یادداشت
لزوم ساماندهی رزمایشهای مومنانه
رزمایشهای مومنانه ترجمان آیههای قرآنی و سیرههای نبوی و علوی در متن زندگی اهل ایمان است که در سرزمین ایران اسلامی میدرخشد.
این رزمایش، حرکتی مردمی و با هویت ولایتمداری است و بخشهای عمومی و ارکان نظام هم فعال هستند.
رزمایش همدلی با هدف تبلیغ و ترویج و حمایت از فرهنگ همدلی اجرا شده است و در ماه مبارک رمضان، جهش فوق العادهای در رفتارهای همدلانه مردم مشاهده شد.
هیئتهای مذهبی که نتوانستند مراسم مردمی مانند هر سال برگزار کنند خوشبختانه این ظرفیتها را به بستههای همیاری و معیشتی تبدیل کردند تا به مستمندان کمک کنند.
در یکی از شهرهای استان خراسان افراد یک کوچه با همدیگر تصمیم گرفته بودند برای بعضی از محلات اطراف که دچار مشکل هستند غذایی بپزند و آن را پخش کنند که خیلی هم تکرار شده است.
رزمایش مومنانه؛ جلوهای درخشان از تمدن ایرانی اسلامی است که بارها تکرار شده است، اما در هر بار رنگ ویژهای دارد، چون برای ترویج و گسترش انسانیت حد و مرزی وجود ندارد و دانش آموزان هم در رزمایش وارد شدند و درخشیدند.
این نهضت مومنانه در میان همه قشرها رونق گرفته است، زیرا هم انسان رشد میکند و هم انسانیت و هم رضایت.
خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر غنیترین بسترهای مردم سالاری دینی تاکنون دورههای متنوع توسعه ایمانی و اجتماعی و سیاسی (از دفاع مقدس تا اجرای بیانیه گام دوم) را تجربه کرده است و هر ایرانی مومن و مسلمان خود به تنهایی هویت همبستگی را به نمایش گذاشته است.
این تلاشها دستاوردهای زیادی داشته، اما همچنان ظرفیتها وجود دارد.
افزایش اثربخشی این تلاشها ایجاب میکند که از موازی کاری و مداخلههای نهادی و فردی پرهیز شود.
اجرای این طرح همبستگی با راهبری بسیجیان و مساجد سبب میشود بخش مهمی از جامعه زیر خط فقر از این دام فقر جدا شوند و در ادامه باید "شبکه ملی کارامدی بسیج - مسجد در سراسر کشور" مستقر شود؛ بنابراین این رزمایش مومنانه:
۱) الگویی برای عمل به فرمان رهبری معظم "آتش به اختیار" است
۲) مسجد و پایگاه بسیج را به عنوان الهیترین مکان مبدا و محور قرار داده است
۳) یکی از هزاران مزیت پایگاه بسیج و مسجد را به عنوان مبدا همه تحولات انسان ساز در جامعه به نمایش میگذارد
۴) مسجد را اساس تحول انسانی میکند
۵) به شکل گیری مدیریت جهادی در کنار بدنه نظام اجرایی کمک میکند
۶) الگوی مدیریت جهادی برای همه بخشهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است
۷) فصل الخطاب برای فقرزدایی و محرومیت زدایی است
۸) همگرایی ملی را به شدت تقویت میکند
۹) مزیتهای نهفته را آشکارتر خواهد کرد
۱۰) هویتهای دینی و فضیلتهای اقتصادی و اجتماعی را غنیتر میکند
۱۸) ایفای تعهد و تکلیف دینی و انسانی به ویژه در ماه مبارک رمضان است
۱۹) یک رویکرد متعالی از "ما میتوانیم" است
۲۰) نمایش جلوهای تازه از عرصههای دفاع مقدس اجتماعی است.
برآیند همه تلاشها نیز در ایران اسلامی نشان میدهد همگرایی میان الگوهای توسعه و پیشرفت با "توسعه اجتماعی مردم محور" و با معیار حیات طیبه و ملکوتی به حداکثر میرسد.
امروز هم باید سمت پایدارسازی توسعه اجتماعی حرکت کنیم، توسعه اجتماعی همان مردم محور کردن نظام سیاسی و اقتصادی و اجرایی کردن همه آرمانها و شعارهای نظام جمهوری اسلامی ایران است که خوشبختانه با استقبال مردم ایران اسلامی روبرو شده است.
دولتها نیز باید از این مزیتهای نسبی و مطلق (کفایی و عینی) در چارچوب نقشه راه "آتش به اختیار" بهره برداری کنند.
ساماندهی دقیق خدمات و محصولات این رزمایش و صیانت از این ظرفیتها و مزیتها ایجاب میکند سامانههای اطلاعاتی و اطلاع رسانی دقیق از کشور تهیه شود و طرح "هر فرد یا خانواده نیازمند و آسیب پذیر- حداقل یک بسته معیشتی" اجرایی شود.
در اجرای این طرح از مردم سراسر کشور با محوریت مساجد و پایگاههای بسیج دعوت میشوند تا در تامین بستههای معیشتی و خدمتی مشارکت کنند، این یک دعوت ملی است که باید با مدیریت جهادی و بصیرت دینی و ملی بسیج انجام شود.
لازم است سامانه ای برای این کار تعریف شود که در تمامی حوزهها و پایگاههای مقاومت بسیج سراسر کشور فعال باشد.
از طریق این سامانههای ملی عموم مردم علاقه مند میتوانند به طور دقیق وارد همه عرصههای رزمایش اجتماعی شوند تا این حماسه اجتماعی و انسانی در رفتار آحاد شهروندان نهادینه شود و در ادامه به فقرزدایی کامل از جامعه ایران اسلامی منجر شود.
باید فضا را برای استقرار دوره نوین ارتقای خدمت رسانی به سرزمین ایرانی اسلامی فراهم کنیم و طرح ملی رزمایش مومنانه میتواند آغازی پرشور در این مسیر باشد.
هنر برتر هم این است که دستاوردهای این رزمایش به حداکثر برسد.