر احیا کردند.
گروه تولید دفتر نمایندگی صدا و سیما در دمشق نیز با استقرار در حرم حضرت رقیه (س)، محفل جزءخوانی قرآن کریم را که بدون حضور زائران برگزار میشود، پوشش خواهد داد. این محفل قرآنی که به طور روزانه برگزار خواهد شد، از سحرگاه امروز، نوزدهم ماه مبارک رمضان به طور زنده از شبکه افق پخش خواهد شد.
برپایه این گزارش، با وجود اینکه ستاد مبارزه با ویروس کرونا در سوریه با برگزاری آیین نماز جمعه در مساجد موافقت کرد، اما همچنان تعطیلی مساجد در روزهای عادی پابرجاست. حرمهای مطهر حضرات زینب و رقیه سلام الله علیهما در شهر دمشق هم در چارچوب تدابیر پیشگیرانه دولت سوریه تعطیل هستند.
دولت سوریه میکوشد تا تدابیر پیشگیرانه را به طور حساب شدهای کاهش دهد تا انعطاف پذیری آن منجر به افزایش غیرقابل کنترل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور نشود. هم اکنون ۴۷ مبتلا به ویروس کرونا در سوریه شناسایی شده اند که ۲۹ نفر آنها بهبود یافته اند.
ایتالیا
بازرگانان ایتالیایی به سیاستهای اقتصادی دولت اعتراض کردند
به گزارش بخش تصویری روزنامه ایتالیایی زبان "لا رپوبلیکا"، بازرگانان ایتالیایی در اعترض به شرایط اقتصادی کنونی با حمل دست نوشتههایی در میدان "اسپانیا" در رم تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکی از تجار به نمایندگی از دیگر افراد با بلندگو اعلام کرد: بیش از هر چیز از دولت میخواهیم به تامین مالی ما تجار کمک کند تا بتوانیم با بحران آتی که زمان آن، بسیار نزدیک و ۱۹ مه ماه جاری (۳۰ اردیبهشت ۹۹) یعنی همان زمان بازگشایی فعالیتهای تجاری است، مقابله کنیم. چرا که ما نمیخواهیم در تاریخ ۱۸ مه، فعالیتهای خود را شروع کنیم. یک تاجر گفت: در واقع علت اصلی حضور ما در اینجا دفاع از منافع عوامل و کارکنان خودمان است؛ همانهایی که به طور غیرقابل باوری موجب موفقیت شرکتهای ما شده اند. با مرگ ما، صدها هزار نفر از کارکنان ما و خانوادههای آنها نیز خواهند مرد. خانوادههایی که حتی پولی برای هزینههای جاری زندگی خود ندارند. به عقیده بسیاری از همکاران ما، قوانین و قواعد در نظر گرفته شده دولت به منظور مقابله با همه گیری ویروس کرونا بی فایده است. بازرگان دیگر گفت: این مداخلات دولتی که به منظور مقابله با شرایط اضطرار در نظر گرفته شده است، اگر بدون در نظر گرفتن همراهی تعداد زیادی از کارفرمایان و خانوادهها باشد، بی فایده است.
گزارشگر سپس از یک هتلدار سوال کرد: ۹۷ درصد از هتل ها، دستکم در رم تعطیل شده اند. شرایط چگونه است و از دولت چه درخواستی دارید؟
وی پاسخ داد: درباره شرایط بازگشایی هتلها باید بگویم، این کار غیرممکن است. درباره هزینه مدیریت هتلها و بازگشایی آنها باید بگویم، هزینهها خیلی بالا است. به همین علت، اغلب هتلها فعالیت خود را دوباره شروع نمیکنند. تا زمانی که حمل و نقل و مبادلات گمرکی با دیگر کشورها شروع نشود، شهری مانند رم که با گردشگر زنده است، نمیتواند همه واحدهای پذیرشی خود را بازگشایی کند. ما نیازمند به حمایتهای اقتصادی هستیم تا بتوانیم بازگشایی و دوباره از صفر شروع کنیم؛ چرا که از ماه مارس امسال (اسفند ۹۸) که به طور عملی فعالیتهای خود را تعطیل کرده ایم همچنان هزینههای جاری خود را پرداخت کرده ایم. در این میان کسانی هستند که اجاره بهاء پرداخت کرده اند. کسانی نیز اقساط بانکی یا اقساط شرکتهای واسطهای و هرآنچه که در ارتباط با هزینههای جاری هست، پرداخت کرده اند. بعد از سه ماه (تعطیلی)، صندوقهای ما خالی شده است! تا به امروز، اغلب هتلداران و کارفرمایان با صندوقهای خالی کسب و کارهای خود مواجه شده اند. آنها نیازمند به دریافت کمکهای اقتصادی و بسته مشوقهای اقتصادی هستند تا بتوانند مشاغل خود را بازگشایی کنند و فعالیت هایشان را از سرگیرند.
یمن
جان باختن ۷۶ نفر در عدن بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
شبکه تلویزیونی العالم از جان باختن ۷۶ نفر در شهر عدن بر اثر ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. شهر عدن در جنوب یمن تحت اشغال مزدوران سعودی- اماراتی قرار دارد.
ایتالیا
رستورانها و آرایشگاهها در ایتالیا تحت شرایط خاص بازگشایی شدند
پس از تعطیلیهای گسترده در ایتالیا به علت همه گیری ویروس کرونا از دیروز رستوران ها، کافهها و آرایشگاههای استان بولتسانوی این کشور با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، شروع به فعالیت کردند.
به گزارش روزنامه ایتالیایی زبان "کوریه دلا سرا"، یک مسئول آرایشگاه مردانه گفت: از جمله نوآوریها در شروع دوباره آرایشگاه ها، رزرو تلفنی نوبت است و ما دیگر حضور فیزیکی (مشتری) در آرایشگاه نداریم. همه نیز باید از ماسک و دستکش استفاده کنند. هر فردی باید تا نوبت او نشده است در خارج از آرایشگاه منتظر بماند؛ بنابراین فرصت روزنامه خوانی و انتظار در داخل وجود ندارد. از دیگر موارد بهداشتی، اندازه گیری میزان تب کارکنان و مشتریان است. نام، شماره تلفن و ساعت مراجعه مشتری به آرایشگاه نیز باید ثبت شود. در آرایشگاه ما، هیچکس به دیگری نزدیک نیست و حتی هر شخص باید فاصله حدود ۲ متری را رعایت کند.
روسیه
آتش سوزیهای اخیر در روسیه بر اثر گر گرفتن دستگاه اکسیژن ساز رخ داده است
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شش بیمار کرونایی بستری در بیمارستانهای روسیه که در دو آتش سوزی اخیر این کشور فوت کردند بر اثر آتش گرفتن دستگاههای اکسیژن ساز جان خود را از دست داده اند. پنج نفر از این افراد روز سه شنبه در بیمارستان سنت جرج در سنت پترزبورگ فوت کردند که چهار تن از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری بودند.
یک منبع محلی به خبرگزاری ایتارتاس گفت این آتش سوزی بعد از آن رخ داد که یک دستگاه اکسیژن ساز که برای کمک به تنفس بیماران شدید کرونایی استفاده میشد ناگهان دچار آتش سوزی شد. یک فرد دیگر نیز روز شنبه در بیمارستانی در مسکو در اثر آتش گرفتن دستگاه اکسیژن ساز مشابهی فوت کرد.
دیده بان بهداشت روسیه اعلام کرد درباره کیفیت و ایمنی دستگاههای اکسیژن ساز در این دو بیمارستان تحقیق خواهد کرد.
بیمارستان سنت پترزبورگ نیز اعلام کرد استفاده از این دستگاهها را فعلا متوقف میکند.
این دستگاه اکسیژن ساز از مدل آونتا ام (Aventa-M) و در میان اقلامی است که دولت روسیه برای کمک به آمریکا فرستاده است.
برخی پزشکان میگویند بسیاری از دستگاههای اکسیژن ساز مورد استفاده در روسیه قدیمی هستند، اما خبرگزاری ایتارتاس گفت دستگاهی که در سنت پترزبورگ آتش گرفت جدید بود و همین ماه جاری میلادی نصب شده بود.
شرکت ناظر بر سازنده این دستگاهها در روسیه گفته همه آزمایشهای لازم را برای کنترل ایمنی این دستگاهها اجرا کرده و آنها از سال ۲۰۱۲ در مراکز پزشکی روسیه استفاده میشوند بی آن که هیچ اتفاق ایمنی برایشان بیفتد.
این شرکت از رسانهها و دیگر طرفهای ذی نفع خواست در این باره نتیجه گیری فوری نکنند و اجازه دهند آزمایشهای لازم درباره حادثه رخ داده صورت گیرد.
عربستان
تمدید محدودیتهای مقابله با کرونا تا روز چهارم ماه شوال
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان، مقررات منع رفت و آمد ۲۴ ساعته و همه محدودیتهای مقابله با کرونا در این کشور در بازه زمانی ۳۰ ماه رمضان تا چهارم ماه شوال تمدید شد.
دولت عربستان تصمیم گرفت غیر از مکه در دیگر مناطق عربستان اجازه فعالیتهای اقتصادی و رفت و آمد آزادانه افراد را از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر تا پیش از اعمال منع آمد و شد به مناسبت عید فطر بدهد.
ایتالیا
تاکید مدیر مرکز ویروس شناسی ایتالیا بر استمرار روش پلاسما درمانی
به گزارش روزنامه ایتالیایی زبان "کوریره دلا سرا"، پرفسور "فائوستو بالدانتی" مدیر مرکز ویروس شناسی ایتالیا درباره نتایج بدست آمده از پلاسما درمانی بیماران کرونایی گفت: هدف اصلی، کاهش مرگ و میر بود. آمارها حاکی از مرگ و میر ۱۳ تا ۲۰ درصدی بیماران کرونایی است که در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند؛ بنابراین به طور متوسط، ۱۵ درصد از آنها جان خود را از دست میدانند. اولین هدف ما آن بود، متوجه شویم آیا درمان با پلاسمای خون میتواند موجب ایجاد ایمنی در بدن بیماران و کاهش این مرگ و میرها شود یا خیر؟ در واقع پلاسما توانست از مرگ و میرها بکاهد و آنرا به ۶ درصد برساند. معنایش این است که از هر ۶ بیماری که انتظار مرگ یکی از آنها وجود داشت، پلاسما درمانی آنرا به یک از ۱۶ بیمار رسانید.
این بالاترین نتیجهای است که از این مطالعه بدست آمده است. با پلاسما درمانی، ملاکها و معیارهای تنفسی که از نظر بیوشیمیایی اندازه گیری میشوند یا به زبان سادهتر میزان اکسیژن خون پس از یک هفته، به طرز چشمگیری بهبود مییابد. همین امر در مورد تصاویر رادیوگرافی، طی هفته اول آزمایش پلاسما به طور قابل توجهی نتیجه بخش بوده است. در همان زمان، سه معیاری که برای اندازه گیری سطوح التهاب تعیین کرده بودیم، در پایان هفته اول پلاسما درمانی به شدت کاهش یافته اند.
فرانسه
تشکیل ۶۳ پرونده شکایت از دولت فرانسه
شبکه تلویزیونی RTL در حساب کاربری خود در توئیتر به نقل از فرانسوا مولن، دادستان کل پاریس از تشکیل ۶۳ پرونده شکایت علیه دولت در اعتراض به سوء مدیریت مقامات دولتی در مقابله با شیوع ویروس کرونای جدید خبر داد.
به گفته دادستان کل پاریس، این شکایتها علیه ادوار فیلیپ نخست وزیر فرانسه، انیس بوزین وزیر بهداشت پیشین که چندی پیش استعفا کرد، اولیویه وران وزیر بهداشت کنونی، نیکول بلوبه وزیر دادگستری، موریل پنیکو وزیر کار و در نهایت کریستوف کاستانه سخنگوی دولت، مطرح شده است.
ایتالیا
مدارس برخی از شهرهای ایتالیا بازگشایی شد
به گزارش شبکه "فانپیج" ایتالیا، امروز برای اولین بار، پس از دو ماه و نیم تعطیلی، زنگ مدارس در سه شهر استان ورچلی (ایتالیا) به صدا درآمد. در واقع برخی از دانش آموزان (مقطع پیش دبستانی و دبستان) در شهرهای "بوگوسزیا"، "وارالو" و کوآرونه" در این استان بر سر کلاسهای آموزشی حاضر شدند. این سه شهر، از جمله اولین شهرها در ایتالیا هستند که پس از اعمال تعطیلیهای گسترده دولتی در جلوگیری از همه گیری ویروس کرونا، یک بار دیگر درهای مدارس خود را بر روی دانش آموزان باز میگشایند. طرح بازگشایی مدارس در این سه شهر، روز جمعه در شورای استانی مطرح شده بود. در این مرحله، تعداد ۳۶ کودک ۳ تا ۱۰ سال در مدرسه حاضر خواهند شد. کلاسها نیز برای پیش دبستانیها ۴ نفره و برای دبستانیها ۵ نفره خواهد بود.
با درنظر گرفتن فاصله فیزیکی ۴ تا ۵ متری میان دانش آموزان، همه مربیان آموزشی، ملزم به استفاده از ماسک هستند.
کارکنان مدارس و والدین دانش آموزان نیز آزمایشهای لازم تشخیص آلوده بودن به ویروس کرونا را انجام خواهند داد. دانش آموزان، هر یک ساعت باید دستهای خود را با آب و صابون بشویند و ناهار خود را بر سر جای خود بر روی نیمکتها بخورند. اما نکته مهم آن است که برای پاسخگویی به نیاز والدینی که با اجرای مرحله دوم طرح مقابله با گسترش ویروس کرونا به محل کار خود بازگشته اند، ساعت کامل آموزشی، از ۸ تا ۱۸ (به وقت محلی) خواهد بود.
این (ساعت آموزشی)، پیشنهاد "پائولو تیرامانی"، شهردار بورگوسزیا و نماینده حزب اتحادیه شمال در این شهر است که بلافاصله با استقبال دو شهردار دیگر شهرهای وارالو و کوآرونه مواجه شد؛ به ویژه برای کمک کردن به مادران و پدرانی که باید در محل کار خود حاضر شوند و نمیتوانند در خانه بمانند و از فرزندان خود مراقبت کنند. در شرایط کنونی، خانوادههای ایتالیایی نمیدانند فرزندان خود را نزد چه کسی بسپارند؛ به ویژه آنکه در حال حاضر خیلی از فعالیتها از سر گرفته شده است و خیلی از والدین شروع به کار کرده اند. البته اقدامات دولتی به هیچ وجه کافی نیستند؛ چرا که در برابر شرایط اضطرار ۳ تا ۴ ماهه، فقط ۱۵ روز مرخصی نگهداری از فرزند به والدین داده میشود.
کره جنوبی
کرونا درآمدهای گردشگری کره جنوبی را به شدت کاهش داده است
خبرگزاری یونهاپ گزارش داد: درآمدهای گردشگری کره جنوبی به پایینترین سطح در ۹ سال گذشته رسیده است. اطلاعات جمع آوری شده توسط موسسه "فرهنگ و گردشگری کره جنوبی (KCTI) " نشان میدهد درآمدهای گردشگری این کشور در ماه مارس به علت تأثیرگرفتن از بیماری همه گیر "ویروس جدید کوید- ۱۹" به پایینترین سطح خود در ۹ سال گذشته نزول کرده است. درآمدهای حاصل از گردشگران خارجی در ماه مارس به رقم ۷۲۹.۸ میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش و کمترین میزان از ژانویه ۲۰۱۱ میلادی است.
هزینه گردشگران کره جنوبی در خارج از کشور ۸۸۱.۵ میلیون دلار بوده است که ۶۰٪ کمتر از یک سال قبل است. در نتیجه، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا پس از آن که در ماه فوریه کسری ۱۵۱.۷ میلیون دلاری را به ثبت رساند، مجددا در ماه مارس، کسری ۳۶۵.۲ میلیون دلاری را به نمایش گذاشت. با وجود این، کسری مزبور در ماه مارس، کمترین میزان در طول سال است؛ در حالی که درآمدها و هزینههای گردشگری به علت ظهور "ویروس جدید کوید- ۱۹"تحت تاثیر قرار گرفته اند.
فرانسه
فوتی های کرونا در فرانسه (مجموع بیمارستانها و مراکز سالمندان) به ۲۶ هزار و ۹۹۱ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد: آمار جان باختگان کرونا در فرانسه (در بیمارستانها و مراکز سالمندان این کشور) از ۲۶ هزار و ۶۴۳ نفر در روز دوشنبه به ۲۶ هزار و ۹۹۱ نفر رسید.
همچنین شمار قربانیان بیماری کرونا در فرانسه از اسپانیا بیشتر شد و در فرانسه رده چهارم جهان بعد از آمریکا، انگلیس و ایتالیا قرار گرفت.
مصر
تعداد مبتلایان به کرونا در مصر پنج رقمی شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر اعلام کرد: ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۷ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدند و شمار مبتلایان به ۱۰۰۹۳ نفر افزایش یافت. در شبانه روز گذشته با فوت ۱۱ نفر دیگر، تعداد فوتیهای کرونا در مصر به ۵۴۴ نفر رسید و تا کنون ۲۳۲۷ نفر نیز بهبود یافتند.
همچنین، به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، پارلمان مصر از ابتلای یک نماینده زن به اسم "شیرین فراج" به کرونا و قرنطینه او در بیمارستان قصر العینی قاهره خبر داد.
سوئد
لزکو: اذعان سوئد به شکست در محافظت از سالمندان
نشریه فرانسوی زبان «لزکو» در حساب کاربری خود در توئیتر از اذعان دولت سوئد به شکست خود در محافظت از سالمندان خبر داد.
دولت سوئد کمک فوری ۴۰۰ میلیون یورویی برای خانههای سالمندان به منظور مقابله با این اپیدمی اختصاص داد. حدود نیمی از مجموع ۳۲۰۰ مورد مرگ ناشی از «کووید-۱۹» در این کشور در خانههای سالمندان به ثبت رسیده است.
انگلیس
مرگ ۲۰ هزار نفر در مراکز نگهداری سالمندان در انگلیس و ولز بر اثر کروناخبرگزاری رویترز گزارش داد:
محاسبات این خبرگزاری که بر پایه دادههای رسمی صورت گرفته است نشان میدهد دست کم ۲۰ هزار نفر در مراکز نگهداری افراد مختلف در انگلیس و ولز در اثر عواقب بیماری کرونا فوت کرده اند.
بر اساس دادههای دفتر آمار ملی انگلیس، در هشت هفته منتهی به اول ماه مه میلادی، ۲۷ هزار و ۶۲۷ نفر در مراکز نگهداری افراد مختلف در انگلیس و ولز فوت کرده اند. رویترز با مقایسه متوسط تلفات هفتگی در مراکز نگهداری در مدت مشابه در ۵ سال گذشته به این نتیجه رسید که تلفات بالغ بر ۱۹۹۰۰ نفر در انگلیس و ولز است.
خبرگزاری رویترز یک هفته پیش این رقم را دست کم ۱۲۷۰۰ نفر محاسبه کرده بود. این رقم جدید تلفات اسکاتلند و نیز تلفاتی را که از اول ماه مه رخ داده است در بر نمیگیرد. دیگر ساکنان مراکز نگهداری به بیمارستان منتقل و در آنجا فوت کرده اند. این افراد نیز در این رقم محاسبه نشده اند.
فرانسه
تاکنون بیش از هزار و ۷۰۰ سرباز نظامی به کرونا آلوده شده اند
روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس نوشت: فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه در جلسه کمیسیون دفاعی سنا در روز سه شنبه اعلام کرد: در مجموع، هزار و ۷۷۱ مورد آلودگی به ویروس کرونا در ارتش فرانسه ثبت شده است.
پارلی اعلام کرد از زمان آغاز همه گیری، هزار و ۷۷۱ نفر از نیروهای ارتش به کووید ۱۹ مبتلا شده اند که شامل هزار تن از نیروهای ناو هواپیمابر شارل دوگل میشود. وی همچنین از ۵ هزار و ۴۰۰ مورد احتمالی آلودگی به ویروس کرونا در ارتش خبر داد. پارلی در این سخنرانی افزود: تمامی خدمه ناو شارل دوگل بهبود یافته اند و در حال حاضر تنها یک نفر از آنها هنوز در بیمارستان بستری است.
فلورانس پارلی، آمار دقیقی در مورد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در میان افراد اعزام شده به عملیاتهای خارجی موسوم به اوپکس در اختیار ندارد. ۲۴ آوریل، ژنرال فرانسوا لکوآنتر، فرمانده ستاد مشترک ارتش در مجلس ملی فرانسه اعلام کرد: شمار افراد آلوده در میان نیروهای اوپکس، ۵۰ مورد است که تنها چند نفرشان در میان ۵ هزار و ۱۰۰ نظامی شرکت کننده عملیات ضد تروریستی بارخان در ساحل آفریقا حضور دارند.
روسیه
سخنگوی کرملین: از یک ماه پیش با پوتین دیدار حضوری نداشته ام
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه که به ویروس کرونا مبتلا شده است، گفت: بیش از یک ماه است با ولادیمیر پوتین به صورت حضوری دیدار نکرده است.
همسر دیمیتری پسکوف هم که از چند روز قبل به بیماری کرونا مبتلا شده بود، هم اکنون در بیمارستان بستری شده و حال وی خوب اعلام شده است.
انگلیس
افزایش انتقادها از طرح دولت انگلیس برای کاهش محدودیتهای کرونایی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ در حالی که شمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در انگلیس همچنان در حال افزایش است دولت این کشور پس از گذشت پنجاه روز از وضع محدودیتهای آمد و شد و فعالیتهای اقتصادی، تصمیم گرفت با اجرای طرح جدید این محدودیتها را کاهش دهد، اما شماری از نمایندگان مجلس، آن را مبهم و اختلاف انگیز توصیف کردند.
نخست وزیر انگلیس در نشست نیمه حضوری – نیمه مجازی مجلس این کشور تلاش کرد طرح دولت را برای کاهش محدودیتهای ناشی از همه گیری کووید ۱۹ که مبهم، گیج کننده و اختلاف انگیز توصیف شد ه است، شفاف کند.
بوریس جانسون در این باره گفت: دولت یک نظام هشدار پنج سطحی طراحی کرده است که سطح پنج آن بدترین حالت است که بر اساس ان نظام بهداشت و درمان کشور در مهار همه گیری ناتوان شود و سطح یک بهترین حالت است که همه گیری ویروس در ان به صفر برسد. ما اکنون در سطح چهار و در وضعیت نارنجی به سر میبریم و به سوی سطح سه پیش میرویم.
توضیحات جانسون، نتوانست نمایندگان معترض به رویکرد دولت را قانع کند و رئیس جدید حزب کارگر انگلیس در این نشست، از پیامهای متفاوت و گهگاه متناقض دولت انگلیس انتقاد کرد و چند مورد از ابهامهای موجود در طرح دولت را برشمرد وگفت: دولت در حالی از افراد شاغل میخواهد بر سر کارشان حاضر شوند که دستورالعملهای بهداشتی را ابلاغ نکرده و بدین ترتیب، جان افراد را به خطر انداخته است.
کایر استارمر افزود: اکنون اتحادیههای کارگری نگرانند که ایا هنگام حضور در محل کار وسایل و نیازهای محافظتی لازم برای انان تامین شده است و اینکه ایا برای حفظ سلامت مسافران در مسیر رفت و برگشت به سر کاربرای ایمن بودن انان تدبیری شده است؟
رئیس حزب کارگر گفت: درباره افراد ورودی به کشور هم دستورالعملهای دولت مبهم است و در بر گیرنده همه مسیرهای ورودی به کشور از جمله زمینی و دریایی نیست. در گزارش پنجاه صفحهای دولت نیز به ابهامات طرح دولت پاسخی داده نشده است.
در نشست مجلس انگلیس، جرمی کوربین، رئیس پیشین حزب کارگر نیز با استفاده از فناوری مجازی، حضور یافت و درباره به خطر افتادن جان کارکنان، بدون ابلاغ دستورالعملهای بهداشتی و حفاظتی، هشدار داد و افزود: مقررات جدید موجب افزایش نابرابری میشود و این به کارفرماها این اجازه را میدهد که بدون مهیا کردن ایمنی افراد، آنان را به کار وادارند.
وی گفت: طرح دولت برای مدیریت شرایط کرونایی، نابرابریها را در این کشور بیشتر کرده است. اکنون فقیرترین و اسیب پذیرترین قشرهادرکشور در میانه همه گیری ویروس کرونا در بدترین وضعیت قرار دارند و طرح دولت این نابرابرها را بیشتر نیز خواهد کرد.
در مقابل، بوریس جانسون این مساله را رد کرد و گفت: توصیه جدید دولت برای رفتن به سر کار فقط تغییر تاکیدات پیشین است. (دولت انگلیس این هفته شعار در خانه بمانید را به شعار هوشیار بمانید تغییر داده است)
ایان بلکفورد، رئیس نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مجلس انگلیس نیز از این که دولت، بدون مشورت با مقامات دولت محلی این منطقه تصمیم میگیرد، انتقاد کرد و گفت: شواهد نشان میدهد کابوسی که دولت ایجاد کرده است همچنان ادامه خواهد یافت.
وی افزود: باید دولت با طرحی جامع که در آن شرایط مناطق لحاظ شده باشد بحران کرونا در کشور را مدیریت کند، اما اکنون اینگونه نیست و شرایط و دیدگاههای مقامات محلی در برنامههای دولت لحاظ نمیشود.
طرح دولت انگلیس درباره چگونگی کاهش محدویتهای کرونای و بازگرداندن شرایط به زمان پیش از همه گیری ویرورس کرونا دراین کشور مبهم، اختلاف افکن و سردرگم ارزیابی شده است.
با توجه به مخالفت دولتهای محلی در اسکاتلند وولز و ایرلند شمالی با طرح جانسون اکنون برخی رسانهها در و سیاستمداران در این کشور او را نه نخست وزیر بریتانیا، بلکه صرفا نخست وزیر انگلیس میدانند. (انگلستان یا بریتانیا از چهار منطقه انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی تشکیل شده است).
به عقیده صاحب نظران، سخنان نخست وزیر انگلیس بیش از انکه پاسخی برابهامات موجود باشد پرسشهای دیگری برای جامعه این کشور ایجاد کرده است.
بر اساس آمارهای رسمی دولت انگلیس، شمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در انگلیس به بیش از ۲۵۰ هزار نفر رسیده است و همچنان نیز بر شمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در این کشور افزوده میشود و این در حالی است که انگلیس با بیش از ۳۲ هزار جان باخته از کرونا پس از آمریکا به بدترین مکان برای بیماران کرونایی در جهان مبدل شده است.
ایران و روسیه
تقویت و توسعه همکاریهای بهداشتی ایران و روسیه
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت کشورمان در گفت و گوی ویدئو کنفرانسی با وزیر بهداشت روسیه، با تبریک انتصاب میخائیل موراشکو به سمت وزیر بهداشت روسیه، از ارسال کمکهای این کشور قدردانی کرد.
وی افزود: لازم است همکاریها و تبادل تجربیات ایران و روسیه در مبارزه با ویروس کرونا و نیز با تلاش بیشتر کشورهای منطقه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تبادلات تجاری فی مابین، بیش از گذشته گسترش یابد.
دکتر نمکی با اشاره به ضرورت همکاریهای دو کشور در زمینه مبارزه با کووید ۱۹ و حمایت از سازمان جهانی بهداشت، اقدامات جمهوری اسلامی ایران در چارچوب بسیج ملی مبارزه با کرونا، فاصله گذاری اجتماعی و بازگشایی تدریجی کسب و کارها در چارچوب ابتکار فاصله گذازی هوشمند را تشریح کرد و این اقدامات را زمینه ساز کاهش بار بیماری و مرگ و میر در ایران دانست.
وزیر بهداشت کشورمان با اشاره به اینکه در سالهای اخیر روابط خوبی بین وزارت بهداشت ایران و روسیه برقرار است، بر گسترش روابط و همکاریهای همه جانبه به ویژه در زمینههای تحقیقاتی و پزشکی و همچنین، انتقال تجربیات دو کشورتاکید کرد.
وزیر بهداشت روسیه، نیز اقدامات بهداشتی و درمانی روسیه به ویژه کنترل مرزها، تجهیز بیمارستان ها، تدوین و ابلاغ پروتکلهای بهداشتی و درمانی به عموم مردم، کارکنان و مراکز و موسسات و نیز اقدامات درمانی را تشریح کرد.
دکتر میخائیل موراشکو افزود: محدودیتهای فیزیکی اعمال شده، آثار اقتصادی را به همراه داشته است.
وی در ادامه روابط استراتژیک ایران و روسیه را بسیار خوب بیان کرد و بر توسعه مناسبات و همکاریهای متقابل در زمینههای مختلف بهداشتی و تحقیقاتی به ویژه دارو و واکسن، تاکید کرد.
اتریش
شروع مسابقات بوندس لیگا از دوازدهم خرداد در اتریش
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ سرانجام فوتبال اتریش، چراغ سبز از دولت گرفت و وزیر ورزش اتریش در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که بوندس لیگای این کشور تحت شدیدترین تدابیر بهداشتی میتواند از اوایل ماه ژوئن (برابر با ۱۱ خرداد) بازیهای خود را بدون حضور تماشاگر از سربگیرد.
ورنر کوگلر وزیر ورزش و رودولف انشوبر وزیر بهداشت اتریش امروز در یک نشست مطبوعاتی مشترک با اعلام این خبر تاکید کردند بازیکنان باید به طور مرتب تست کرونا بدهند.
بوندس لیگای اتریش از اواسط ماه مارس به علت شیوع ویروس کرونا مسابقات خود را لغو کرده بود. اولین مسابقات قرار است فینال جام حذفی بین دو تیم سالزبورگ و آستریا لوستنا برگزار شود.
در اتریش تاکنون ۱۵ هزار و ۸۹۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۶۲۳ نفر جان باخته اند. براساس آمار وزارت بهداشت اتریش، حدود ۱۴ هزار و ۱۴۸ بیمار بهبود یافته اند. هم اکنون یک هزار و ۱۹۰ نفر در اتریش به علت ابتلای به این ویروس بیمار هستند.
جمهوری آذربایجان
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو، با ابتلای ۱۰۴ شهروند دیگر در جمهوری آذربایجان به کووید- ۱۹ مجموع مبتلایان به این ویروس به ۲۶۹۳نفر رسید.
قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد، تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور همچنان رو به افزایش است. براساس این گزارش با مرگ یک نفر دیگر مجموع جان باختگان کرونا در این کشور هم به۳۳ نفر رسید.
۵۵ نفر دیگر هم امروز پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند که به این ترتیب مجموع بهبودیافتگان به ۱۷۳۵نفر رسید.
هم اکنون ۹۲۵ بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستانهای ویژه بستری اند که وضعیت ۲۸ نفر از آنها وخیم و۴۲ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است. تا کنون در این کشور ۲۰۲هزار و ۲۸۲ تست کرونا انجام شده است.
انگلیس
قربانیان ویروس کرونا در انگلیس به ۳۲ هزار و ۶۹۲ نفر رسید
خبرگزاری رویترز گزارش داد: تلفات ویروس کرونا در انگلیس با ۶۲۷ نفر افزایش در یک روز به ۳۲ هزار و ۶۹۲ نفر رسید.