پخش زنده
امروز: -
منتخب مردم در مجلس یازدهم: باید حل مسائل اقتصادی، معیشتی، رفاه عمومی و اصلاح آئین نامه داخلی از اولویتهای نمایندگان باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس دهم در نشست خبری منتخبان نمایندگان یازدهم مجلس شورای اسلامی، اظهارداشت: یکی از اهداف مهم نظارتی، فعالیت و نظارت مستمر دانشجویان بر فعالیت نمایندگان است.
منتخب مردم در مجلس یازدهم افزود: نظارت بر عملکرد نمایندگان نباید فقط به شش ماه آخر فعالیت آنها و زمان انتخابات موکول شود، باید با یک ارتباط مستمر با منتخبان به شکل سلسله نشستهای گوناگون تشکیل شود.
آقای قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در مجلس دهم ایرادات عدیدهای را شاهد بوده ایم و نقدهای بسیار زیادی به این مجلس عنوان شد، ادامه داد: مجلس اکثریت و اقلیت دارد و با رای تمام نمایندگان موضوعات، طرحها و لوایح مورد سنجش قرار میگیرد. در کنار طرحها و مصوبات و ایرادات همچنین شاهد برخی مصوبات خوب در مجلس دهم بودیم که نیازمند پیگیری است.
این منتخب مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: طبق قانون اساسی، وظایف مجلس و نمایندگان مشخص است و اگر این حقوق را برای مجلس قائل هستیم، باید براساس منافع ملت باشد و مجلس یازدهم در روزهای آینده یعنی هفتم خرداد ماه افتتاح خواهد شد.
آقای قاضی زاده هاشمی با تاکید براینکه مردم توقعات زیادی از نمایندگان دارند، گفت: مردم عملکرد ما را مورد بررسی قرار خواهند داد و به قضاوت مینشینند.
وی در ادامه با اشاره به نقش رئیس مجلس گفت: رئیس مجلس نمیتواند بخشی از اختیارات مجلس را به دست بگیرید و همه باید براساس ساختار قوه مقننه مشارکت داشته باشند.
نماینده مردم مشهد در ادامه گفت: اولویت نمایندگان درمجلس یازدهم باید رسیدگی به موضوعات اقتصادی، معیشتی و رفاه عمومی مردم باشد.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و آسیب دیدن کسب وکارهای مختلف، اظهار داشت: در آینده در بخش کارگری بحرانهای مختلفی را خواهیم داشت و به عنوان مثال بنده نماینده مردم در مشهد هستم در بخش خدمات، گردشگری، هتلداری و زمینههای کسب و کارهای مختلف حدود شش هزار میلیارد تومان در دو ماه اخیر آسیب دیده است و ۵۰ هزار نفر در این مدت بیکار شدند و جبران خسارت به سادگی و آسانی امکانپذیر نیست.
وی گفت: افرادی که کار خود را از دست دادند، تنها از اقشار کمیته امداد و یا بخش بهزیستی نیستند، ماباید در کنار توجه به این اقشار، به نیروهای جوان که در صنوف حرفهها و مشاغل مختلف کار خود را ازدست داده اند، برنامه ویژهای در مجلس یازدهم را ارائه دهیم.
آقای قاضی زاده هاشمی، تصریح کرد: اصلاح آئین نامه و اصلاح اداره امور مجلس شورای اسلامی، سوال و استیضاح، تحقیق و تفحص به نمایندگان به کار آمدی مجلس یازدهم کمک خواهد کرد.
وی تاکیدکرد: نمایندگان منتخب مجلس یازدهم باید مبنای انقلاب و آرمان و تفکر انقلابی را در صدر کار و امور خود قرار دهند، تا الگوی مناسب برای حل مشکلات مردم و حرکتی برای انتخابات سال ۱۴۰۰ ریاست جمهوری باشد، تا دولتی وفادار به خدمت واقعی مردم شکل بگیرد.
آقای قاضی زاده هاشمی در پایان ابراز امیدواری کرد: مجلس یازدهم، وارد سهم گیری از قدرت و قدرتمندی نشود و خود را وقف جبهه انقلاب کند، ما باید وحدت، اتحاد و انسجام خود را با ایثارگری حفظ کنیم تا مردمی که به مجلس یازدهم امید بسته اند، توقعات و درخواستهای آنها را به شکل صادقانه محقق کنیم.
تاکید بر تقویت کمیسیونهای تخصصی مجلس
منتخب مجلس یازدهم، با اشاره به ضعف کمیسیونهای تخصصی مجلس شواری اسلامی، گفت: تقویت کمیسیونهای تخصصی، به تصویب و بررسی لوایح و طرحها در صحن علنی مجلس سرعت میبخشد.
آقای سید احسان خاندوزی، در نشست خبری که با موضوع اولویتهای مجلس یازدهم برگزار شد، به تجربه تشکیل مجالس در دورههای گذشته اشاره کرد و افزود: از لحاظ ساختاری، همواره مجالس در دورههای مختلف دارای عیوب متفاوتی بودند، به همین دلیل هر طرح و لایحهای هم ارائه شود، درصدی از نمایندگان میتوانند ایفای نقش داشته باشند.
وی افزود: هر چند که مرکز پژوهشهای مجلس برخی مسئولیتهای را برای تحقیق و پژوهش در موضوعات مختلف برعهد دارد، اما به دلیل شکاف که بین مجلس و جریانهای تخصصی وجود دارد، این موضوع کفایت نمیکند، در مجلس آینده باید از ظرفیتهای تخصصی گروهها استفاده کامل صورت گیرد.
منتخب مجلس یازدهم در ادامه با اشاره به ضعف نظارتی مجلس فعلی گفت: در اجرای حاکمیت قانون، با ضعف در بخش نظارت مواجه هستیم.
آقای خاندوزی با تاکید بر اینکه باید ظرفیتهای کمیسیونهای تخصصی مجلس تقویت و برای آن چاره اندیشی شود، ادامه داد: حل این موضوع موجب میشود تا طرح و لوایح سریعتر و قوانین راحتتر تصویب شود و یک طرح، لایحه و یا اصلاح قانونی، چند دوره در مجلسهای مختلف باقی نماند.
وی همچنین گفت: فقدان راهبردهای تقویمی نظارتی، یکی دیگر از عیوب ساختار مجلس به شمار میرود، همچنین باید نظام رتبه بندی طرحها و لوایح بازنگری شود، تا اولویتهای مردم در مجلس یازدهم در دستور کار نمایندگان قرار گیرد.
نماینده منتخب مجلس یازدهم، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و ایجاد مشکل در بخش اقتصاد کشور، گفت: پیش بینی میکنم براساس بررسیهای مختلف در پاییز سال جاری نرخ بیکاری در مقایسه با سالهای گذشته به بالاترین آمار خود برسد، بنابراین باید برای رفع این مشکل چاره اندیشی کرد، هر چند که پیشنهاد جمعی از نمایندگان در رفع مسئله اقتصادی در حال تدوین است، اما در شرایطی که دولت نمیتواند به اشتغال کمک کند، باید ظرفیتهای موجود را آزاد کند.
آقای احسان خاندوزی همچنین گفت: باید طوری برنامه ریزی شود که بدون نیاز به بودجههای عمرانی و با برداشتن انحصارها، مانند مجوزهای اشتغال در بخش کسب و کار، سهولت برای کار آفرینان در این زمینه ایجاد کنیم.
مجلس یازدهم انقلابی ولایی است
نماینده منتخب تهران در مجلس یازدهم این مجلس را مجلس انقلابی و ولایی و در راستای اهداف انقلاب دانست.
سیدرضا تقوی در نشست خبری منتخبان مجلس یازدهم گفت: ما برای دشمنی با دولت نیامده ایم و چوب لای چرخ دولت نمیگذاریم، ولی جلوی فساد و سوء استفاده میایستیم.
وی با بیان این که مجلس یازدهم جوان و پرانرژی و در راستای انقلاب است تصریح کرد: به جرات میگویم همه کسانی که در این دوره وارد شده اند همدل و همفکر هستند و برای خدمت آمده اند.
تقوی با تاکید بر این که تلاش داریم در این مجلس مقابل فساد بایستیم و با رانت و سوء استفاده برخورد کنیم گفت: در این خصوص از خودمان شروع میکنیم و قرار نیست نمایندهای که در فلان محافل یا فلان مجمع حضور دارد برای ملت تصمیم گیری کند.
وی گفت: ما به دنبال رهبری هستیم مجلس ما مجلس ولایی است پشت سر رهبری حرکت میکنیم و حمایت از جبهه مقاومت و تقویت آن را جدی خواهم گرفت و انشاالله در مسیر انقلاب گام بر خواهیم داشت.
تقوی توجه به بیانیه گام دوم انقلاب، ورود مجلس به بحث نظارت، توجه به عدالت در تصویب قوانین و مقابله با فساد و توجه به اقتصاد معیشتی مردم را از اولویتهای این مجلس برشمرد.
مشکلات تعاونیهای اعتباری و عدم پرداخت سپردهها سبب بروز اعتراضهای گستردهای در سال ۹۶ شد و دولت مجبور به تامین منابع مالی برای بازپرداخت سپردهها شد.
پرسش: احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، از شراکت ۱۱ نماینده پیشین مجلس با محمدعلی تفکر، مدیر «فاسد» موسسه اعتباری فرشتگان، خبر داده است.
او در نامهای که به حجت الاسلام ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه نوشته، توضیح داده است که آقای تفکر که به نوشته احمد توکلی «فاسد و مفسد» است، پس از تاسیس یک شرکت اقتصادی ۱۱ نماینده ادوار مجلس را شریک کرده و به هر یک دو درصد سهم داده است.
به نوشته توکلی، عطاءالله حکیمی رودبار (نماینده رودبار در مجالس هفتم و نهم)، منصور آرامی (نماینده بندرعباس در مجلس نهم)، مهناز بهمنی ( نماینده سراب در مجلس نهم)، هادی قوامی (نماینده اسفراین در مجالس هشتم، نهم و دهم)، غلاممحمد زارعی ( نماینده کهکیلویه و بویر احمد در مجالس نهم و دهم)، سعید زمانیان دهکردی (نماینده شهرکرد در مجلس نهم)، رحمتالله نوروزی (نماینده علیآباد در مجلس نهم)، نبیالله احمدی (نماینده داراب در نهم)، عمران علیمحمدی (نماینده ایلام در مجلس نهم)، شهلا میرگلوی بیات (نماینده ساوه در مجلس نهم) و موسی احمدی (نماینده عسلویه در مجلس نهم) در این شرکتها سهامدار بودهاند.
۵۵ درصد سهام این شرکت هم متعلق به تفکر بوده است.
احمد توکلی در بخش دیگری از این نامه نوشته که تفکر در حدفاصل ماههای فروردین تا مرداد سال ۹۵، ۴۴ میلیارد و ششصد میلیون تومان از شعب مختلف موسسه فرشتگان برداشت کرده است که «نشاندهنده سوء جریان مالی در این جابهجاییها است».
به نوشته توکلی، خانواده آقای تفکر نیز حدود ۳۰ میلیارد تومان از حسابهای موسسه فرشتگان برداشت و خارج کردهاند.
محمدعلی تفکر که مالک «شرکتهای سوله و سقف و گروه باهر و باهر کیش» معرفی شده است، آذرماه سال ۹۵ بازداشت شد.
تعاونی اعتباری فرشتگان سال ۹۶ پس از وقوع تخلفات عدیده و داشتن بدهی ۸۶۰۰ میلیارد تومانی منحل اعلام شد.
مشکلات تعاونیهای اعتباری و عدم پرداخت سپردهها سبب بروز اعتراضهای گستردهای در سال ۹۶ شد و دولت مجبور به تامین منابع مالی برای بازپرداخت سپردهها شد.
میزان کمک بانک مرکزی ایران برای بازپرداخت بدهیها موسسه کاسپین ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شد. با این حال گزارشی درباره نحوه بازپرداخت کل بدهیها، وضعیت اموال این موسسه و پرونده منتشر نشده است.