پخش زنده
امروز: -
علائم بالینی بیماری کرونا می تواند تحت تاثیر واکنش سیستم ایمنی و دفاعی افراد مختلف، متغیر باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری پلیس ؛ دکتر "مینا سادات منتصری" پزشک متخصص بیماری های عفونی بیمارستان امام سجاد (ع) ناجا گفت : گرچه ویروس کرونا عمدتا با علایم تنفسی نظیر سرفه، گلودرد، بدن درد، تب و در مواردی تنگی نفس ظاهر می شود اما اخیرا اختلال حس چشایی و بویایی، علائم پوستی و گاه علایم گوارشی مثل تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم نیز در مبتلایان به بیماری کرونا مشاهده می شود.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی ،افزود: ویروس آنفلوآنزا از نظر علایم تاحدی شبیه به کرونا است، عوارض زجر تنفسی در هر دو بیماری باعث مرگ و میر می شود، در آنفلوآنزا میزان مرگ و میر بیشتر و در کرونا میزان انتشار و سرایت بیشتر است با این حال برخلاف آنفلوآنزا میزان ناقل بودن در کرونا به دلایل نامعلومی، سریعتر و بیشتر است به طوری که هر فرد ناقل ویروس کرونا می تواند تا ده ها نفر را مبتلا کند.
دکتر منتصری در پاسخ به این سوال که چرا علائم بالینی بیماری کرونا در افراد مختلف متفاوت است، بیان کرد: تنوع علائم بالینی در افراد مختلف می تواند به فاکتورهای ایمنی افراد، داشتن بیماری زمینه ای و یا حتی تعداد ویروس هایی که فرد را درگیر کرده بستگی داشته باشد؛ به عنوان مثال، هرچه تعداد ویروس هایی که به دستگاه تنفس وارد می شوند، بیشتر باشد علایم بیماری شدید تر و در نتیجه درگیری هم بیش تر خواهد بود.
وی افزود: ویروس کرونا وقتی از فردی به فرد دیگر سرایت می کند تحت تاثیر فاکتورهای دفاعی فرد جدید از نظر ساختار ژنتیکی دچار تغییر شده و معمولا قدرت بیماری زایی اش کم می شود اما گاهی این تغییر می تواند به مهاجم تر شدن ویروس منجر شده و بیماری در فرد بعدی با شدت بیشتری بروز پیدا کند به عنوان مثال یکی از دلایلی که بیماری کرونا در برخی منجر به زجر تنفسی می شود می تواند پاسخ سیستم ایمنی فرد به این ویروس باشد.
دکتر منتصری در پاسخ به این سوال که آیا گرم شدن هوا می تواند منجر به ضعیف شدن یا فروکش کردن ویروس کرونا شود، گفت: گرم شدن هوا طبق آخرین بررسی ها چندان روی قدرت بیماری زایی ویروس کرونا تاثیر ندارد چرا که در خیلی از کشورها با آب و هوای گرم نیز بیماری در حال شیوع است به هر حال گفته می شود که تا سال آینده در گیر این ویروس هستیم چه بسا که این ویروس مثل آنفلوآنزای فصلی هرساله مبتلایانی داشته باشد اما با ساخت واکسن ویروس امیدواری وجود دارد که شاهد کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری باشیم.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال ابتلای مجدد افراد بهبود یافته به این بیماری وجود دارد، تصریح کرد: انتظار می رود فرد بهبود یافته از این بیماری مجددا مبتلا نشود هرچند با توجه به ناشناخته بودن ویروس، هیچ چیز ۱۰۰ در صد نیست و هروز شاهد یافته های جدیدتری در خصوص رفتارهای این ویروس هستیم.
وی گفت: بیماری از طریق تماس نزدیک با افراد بیمار و یا ناقل، تماس با ترشحات آلوده موجود در سطوح آلوده و ذرات آلوده معلق در هوای تنفسی بیمار از طریق دستگاه تنفس وارد بدن می شود و هر فرد در صورت مشاهده علائمی نظیر سرفه، بدن درد و گلودرد یا بدون تب همراه با تنگی نفس حتی علایم گوارشی و اختلال حس چشایی و بویایی که چند روز ادامه داشته باشد و از بین نرود نیاز به بررسی و انجام آزمایش های معمول اولیه دارد.
دکتر منتصری رعایت بهداشت فردی، ماسک زدن، رعایت فاصله یک ونیم متری با افراد،حضور نیافتن در فضاهای بسته و شست و شوی مکرر دست ها را از جمله راه های ساده اما تاثیرگذار در پیشگیری و خودمراقبتی در برابر انتقال ویروس کرونا دانست .
وی افزود : باید بپذیریم که کرونا در کمین همه ما است و همه در معرض ابتلا به این بیماری هستیم با این حال با ساده ترین رفتارهای بهداشتی می توانیم از مبتلا شدن پیشگیری کنیم.