پخش زنده
امروز: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ٢١:١٧:٥٣
معاون کل وزارت بهداشت گفت: درباره برگزاری مراسم شبهای قدر تدابیر اندیشیده شده را عصردوشنبه اعلام میکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ایرج حریرچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بلافاصله پس از فرمایشات مقام معظم رهبری، جلسه ای با حضور وزیر بهداشت، نماینده مرکز رسیدگی به امور مساجد، نماینده وزارت کشور و کارشناسان برای چگونگی برگزاری مراسم شب های قدر تشکیل شد و به توافق دست یافتیم.
وی گفت: در این زمینه با تقویت پروتکل ها، تدابیری اندیشیده شده است که عصر دو شنبه آن را اعلام می کنیم و کار را به هیأت های امنا، پایگاه های بسیج، روحانیون و مردم خواهیم سپرد.
آقای حریرچی افزود: مراسم شب های قدر امسال برگزار خواهد شد اما مانند سال های گذشته نیست و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بخش زیادی از آن را بر عهده گرفته و تدابیر خوبی در این زمینه اتخاذ شده است.
وی گفت: درباره اماکن زیارتی نیز تصمیم گیری با تأخیر انجام می شود و چهارشنبه آینده با دعوت از حجت الاسلام والمسلمین مروی و سازمان حج و زیارت نشستی برگزار خواهیم کرد و در آن درباره این اماکن متبرکه تصمیم گیری می کنیم.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: افتخار می کنیم رهبری داریم که حتی درباره موضوعات دینی می فرمایند تابع نظر کارشناسی ستاد ملی کرونا هستند.
آقای حریرچی گفت: رئیس جمهور آمریکا که برخی این کشور را کعبه آمال می دانند می گوید مواد ضد عفونی تزریق کنید و در اماکن عمومی از ماسک استفاده نمی کند یا نخست وزیر انگلیس با کرونایی ها دست می داد و به این بیماری مبتلا شد.
وی افزود: همه دستگاه ها ازجمله ستاد کل نیروهای مسلح با ستاد ملی مبارزه با کرونا همکاری کاملی داشتند و کارها بدون مشکل پیش می رفت و اکنون با فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسیر هموارتر شد.
آقای حریرچی با بیان اینکه بیماری کرونا در کل کشور روند نزولی دارد گفت: در اسفند و فروردین گذشته هر فرد مبتلا دو و نیم نفر را مبتلا می کرد اما از نیمه فروردین، این عدد زیر یک نفر و اکنون شش دهم تا هفت دهم نفر است.
وی افزود: روند افزایشی در برخی مناطق کشور ازجمله خوزستان روند نزولی بیماری کرونا در کل کشور را تحت تأثیر قرار نمی دهد.
معاون کل وزارت بهداشت دلیل روند افزایشی ابتلا به بیماری کرونا در خوزستان را آغاز دیرهنگام اپیدمی این بیماری در این استان خواند و گفت: تا آخر هفته اصناف و مراکز 9 شهرستان خوزستان برای کنترل بیماری کرونا تعطیل شده است.
آقای حریرچی افزود: 60 تا 75 درصد موارد جدید ابتلا به بیماری کرونا به دلیل غربالگری یا پیگیری افرادی است که با بیماران در ارتباط بوده اند و بی علامت یا کم علامت هستند.
وی با بیان این که برخی عادت دارند به کشور خودشان سرکوفت بزنند، با دیدن شرایط آمریکا و اروپایی ها نگاهشان را به کشورمان در مقابله با بیماری کرونا بهبود دهند.
آقای حریرچی افزود: از 1300 مبتلای امروز و 1500 مبتلای دیروز به ترتیب 900 و 1100 نفر کسانی هستند که در طرح غربالگری شناسایی شده اند.
وی گفت: مبتلایانی که خودشان مراجعه کرده اند یا بستری شده اند 350 تا 450 نفر هستند.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: بازگشایی ها روند نزولی بیماری را کند کرده است اما روند نزولی در بازگشایی ها نیز حفظ شد.
آقای حریرچی گفت: ما مانند انگلیسی ها نیستیم که در خانه سالمندان افراد بر اثر کرونا فوت کنند و آن را اعلام نکنیم، بلکه همه اطلاعات ما در زمینه بیماری کرونا، بستری ها و تعداد فوت شدگان؛ شفاف است.
وی افزود: از ستاد کل نیروهای مسلح آماده سازی 10 هزار تخت را درخواست کرده بودیم که این ستاد 28 هزار تخت را آماده کرد اما 10 درصد آن نیز استفاده نشده است.
آقای حریرچی گفت: آمریکا 114 میلیارد دلار برای بخش سلامت خود و فقط برای مقابله با کرونا اختصاص داده است و انگلیس نیز 20 میلیارد دلار اما ایران کمتر از یک میلیارد دلار به این مسأله اختصاص داد.
وی افزود: سرانه بهداشت و درمان در آمریکا 9 هزار و 869 دلار در انگلیس چهار هزار و 177 دلار و در ایران 450 دلار است اما تعداد مرگ و میر در آمریکا به ازای هر یک میلیون نفر 238 نفر، در انگلیس460 نفر و در ایران 78 نفر است.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: آمار مرگ و میر در این سه کشور در حالی است که ما 75 درصد اپیدمی کرونا را پشت سر گذاشته ایم اما انگلیسی ها 50 درصد و آمریکایی ها 40 درصد اپیدمی را گذرانده اند.
آقای حریرچی افزود: از هشت هزار و 600 تخت آی سی یو در کشور بیش از دو هزار نفر از بیماران کرونایی در این بخش بستری هستند و یک نفر از بیماران کرونایی در این مدت پشت در بیمارستان ها نمانده است.
وی گفت: آمریکا برای هر صد هزار نفر 34 و 7 دهم تخت آی سی یو دارد در حالی که ما کمتر از 10 تخت برای این تعداد جمعیت داریم.
آقای حریرچی افزود: شبکه بهداشت و درمان کشور که در دهه 60 و 70 شکل گرفت؛ افتخار ماست و تمدن سازی غیر از بهداشت و درمان در مناطق روستایی ایجاد کرد.
وی گفت: در این زمینه نقطه ضعف ما شهرها بودند که با طراحی سیستم مراقبین سلامت، شبکه بهداشت در شهرها نیز تکامل یافت و اکنون بیشتر شهرهای بزرگ و حاشیه شهرها تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان هستند.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: همه ناوگان روستایی را در این زمینه بازسازی کرده ایم و در حاشیه شهرها برای 10 میلیون و 500 هزار نفر پایگاه بهداشتی ساخته ایم و مراکز بهداشتی شهری و روستایی تکامل یافت.
آقای حریرچی گفت: در دوره وزیر جدید بهداشت ؛ شعار هر خانه یک پایگاه سلامت، طراحی و در سه استان آزمایش شد که نتایج خوبی در بر داشته است.
وی افزود: شبکه به معنای هر فرد یک مسئول بهداشت است و در روستاها به عنوان بهورز و در شهرها به عنوان مراقب سلامت نامیده می شود.
آقای حریرچی گفت: آمریکا چهار و نیم درصد جمعیت دنیا را دارد اما یک سوم پول بهداشت و درمان دنیا برای این جمعیت هزینه می شود در حالی که کرونا نشان داد به دلیل نداشتن شبکه سلامت چقدر ضعیف هستند.
وی با بیان اینکه یکی از پایه های اصلی کنترل کرونا در کشور؛ داشتن شبکه بهداشت و درمان بود، افزود: در مرحله نخست طرح غربالگری با 78 میلیون نفر از 83 میلیون جمعیت کشور تماس گرفته شد، البته افرادی که در شمال تهران زندگی می کنند و برخی مدیر و غیرمدیر هستند نگویند چرا به ما زنگ نزدید زیرا شما تا کنون به شبکه بهداشت مراجعه نکردید.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: در مرحله دوم طرح غربالگری، با افراد بالای 15 سال تماس می گیریم و تا کنون 32 میلیون نفر را در این مرحله بررسی کرده ایم که موارد جدید ابتلا به کرونا بر اساس این غربالگری است.
آقای حریرچی افزود: بخش دولتی بهداشت و درمان کشور فداکاری حاصل از فرهنگ ایرانی و اسلامی را برای مقابله با بیماری کرونا انجام داد و با وجود نداشتن تجهیزات مراقبتی در ابتدا برای درمان بیماران دل به دریا زد.
وی گفت: پیش بینی می کنیم به دلیل گسترش ویروس های تنفسی در فصل سرما تا زمانی که واکسن یا داروی مناسبی برای بیماری کرونا کشف نشده است، همچنان با این بیماری روبرو هستیم اما پیش بینی می کنیم در پاییز و زمستان آینده بیماری کرونا به شدت اسفند و فرودین گذشته نباشد.
آقای حریرچی افزود: آمادگی کامل برای مقابله با بیماری کرونا در فصل سرمای آینده داریم و بر این اساس، تا آخر سال 48 بیمارستان اضافه می کنیم.
وی گفت: حدود هزار تخت بیمارستانی پیش بینی و 1200 دستگاه تنفس مصنوعی تا کنون اضافه کرده ایم و 450 تخت آی سی یوی جدید نیز آماده شده است.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: پیش از اسفند گذشته ظرفیت تولید ماسک کشور روزانه 200 هزار ماسک بود اما اکنون به چهار و نیم میلیون در روز رسیده است و تولید ماسک N95 نیز که روزانه 20 هزار ماسک بود اکنون به 140 هزار ماسک افزایش یافته است.
آقای حریرچی گفت: پیش از اسفند روزانه پنج دستگاه تنفس مصنوعی تولید می کردیم اما اکنون 40 دستگاه تولید می کنیم.
وی افزود: تولید لباس های کاور از 20 هزار دست به 120 هزار دست، مواد ضدعفونی از 300 هزار لیتر به دو و نیم میلیون لیتر افزایش یافته است.
آقای حریرچی گفت: کیت تشخیص کرونا نداشتیم اما اکنون یک میلیون کیت تولید می کنیم و کیت PCR نیز که تولید نمی شد هفته ای 125 هزار عدد تولید می شود.
وی افزود: از هفته آینده همه مدارس کشور بر اساس پروتکل های ابلاغ شده فقط برای رفع اشکال و بیشتر برای دروس عملی و هنرستانی باز می شود.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه دو میلیون و 200 هزار کسبه مشخصات خود را برای رعایت پروتکل های مقابله با کرونا ثبت الکترونیکی کرده اند و دو میلیون نظارت بر حدود 12 هزار پروتکل در حال انجام است گفت: مردم به هر فروشگاهی که مراجعه کردند می توانند بارکد آن فروشگاه را اسکن کنند یا با 190 تماس بگیرند.
آقای حریرچی افزود: 83 درصد مغازه داران در کل کشور و 62 درصد این اشخاص در تهران پروتکل ها را رعایت می کنند.
وی گفت: متأسفانه در نانوایی ها مشکل زیاد شده است.
آقای غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: در کل کشور به ازای هر صد هزار نفر 124 نفر به کرونا مبتلا هستند در حالی که این آمار در خوزستان 78 نفر به ازای هر صد هزار نفر است اما دلیل افزایش آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان؛ افزایش قدرت بیماریابی ما در این استان است.
وی افزود: از هر 10 هزار تست کرونا در کل کشور بیش از هزار تست در خوزستان انجام می شود و در حالی که تعداد بیماران در دو هفته گذشته سه برابر شده اما تعداد مبتلایان بستری 60 درصد افزایش یافته است.
آقای شریعتی گفت: ما از افرادی که با بیماران تماس داشته اند به سرعت آزمایش می گیریم و تعداد آزمایشگاه های ما از یک به پنج افزایش یافته است و به زودی ششمین آزمایشگاه نیز به بهره برداری می رسد.
وی افزود: بر اساس روشی کشوری فقط شهرستان کارون شرایط قرمز را داشت اما کمیته استانی پیشنهاد کرد بر اساس روش کشوری عمل نشود و قویتر با گسترش بیماری مقابله کنیم و 9 شهرستان را در قالب شرایط قرمز تعطیل کردیم.
عقیل آرین نژاد، مدیرعامل شرکت پخش البرز نیز در ارتباط با این برنامه گفت: در دو ماه گذشته پنج میلیون ماسک، سه میلیون جفت دستکش و پنج میلیون لیتر مواد ضد عفونی کننده را در بیمارستان ها و مراکز درمانی توزیع کرده ایم.
وی افزود: ذخیره مناسبی از این تجهیزات داریم و در حال ذخیره تولیدات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هستیم که اگر شرایط مناسب شود آماده صادرات نیز هستیم.