ربیعی در نشست خبری
حضور دانشآموزان در مدارس اجباری نیست
سخنگوی دولت: بازگشایی مدارس با رعایت دستور العملهای بهداشتی خواهد بود، اما حضور هیچ دانش آموزی در مدارس اجباری نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه برخی از دانش آموزان به امکانات اینترنتی یا وسیله ارتباطی دسترسی ندارند، ممکن بود از آموزش عقب بمانند، به همین دلیل باید برای این افراد فکری میشد.
وی افزود: همچنین باید برای آموزشهای غیر نظری نیز تصمیم گیری میشد، بخصوص اینکه در مقاطع بالای دبیرستانی نیاز به گفتگو و تعامل رودرو با معلمان احساس میشد به همین دلیل به جزء کودکان استثنایی که برای آن تدبیر دیگری اندیشیده شده است، تصمیم گرفتیم از ۲۷ اردیبهشت کلیه مدارس بازگشایی شود.
آقای ربیعی گفت: این بازگشایی با رعایت دستور العملهای بهداشتی خواهد بود، اما حضور هیچ دانش آموزش در مدارس اجباری نخواهد بود.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه مدارس میتوانند ساعتی از هفته و دروس خاصی را تعیین کنند، افزود: کسانی که از حضور در مدارس نگرانی دارند، میتوانند به طور کامل جبران تحصیلی را انجام دهند و هیچ نیازی به حضور در مدرسه نخواهد بود، این تصمیم به خود مردم واگذار شده است.
وی تصریح کرد: شیوه تعاملی کماکان ادامه خواهد داشت، صدا و سیما نیز برنامههای آموزشی را ادامه خواهد داد و مدارس بازگشایی میشود تا اشکالات مهمی که وجود دارد و یا کلاسهایی که به برگزاری کارگاه مربوط است، تسهیل شود.
آقای ربیعی در خصوص بازگشایی دانشگاهها هم گفت: ما در این جلسه به تصمیمی نرسیدیم و قرار شد برای هفته آینده در خصوص دانشگاهها تصمیماتی اتخاذ کنیم.
سخنگوی دولت افزود: به نظر میرسد الگویی که برای آموزش و پرورش مد نظر قرار دادیم، برای آموزش نیز شاید بتواند کار گشا باشد و بخصوص در کلاسهایی که نیاز به کارگاه وجود دارد و دروس عملی است.
وی در ادامه به مشکل خوابگاهها برای بازگشایی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: این موضوع در تصمیم گیریها بسیار مهم است و باید موضوع خوابگاهها کامل بررسی شود، اما در تحصیلات تکمیلی تصمیماتی اتخاذ خواهد شد و در مجموع جلسه آیندهِ ستاد این تصمیم را خواهد گرفت.
انتخاب ۳۱ شرکت بورس برای فعالیت در حوزه سهام عدالت
سخنگوی دولت از انتخاب و فعالیت ۳۱ شرکت بورس در حوزه سهام عدالت خبر داد.
آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره آزادسازی سهام عدالت و برنامه دولت برای حفظ منافع مردم و جلوگیری از متضرر شدن آنها، گفت: در روزهای اول، برخی از مردم اقدام به خرید این سهام میکردند، اما اطلاع رسانی گستردهای از عدد تقریبی ارزش سهام اعلام شد و این امر کمک کرد که افراد از ارزش چیزی که در دست دارند، مطلع شوند.
سخنگوی دولت، گفت: افرادی که نیاز دارند سهام خود را بفروشند، میتوانند انتخاب کنند و با برنامهریزی آن را بفروشند و افرادی هم که میخواهند سرمایهگذاری کنند، میتوانند با انتخابی ساده این کار را انجام دهند.
آقای ربیعی افزود: ۳۱ شرکت بورسی درجه یک کشور انتخاب شدند و مشمولین میتوانند بر اساس ضوابط و دستورالعملی که تدوین شده است و بخشی هم اعلام خواهد شد به این شرکتها مراجعه کنند.
سخنگوی دولت همچنین گفت: سهامداران میتوانند ۳۰ درصد سهام خود را بفروشند که این امر هم به خاطر جلوگیری از فشار به بازار است.
آقای ربیعی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی در این مورد، افزود: فروش سهام عدالت به صورت تدریجی است و مردم میتوانند بقیه آن را هم بفروشند که البته به کشش بازار بستگی دارد.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: افرادی هم که نمیخواهند سهام خود را بفروشند و آنرا سرمایهگذاری کنند، میتوانند سهام خود را نگه دارند و هر وقت که خواستند بفروشند.
آقای ربیعی افزود: اطلاع رسانی گسترده و ساده کردن شیوه فروش سهام عدالت کاری بود که برای جلوگیری از سوداگری صورت گرفت.
مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی نیازی به مذاکره ندارد
سخنگوی دولت تصریح کرد: مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی نیازی به مذاکره و میانجیگری ندارد.
آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره مبادله زندانیان ایرانی وآمریکایی و برداشتهایی که از اظهارات اخیر وی درباره مذاکره با امریکا در این زمینه صورت گرفته است، گفت: تبادل زندانیان ناظر بر همان پیشنهاد دو سال پیش آقای ظریف است مبنی بر اینکه ما آمادگی داریم همه زندانیان را در همه عالم و نه فقط در آمریکا تبادل کنیم و اظهارات من به این پیشنهاد مرتبط بود.
وی تصریح کرد: تصمیمگیری و مجاب شدن طرفین برای آزادسازی و تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی نیازی به مذاکره و میانجیگری ندارد.
آقای ربیعی افزود: اگر عزم و اراده برای این کار باشد، فرآیند انجام آن از طریق دفتر حافظ منافع سوییس است که تجربه کارهای اداری را دارد بنابراین در اینجا بحثی درباره مذاکره صورت نگرفته است.
بسته جدید ساماندهی بازار خودرو این هفته اعلام میشود
سخنگوی دولت از اعلام بسته جدید ساماندهی بازار خودرو در هفته جاری خبر داد.
آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود گفت: در جلسه ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت و کمیته خودرو قرار شد، بسته جدید ساماندهی بازار خودرو آماده شود.
وی افزود: بسته جدید ساماندهی بازار خودرو این هفته اعلام میشود و شاید هم امروز نهایی شود.
سخنگوی دولت با تاکید بر این مطلب که تولید خودرو در کشور کم نشده است و هم اکنون روزانه هشت هزار خودرو در کشور تولید میشود، گفت: در حال حاضر سایپا روزی چهار هزار و ایران خودرو هم حدود همین رقم تولید خودرو دارند.
آقای ربیعی با اشاره به اینکه سایت فروش خودرو پیش از این در زمان محدودی باز میشد، افزود: قرار شد این سایت یک هفته باز باشد و نحوه فروش به گونهای باشد که همه متقاضیان فرصت کافی برای ثبت نام و پیش خرید خودرو داشته باشند.
وی گفت: قیمت خودرو در جلسات سه کمیته ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت و کمیته خودرو و بر اساس یک فرمول قیمت پایه و تورم سالانه و همچنین با لحاظ کردن سایر پارامترهای شرکت خودرو تعیین میشود و قیمت خودرو یک افزایش طبیعی خواهد داشت، ولی حتما با قیمتهای سوری که در بازار وجود دارد، متفاوت خواهد بود.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه از بهمن ماه ۹۷ خودرو هیچ افزایش قیمتی به طور رسمی نداشته است، افزود: چند سایتی که برای خودرو قیمت سازی میکردند بسته شده اند و به آنها اخطار داده شد و در صورت تداوم برای رسیدگی به دستگاههای قضایی معرفی میشوند.
آقای ربیعی ابزار امیدواری کرد: افزایش تولید خودور باعث کنترل قیمت محصول شود.
مراسم شبهای قدر زنده پخش میشود
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران با ابراز امیدواری برای غلبه بر بیماری کرونا اظهار داشت: تصمیم دیگری که اتخاذ کردیم این بود که همه مراکز مذهبی، مساجد و هیئتها از یک طرف و از طرف دیگر صنوف و رستورانها و آرایشگاهها بعد از ماه مبارک رمضان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به صورت تدریجی بازگشایی شود اگر چه در برخی مناطق سفید هم اکنون با رعایت دستورالعملهای بهداشتی این کار صورت گرفته است.
وی گفت: ما در آستانه شبهای قدر هستیم و شبهای قدر شبهای معمولی که با کوبش عقربههای ساعت اندازه گیری شود نیست هم اکنون ما در حساسترین شبهای قدر قرار داریم که با شرایط خاص کشور بیش از هر زمان دیگری به دعا، توجه به خدا و تضرع در پیشگاه ربوبیت نیاز داریم.
سخنگوی دولت افزود: همان گونه که رهبر معظم انقلاب نیز در جلسه اخیر با ستاد ملی کرونا فرمودند یکی از ضرورتهای مهم و نیازهای اصلی مردم ما روی آوردن به خدا و سپردن قلوب به درگاه الهی است.
آقای ربیعی گفت: رهبری معظم به دو نکته مهم در جلسه ستاد ملی کرونا اشاره کردند که یکی از آنها گسترش شبکههای بهداشت بود که خوشبختانه این امر در دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به سالهای قبل بسیار گسترش یافته و در جلسه ستاد تاکید شد که گسترش شبکههای بهداشت و مقدم کردن پیشگیری و بهداشت به صورت جدی تداوم داشته باشد.
وی یادآور شد: نکته دیگری که معظم له بر آن تاکید داشتند آثار مثبت راز و نیاز معنوی جامعه در مقابله با شرایط سخت کروناست که بدون تردید برگزاری مراسم شبهای قدر و دعا و نیایش با پروردگار در این شبهای عزیز در این مبارزه ملی با کرونا مؤثر خواهد بود.
سخنگوی دولت گفت: افزایش معنویت جامعه در اتکا به خداوند متعال به طور حتم در افزایش روحیه همدلی برای مبارزه با کرونا مؤثر خواهد بود و دولت نیز پیش از این به این موضوع دغدغه داشته و برای شبهای قدر نیز با همکاری وزارت کشور، سازمان صدا و سیما و وزارت بهداشت تدبیری اندیشیده شده تا با جمعیتی کاملاً محدود در مراکزی محدود مراسم احیاء برگزار شود و قادر شویم تا معنویت جمعی را که حاصل از دعاست با پخش زنده این مراسم دریافت کنیم و مردم عزیز بتوانند از برکات این شبهای عزیز بهره ببرند.
ضرورت ساماندهی ترددها در مرزهای ایران و افغانستان
سخنگوی دولت بر ضرورت ساماندهی ترددها در مرزهای ایران و افغانستان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با ابراز تاسف از حادثه اخیر برای مهاجران افغانستان و تسلیت به بازماندگان قربانیان، گفت: این اخبار و دیدن تصاویر آن موجب دلشکستگی فراوان همه ما شد.
سخنگوی دولت با اشاره به سابقه دوستی و برادری دو کشور، افزود: ما پذیرای بیش از ۳ میلیون مهاجر از افغانستان هستیم و حتی در بحث کرونا آنها را مثل همه ایرانیها دیدیم.
آقای ربیعی گفت: ما با وجود بیکاری که در کشور داریم، هیچگاه مهاجران افغانستان را بازداشت و طرد گسترده نکردیم، مگر افرادی که جرائمی مرتکب میشوند.
وی با اشاره به اینکه حتی در اشغال افغانستان ما در کنار آنها بودیم، افزود: هیچ گاه اتفاقاتی که در اردوگاههای کشورهای مختلف و حتی در منطقه مشاهده میکنید، در ایران نمیبینید.
سخنگوی دولت همچنین گفت: چنین حادثهای که معلوم نیست به چه علت رخ داده است، نمیتواند بر روابط دوستانه ما تاثیر بگذارد.
وی با تکذیب برخی ادعاها در این زمینه، افزود: با این وجود و با توجه به اهمیتی که به روابط دوستانه و برادرانه قائل هستیم، آمادگی خود را برای همکاری با دولت افغانستان با هدف روشن شدن مسائل اعلام کردیم و میتوانیم کمیتهای برای بررسی بیشتر تشکیل دهیم.
آقای ربیعی، مسیرهای نامناسب برای تردد در مرزهای دو کشور را خطرناک و حادثه آفرین توصیف کرد و گفت: به نظر میآید نارساییهایی در تردد افراد در مرزها وجود دارد که رسیدگی به آن وظیفه مرزبانان افغانستان است.
سخنگوی دولت، افزود: ما به کمیته مشترک پیشنهاد میکنیم، تا از اینگونه رفت و آمدها جلوگیری شود، تا شاهد به خطر افتادن جان انسانها نباشیم.
آقای ربیعی با بیان اینکه عدهای با نیت شوم بدنبال برهم زدن روابط دوستان ایران و افغانستان هستند، گفت: اجازه نخواهیم داد این اتفاق تحت تاثیر تبلیغات بیگانه قرار بگیرد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: قطعاً امنیت جان شهروندان افغانستانی برای ما هم بسیار مهم است و آنچه باید از این اتفاق شوم نتیجه بگیریم، این است که ترددهای غیرقانونی از مرزها را سامان دهیم تا از بروز این حوادث جلوگیری کنیم.
آقای ربیعی در ادامه با تبریک انتخاب و رای اعتماد به نخست وزیر جدید عراق، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت جدید عراق و انتخاب مصطفی کاظمی به عنوان نخست وزیر این کشور که با رای بالای پارلمان انجام شد، استقبال میکند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از دولت و ملت عراق حمایت کرده است و امیدواریم در دوره نخست وزیری وی روابط دو کشور بیش از گذشته توسعه یابد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه عراق به عنوان کشور همسایه با پیوندهای دیرینه فرهنگی و مذهبی، اهمیت و اولویت بالایی برای ما دارد، گفت: با احترام به حق انتخاب مردم عراق، آماده تعمیق همکاریهای همهجانبه با دولت عراق هستیم و مطمئنیم که با دولت آقای کاظمی هم تجربه موفقی را در تامین منافع متقابل دو کشور شاهد خواهیم بود.
کاهش مرگ ناشی از کرونا با انجام ۳۰ هزار آزمایش تشخیص در روز
سخنگوی دولت با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا با شیب ملایم در حال کاهش است، گفت: یکی از دلایل این کاهش، اقداماتی، چون افزایش آزمايشهای روزانه است که ۳۰ هزار آزمايش در هر روز انجام میشود و بنا داریم به یک میلیون آزمايش برسد.
آقای علی ربیعی با ابراز امیدواری برای غلبه بر بیماری کرونا، به جلسه روز یکشنبه ستاد مقابله با کرونا با حضور رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: من همین جا خدمت مردم عرض میکنم که مطمئن باشند، دولت به طور شبانه روزی به دو مسئله مقابله با بیماری کرونا و حفظ زندگی و معیشت مردم اهتمام دارد.
وی ادامه داد: حتماً برای مردم قابل درک است که در شرایط اقتصادی بد در دنیا ما هم باید از کار و هم از جان مردم حفاظت کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به بررسیهای صورت گرفته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: بررسیها نشان میدهد با چند اقدام از جمله فاصله گذاری هوشمند، ما شاهد کاهش مرگ، ولی افزایش بیماری یابی در کل کشور هستیم.
آقای ربیعی افزود: بیماران سرپایی نیز تعدادشان در حال افزایش است و یکی از این دلایل افزایش، به دلیل افزایش بیماریابی است؛ ما امروز به مرز انجام ۳۰ هزار آزمايش در روز نزدیک شده ایم و بنا داریم به یک و نیم میلیون آزمايش برای تکمیل غربالگریها برسیم.
این عضو کابینه دولت در ادامه با اشاره به اینکه ۸۳ درصد از مردم فاصله گذاری را رعایت میکنند، گفت: افزایش تولید مواد ضد عفونی، ماسک و تکمیل تجهیزات بیمارستانی، به همراه برنامه غربالگری، فعال و در کنار فعالیتهای کادر درمانی در این موفقیت تأثیرگذار بودند.
سخنگوی دولت همچنین با تاکید بر اینکه ما این عوامل موفقیت را باید حفظ کنیم، تصریح کرد: علاوه بر اینها راه اندازی اقتصاد با رعایت فاصله گذاری باید مورد توجه باشد و این عوامل در کنار هم میتواند رمز موفقیت باشد.
تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا بر گسترش و تداوم آموزش مجازی
سخنگوی دولت به ماموریت ستاد ملی مقابله با کرونا به وزارت ورزش و جوانان در خصوص بررسی چگونگی برقراری ورزشهای غیر تجمعی اشاره کرد و گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا بر گسترش زیرساختهای موجود و تداوم آموزش مجازی تاکید دارد.
آقای علی ربیعی در ادامه اظهاراتش در نشست خبری، با اشاره به سناریوهای مختلف پیش روی کشور در مقابله با کرونا، تصریح کرد: ما باید با توجه به شرایط داخلی خودمان سناریویی را برای مقابله با این بیماری انتخاب میکردیم؛ یکی از گزینه ها، سناریوی بدون مداخله بود که اساساَ ما آن را دنبال نکردیم و برخی کشورهایی که این سناریو را دنبال کردند نیز بعداَ منصرف شدند.
وی افزود: سناریوهایی با مداخله حداقلی، مداخله متوسط به سمت خوب، مداخله سنگین و همچنین سناریوی سختگیری حداکثری یا قرنطینه پیش روی ما بود.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: اگر سناریوی اول (سناریوی بدون مداخله) را انتخاب میکردیم، طبق گزارش ستاد مقابله با کرونا با ۱۱۱ هزار فوتی روبرو میشدیم و در سناریوی مداخله حداقلی ۳۳ هزار و در سناریوی سوم یعنی مداخله متوسط نیز ۱۸ هزار فوتی پیش روی ما بود.
وی یادآور شد: در سناریوی مداخله سنگین؛ ۱۱ هزار و همچنین در سناریوی سختگیری حداکثری و یا قرنطینه نیز با عدد کمتری از فوتیها مواجه بودیم؛ ما گزینهای بین سناریوی چهارم و پنجم را انتخاب کردیم، یعنی در روزهایی به سمت سختگیریهای زیاد حرکت کردیم و با توجه به میزان آمادگی بیمارستان ها، کادر درمانی و بهداشتی و آمادگی به موقع تجهیزات کشور منجر به آن شد که فوتیهای ما از نرمهای جهانی نیز پایینتر باشد.
آقای ربیعی خاطرنشان کرد: قطعاَ ما هنوز باید حول محور سناریوی چهارم یعنی مداخله سنگین حرکت کنیم و در شهرهای با وضعیت سفید نیز به سمت سناریوهای پیش از آن برویم، اما این بدان معنی نیست که این سناریوهای مختلف در شهرها ثابت پیگیری شود.
وی افزود: کماکان رصدهای ما ادامه دارد و از مردم میخواهیم که دستور العملهای بهداشتی را رعایت کنند، چرا که رمز موفقیت ما در کنترل و پیشگیری بیماری و حفظ سلامت جامعه و همچنین جلوگیری از افتادن به ورطه فقر و بیکاری؛ رعایت کامل دستور العملها است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: این مهم نیازمند یک جنبش عظیم از همکاری و اعتماد برای رعایت پروتکلهای بهداشتی دارد؛ اعتماد برای اینکه آنچه که مسئولان و متخصصین میگویند آویزه گوش و به آن عمل کنیم.
آقای ربیعی گفت: در مجموع هنوز در شرایط عادی بسر نمیبریم و نباید این تصور بوجود آید که به دلیل منحنی نزولی بیماری در کشور وضعیت عادی شده است؛ متاسفانه در استان خوزستان بیش از سه روز متوالی شاهد روند رو به افزایش این بیماری بودیم، لذا هر منطقهای که بیش از سه روز روند افزایشی ادامه داشته باشد، حاکی از آن است که دستور العملهای بهداشتی و فاصله گذاریهای اجتماعی به درستی رعایت نشده اند.
سخنگوی دولت ادامه داد: شاخصهای آماری نشان میدهد که در استان خوزستان کمتر از ۵۰ درصد دستور العملهای بهداشتی و شاخص همکاری رعایت شده است، لذا این یک نشان برای سایر شهرهاست که چگونه با مراعات نکردن دستورالعملهای بهداشتی جان انسانها به خطر میافتد.
وی در خصوص تصمیمات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، تصریح کرد: به وزارت ورزش و جوانان ماموریت داده شد تا چگونگی برقراری ورزشهای غیر تجمعی را بررسی کرده و گزارش خود را به ستاد ارائه دهد، منتهی ورزشهای تجمعی کماکان ممنوع است.
آقای ربیعی خاطرنشان کرد: مدارس و دانشگاههای ما هیچگاه تعطیل نشدند؛ ستاد ملی مقابله با کرونا بر گسترش زیرساختهای موجود و تداوم آموزش مجازی تاکید دارد، چرا که تاکنون آموزش تعاملی در کنار آموزش صدا و سیما دو کار مکمل یکدیگر بودند، لذا ما نباید اساسا زیرساخت بوجود آمده را کنار بگذاریم، بلکه باید آن را تقویت کنیم.