به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین اخبار از شیوع ویروس کرونا در انگلیس و پیامدهای آن، به این شرح است:
آخرین آمار شیوع کرونا در انگليس بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت
گاردین در مقالهای نوشت: انگلیس اکنون در موقعیت انزوا در اروپا قرار گرفته است. دولتهای سراسر جهان نوعی از فاصله گذاری اجتماعی را رعایت میکنند. یک بار دیگر، انگلیس به مردِ بیمارِ اروپا تبدیل شده است.
سوء مدیریت مرگبار همه گیری کرونا، تنها دلیل این انزوای قابل توجه نیست. حمله ناگهانی این بیماری، سومین بلای طبیعی در سالهای گذشته است. اولین دلیل تصمیم به خروج از اروپا بود. دومین دلیل ظهور دونالد ترامپ و دستور کار آنارشیستی او مبنی بر "اولویت با آمریکاست" بود.
با این حال تلفات ویروس کرونا محاسبه شد، این محاسبات این درک و برداشت را در داخل و خارج تقویت کرد که عملکرد دولت جانسون، یکی از بدترین عملکردها و احتمالاً بعد از آمریکا دومین عملکرد ناموفق در این زمینه بوده است. ابراز همدردی بخاطر این مصیبت انگلیس، مانع از انتقادهای بین المللی از این کشور نشده است.
جان باختن ۲۱۰ بیمار کرونایی دیگر در انگلیس
شبکه تلویزیونی الجزیره عربی به نقل از وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد: ۲۱۰ بیمار کرونایی دیگر در انگلیس جان خود را از دست دادند که با احتساب این جان باختگان، شمار فوتیهای انگیس بر اثر ابتلا به کرونا به ۳۲ هزار و ۴۵ نفر افزایش یافت.
عضو مجلس نمایندگان انگلیس: ارقام آزمایشهای کرونا، دستکاری شده است
دکتر "روزینا آلین خان"، عضو مجلس نمایندگان انگلیس گفت، درباره انجام آزمایش کرونا، تاکنون هیچ راهبردی وجود نداشته است. گرفتن آزمایش از مردم لغو شد، آزمایشهای گسترده، با سرعت بسیار اندکی صورت گرفت و اکنون هم اعداد و ارقام مربوط به آزمایشها، دستکاری شده است. آیا وزیر بهداشت انگليس درخصوص حداقل ۱۰۰ هزار آزمایش در هر روز، متعهد میشود؟ آیا وزیر، تأیید میکند که بسیاری از کارکنان خط مقدم، احساس میکنند که انجام نگرفتن آزمایشهای کافی از سوی دولت، باعث مرگ مردم شده است و مسئول متلاشی شدن بسیاری از خانوادهها است؟ آن هم در حالی که این امکان وجود داشت که از بروز این شرایط جلوگیری کرد؟
تمدید قرنطینه در انگلیس تا اول ژوئن
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن،"دومینیک راب"، وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه گفت طبق اعلام دولت، خرده فروشانی که مشاغل آنها جزو مشاغل غیر ضروری است، حداقل تا ماه ژوئن به سر کارهای خود باز نمیگردند و فعالیت بخشهای دیگر نیز دست کم تا ماه ژوئیه از سر گرفته نمیشود.
دومینیک راب گفت: با توجه به شرایط، تغییراتی برای مواردی مانند خرده فروشیهای غیر ضروری و بازگشت افراد به مدارس بویژه مدارس ابتدایی که فعالیت آنها دست کم تا اول ژوئن آغاز نمیشود، وجود دارد. در مورد بخشهای دیگر که به طور طبیعی دشوارتر هستند، زیرا افراد با یکدیگر در ارتباط هستند و حفظ فاصله گذاری اجتماعی دشوار است، ما نمیتوانیم بگوییم که این بخشها زودتر از چهارم ژوئیه کار خود را آغاز میکنند.
اظهارات بوریس جانسون درباره کرونا در انگلیس
"بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس در یک نطق تلویزیونی در ارتباط با ویروس کرونا و اقدامات دولتش صحبت کرد.
جانسون افزود، اکنون تقریباً دو ماه است که مردم انگليس آزادیهای خود را محدود کرده اند در واقع، آزادیهای شما به شکلی محدود شده است که ما قبلاً هیچگاه چه در دوران صلح یا جنگ، شاهد آن نبوده ایم و شما به طور منطقی از آن مقررات حمایت کردید.
نخست وزیر انگلیس گفت، مردم انگليس همه سختیهای مرتبط با برنامه فاصله گذاری اجتماعی را به جان خریدید، زیرا شرایط کنونی را درک میکنید و تجربه همه کشورها هم نشان داده است که این تنها راه شکست دادن این ویروس است که شریرترین تهدید پیش روی این کشور در طول زندگی من محسوب میشود. این در حالی است که شمار تلفات ناشی از این موضوع فاجعه بار و غم انگیز و درد و رنجهای مرتبط با این شرایط فراوان است.
جانسون تاکيد کرد، البته دولت برای همه کسانی که از دست داده ایم، غمگین است این یک حقیقت است که به واسطه اتخاذ این اقدامات دولت توانست مانع از قرار گرفتن این کشور در یک فاجعه شود که بر اساس آن، وخیمترین سناریو میتوانست شامل جان باختن نیم میلیون نفر شود.
افزایش تعداد مبتلايان به کرونا در انگلیس
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ۲۱۹ هزار و ۱۸۳ نفر در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
رئیس حزب کارگر: اظهارات جانسون، سوالات بیشتری را ایجاد کرده است
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، رئیس حزب کارگر، حزب مخالف انگلیس، روز یکشنبه گفت: اظهارات بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در خصوص کاهش محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سوالات بیشتری را ایجاد کرده است.
کر استارمر با اشاره به اظهارات پرسش برانگیز نخست وزیر، افزود:" به نظر میرسد نخست وزیر به میلیونها نفر میگوید بدون برنامه و رهنمودهایی روشن در زمینه ایمنی به سرکار بازگردند. آنچه کشور امشب میخواست شفافیت و اجماع بود,، اما ما به هیچ یک از آنها دست نیافته ایم ".
مسافران فرانسوی در انگلیس قرنطینه نمیشوند
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، در فرانسه منابع آگاه اعلام کردند مسافرانی که از فرانسه به انگلیس سفر میکنند، به محض ورود به این کشور با هیچ مقررات قرنطینهای رو به رو نمیشوند.
کاخ الیزه روز یکشنبه اعلام کرد بعد از گفتگوی تلفنی امانونل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، قرار شد مسافرانی که از فرانسه به انگلیس سفر میکنند، به محض ورود با هیچ مقررات قرنطینهای رو به رو نشود.
این در حالی است که بوریس جانسون روز یکشنبه با ارائه تدابیری با هدف کاهش قوانین مربوط به قرنطینه در کشور اعلام کرد زمان آن به زودی فرا خواهد رسید تا افرادی که از طریق هوایی وارد انگلیس میشوند، مقررات قرنطینه شامل حالشان شود.
جانسون: این هفته زمان مناسبی برای پایان دادن به قرنطینه نیست
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر به نقل از بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد، این هفته زمان مناسبی برای پایان دادن به قرنطینه در کشور نیست.
نخست وزیر انگلیس گفت، سامانه هشدار جدیدی در پنج سطح ایجاد کردیم که به ما در غلبه بر ویروس و کنترل آمار مبتلایان کمک خواهد کرد.
وی افزود، همه ما برای غلبه بر ویروس ارادهای متحد داریم، باید از بخش درمان در کشور حمایت کنیم و در پی کاهش آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ویروس باشیم.
جانسون خطاب به شهروندان انگلیسی گفت، نقشه راهی را برای بازگشایی فعالیتها کشور تهیه کرده ام که آن را فردا به پارلمان ارائه خواهم داد.
۱۵ میلیون عینک محافظتی غیر استاندارد از مراکز درمانی جمع آوری میشود
بیش از ۱۵ میلیون عدد عینک محافظت پزشکی که قابلیت محافظت در مقابل ویروس کرونا را ندارند، از بیمارستانهای انگلیس جمع آوری میشود.
به گزارش پایگاه اینترنتی «میرر» , نشریه تلگراف در این خصوص اعلام کرد برای جمع آوری این عینکهای غیر استاندارد از مراکز تامین تجهیزات سازمان ملی تامین بهداشت و درمان انگلیس، دستور فوری صادر شده است.
گفته میشود مجموعا ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار عینک محافظ در سال ۲۰۰۹ خریداری شده است تا در شرایط کم خطرتر مورد استفاده قرار بگیرد.
این در حالی است که ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار عدد از این عینکهای محافظتی که در بیمارستانها توزیع شده است.
پس از آنکه مشخص شد این عینکهای محافظ هنگام درمان بیماران دچار کووید-۱۹ , قادر به حفاظت در برابر ویروس کرونا نیستند، به بیمارستانها دستور داده شد تا فورا جمع آوری شوند.
با توجه به اینکه سازمان ملی تامین بهداشت و درمان انگلیس روزانه به حدود ۳ میلیون عینک محافظ نیاز دارد، مسئله جمع آوری عینکها موجب کمبود عینک برای کادر درمانی خواهد شد.
دولت انگلیس در این خصوص اعلام کرد این مسئله باید هنگام خرید عینکها مورد بررسی قرار میگرفت.
وزارت بهداشت و مراقبتهای اجتماعی انگلیس در این باره اعلام کرد: «موضوع امنیت و سلامت و مراقبت از همه کادر (درمانی) حاضر در خط مقدم، اولویت ما هستند».
این در حالی است که اخیرا حدود ۱۰۰ هزار نفر در نامهای از بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس خواستند که درباره مرگ شماری از کادر درمانی و کمبود تجهیزات محافظتی در دوران بحران کرونا، تحقیقاتی انجام شود.
دست کم ۱۵۰ نفر از کادر درمانی انگلیس در روند مقابله با ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند و اکنون کارزارها و موسسات خیریه از نخست وزیر این کشور خواسته اند که به طور جدی متعهد شود که پس پایان شیوع ویروس کرونا، تحقیقاتی در این زمینه انجام دهد.
پلیس انگلیس معترضان را دستگیر و جریمه کرد
پلیس لندن، معترضان به محدودیتهای اجتماعی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را دستگیر و جریمه کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه خبری راپتلی، پلیس لندن، معترضان به محدودیتهای اجتماعی اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را که شنبه در لندن تجمع کرده بودند، دستگیر و جریمه کرد.
حدود ۳۰ معترض در مقابل (بزرگترین چرخ و فلک اروپا موسوم به) چشم لندن تجمع کردند، اما پلیس با زور منطقه را تخلیه کرد. این تصاویر ماموران پلیس را در حال دستگیری معترضان نشان میدهد.
یکی از معترضان فریاد میزد: هیچ کسی بیمار نمیشود. بیماری کشندهای در کار نیست. آنها ما را ترسانده اند، برای همین است که این همه مردم میمیرند. (حرفهای آنها) دروغ است.»
یک معترض دیگر در حالی که پلیس او را دستگیر میکرد، فریاد زد: این یک حالت عادی جدید است.
پیرز کوربین، بردار جرمی کوربین، رهبر سابق حزب کارگر در میان معترضان بود و جریمه نقدی شد.
کوربین گفت: پلیس به من گفت نباید آنجا بمانم و باید به خانه بروم و مرا به خاطر معاشرت با مردم در ملاء عام جریمه کرد.
وی درباره این تدابیر و اعمال محدودیتها گفت: این حمله به حقوق بشر است. هدف از این اقدام، ممانعت از آزادی برای اجتماع کردن است. در هر حال این تدابیر هیچ تاثیری بر سلامت مردم ندارد، چون در سوئد محدودیت اعمال نشد، و افراد زیادی هم مبتلا نشدند. پس میدانیم که موضوع، چیز دیگری است. برای همین من برای اعتراض به اینجا آمده ام.
بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، تا شنبه ۲۱۲ هزار و ۶۲۹ در انگلیس به کووید ۱۹ مبتلا شده، و ۳۱ هزار و ۳۱۶ نفر جان خود را از دست داده اند.
نارضایتی مردم انگلیس از عملکرد دولت این کشور در مقابله با کرونا
گاردین نوشت: بیشتر مردم انگلیس معتقدند نحوه عملکرد دولت این کشور در مقابله با ویروس کرونا از اسپانیا، فرانسه و ایتالیا ضعیفتر است.
این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم توبی هلم، افزود: نتایج جدیدترین نظرسنجی آبزرور نشان میدهد که بیشتر مردم انگلیس بر این باورند که تنها عملکرد آمریکا در این زمینه از عملکرد کشور آنها بدتر بوده است. این درحالی است که دو هفته پیش بیشتر مردم این کشور به عملکرد دولتشان در مقایسه با ایتالیا و اسپانیا نمره بیشتری میدادند، اما اکنون نتیجه معکوس شده است.
نتایج این نظرسنجی یک هفته پس از آن منتشر شد که اداره ملی آمار در گزارشی اعلام کرد که انگلیس بیشترین میزان جان باختگان بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را در میان کشورهای اروپایی داشته است.
براساس گزارش اداره ملی آمار تا دوم مه، ۲۹ هزار و ۶۴۸ نفر در انگلیس و ولز جان خود را براثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دست داده اند. با افزودن آمار قربانیان اسکاتلند و ایرلند شمالی، این رقم به ۳۲ هزار و ۳۱۳ نفر خواهد رسید که بیشتر از سایر کشورهای اروپایی است.
درحالیکه وزرا تلاش دارند این نکته را جا بیندازند که مقایسه عملکرد کشورها کاری دشوار است، اما به نظر میرسد که افزایش تعداد قربانیان کرونا در انگلیس، دیدگاه مردم این کشور را درباره کارآمدی واکنش دولتشان تغییر داده است.
دو هفته پیش زمانی که در یک نظرسنجی از مردم انگلیس سوال شد، آیا عملکرد دولت این کشور در مقابله با کرونا از ایتالیا بهتر بوده است یا بدتر، ۳۰ درصد پاسخ دادند عملکردش بهتر بوده و ۲۲ درصد معتقد بودند، عملکردش بدتر بوده است. اما زمانی که همین سوال بین سه شنبه و پنجشنبه هفته گذشته پرسیده شد، ۲۹ درصد عملکرد دولت انگلیس را ضعیفتر و ۲۵ درصد بهتر عنوان کردند.
همین روند درباره اسپانیا نیز صدق میکند، به گونهای که در نظرسنجی اخیر، ۲۹ درصد از مردم انگلیس عملکرد کشورشان را در مقایسه با اسپانیا ضعیفتر و ۲۲ درصد بهتر عنوان میکنند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که در مقایسه با دو هفته پیش تعداد بیشتری از مردم انگلیس به این نتیجه رسیده اند که عملکرد کشورشان از کره جنوبی، ژاپن و استرالیا ضعیفتر بوده است.
براساس نظرسنجی اخیر ۶۰ درصد از مردم انگلیس عملکرد دولت این کشور را در زمینه انجام دادن آزمایش کرونا تایید نمیکنند.
با توجه به آنکه برخی محدودیتهای قرنطینهای احتمالا از روز دوشنبه کاهش خواهد یافت، بیشتر مردم همچنان درباره بازگشایی اماکن عمومی نگرانند.
کمتر از یک نفر از هر ۱۰ نفر معتقدند مدارس (۸ درصد)، ادارات (۸ درصد) و مشاغل غیر ضروری (۹ درصد) باید فورا باز شوند.
از طرف دیگر به نظر میرسد بیشتر مردم انگلیس با بازدید از اماکن عمومی یا استفاده از حمل و نقل عمومی حتی پس از لغو محدودیتها نیز مخالفند.
سه نفر از هر پنج نفر (۶۰ درصد) میگویند برای صرف غذا در رستوران حس خوبی ندارند. بیش از نیمی از افراد نیز تمایلی به استفاده از متر (۵۵ درصد) و یا اتوبوس (۵۹ درصد) یا قطار (۵۶ درصد) ندارند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که بیش از یک سوم مردم انگلیس (۳۶ درصد) با بازگشت بر سر کار مخالفند، درحالی که ۳۰ درصد با این کار موافقند.
یک روزنامه انگلیسی نوشت پس از آنکه "مشکلات عملیاتی" در شبکه آزمایشگاهی انگلیس موجب بوجود آمدن تعویقهایی در این سامانه شد، حدود ۵۰ هزار نمونه تست کرونا از این کشور باید به آمریکا ارسال شود.
روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس نوشت: این خبر در حالی اعلام شده است که تعداد تستهایی که روزانه باید انجام شوند برای هفتمین روز متوالی کمتر از ۱۰۰ هزار موردی است که مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرده بود.
در پی انتشار خبری در روزنامه ساندی تلگراف نوشت، وزارت بهداشت اعلام کرد ارسال این نمونهها به خارج از کشور یکی از طرحهای اضطراری برای مقابله با مشکلات در نظام گرفتن تست کرونا از افراد است.
نتایج این تستها در انگلیس تأیید میشوند و نتایج به سرعت به بیماران اعلام خواهد شد. وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد اقداماتی انجام شده است تا مشکلات و مسائل مربوط به گرفتن تست به سرعت برطرف شوند.
روزنامه ساندی تلگراف اعلام کرد نمونههای تست ویروس کرونا با پروازهای دربستی از فرودگاه استانستد به آمریکا فرستاده شدند.