به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان, چهار سال است که مخاطرات جوی مانند سرمازدگی و تگرگ خسارت هایی را به کشاورزان شهرستان شاهرود وارد میکند.
علی اصغر حجی، مدیر جهاد کشاورزی شاهرود گفت: برای مقابله با مخاطرات طبیعی مانند سرمازدگی و تگرگ راهی جز تجهیز و پوشش دار کردن که تا حدودی در مقابله با سرمازدگی و 100 درصد در برابر تگرگ مانع شود و همچنین تغییر الگوی کشت نیست.
حجی تصریح کرد: باغداری بدون استفاده از تجهیزات ممانعت از سرما و تگرگ قطعا با خطرات بسیار زیادی مواجه است.
پارسال برای پوشش دار کردن (سایه بان) باغ ها تسهیلات خوبی فراهم شد و محدویتی وجود نداشت و تا 80 درصد هزینه ها در قالب تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شد.
اسماعیل قربانیان مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شاهرود نیز گفت: متاسفانه بارش تگرگ به باغ های انگور، پسته، سیب درختی، زردآلو، گلابی و گردو و مزارع گندم، جو و چغندرقند خسارت شدیدی وارد کرد.
قربانیان به کشاورزان توصیه کرد: با توجه به سردی هوا و خسارت تگرگ، باغداران انگور تا 10 روز آینده از آبیاری خودداری کنند تا از رخ زدن و سبزینگی جلوگیری شود.
قربانیان افزود : همچنین کشاورزان از مصرف کود ازته (سفید) خودداری و در نخستین آبیاری از کود پتاسه و کود آهن در باغ ها استفاده کنند تا از زردی درختان جلوگیری و سطح سبزی ایجاد شود تا بخشی از خسارت جبران شود.
به گفته قربانیان، جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی برای مقابله با سرمازدگی و تگرگ دو راهکار را ارائه کرده اند که نخستین راهکار ایجاد پوشش و سایه بان است تا سطح باغ را بپوشاند و در برابر تگرگ و سرما و آفتاب سوختگی محافظت کند.
قربانیان افزود: راهکار دیگر استفاده از دستگاه ضد تگرگ است که این دستگاه موج الکتریکی خیلی زیاد در هوا به وسیله انفجار ایجاد می کند و ابرها از هم باز شده و تگرگ به باران تبدیل می شود.
قربانیان گفت: این دستگاه خارجی بوده اما شرکتهای مختلف داخلی ساخته اند و 60 میلیون تومان قیمت دارد و یک دستگاه می تواند 100 هکتار را پوشش دهد.
استفاده از این دستگاه قرار است با کمکهای دولتی و خودیاری کشاورزان به صورت آزمایشی در شاهرود اجرا شود.