با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور
تمدید دوماهه مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی کشور از تمدید دو ماهه مهلت ارائه اظهارنامههای مالیاتی خبرداد.
آقای محمود علیزاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، گفت: اظهار نامه عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم سال ۹۸ که موعد مقرر آن ۱۵ فروردین بود با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، مهلت تسلیم اظهارنامه به ۳۱ اردیبهشت و سررسید پرداخت آن به ۱۵ خرداد موکول شد.
وی افزود: همچنین با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی و مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، تمام اظهارنامههایی که در بازه زمانی اول اردیبهشت تا ۳۱ شهریور ۹۹ باید تسلیم سازمان امور مالیاتی میشد، به مدت دو ماه تمدید شد.
علیزاده گفت: به این شکل که اظهارنامه اشخاص حقیقی که مهلت تسلیم آن ۳۱ خرداد ۹۹ بوده با دو ماه تمدید به ۳۱ مرداد ۹۹ موکول میشود.
وی افزود: در خصوص اشخاص حقوقی که مهلت تسلیم اظهارنامه آنها تا ۳۱ تیر ۹۹ بود، به مدت دو ماه تمدید و تا ۳۱ شهریور ۹۹ مهلت دارند که اظهارنامه خود را تسلیم کنند.
معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: این مصوبه از هم اکنون اجرایی میشود چرا که مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای عالی هماهنگی اقتصادی و در حکم قانون و از اکنون دارای اعتبار است.
آقای علیزاده اضافه کرد: سامانههای سازمان امور مالیاتی باز است و هر زمان که مودی بخواهد میتواند اظهارنامههای مالیاتی خود را در سامانه درج کند.
صدور شماره اقتصادی برای فعالان اقتصادی در کمتر از یک ساعت
معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی کشور از حذف مرحله راستی آزمایی در فرآیند نام نویسی فعالان اقتصادی در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور برای دریافت شماره اقتصادی خبر داد و گفت: اکنون کد اقتصادی، در کمتر از یک ساعت به فعالان اقتصادی داده میشود.
آقای محمود علیزاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری، مبنی بر روان سازی و تسهیل فضای کسب و کار و ایجاد پنجره واحد شروع کسب و کار، افزود: با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، زمینه سهولت شروع کسب و کار بنگاههای اقتصادی و تسهیل در دریافت مجوزهای لازم از جمله شماره اقتصادی فراهم شد.
وی گفت: با اجرای بخشنامه سازمان که در همین راستا صادر شد، اشخاص حقیقی به محض دریافت مجوز یا پروانه کسب و کار از اصناف و اتحادیهها و همچنین اشخاص حقوقی و بنگاههای اقتصادی به محض دریافت مجوز یا پروانه کسب و کار از اصناف و اتحادیهها و همچنین اشخاص حقوقی و بنگاههای اقتصادی به محض ثبت در اداره ثبت شرکتها، در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور نیز ثبت نام شده تلقی میشوند و اطلاعات هویتی آنها، به صورت برخط یا غیر برخط، به سازمان امور مالیاتی کشور منتقل شده و همچنین شماره ملی اشخاص حقیقی و شناسه ملی اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی جهت آغاز کسب و کار قلمداد میشود.
وی اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در همین راستا، پیشنهاد اصلاح فصل دوم آیین نامه اجرایی تبصره (۳) ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱ را به وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح کرده بود که با موافقت وی، فصل دوم آیین نامه اجرایی تبصره مذکور، اصلاح و به امضا رسید و با صدور بخشنامهای از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، گام ۴۵ در سامانه مالیاتی، در خصوص فرآیند راستی آزمایی حذف شده است.
معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور افزود: پیش از این اجرای گام ۴۵ فرآیند ثبت نام و تخصیص شماره اقتصادی به اشخاص حقیقی و حقوقی، بین یک ماه تا دو ماه زمان میبرد که هم اکنون، با حذف این گام، فعالان اقتصادی از همان زمان ثبت شرکت یا کسب مجوز فعالیت، از نظر سازمان امور مالیاتی کشور، مودی تلقی شده و شماره اقتصادی آنها بدون نیاز به طی مراحل راستی آزمایی صادر خواهد شد و نیاز به هیچ استعلام دیگری نیست.
علیزاده تاکید کرد: اجرای گام ۴۵ در سامانه تخصیص شماره اقتصادی به فعالان اقتصادی، بالاخص در نظام مالیات بر ارزش افزوده مشکلاتی را برای مودیان ایجاد کرده بود که با این مصوبه، ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده کفایت داشته و جهت دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان، نیازی به دریافت گواهینامه ثبت نام نظام مالیات بر ارزش افزوده نیست.