مرتضوی مطرح کرد
ارز ۴۲۰۰ تومانی به سفره مردم نرسیده است
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران: اگر چه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین اقلام مختلف از جمله کالاهای اساسی و ضروری اختصاص مییابد، اما مزایای آن به سفره مردم نرسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اتاق بازرگانی تهران، آقای محمدرضا مرتضوی افزود: با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین غلات، ذرت، سویا و جو و محصولاتی مانند برنج و شکر، قیمت این محصولات در داخل افزایش یافته که قیمت تمام شده دیگر محصولات صنایع غذایی را هم متاثر میکند.
وی اضافه کرد: تفاوت قیمت این کالاها در داخل با قیمت جهانی مورد اعتراض مردم است تا جایی که میشنویم اگر این محصولات با ارز آزاد به کشور وارد شود، قیمت آن منطقیتر است.
آقای مرتضوی گفت: هزینهای که دولت در پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی به خود تحمیل کرده، نفعی به مردم نمیرساند. برای نمونه ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن غله برای خوراک دام به کشور وارد میشود، اما قیمت گوشت در بازار کیلویی کمتر از ۱۱۰ هزار تومان نیست.
وی افزود: حتی مرغداران به دلیل نگرانی درباره تامین نشدن خوراک دام جوجه نمیریزند و این یعنی در بخشی از عملکردها و فرایندها مشکلاتی وجود دارد. اینکه هزینهای در دولت پرداخت میشود، اما اثری در سفره مردم ندارد، ناشی از مشکلات در فرایند تامین است و حتی به نظر میرسد افرادی در دستگاههای مرتبط از این نابسامانی منتفع میشوند.
مرتضوی ادامه داد: با وجود همه چالشها، صنایع غذایی در کشور ما به خوبی به وظایف خود عمل کرده است و فکر میکنم سال جاری و سال آینده، سالهای خوبی برای صنایع غذایی ایران در بازارهای صادراتی است.
وی با بیان اینکه شیرخشک، پاستا، فرآوردههای صیفی و سبزیجات از ایران صادر میشود، گفت: تولید کشورهای منطقه به دلیل همهگیری کرونا آسیب دیده و محدودیتهای صادرات در کشورهای دیگر همچنان وجود دارد، اما صنایع غذایی ایران در آمادگی مناسبی برای توسعه فعالیتهای صادراتی است.