در حالی که کرونا بیش از هر زمان دیگر، در حال نزدیک شدن به بخشهای کاخ سفید است، برخي خبر ها حاکي است که دستیاران ترامپ به این ویروس آلوده شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در آمریکا و پیامدهای آن، به این شرح است:
آخرین آمار شیوع کرونا در آمریکا بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تا ساعت ۲۱:۳۴
از سرگیری تمرینات نظامی ارتش تمرینات نظامی ارتش آمریکا با وجود شیوع کرونا از سرگرفته شد. به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان، در این تمرینات نظامی که در پایگاه فورت براگ (Fort Bragg) در کارولینای شمالی برگزار شد، نظامیان آمریکایی به تمرین چتر بازی و شلیک توپخانه پرداختند. این پایگاه نظامی از نظر مساحت و شمار نظامیان، بزرگترین پایگاه در کارولینای شمالی محسوب میشود.
تعداد تستهای کرونا در آمریکا به هیچ وجه با تعداد مورد نیاز انطباق ندارد سی ان ان تصریح کرد تعداد تستهای کرونا در آمریکا به هیچ وجه با تعداد مورد نیاز انطباق ندارد. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شب گذشته مدعی شد در آینده نزدیک همه آمریکاییها قادر خواهند بود تست تشخیص کرونا بدهند. ترامپ گفته است این کار درباره آمریکاییهایی انجام خواهد شد که به سر کار خود باز میگردند. باید توجه داشت که حدود یکصدو پنجاه میلیون فرد شاغل در آمریکا وجود دارد. البته تعدادی از این افراد از خانه، کار خود را انجام میدهند. اگر فرض کنیم مجموع افرادی که میخواهند در محیط کار خود حضور داشته باشند یکصد میلیون باشد بازهم میبینیم که آمریکا توانایی انجام تست کرونا برای این تعداد را ندارد. آمریکا اصلا به این ارقام نزدیک نیست. به گفته دونالد ترامپ، روزانه سیصد هزار تست کرونا در آمریکا انجام میشود. این درحالی است که موسسه تحقیقاتی هاروارد اعلام کرده است تا پانزدهم ماه مه (سه روز دیگر) باید این عدد به نهصد هزار تست در روز برسد تا بتوان پاسخگوی تعداد تستهای لازم در کشور بود که این کار اصلا امکان پذیر نیست.
ترامپ: ویروس کرونا سیستم کاخ سفید را مختل نکرده است
به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره مثبت شدن آزمایش ویروس کرونا برای مشاور
مایک پنس گفت، سیستم کاخ سفید مختل نشده است
گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از نیویورک درباره آمار بالای تلفات در آمریکا
مشاهده نوعی بیماری مرموز خاص کودکان و نوجوانان که به کرونا مرتبط است نوعی بیماری مرموز مرتبط با کرونا و خاص کودکان و نوجوانان در آمریکا مشاهده شده است. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شواهد جدید نشان میدهد ویروس کرونا شاید برای برخی از کودکان بیش از آنچه قبلا تصور میشد، خطرناکتر باشد. اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک روز دوشنبه اعلام کرد دو کودک و یک نوجوان در نیویورک به علت ابتلا به نوعی بیماری التهابی جان باخته اند که ممکن است به ویروس کرونا مرتبط باشد. دهها کودک و نوجوان دیگر نیز به علت ابتلا به همین بیماری بستری شده اند که حال برخی از آنها بسیار وخیم است. این بیماری با بروز التهاب همراه میشود و این التهاب بر سلولهای خونی تاثیر میگذارد و در نهایت به قلب میرسد.
پزشکان معتقدند ویروس کرونا عامل ظهور این بیماری بوده است. یک دختر دوازده ساله آمریکایی در لس آنجلس که به همین بیماری مبتلا شده بود توانسته است جان سالم به در ببرد. او در فاصله چند ساعت به سکته رسید، اما پزشکان جان او را نجات داد. پزشک جولیت دالی میگوید حدود بیست و پنج درصد کودکانی که به این ویروس آلوده میشوند کارایی چند عضو بدن خود را از دست میدهند و گویی اعضای آنها از مغز فرمان نمیگیرد. برخی از عوارض این بیماری مرموز کودکان و نوجوانان عبارتست از تب بالا که برای مدت بیش از پنج روز طول میکشد و توام با کهیر زدن بدن است، غدههای اطراف گردن متورم میشود و علائمی شبیه بیماری اوریون دارد، لبها خشک میشود و ترک میخورد، دستها و پاها متورم میشود، هر دو چشم سرخ میشود.
توصیه کاخ سفید به مسئولان برای استفاده از ماسک در کاخ سفید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، رسانه های آمریکایی اعلام کردند کاخ سفید به همه مسئولان توصیه کرده است در تمام مدت حضور در کاخ سفید از ماسک استفاده کنند.
افزایش شمار مبتلایان در ایالت نیوجرسی به ۱۳۹۹۴۵ نفر به گزارش خبرگزاری رویترز، فرماندار ایالت نیوجرسی آمریکا گفت، با افزایش ۱۴۵۳ موردی، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این ایالت به ۱۳۹۹۴۵ نفر رسید.
جان باختن ۱۶۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته در نیویورک در بیست و چهار ساعت گذشته، یکصد و شصت و یک نفر دیگر در ایالت نیویورک به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باختند. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، اندرو کومو فرماندار دموکرات ایالت نیویورک در نشست خبری در جمع خبرنگاران در نیویورک گفت: بیماری کووید-۱۹ همچنان در نیویورک قربانی میگیرد. در بیست و چهار ساعت گذشته، متاسفانه یکصد و شصت و یک نفر دیگر به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. این تعداد در مقایسه با دو روز پیش کاهش داشته است بطوریکه دو روز پیش شمار جان باختگان کرونا در این ایالت، دویست و بیست و شش نفر بود. یکصد و دوازده نفر از جان باختگان بیست و چهار ساعت گذشته در نیویورک، در بیمارستان و چهل و نه نفر در خانههای سالمندان بودند. این وضع بسیار تاسف آور است و هر روز قلب ما را به درد میآورد. اما با مقایسه این آمار میبینیم که پنج روز پیش نیز شمار جان باختگان در نیویورک در همین حد بود. امیدواریم این تعداد به سرعت کاهش یابد.
کرونا احتمالا به درون سرویس حفاظت رئیس جمهور آمریکا رسیده است نفوذ "ویروس کرونا" به سرویس حفاظت رئیس جمهور آمریکا محتمل است. به گزارش اسپوتنیک، گفته میشود "ویروس کرونا" وارد خدمات حفاظت رئیس جمهور آمریکا شده است. این گزارش میافزاید: بنابر اعلام مجله "نیوزویک"، تست دهها نفر از اعضای سازمان حفاظت رئیس جمهور آمریکا به "کوید-۱۹ "، مثبت بوده و چند نفر دیگر در قرنطینه قرار گرفته اند. مجله "نیوزویک" اعلام کرد: یازده تن از کارمندان سرویس مخفی آمریکا که مسئولیت حفاظت از "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور و "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور را بر عهده دارند، به"کوید-۱۹ "مبتلا و ۶۰ نفر دیگر قرنطینه شده اند. این در حالی است که ۲۳ نفر، از قبل بهبود یافته بودند.
مجله "نیوزویک" مشخص نمیکند که آیا آنها مامورانی هستند که در نزدیکی رهبران کشور یا سایر کارمندان این سرویس کار میکنند یا خیر. براساس اخبار منتشر شده در مجله "نیوزویک"، ۳۰۰۰ نفر از ۷ هزار و ۶۰۰ مامور سرویس مخفی در تماس نزدیک با کارفرمایان خود هستند. "جاستین ولان"، یک مقام آژانس در بیانیهای تصریح کرد: «به منظور محافظت از اطلاعات بهداشتی کارکنانمان و همچنین تأمین و تضمین امنیت عملیاتی، سرویس مخفی، تعداد دقیق کارکنانی که تست "کوید-۱۹ " داده و جواب آزمایششان، مثبت بوده به همراه آمار کارمندان قرنطینه نشده را مشخص و افشا نمیکند.»
افرادی که طی روزهای اخیر در اطراف رئیس جمهور بوده اند و جواب آزمایششان، مثبت بوده است، شامل کارمندان "وِست وینگ"، یک عضو نیروی دریایی، سخنگوی "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور و همچنین گکتی میلر"، همسر "استفان میلر"، مشاور کاخ سفید هستند که جواب تست کرونای آنها مثبت شده است.
سقوط شاخص سهام بورس نیویورک شاخص سهام در بورس نیویورک تنزل پیدا کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، با سقوط شاخصهای اقتصادی در بازارهای جهانی و بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، بورس نیویورک امروز وضع بدی را تجربه کرد. شاخص سهام داو جونز در بورس نیویورک در شروع فعالیت امروز خود، با سقوط دویست و بیست و نه ممیز پنجاه و دو صدم واحدی همراه بود. با این میزان سقوط، شاخص سهام داو جونز به بیست و چهار هزار و یکصد و یک هزار ممیز هشتاد صدم واحد رسید. این میزان سقوط در شاخصهای بورس نیویورک بسیار نگران کننده است. در دو ماه گذشته، شاخص داو جونز در بورس نیویورک بیش از پنج هزار واحد سقوط کرده است. سرمایه گذاران به شدت نگران این وضع و پیامدهای دنباله دار آن هستند.
شاخص سهام اس اند پی نیز با کاهش بیست و پنج ممیز هشتاد صدم واحدی به دو هزار و نهصد و چهار ممیز یک صدم واحد رسید. شاخص نزدک نیز از این قاعده نزولی مستثنی نبود و با کاهش شصت و هفت ممیز دوازده صدم واحدی در سطح نه هزار و پنجاه و چهار ممیز بیست صدم واحد توقف کرد.
اهدای ۲ میلیون ماسک بهداشتی کره جنوبی به آمریکا ! کره جنوبی برای رفع کمبود و تامین نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی آمریکا که در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا با وضعیت ناگواری مواجه هستند، دو میلیون ماسک بهداشتی به این کشور اهدا کرده است. نشریه هیل به نقل از خبرگزاری یونهاپ گزارش داد، وزارت امور خارجه کره جنوبی امروز با اعلام این مطلب تایید کرد هواپیمای حامل این ماسکهای اهدایی امروز دوشنبه به آمریکا رسیده است. این وزارتخانه افزود: ”این ماسکها پس از ملاحظات جامع از میزان عرضه و تقاضای داخلی و بررسی نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی، برای رفع نیاز آمریکا متحد کره جنوبی اهدا شدند. “ در بیانیه وزارت امور خارجه کره جنوبی همچنین آمده است:” ما امیدوارم کره جنوبی و آمریکا با این کمکها به زودی بر چالش مشترک و بیماری کووید-۱۹ فائق بیایند و ما بتوانیم تجربیات خود را از برنامه قرنطینه مناطق آلوده در اختیار جامعه جهانی قرار بدهیم. “ در این حال، هری هریس سفیر آمریکا در سئول، در توئیتی ضمن تشکر از دولت کره جنوبی گفت این محموله دومین اقدام امدادی دولت کره جنوبی است؛ فرماندار مریلند ماه آوریل اعلام کرده بود که این ایالت یک میلیون کیت آزمایش کووید-۱۹ اهدایی کره جنوبی را دریافت کرده است.
نزدیک شدن ویروس کرونا به دفتر رئیس جمهور آمریکا
شبکه خبري سی ان ان اعلام کرد، در حالی که ویروس کرونا بیش از هر زمان دیگر، در حال نزدیک شدن به بخشهای غربی کاخ سفید محل استقرار دفتر رئیس جمهور آمریکا است، اخباری منتشر شده است مبنی بر این که دستیاران ترامپ به این ویروس آلوده شده اند. این موضوع احتمالا باعث تضعیف پیام ترامپ در این خصوص میشود که شرایط وخیم این همه گیری پشت سر گذاشته شده است. این شرایط، تصمیم گیری معاون رئیس جمهور آمریکا را در خصوص بازگشایی ایالت ها، زیر سوال میبرد. جرمی دایموند خبرنگار سی ان ان در این باره گفت: دفتر مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد وی خود را قرنطینه نخواهد کرد. این در حالی است که نتیجه آزمایش روز جمعه نشان داد مسئول روابط عمومی پنس به کرونا آلوده شده است. «دوین اومالی» سخنگوی پنس در این باره در بیانیهای اعلام کرد معاون رئیس جمهور همچنان به توصیههای بخش پزشکی کاخ سفید گوش خواهد داد و اینکه وی در قرنطینه به سر نمیبرد. به علاوه، آزمایشهای روزانه از پنس در خصوص ابتلا به کرونا، تا کنون منفی بوده است، و وی قصد دارد امروز (دوشنبه) به کاخ سفید برود. این بدان معنا است که پنس خود را قرنطینه نکرده است. اما تصمیم وی در تضاد با اظهاراتی است که سه تن از پزشکان عضو کارگروه ویژه مقابله با کرونا مطرح کرده اند.
مجري طنز سي ان ان: از الگوی غلط ترامپ در زمینه مسائل بهداشتی پیروی نکنید
ترور نوآ، مجری برنامه خبری طنز «دیلی شو» در برنامه روز ۵ ماه مه خود تعارضات و تناقض گوییهای مقامات دولت آمریکا در مورد پوشیدن ماسک صورت را سوژه کرد و از مردم آمریکا خواست از الگوی غلط دونالد ترامپ و سایر مقامات کاخ سفید اجتناب کنند. ترور نوآ گفت: زمانی که ویروس همه گیر کرونا ظهور پیدا کرد مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا گفت مردم نیازی به پوشیدن ماسک صورت ندارند مگر آنکه علائم بیماری کووید ۱۹ را داشته باشند. اما یکی دو هفته قبل، آنها تغییر عقیده دادند، زیرا دریافتند که اگر همه مردم در اماکن عمومی ماسک استفاده کنند این کار مانع انتشار بیماری میشود. به علاوه، آنها مجموعهای از آزمایشها را انجام دادند و دریافتند که اما این کار معقولی است. زمانی که افراد خارج از منزل و در نزدیکی دیگران قرار دارند باید ماسک استفاده کنند، اما ظاهراً این مسئله بسیار پیچیده است.
پرستار بخش مراقبتهای ویژه در آمریکا از بازگشایی کسب و کارها در این کشور ابراز نگرانی کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی «نَو دیس نیوز» (NTN) این پرستار آمریکایی گفت: دوست ندارم مردم فراموش کنند که سایر شهرها و مناطق روستایی آمریکا یا مناطق مرکزی غرب آمریکا نیز متحمل الام خواهند شد. کی پی مندوزا - که در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بیمارستانی در شهر نیویورک کار میکند- گفت: دوست ندارم ببینم که این همه انسان میمیرند. موج دوم اگر در زمستان باشد یا در تابستان باشد یا هر زمان دیگری باشد، درسال ۲۰۲۰ باشد یا در سال ۲۰۲۱ باشد یا هر زمان دیگری باشد، امیدوارم که آمریکا پاسخ بهتری (به ویروس کرونا) داشته باشد. امیدوارم که ما برای موج دیگری از بیماری اماده باشیم. میدانم که مردم رنج میکشند. نمیدانم که این بیماری تا چه حد وضعیت مردم را تیره و تار کرده است، چون من دستکم هنوز بیکار نشدم و شغل دارم. من به این مسئله آگاهم. بزرگترین نگرانی من درباره بازگشایی کسب و کارها و شروع مجدد فعالیت آنها این است که میترسم باعث شود افراد بیشتری فوت کنند.
واکنش منفی به ماسک نزدن ترامپ و مقامات نظامی در نشست کاخ سفید
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد: در دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با مقامات نظامی این کشور، هیچ کس ماسک نزده بود. بر اساس این گزارش، لارنس سومرز که در دولتهای اوباما و کلینتون حضور داشت، به تصاویر منتشر شده که نشان دهنده نشست دونالد ترامپ با مقامات نظامی آمریکایی بود، واکنش نشان داد. با وجود این که مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، کمیسر سازمان غذا و داروی آمریکا و دکتر آنتونی فائوچی در حال در پیش گرفتن اقداماتی جدی برای قرنطینه- پس از نزدیک شدن به فردی در کاخ سفید که آزمایش او در ارتباط با کووید ۱۹ مثبت بود- هستند، این مقامات نظامی در این نشست از ماسک استفاده نکردند. سامرز که تحت ریاست جمهوری اوباما مدیر شورای ملی اقتصاد بود- گفت: "این اقدام غیرقابل باور است. زمانی که رئیس جمهور با رئیس ستاد مشترک ارتش دیدار میکند این دیدار معمولا در اتاق جلسات اضطراری انجام میشود، اما وقتی این نشست در اتاق کابینه برگزار میشود، حاکی از آن است که آنها در تلاش برای یک اقدام نمایشی برای تصویربرداری هستند.
نگرانی کارشناسان درمانی از حاضر نشدن فائوچی و برکس در انظار عمومی
پایگاه اینترنتی مجله پلیتیکو در گزارشی نوشت: نوسانات در موضع گیری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره سرنوشت نیروی ضربت کرونا، کارشناسان بهداشت و درمان عمومی کشور را نگران کرده است. بر اساس اين گزارش، در یک مقطع حساس در مبارزه با این بیماری همه گیر، باید به کارشناسان ارشد سلامت در دولت آمریکا توجه شود، اما اینطور نیست. دولت ترامپ در هفتههای اخیر بر از سرگیری فعالیتهای اقتصادی در ایالتهای آمریکا تاکید دارد و ایالتها و فعالان اقتصادی نیز بدنبال دستورالعملهایی درباره بازگشایی ایمن کسب و کارها هستند. با اینکه نیروی ضربت مبارزه با کرونا دست نخورده باقی مانده است، اما این نیرو به مدت ۱۳ روز است که کنفرانس خبری برگزار نکرده است؛ این بیشترین مدت زمانی است که آنتونی فائوچی، مدیر کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی در آمریکا، یا دکتر دبورا برِکس از کاخ سفید از آغاز نشستهای خبری در اواخر فوریه، کنفرانس خبری برگزار نکرده اند. پشت کردن به مسائل سلامت عمومی در یک شرایط اضطراری فراگیر تازهترین فصل در یک راهبرد ارتباطات است که کارشناسان سلامت و درمان را ناامید کرده است. چندین هفته طول کشید تا ترامپ به جدیت این شرایط اذعان کند و این مسئله زمان ارزشمندی را در آمریکا در ارائه یک واکنش جامع و محدود کردن شیوع کرونا به هدر داد.