انتقاد از آمریکا به علت مشارکت نکردن در مبارزه جهانی با بحران کرونا
نیویورک تایمز در شماره اخیر خود نوشت یک کارشناس، یک سناتور و یک مسئول پیشین بخش دولتی آمریکا از دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور به علت عدم مشارکت در مبارزه جهانی با بحران کووید ۱۹ انتقاد کردند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا، اقدام دولت آمریکا در متوقف کردن تامین مالی سازمان بهداشت جهانی، غیبت در کنفرانس کشورهای کمک کننده که به منظور کمک به کشف واکسن موثر کووید ۱۹ برگزار شد یا محروم کردن کشورهای فقیر از کمکهای مالی از جمله اقدامات دولت ترامپ است که انتقاد و نگرانی متحدان واشنگتن را برانگیخته است.
یونا کیکبوش مدیر برنامه بهداشت جهانی در موسسه دانشگاهی مطالعات عالی بین المللی و توسعه در ژنو میگوید تجربههای پیشین ما نشان میداد که هر گاه جهان با یک بحران بزرگ مثل یک همه گیری روبرو میشد، صرفنظر از تنشهای ژئوپلیتیکی موجود در جهان، فوریت و ضرورت مسایل بهداشتی همه کشورها را متحد میکرد. اما این بار در بحران کروناویروس جدید شاهد چنین وحدتی نیستیم.
رابرت منندز سناتور نیوجرسی نیز که عضو برجسته دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا محسوب میشود، تاکید کرد اگر میخواهیم به توقف شیوع ویروس کرونا در آمریکا امیدوار باشیم لازم است که دولت آمریکا نیز در همه تصمیماتی که در سطح جهانی با هدف مهار بحران کووید ۱۹ اتخاذ میشود، شرکت کند.
گایل اسمیت نیز که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما ریاست آژانس کمکهای آمریکا را اداره میکرد، اعلام کرد ارسال کمکهای مالی آمریکا به خارج و حمایت واشنگتن از برنامههای حمایتی که به منظور مقابله با بحران کووید ۱۹ در جهان به اجرا گذاشته میشود، تنها یک جنبه از پاسخ جهانی به بحران ویروس کرونا است. دولت آمریکا علاوه بر این کمکها باید در سازمانهای بین المللی مثل سازمان جهانی بهداشت نیز حضور و نقشی فعال داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که آمریکا همچنان در عرصه بین المللی یک قدرت تعیین کننده است.
گایل اسمیت افزود لازم است یک سازمان بین المللی باشد که همه این تلاشها را هماهنگ و متحد کند. اگر هم یک مشکل یا نگرانی با این سازمان بین المللی وجود دارد، باید با همکاری با آن مشکل را حل کنیم.
یک پنجم کودکان غذای کافی برای خوردن ندارند
شبکه تلویزیونی ویون نیوز هند با اشاره به نتایج یک بررسی جدید برای نشان دادن اثر واقعی بیماری همه گیر کووید ۱۹ اعلام کرد به موجب این بررسی، هم اکنون در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، تقریباً از هر پنج کودک در آمریکا، یک کودک گرسنه میماند.
این گزارش تکان دهنده مؤید بحران بهداشتی گستردهای است که پیش روی ماست.
بررسی مؤسسه بروکینگز نشان داد که ۱۷ ممیز چهار دهم درصد مادرانی که کودکان ۱۲ سال به پایین دارند اعلام کردند که به خاطر نداشتن پول، غذای کافی برای فرزندانشان ندارند.
این نمودار درصد فزاینده کودکان گرسنه در خانوارهای آمریکایی را نشان میدهد. این بررسی حاکی از بحرانی بی سابقه در عصر مدرن است. بر اساس تازهترین آمار، مواد غذایی و امنیت در خانوارهایی که فرزندان زیر ۱۸ سال دارند، از سال ۲۰۱۸ تاکنون حدود ۱۳۰ درصد افزایش یافته است. اما چه عاملی چنین آمار نگران کنندهای را در آمریکا ایجاد کرده است؟ در حالی که بیش از ۳۰ میلیون آمریکایی شغل خود را از دست داده اند و تقاضای دریافت حقوق بیکاری کرده اند، خانوادههای آمریکایی حجم وعدههای غذایی خود کم را کرده اند، و این باعث میشود از حجم غذای کودکان هم کم شود. یک عامل مهم دیگر، توقف برنامههای تغذیه مدارس است. همچنین قادر به گرفتن غذا از مراکز توزیع غذای رایگان نیستند. با توجه به محدودیتهایی که همه را خانه نشین کرده، کودکان در هر خانه بر سر غذای محدود با یکدیگر رقابت میکنند. این بررسی همچنین نشان میدهد پیامدهای این بیماری همه گیر بسیار بدتر از آثار بحران مالی در سال ۲۰۰۸ است.
انتقاد بایدن از عملکرد ترامپ
چرا تو به شیوهای کمی مثبتتر عمل نمیکنی. تهدیدکننده نباش، خوب باش.
من رئیس جمهور هستم و شما اخبار جعلی هستید.
آنها دو بیمارستان نیاز داشتند، ما یکی ساختیم که خیلی عالی بود.
من میگویم شما گزارشگر وحشتناکی هستید. حرف من این است.
من به آن رتبه ۱۰ را میدهم. من فکر میکنم ما کار بزرگی را انجام دادیم.
من شنیده ام که آنها اکنون به لباسهای محافظت شخصی لازم، دسترسی دارند.
ما متصدی ثبت و ارسال کالا نیستیم.
این یک مسیر دوطرفه است. آنها هم باید با ما خوب رفتار کنند.
بحران شخصیت را آشکار میکند.
جو بایدن از یکی از اعضای کادر درمانی آمریکا میپرسد: اوضاع شما واقعا چطور است:
او میگوید:من خسته ام؛ و هر روز را با ترس سپری میکنم. شغل من اقتضا میکند که در محل کار حضور داشته باشم و به کسانی که بیمار هستند، کمک کنم.
بایدن میگوید: شما به محل کار میروید و زندگی خود را هر روز به خطر میاندازید، خدا شما را دوست دارد.
بررسیها ایده تولید آزمایشگاهی کرونا را در چین تایید نمیکند
یک روزنامه آمریکایی نوشت: بررسیهای ژنتیکی ایده تولید و خروج ویروس کرونا را از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین تایید نمیکنند.
روزنامه لس آنجلس تایمز چاپ آمریکا در گزارشی به قلم "مِلیسا هِیلی" در پایگاه اینترنتی خود نوشت: درحالی که درباره منشا ویروس کرونا همچنان گمانه زنیهایی مطرح میشوند این ایده همچنان مطرح است که ویروس مذکور در آزمایشگاهی در چین ساخته شده است و به شکل عمد یا غیرعمد به خارج درز کرده است. این یک ادعا است بدون آن که مدرکی برای اثبات آن وجود داشته باشد. اما این ایده به شکل ضمنی به این معنا است که اعضای یک شبکه بزرگ و محرمانه ویروس کووید-۱۹ را طراحی کرده اند یا حادثهای را که به خروج غیرعمدی این ویروس از آزمایشگاه منجر شده است مخفی نگاه داشته اند. این ایده همه نشانههای تئوری توطئه را در خود دارد و از حمایت همه سطوح بالای دولت آمریکا برخوردار است. همزمان اسناد و مدارک قوی و گسترده هم نظریههای مختلف دیگر را درباره منشاء این ویروس تایید میکنند. بطور طبیعی نظریههای مختلفی درباره منشاء این ویروس مطرح میشوند و هر روز هم این نظریهها تغییر میکنند. موضوع آزادسازی ویروسهای خطرناک از آزمایش گاهها موضوع بی سابقهای نیست. برای مثال در سال ۲۰۰۳ ویروس عامل بیماری سارس یک دانشجوی فارغ التحصیل را در یکی از آزمایشگاههای سنگاپور بیمار کرد این در حالی بود که مدتی قبل از آن شیوع این ویروس در سنگاپور پایان یافته بود. اما هنوز مدرکی وجود ندارد که نشان دهد چنین روندی درباره ویروس کرونا هم به وقوع پیوسته باشد.
احتمال افزایش ۲۰ درصدی قیمت گوشتبا توجه به تاثیرات شیوع کرونا بر کارخانههای فرآوردههای گوشتی انتظار میرود قیمت گوشت ۲۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی بی اس، با توجه به شیوع کرونا در کارخانههای فرآوردههای گوشتی در آمریکا پیش بینی میشود قیمت گوشت تا ۲۰ درصد افزایش یابد، البته اگر اصلاً بتوانید گوشتی (در فروشگاهها) پیدا کنید.
دین رینالدز، خبرنگار سی بی اس در گزارشی در این باره گفت: در حالی که کارخانههای فرآوردههای گوشتی به تدریج فعالیت خود را از سر گرفتند، کیم رینالدز، فرماندار جمهوریخواه آیووا - ایالتی که شاهد افزایش شمار مبتلایان بوده است- خوش بین بود.
وی گفت: ما مشغول هدایت (اوضاع) هستیم و برای آن مصداق هم داریم. ما قصد دارید به هدایت (اوضاع) ادامه دهیم.
اما در حالی که کارخانه بزرگ تایسون فودز و واترلو با اضافه کردن موانع در فضای کار و لباسهای محافظ جدید فعالیت خود را از سر گرفتند، این نگرانی وجود داشت که نتیجه آزمایش بیش از هزار تن از کارگران کارخانه مثبت بوده است. این رقم، دو برابر آماری است که دولت، روز قبل از بازگشایی کارخانه اعلام کرده بود. تعجبی ندارد که کارگران نگرانند.
یکی از کارگران گفت: همه میترسند، همه. اما نمیدانم، چون من به پول نیاز دارم؛ و مشتریان هم گوشت میخواهند. قفسههای خالی فروشگاههای خواروبار فروشی نشان دهنده کمیابی است که رستوران ویندیز را وادار کرد بعضی از فست فودهای پرطرفدار خود را، دست کم به طور موقت، از فهرست خود حذف کند.
شرکت عمده فروشی کاستکو میزان خرید گوشت برای مشتریان را به سه قلم محدود کرد و شرکت خرده فروشی کروگر هم اقدامی مشابه کرد. اما با شروع فعالیت در کارخانه ها، این سؤال مطرح است که آیا شیوع ویروس فروکش کرده است. دکتر نورم آلاور، کمیسر بهداشتی ویرجینیا در این باره مطمئن نیست و کارخانههای ماکیان منطقه را به کشتیهای مملو از مسافران احتمالاً بیمار تشبیه کرد.
وی گفت: اگر به آن کارخانهها که در مجموع حدود سه هزار کارگر دارند، به عنوان یک کشتی تفریحی نگاه کنید، اتفاقی که در آن منطقه در حال رخ دادن است، این است که هر روز یک کشتی با صدها بیمار مبتلا به کووید ۱۹ از آن کشی خارج و وارد جامعه میشود.
دست کم سه بازرس غذایی وزارت کشاورزی آمریکا که در این کارخانهها کار میکردند، جان خود را از دست داده اند. شان راک، برادر محمد ۲۳ آوریل، کمتر از یک سال قبل از بازنشستگی درگذشت. وزارت کشاورزی آمریکا اذعان دارد که در زمان مرگ شان، بعضی از بازرسان از اقدامات حفاظتی مناسب بی بهره بودند.
محمد گفت: آنها به همه چیز دسترسی دارند. آنها دانش دارند، ظرفیت دارند، منابع و امکانات دارند. با وجود همه اینها، چرا با کارگران مثل انسان رفتار نمیکنند؟
این نخستین بار نیست که این سؤال پرسیده میشود.