به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل انتقال خون خوزستان گفت: در پلاسمای خون بهبودیافتگان، سپر دفاعی در برابر ویروس کرونا وجود دارد و با تزریق این پلاسما به بیماران بدحال، ایمنی آنها تقویت میشود.
دکتر عبدالعزیز فقهی با اشاره به راهاندازی پویش "شکرانه سلامت"، و اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان بیماری برای دریافت پادتن ویروس کرونا اظهار کرد: در حال حاضر درمان مشخصی برای بیماری کووید- ۱۹، وجود ندارد ولی اگر فردی به این بیماری مبتلا شود و یک ماه از بهبودی کامل وی سپری شده باشد، به شکرانه بازیابی سلامتی و کمک به نجات جان دیگر همنوعان، میتواند برای اهدای پلاسمای خون خود و کمک به درمان دیگر بیماران اقدام کند.
فقهی افزود: روی این نمونه خون تمام آزمایشهای غربالگری شامل آزمایشهای بیماریهای هپاتیت B و C، سیفلیس و ایدز انجام میشود و علاوه بر آن، میزان پادتن خون نیز تعیین میشود. در صورت کافی نبودن میزان پادتن که همان سپر دفاعی در برابر ویروس کرونا است، ادامه فرآیند متوقف میشود.
وی گفت: اهداکنندگان باید شب قبل از اهدای پلاسما حمام کنند. از مصرف مایعات الکلی باید پرهیز شود و از ۲۴ ساعت قبل از اهدا نیز تخم مرغ و غذای چرب میل نشود. پس از اهدا نیز ۱۵ دقیقه استراحت لازم است. نوشیدنی و خوراکیهایی در اختیار اهداکنندگان قرار میگیرد که باید میل شود و تا چهار ساعت نیز به پوشش روی محل سوزن دست نزنند.
فقهی بیان کرد: در صورتی که سطح پادتن در خون این افراد در حدی باشد که بتواند در مبتلایان تأثیر درمانی داشته باشد، ماهانه یک بار میتوانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند. مرکز اهدای پلاسما در استان خوزستان در اهواز، امانیه، جنب بیمارستان رازی مستقر است.