به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز چهارمحال و بختیاری، دکتر لیلا محمود نیا افزود: مراجعه بهموقع بیماران پیوند کلیه بسیار با اهمیت است و بیمارانی که جدیداً پیوند کلیه شدهاند باید حداقل هر دو هفته یا ماهی یکبار حتماً ویزیت شوند.
متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه، دیالیز و پیوند با اشاره به اینکه داروهای بیماران پیوندی باید مرتب تنظیم و کنترل شود، افزود: بیمارانی که عمل پیوند انجام دادهاند به دلیل مصرف داروهای تضعیفکننده ایمنی، ضعف در سیستم ایمنی دارند، اما بعضاً به دلیل ترسی که از ابتلا به کرونا دارند به پزشک مراجعه نمیکنند.
وی به بیمارانی که عمل پیوند کلیه انجام دادهاند توصیه کرد: بیمار یا یکی از نزدیکان وی با رعایت همه هشدارهای بهداشتی، با استفاده از ماسک و دستکش برای معاینه یا دریافت دارو به پزشک مراجعه کنند، در حال حاضر با تدابیر اندیشیده شده برای ویزیت محدود بیمار، کلینیکها چندان شلوغ نیستند که نگرانی بابت تجمع و تراکم جمعیت ایجاد شود.
دکتر محمود نیا گفت: نباید مصرف داروهای پیوند بیماران کلیوی حتی یک روز هم قطع شود یا به تعویق بیفتد، قطع یا تعویق دارو ممکن است به رد کلیه پیوندی که با سختی و مشقت بدست آمده و پیوند شده بیانجامد.
متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه، دیالیز و پیوند با تأکید بر اینکه چه بیمار و چه همراه وی زمان مراجعه به مراکز درمانی باید همه هشدارهای بهداشتی را رعایت کنند، گفت: استفاده از ماسک و دستکش ضروری است، ماسک حتماً نباید N ۹۵ یا فیلتردار باشد، ماسکهای سه لایه یا ماسکهای پارچهای با الیاف خوب و پوششدهنده نیز کافی است.
به گفته وی؛ فرد بیماری که به مراکز درمانی مراجعه میکند باید مرتب دستهایش را ضدعفونی کند، چنانچه از دستکش استفاده میکند آن را هم باید ضدعفونی کند چراکه استفاده از دستکش به معنای مصونیت نیست.
دکتر محمودنیا به بیماران با نارساییهای حاد کلیه یا آنهایی که جدیداً دچار این عارضه شدهاند، اشاره و تصریح کرد: این بیماران باید بهموقع مراجعه کنند، چون نارسایی کلیه اگر در شرایط حاد بوده یا جدیداً ایجاد شده باشد حدود سه ماه فرصت دارد تا نارسایی بازگردانده شود، اگر از این سه ماه بیشتر شود وارد فاز مزمن میشود و دیگر قابل برگشت نیست، نارسایی کلیه باید در همان سهماهه اول که تشخیص داده شد برگردانده شود.
متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه، دیالیز و پیوند تأکید کرد: بیمارانی که دفع پروتئین دارند وبیماران با انواع التهاب کلیه باید مرتباً تحت کنترل باشند و هر سه ماه یا ۶ ماه یکبار توسط پزشک معاینه شوند.