به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و پیامدهای آن به این شرح است:
ایندیپندنت: احتمالا ۱۴۷ هزار آمریکایی تا اوایل ماه اوت به علت کرونا فوت کنند
پایگاه اینترنتی نشریه ایندیپندنت اعلام کرد: بر اساس الگوی جدیدی که معمولا کاخ سفید به آن استناد میکند، تا اوایل ماه اوت ممکن است ۱۴۷ هزار نفر در اثر ابتلاء به ویروس کرونا در آمریکا جان خود را از دست بدهند.
سناتور آمریکایی: هنوز دولت ترامپ ساز و کاری مناسب برای حمایت از آمریکاییها نیافته است
کریس مورفی، سناتور دمکرات ایالت کنتیکت آمریکا تاکید کرد دولت ترامپ با وجود تلاش برای قرنطینه، هنوز اقدامی برای تامین مالی کسانی که به دلیل قرنطینه و خارج نشدن از خانه درآمد خود را از دست میدهند، صورت نداده است.
مورفی گفت: از نظر من، قرنطینه برای افرادی مثل من و شما موضوعی نسبتا ساده است، زیرا میتوانیم همچنان کار کنیم، دور کاری کنیم و حقوق بگیریم، ولی هنوز میلیونها آمریکایی دیگر هستند که کارهایی انجام میدهند که از خانه قابل انجام نیست یا کار ساعتی انجام میدهند.
وی ادامه داد: و مساله جالب برای من اینجاست که این دولت هنوز اقدامی برای ایجاد ساز و کاری برای پرداخت در نظام قرنطینه که به سود همه آمریکاییها باشد، صورت نداده است؛ طرح شما برای بازگشایی (فعالیتهای کسب و کار در) آمریکا نیازمند ایجاد چنین نظامی در ایالت هاست.
سناتور دمکرات آمریکایی تصریح کرد: دکتر فائوچی، شما خبرها را اعلام و به صورتی مناسب درباره خطرهای مرتبط با اقدام ایالتها برای بازگشایی زودتر از موعد، هشدار دادید. با این حال همانطور که گفته شد، برای خیلیها جالب است که ساعاتی بعد از اعلام رئیس جمهور درباره پیروزی بر کرونا، هنوز برای بسیاری از ایالتها اجرای فاصله گذاری اجتماعی کاری دشوار است. این موضوع چند روزی بعد از درخواست رئیس جمهور از شهروندان برای آزادسازی ایالتهای خود از نظمهای مربوط به فاصله گذاری اجتماعی صورت میگیرد.
مورفی گفت: شما از یک سو میگویید که ایالتها نباید زودتر از موعد کار بازگشایی را صورت بدهند، ولی وقتی منابع لازم را برای موفقیت نمیدهید، در واقع برای رئیس جمهوری کار میکنید که تلاشها برای پیروی از دستور العملهایی را که به ما میدهید، تضعیف میکند و نادیده میگیرد و دستور العملهایی هم که میدهید، مبهم هستند.
مایک پنس چند روز از ترامپ فاصله خواهد گرفت
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، پس از مثبت شدن تست کرونای دستیار مطبوعاتی مایک پنس معاون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، پنس تصمیم گرفته است چند روز فاصله خود را با ترامپ حفظ کند.
اذعان فائوچی به غیرقابل قبول بودن مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی اسپن، در نشست استماع سنای آمریکا، سناتور تیم کین از دکتر آنتونی فائوچی رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و عضو کارگروه مقابله با کرونا که در ارتباط ویدئویی با این نشست حضور یافته بود، پرسید: آیا قبول دارید میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا در مقایسه با سایر کشورها غیر قابل قبول است؟ وی پاسخ داد: بله، البته. در ادامه، سناتور کین پرسید، آیا میگویید آمریکا باید بهتر عمل کند؟ فاوچی پاسخ داد: البته؛ همیشه باید بهتر عمل کرد.
آنتونی فائوچی در ادامه این نشست، در پاسخ به سوال سناتور الیزابت وارن از حوزه انتخابیه ماساچوست درباره مهار ویروس کرونا گفت: سناتور، از سوال شما تشکر میکنم. بستگی دارد به این که منظور شما از مهار چه چیزی باشد. اگر فکر میکنید که ما آن (کرونا) را به صورت کامل تحت کنترل داریم، نداریم. منظورم این است که اگر به مولفههای شیوع نگاه کنید، ما شاهد کاهش بستری شدنها و آلودگیها در برخی جاها مثل شهر نیویورک هستیم و در نیواورلئان هم روند کاهش شروع شده است، اما در بقیه جاهای کشور ما شاهد افزایش هستیم.
وی افزود: بنابراین، وقتی که به مولفههای موارد جدید نگاه کنید اگرچه شاهد مقداری کاهش هستید، اما نمودار، ثابت با مقدار کمی رو به کاهش است. بنابراین، من فکر میکنم ما در حال رفتن به مسیر درستی هستیم، اما مسیر درست به معنای این نیست که ما این شیوع را به صورت کامل تحت کنترل در آوردیم.
سناتور الیزابت وارن پرسید آیا ما اقدامات مقابلهای به اندازه کافی قوی به اجرا گذاشته ایم که برای پاییز و زمستان نگران نباشیم؟
دکتر فائوچی گفت: شما اظهارات دریادار ژیرار را درباره آزمایش و عناصر دیگر مورد نیاز برای پاسخگویی شنیدید. پیش بینی این است که ما تا پایان تابستان و اوایل پاییز این اقدامات را اجرا میکنیم.
الیزابت وارن پرسید: اگر ما روند بهتر در آزمایش، ردیابی تماس و فاصله گذاری اجتماعی نداشته باشیم تعداد تلفات ویروس کرونا افزایش خواهد یافت؟
فائوچی گفت: البته، اگر شما پاسخ مناسب نداشته باشید، شاهد پیامد زیان بار تلفات و آلودگی بیشتر خواهید بود. اگر ما به صورت مناسب پاسخ ندهیم در هنگام پاییز شاهد افزایش مجدد خواهیم بود. من امیدوارم تا آن موقع در پاییز ما پاسخ مناسب را داشته باشیم، اما اگر نداشته باشیم، مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
سناتور وارن گفت: لازم است رئیس جمهور از این وانمود کردن دست بردارد که اگر او به خبرهای بد توجه نکند، این بیماری خواهد رفت. این بیماری نخواهد رفت. زمان تفکر جادوگری تمام شده است. رئیس جمهور ترامپ باید اذعان کند که پاسخ فدرال کافی نبوده است و در نتیجه مردم بیشتری در حال از دست دادن جان خود هستند. ما در حال از دست دادن زمان برای نجات جانها هستیم و الان لازم است اقدام کنیم.
تلاش زندانیان در آمریکا برای مبتلا کردن یکدیگر به کرونا به امید رهایی
اسکای نیوز گزارش داد: زندانیان در یکی از زندانهای لس آنجلس برای رهایی از زندان، یکدیگر را به ویروس کرونا مبتلا میکنند.
بر اساس این گزارش، دوربینهای مداربسته زندان ناحیه لس آنجلس در منطقه کاستایک ایالت کالیفرنیا تصاویری از زندانیان را ثبت کرده اند که سعی دارند یکدیگر را به ویروس کرونا مبتلا کنند و از این طریق زودتر آزاد شوند.
در یکی از این تصاویر ویدیویی، دو گروه از زندانیان یک بند در حالی دیده میشوند که بطریهای آب و ماسکهای خود را به طور مشترک استفاده میکنند. به گفته کلانتر ناحیه لس آنجلس، این اقدام زندانیان باعث ابتلای نیمی از زندانیان این بند به ویروس کرونا شد.
آلس ویلانوا، کلانتر ناحیه لس آنجلس گفت این باور اشتباه در میان زندانیان وجود دارد که اگر آزمایش کرونای آنها مثبت شود ما مجبور خواهیم شد آنها را آزاد کنیم، اما این اتفاق نمیافتد.
در ماه آوریل، مقامات یک مرکز بازپروری در ناحیه شمال متوجه افزایش ناگهانی موارد مشکوک مبتلا به ویروس کرونا شدند. تا آن زمان هیچ مورد ابتلایی در زندان وجود نداشت. زمانی که مقامات زندان تصاویر دوربینهای مداربسته زندان را بازبینی کردند متوجه شدند که زندانیان داخل یک ماسک صورت عطسه میکنند و آن را به یکدیگر میدهند. به علاوه، زندانیان از یک فنجان مشترک آب مینوشیدند.
ثبت ۱۷۴۶ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دانشگاه جانز هاپکینز از ثبت ۱۷۴۶ مورد جدید فوت بر اثر کرونا و ثبت ۱۸۴۹۶ مورد جدید ابتلا به این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته در آمریکا خبر داد.
ثبت ۱۹۵ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در نیویورک در ۲۴ ساعت گذشته
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، اندرو کومو فرماندار نیویورک از ثبت ۱۹۵ مورد جدید فوت بر اثر کرونا در این ایالت در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
آمریکا در انتظار موج بزرگ کرونا
ژرار آرو سفیر سابق فرانسه در آمریکا گفت آمریکا در حالی کاهش مقررات محدود کننده مرتبط با کرونا را آغاز کرد که هنوز تا رسیدن به اوج شیوع بیماری فاصله دارد. برخی اوج همه گیری کرونا در این کشور را تا پیش از پایان ماه ژوئن پیش بینی نمی کنند.
آمریکاییها به شدت نیازمند کمک هستند
نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت، باید مقیاس و اندازه مشکل کرونا را درک کنیم. مسئولان کاخ سفید درکی از اندازه این مشکل ندارند. باید تأثیرات این بیماری را بر روی بخشهای مختلف درک کنیم. شاهد هستیم که بسیاری از خانواده ها کارشان را در شرایط کنونی از دست داده و از وضع کنونی بشدت تحت تأثیر قرار گرفته اند. افراد بسیار بیشتری هم بیکار شده اند. اکنون مردم آمریکا بشدت نیازمند کمک هستند.
نانسی پلوسی همچنین درباره موضع گیری ها و سخنان ترامپ درخصوص ویروس کرونا و مسایل مربوط به آن گفت من خیلی به حرف های رئیس جمهور اهمیت نمی دهم و معتقدم ما باید برخی از این حرف های او را کلاً نادیده بگیریم و ببینیم واقعاً برای بازگشایی اقتصاد چه کار می توان کرد. ما می توانیم این کار را با تمرکز بر آزمایش کرونا انجام دهیم. دموکرات ها می خواهند یک برنامه هدف دار طراحی کنند، برنامه ای که بر اساس معیار و جدول زمانی باشد و همه را متحد کند. چنین برنامه ای باید در راستا و تداوم برخی از اقدامات پیشین تدوین شود.
آمریکایی ها قربانی جنگ ترامپ علیه علم هستند
پایگاه اینترنتی نشریه نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "همه ما قربانی جنگ ترامپ علیه علم هستیم" نوشت: ضدیت محافظه کاران با علوم، تازگی ندارد. جمهوری خواهان مدت هاست که هرگونه اجماع علمی در مورد موضوعات مختلف- از سیر تکاملی گرفته تا تحقیقات سلولهای بنیادی و تغییرات آب و هوایی- تکذیب و انکار میکنند. این خصومت ورزی دلایل مختلفی دارد، از جمله بی اعتمادی پوپولیستی به متخصصان و نفی اطلاعات که به معنای واقعی کلمه تلاش شرکتهای بزرگ را برای دور زدن مقررات تضعیف میکند. ولی این دشمنی در دوران ترامپ، با توجه به رویکرد اقتدارگرایانه وی در برخورد با واقعیات، از شمار افراد شرکت کننده در مراسم تحلیف گرفته تا مسیر گردباد و طوفان ها، که ضعف او را نشان میدهد، شدیدتر شده است.
در هر حال شیوع ویروس کرونا، کشور را با چنان شرایط اضطراری روبرو کرده است که فقط علم میتواند آن را حل کند. این بدان معناست که بی اعتنایی دولت ترامپ به کار کارشناسی و تخصص، و نادیده گرفتن صلاحیت فنی، به یک تهدید فوریتر تبدیل شده است.
برخی گزارشها حتی حاکیست ترامپ در محافل خصوصی درباره آمار تلفات شیوع کووید-۱۹ در آمریکا ابراز شک و تردید کرده و گفته آمار واقعی پایینتر از آمار رسمی است. در حالی که اغلب کارشناسان به خلاف این موضوع اعتقاد دارند. در هر صورت رویکرد دولت ترامپ به شیوع ویروس کرونا با تکذیب شروع شد و احتمالاً پایان آن نیز همانگونه با انکار همراه خواهد بود.
هر پیشرفتی که آمریکا در مبارزه با کووید-۱۹ به دست آورد، بر خلاف رویه خود دولت فدرال بود، نه به خاطر تلاشهای دولت ترامپ در جهت آن.
افزایش ۳۰۰ درصدی بی خانمانها در سانفرانسیسکو
شیوع کرونا به افزایش سه برابری افراد بی خانمان در یکی از محلههای شهر سانفرانسیسکو آمریکا و برپا شدن چادرهای مسافرتی در گوشه و کنار خیابانها منجر شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری همه گیر کووید ۱۹ به بحران بی خانمانها در سانفرانسیسکو دامن زده است و از ماه ژانویه امسال تاکنون، تعداد چادرهای مسافرتی برپا شده در محله «تندرلوین» این شهر افزایش ۳۰۰ درصدی داشته است. "کالج حقوق هیستینگزِ" دانشگاه کالیفرنیا و گروهی از ساکنان و صاحبان کسب و کارهای محله تِندرلوین، نه برای دریافت خسارت مالی بلکه برای واداشتن مسئولان شهری به پاکسازی معابر از چادرهای برپاشده، شکایتی تنظیم کرده اند. آنها میگویند مقامات شهر سانفرانیسکو آنها را به حال خودشان رها کرده اند تا با مشکلاتی نظیر مسدود شدن پیاده روها، فراهم نبودن امکان تردد با ویلچر در برخی معابر، انباشته شدن زبالهها و حتی فاضلاب انسانی، دست به گریبان باشند. این در حالی است که امکان سرایت بیماریهای عفونی به دلیل رعایت نشدن فاصله گذاری اجتماعی نیز وجود دارد.
اکنون شهردار سانفرانسیسکو، طرحی را برای کمک به حل این مشکل ارائه کرده است که شامل موارد زیر میشود:
انتقال برخی از افراد بی خانمان به محل از پیش تعیین شده که هم اکنون دهها چادر در آنجا نصب شده است و اعمال فاصله گذاری اجتماعی با بستن برخی خیابان ها، ایجاد فاصله حداقل دو متری بین چادرها در پیاده رو، افزایش دسترسی مردم به سرویسهای بهداشتی، غذا و خدمات بهداشت و درمانی.
با وجود این، «دیوید فیگمن» رئیس کالج حقوق هیستینگز که هدایت تنظیم شکایت علیه مسئولان شهر سانفرانسیسکو را بر عهده دارد، معتقد است این اقدامات ناکافی است. او میگوید: «خواسته ما این است که خیابانها پاکسازی شود، چادرها برچیده و جلوی توزیع و استفاده از مواد مخدر گرفته شود. در شهر مناطقی وجود دارد که میتوانند در آنها اردوگاههای ایمن و برخوردار از امکانات بهداشتی ایجاد کنند و بر آنجا نظارت داشته باشند. در حال حاضر، هیچ گونه آزمایش کووید ۱۹ در محله ما گرفته نمیشود. ما شنیده ایم که ویروس در محله ما بیداد میکند. این در حالی است که سرانه جمعیت کودکان در محله تندرلوین، بیش از هر محله دیگری در سانفرانسیسکو است. افراد سالخورده نیز در خطر هستند. بنابراین، رها کردن آنها در خیابانها را نمیتوان راهکاری بلند مدت و حتی کوتاه مدت دانست، بلکه آنها را باید همین الان از خیابانها جمع کرد.»
فیگمن درباره طرح پیشنهادی شهردار سانفرانسیکو گفت:" به نظرم این طرح اصلا کافی نیست و اصولاً باعث رسمیت بخشیدن به وضع موجود میشود. این طرح، هیچ گونه راهکار واقعی برای حل مشکل در کوتاه مدت ارائه نمیکند، چه رسد به اینکه راهی برای حل مشکل در میان مدت و بلند مدت داشته باشد. افزون بر اینکه در این طرح هیچ اشارهای به مشکل قاچاق مواد مخدر در محله نشده است.»
از کمکهای دولت ترامپ به منطقه سرخپوست نشین ناواهو خبری نیست
به گزارش پایگاه اینترنتی نشریه واشنگتن پست ، منابع محلی در آمریکا با اشاره به پیامدهای ویرانگر شیوع ویروس کرونا در منطقه
ناواهو که یک قلمروی شبه-خودمختار تحت کنترل سرخپوستان در بخشهایی از شمال شرقی آریزونا، جنوب شرقی یوتا، و شمال غربی نیومکزیکو درآمریکا به شمار می رود ، از روند بسیار کندکمک رسانی دولت ترامپ به این نواحی انتقاد کرده اند
گروهی متشکل از دهها تن از اعضای قبایل منطقه ناواهو - یکی از بزرگترین نواحی تحت کنترل قبیلههای سرخپوست آمریکای شمالی - دهها دستگاه خودرو حامل اقلام اولیه مانند آرد ، برنج و آب اشامیدنی را برای کمک به بسیاری از ساکنان منطقه که بیمار شده اند و در آستانه مرگ قرار دارند ، بارگیری کرده اند.
دراین گزارش آمده است اگر ویروس کرونا بر ای آمریکایی ها بی رحم بوده است ، ولی به ویژه برای مردمان بومی این منطقه بیابانی که طی همه گیری کرونا هرگز تا این اندازه تنها و بدون کمک باقی نمانده بودند - بی رحم تر بوده است کمبود آب ، زیرساخت های پزشکی و درمانی ، عدم دسترسی به اینترنت ، اطلاعات و مسکن مناسب ، دراین مناطق قبایلی سرخپوستی بیداد می کند و تا به امروز و در شرایطی که مردم ناواهو نومیدانه برای مراقبت از خود و حفظ جانشان تلاش می کنند ، طبق معمول هنوز از کمکهای وعده داده شده
دولت ترامپ برای این منطقه محروم خبری نیست
بازداشت دو نفر در فروشگاهی در کالفرنیا به علت نداشتن ماسک
دو مرد در ایالت کالیفرنیا آمریکا به علت درگیری با کارمند یک فروشگاه زنجیره ای که از آنها خواسته بود به علت شیوع ویروس کرونا ماسک بزنند، بازداشت شدند
پلیس کالیفرنیا آمریکا اعلام کرد دو مرد را به علت درگیری با یکی از کارمندان فروشگاه زنجیره ای "تارگت" و شکستن دست او بازداشت کرده اند؛ درگیری پس از آن آغاز شد که کارمند فروشگاه از این دو نفر خواست به علت شیوع ویروس کرونا از ماسک استفاده کنند
طبق اعلام پلیس، دو فرد مظنون با نام های فیلیپ همیلتونِ سی و یک ساله و پل همیلتونِ بیست و نه ساله وارد یکی از فروشگاه های لس آنجلس شدند. تصاویر ویدیویی ضبط شده از درگیری نشان می دهد پس از خودداری این دو نفر از پوشیدن وسایل محافظت شخصی، کارکنان آنها را به خارج از فروشگاه هدایت می کنند
سازمان پلیس شهر لس آنجلس اعلام کرد:«زمانیکه آنها به در خروجی فروشگاه نزدیک شدند، یکی از مظنونان بدون آنکه اتفاقی رخ داده باشد، ناگهان برگشت و با یکی از کارکنان گلاویز شد و همین باعث شد هر دوی آنها روی زمین بیفتند و استخوان بازوی دست چپ این کارمند نیز هنگام درگیری شکست. همین مسئله باعث درگیری دو منظون با سایر کارکنان فروشگاه شد.»
امدادگران، کارمند مصدوم فروشگاه را به یکی از بیمارستان های محلی منتقل کردند. دو فرد مظنون توسط پلیس دستگیر شدند و برای آزادی آنها وثیقه پنجاه هزار دلاری تعیین شد، اما طبق پرونده های موجود آنها در روز پنج ماه مه آزاد شده اند
شهردار لس آنجلس در ماه آوریل با صدور فرمانی، کارکنان مراکز ارائه دهنده خدمات ضروریِ غیر پزشکی و مراجعه کننده به این مراکز، از جمله فروشگاه ها را به استفاده از ماسک ملزم کرده است