گزارش مکتوب...
زباله های پردردسر در شرایط کرونایی
این روزها در خبرگزاری ها وکانال های خبری استان خوزستان خبری مبنی بر تخلیه زباله های بیمارستانی در ساحل رودخانه کارون به سرعت در حال انتشار است .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، پخش این تصاویر عکس العمل شدید فعالان محیط زیست و مسئولان حوزه بهداشت و زیست محیطی را به دنبال داشت.
تولید زباله یکی از معضلات ومشکلات جوامع بشری و صنعتی است ، مشکلی که تاکنون راه کارهای مختلفی برای حل آن ارائه شده است ، روش هایی از قبیل امحا و یا تبدیل آن به فرآورده های مفید .
یکی از خطرناک ترین انواع زباله که دنیا با آن روبرو است زباله های عفونی و بیمارستانی است که عامل مولد انواع بیماریها و باکتری های خطرناک است.
زباله های بیمارستانی که شامل واکسن ها ،لباس ها و داروی بیماران به عنوان یکی از زباله های خطرناک از جمله عوامل انتقال دهنده بیمارها هستند.
سما سیمایی فعال حوزه محیط زیست در تلاش برآمد این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.او در ابتدای بررسی های خود به گفته های مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری اهواز می رسد که گفته بود : در شبانه روز 17 تن زباله در بیمارستان ها و مراکز درمانی این کلانشهر تولید می شود که از این تعداد هفت تن زباله عفونی و 10 تن از نوع بیمارستانی است.
در شرایطی که کرونا در جهان وکشورمان شیوع گسترده ای دارد و در این روزها میزان مبتلایان به این ویروس خطرناک در استان خوزستان بالا بوده و توجه به پسماندهای عفونی بسیار مورد تاکید است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان اما معتقد است درشرایطی که کادرهای درمانی و مراکز بهداشتی در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند نیاز است دستگاه دیگر به کمک مدافعان سلامت بشتابند.
دکتر سید مهدی علوی بیان می کند که هجوم بیماری کرونا به مثابه جنگ شده و در این دوران باید از مدافعان در مقابل دشمن حمایت و پشتیبانی کرد.
وی یکی از معضلات بیمارستان ومراکز بهداشتی را وجود زباله های عفونی و بیمارستانی می داند و می گوید : برای جمع آوری پسماندهای بیمارستانی نیاز به همکاری دستگاه های مرتبط با این موضوع هستیم و در همین رابطه شهرداری هزینه های درخواست کرده که پرداخت آن از توان دانشگاه علوم پزشکی خارج است.
سما سیمایی در تحقیق خود به نکاتی از موضوع زباله های بیمارستانی رسیده که در این شرایط کرونایی افرادی هستند که با سه چرخه های موتوری خود از سطل های زباله آشغال های خشک را جدا کرده و می فروشند و این خود عاملی است که موجب گسترش و شیوع بیماری کرونا می شود.
اما دکتر علوی ، رئیس مرکز بهداشت خوزستان برای کنترل این مشکل راهحلی پیشنهاد داده که می تواند منجر به کنترل بهتر اوضاع شود.
او می گوید که تمامی این زباله گردها که در تفکیک پسماند مشغول هستند توسط شهرداری و نهادهای مربوطه باید ساماندهی شوند.
با این حال پسماند های عفونی و بیمارستانی به عنوان یکی از خطرناک ترین زباله ها معرفی شده است و این فعال حوزه محیط زیست گزارش ما در پایان بررسی و تحقیقات خود آورده است که باید دستگاه های مرتبط همکاری فراسازمانی در این زمنه داشته باشند و سیستم های تبدیل پسماندهای عفونی در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی نصب شود .
مهدی شیخ انصاری